Blik op Biertje

Bierpraat juli 2010

67 caches gevonden (logs 2691-2757)

2691

geo 2691. Laat de Leeuw niet in z'n Hempie staan - van IkbenMamma

5 juli 2010, 15:50
Hoewel bier en voetbal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, heb ik helemaal niets met dat spelletje. Zo schreef ik vorige week in mijn logjes over een wedstrijd tegen Slovenië, toen ik Slowakije bedoelde. Met de foto's heb ik eerst zelf wat gepuzzeld en daarna heb ik ze op het werk voorgelegd. Dan ontdek je ook wie de kenners zijn, en wie de meelopers. Het geniepigheidje kwam zo ook boven tafel en vanmiddag fietste ik naar het berekende coördinaat. (Morgen, tijdens de wedstrijd tegen Uruguay was leuker geweest, maar dan ben ik in het zwembad.) Tja, het blijft lastig om een log te schrijven als je niets over de puzzel kan onthullen en ook geen foto's mag plaatsen. Maar na een kort kijkje en rap rekenwerk stond ik ineens naast mijn doel: de fors uitgevallen cache. En wat leuk: ik was de tiende logger! Daar moet op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2692. NAar NOotdorp - van Maci04

10 juli 2010, 12:25
Vandaag op pad voor caches 2692 t/m 2699. De eerste was bij een fietstunneltje met een groot bord dat vertelde dat het was afgesloten in verband met werkzaamheden. Werkzaamheden met dit warme weer? Natuurlijk was er niemand aan het werk en de tunnel was gewoon open. Het hek ook, dus de nano was snel gegrepen. Als ik had geweten dat de naaktslakkies er ook aan zouden komen, had ik wel even op ze gewacht. Nu dook ik de tunnel in, op weg naar het Bieslandse Bos.
Bedankt en proost, Biertje

2693

geo 2693. Bieslandse Bos - van FraCaMen

10 juli 2010, 12:45
Slechts één keer ben ik op dit terrein geweest. Dat was begin 1992, tijdens een klusweekend. Scouting had namelijk in 1985 het oude kampeerterrein Raaphorst in Wassenaar moeten verlaten. Prinses Christina wilde daar een woning laten bouwen, voor haar en haar man Jorge Guillermo. (In dit landhuis, Eikenhorst, wonen nu Prins Willem Alexander en Máxima.) Overal in de omgeving werd er gezocht naar een nieuw kampeerterrein en in 1989 bood Staats Bosbeheer het Bieslandse Bos aan. Gemeente Pijnacker wilde alleen een vergunning afgeven als Staats Bosbeheer het goed vond, maar die eiste eerst de aanleg van een riolering. Dat kon pas weer na toestemming van de gemeente en kostte ook nog eens ƒ 100.000,-. De oplossing was een biologische waterzuiveringsinstallatie, maar het duurde tot 1991 voordat de gemeente hiervoor toestemming verleende. Het oude kampwachthuisje van Raaphorst werd overgebracht en werd omgebouwd tot toiletgebouw. De schuur die al op het terrein stond, werd het kampwachthuisje 'Zwaluwnest'. In juni 1992 werd het terrein officieel geopend door de toenmalige voorzitter van Scouting Nederland, Irma Gehner. Pas in 2004 of 2005 fietste ik hier toevallig weer eens voorbij, op weg naar een cache. En nu, 5 jaar later, stond ik er opnieuw, dit keer met een nieuwe cache in mijn handen. De cirkel is rond...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2694. Simple ca(t)che - van Maci04

10 juli 2010, 13:05
Vanmiddag was ik op de fiets van Leidschendam naar Delft. In Nootdorp kwam ik in de woonwijk van Maci04 terecht. Ik zette de biermobiel neer op het nulpunt, maar pas bij de vierde greep had ik beet. Het touwtje bleek een stuk elektriciteitsdraad te zijn...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2695. De boeken ruilbeurs - van jolroz

10 juli 2010, 13:20
Gisteravond heb ik nog even snel de antwoorden op de vragen opgezocht, zodat ik vandaag naar de ruilbeurs kon. Achter het raam hing een waarschuwing dat de instelling van 5 juli t/m 13 augustus op maandag gesloten is. Gelukkig was ik er op (een bloedhete) zaterdag en kon ik gewoon naar binnen. Daar zag ik de kist al staan, en die was groter dan ik had gedacht. Terwijl ik de inhoud inspecteerde, vertelde de dame dat zij verbaasd was dat er nog steeds regelmatig mensen op bezoek kwamen. Helaas vond ik niets van mijn gading, maar ik heb wel een boek van Salman Rushdie achtergelaten. Ik snakte naar een biertje, dus ik nam afscheid en ging naar buiten, op zoek naar een terras.
Bedankt en proost, Biertje

2696

geo 2696. Dutch Story Box 1 - van Maci04

10 juli 2010, 13:40
Op de cachepagina gaat het verhaal t/m 12 juni, maar daarna zijn er al weer 35 logjes bijgeplaatst. Maci04 heeft dus nog wat te doen! Grappig dat de laatste logger zijn bijdrage in het Engels heeft gedaan, terwijl de cache 'Dutch Story Box' heet. Terwijl er van alle kanten fietsers passeerden, las ik de bijdrage van Diafragma en voegde daarna mijn aandeel toe. Ik ben erg benieuwd hoe lang deze box hier ongezien blijft liggen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2697. Hofje van Pauw - van wicca_isis

10 juli 2010, 14:00
In de brandende zon was ik inmiddels in Delft beland. Ik zette mijn fiets bij het eerste huisje en wandelde naar de cache. De hint is gelukkig multi-interpretabel, dus het duurde even voordat ik alle mogelijkheden had afgewerkt. Hierna had ik wel een witbiertje verdiend, en gelukkig zat er vlakbij een etablissement waar ik weer even op krachten kon komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2698. Man meer onder water - van vicam

10 juli 2010, 14:15
Terwijl het zweet in straaltjes van mijn voorhoofd liep, fietste ik nog steeds rond in Delft. Het was inmiddels zo'n 89 graden Fahrenheit, dus deze cache moest ik kunnen loggen. De enige hindernis was het zoontje van de visser aan de overkant, die mij in de gaten kreeg toen ik bij het bankje stond te loggen. Daarom deed ik alsof ik een serie fantastische foto's aan het maken was, en verplaatste me op die manier langzaam terug naar de cache. Toen ik kennelijk minder interessant was geworden en hij zich omdraaide, kon ik het kokertje ongezien laten verdwijnen. Nog eentje en dan naar huis!
Bedankt en proost, Biertje

2699

geo 2699. Koel toch? - van wii-search

10 juli 2010, 15:15
Gevonden dankzij een grondige voorbereiding! Op weg naar huis fietste ik weer eens langs deze Hit and Run. Omdat ik een mobieltje heb waarmee je alleen kan bellen, had ik deze cache al een tijdje rechts laten liggen. Maar na het lezen van alle logjes dacht ik wel een kans te kunnen maken. Ik wist waarnaar ik op zoek moest en zo lastig kon dat toch niet zijn. Nadat ik een nauwkeurig rondje had gemaakt (ik vond nog een koelkast, maar die was helaas leeg), hoopte ik dat de bewaking naar buiten zou komen, zodat ik die om hulp kon vragen. Helaas, die hadden binnen kennelijk de koelte opgezocht en lieten zich niet zien. Ik moest dus even een hulplijntje inschakelen en belde Wilxlii Carrotte. In april had mijn goede vriend deze cache op goed geluk gevonden, en omdat ik hem vorige week twee keer telefonisch had geholpen, kon hij mijn vraag om hulp natuurlijk niet negeren. Zijn geheugen liet hem echter volkomen in de steek en pas toen hij zijn gemaakte foto's bestudeerd had op z'n pc, kon hij mij naar de fraai verstopte cache begeleiden. Stom dat ik nou net dát plekje had overgeslagen, maar gelukkig, ik kon de logrol voorzien van mijn biertekening. Daarna stapte ik op blauwe fietsje 3.0 en reed langs de Vliet naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo Dat varkentje zullen we even wassen! - van jolroz

   11 juli 2010, 11:50
Op 5 april was ik hier ook al, maar toen was de cache weggehaald en kon er gelogd worden na het beantwoorden van een vraag. Dat heb ik toen gedaan (log #2484 - 16:30uur). Nu er weer een fysiek doosje ligt, ben ik vandaag opnieuw op zwijntjesjacht gegaan. Nadat ik tussen de huizenhoge brandnetels was gehuppeld, pakte ik de plastic zak met het doosje. Ik keek even als een oorwurm, want tientallen van die beestjes hadden zich hierin lekker genesteld. Om 11:50 heb ik mijn naam alsnog op de logrol gezet.
Bedankt en proost, Biertje

2700

geo 2700. Heen en weer - van naaktslakkies

11 juli 2010, 13:25
Nadat ik gisteren mijn 2699e cache had gelogd, wisten de Naaktslakkies wel wat nummer 2700 zou worden. Inderdaad: Heen en weer. Vanaf mijn 1000e cache kies ik namelijk voor elke honderdste er eentje van de Naaktslakkies uit, en dit is de 12e in dat rijtje. Eigenlijk had ik deze als mijn 2500e bestempeld, maar toen was het april en was de cache niet beschikbaar vanwege het broedseizoen.
Op deze snikhete zondagmiddag fietste ik dus naar het startpunt en begon aan mijn wandeling van 5 km. Natuurlijk ging het weer niet helemaal van een leien dakje. Ook ik had problemen met de onzichtbare gele letters op wp2. Daarna moest ik "molentjes tellen (zie foto)". Zie foto? Ai, ik had geen foto uitgeprint. Maar er was bij wp5 eigenlijk maar één ding wat een simpel slakkie als een 'molentje' zou kunnen interpreteren, dus die heb ik maar braaf geteld. Met een onbekende waarde voor B had ik in theorie 10 mogelijkheden voor de eindcache. Na een verhelderend en verkoelend blikje bier bleven er nog maar 2 over. En omdat de cache op particulier terrein moest liggen, wandelde ik direct door naar die ene mogelijke plek. Voorzichtig probeerde ik daar te ontdekken wat de creatieve bijdrage van de cacheleggers zou zijn. Totdat ik vanaf het terras een seintje kreeg dat ik aan de andere kant moest zijn. Met een vreemde afwijking vond ik daar inderdaad de pot. (Thuis ontdekte ik dat de formule vorige maand iets was gewijzigd, waarmee deze afwijking was verklaard.) In de brandende hitte slofte ik terug naar de plek waar ik mijn fiets had achtergelaten. Maar daar begon mijn gezicht ineens op te klaren. Vanwege deze mijlpaal had men als verrassing een grote hoeveelheid bier voor mij klaargezet. Niet helemaal mijn merk, maar met deze hitte smaakte het prima. Na mijn vierde flesje besloot ik niet meer naar Leiden te fietsen, maar terug te keren naar huis, zodat ik daar vanavond mijn 2700e cache stevig kon gaan vieren.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2701. Het bouwhuis - van the hiking zirafa

12 juli 2010, 13:25
Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had me gevraagd mee te gaan naar het Bergsche Bos en op weg daarheen parkeerde hij even zijn tango red KomFijnGeocachen bolide bij het Bouwhuis. Dat pand was mij nog nooit eerder opgevallen, dus dankzij deze cache hebben wij even gediscussieerd over de vorm, de doorrijhoogte en de lelijkheid. Het controlegetal klopte, dus konden we naar de cachelocatie. Dat was echter een plekje midden in het gras! Dankzij de hint vonden we het doosje gelukkig zo'n 50 meter verderop. Het lijkt er dus op dat de formule voor het E-coördinaat niet helemaal correct is (zoals sommige voorgangers ook al hadden bedacht).
Bedankt en proost, Biertje

2702

geo 2702. Zintuigen in het Bergsche Bos - van Mad Ad

12 juli 2010, 16:30
Gisteren werd ik door mijn goede vriend Wilxlii Carrotte gebeld of ik hem wilde helpen met deze cache. Geen slecht idee, want vanwege zijn verminderde gezichtsvermogen, problemen met zijn rug en z'n slechte smaak zou hij hieraan een zware dobber hebben. Zelf heb ik wel eens problemen met m'n evenwicht, maar alleen als ik erg veel bier heb gedronken. Ik zei dus "ja", loste de 'eenvoudige puzzel' op (ik heb nog nooit zo vaak een checker moeten uitproberen) en vandaag konden we dus op pad.
Eigenlijk hadden we alleen wat 'problemen' bij het startpunt (wp0 en niet wp1, zoals wij eerst dachten). Daar hebben we naar méér lopen zoeken, terwijl dat er niet was. Maar toen we bij het echte wp1 alle informatie boven water hadden, verliep de hele tocht van het spreekwoordelijke leien dakje. Omdat Wilxlii mij streng verboden had om bier te drinken, was ik vanmiddag ongekend scherp. Ik zag oplossingen, waar hij slechts in het duister tastte. Ik rook aanwijzingen, waarvoor hij zijn neus ophaalde en ik proefde de overwinning waardoor hij wat zuur ging kijken. Maar zijn oren waren prima in orde, want hij hoorde op het eind meer dan ik, zodat hij tenslotte de fraai verborgen cache vond. Bij de auto bleek dat we ruim 4 km hadden gewandeld (waarbij slechts 400 meter extra gelopen), waarvoor we 3 uur nodig hebben gehad. Dat is dus zowel qua afstand als tijd 50% langer dan Mad Ad had ingeschat. Maar dat was vanmiddag (ondanks de muggen) beslist geen straf. Ik geeft ze niet zo vaak, maar het voelt goed om deze cache een smakelijke geo d'or te geven.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2703. Filosofisch ei - van Defret

18 juli 2010, 13:05
Zelf heb ik 2 caches gelegd met de naam 'Filozovi'. Als er dan iemand in je achtertuin een filosofisch ei begraaft, moet je dat natuurlijk wel even tikken. Maar de meeste puzzels zijn te hoog gegrepen voor mij, en eentje van 4 sterren, daar begin ik niet eens aan. Deze ben ik daarom volgens de al eens eerder genoemde filosofie 'Wie niet kan puzzelen, moet zoeken' te lijf gegaan. Er staan op de cachepagina namelijk al voldoende aanwijzingen om direct het veld in te gaan. En het is natuurlijk handig als je dat veld als je broekzak kent. Toch heeft het me nog twee middagen gekost, maar vandaag vond ik het kistje en kon ook ik mijn naam in het fraaie boekje schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

2704

                   Blik op de cache

geo 2704. Stevenshof 1 - van PD2AVE

18 juli 2010, 13:40
Niemand te zien in het park. Het was waarschijnlijk te warm. Nadat ik mijn eerste biertje voor vandaag had weggeklokt, pakte ik de cache en noteerde mijn naam in het uit elkaar vallende logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2705. W-eiland - van PD2AVE

18 juli 2010, 14:20
Inmiddels was ik Leiden ingefietst en zocht ik de ingang naar het schiereiland. Op de cachelocatie heb ik behoorlijk lang gezocht. Uiteindelijk besloot ik mijn goede vriend Pino te bellen voor wat hulp, maar die nam niet op. Tja, dan nog maar een keer zoeken en ja hoor: daar lag de cache gewoon in het zicht. Van blijdschap heb ik een nieuw blikje opengetrokken, maar misschien had ik dat beter niet kunnen doen...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#232 Cornelisp - van cornelisp

    18 juli 2010
Hoewel de cache vandaag al drie keer op eenvoudige wijze is gevonden, is het mij vanmiddag niet gelukt. Het zal wel door de Voodo komen, ik ben daar nogal snel bevattelijk voor. Het kan natuurlijk ook zijn dat mijn blik wat vertroebeld was door de onderweg genuttigde biertjes. Ik zal dus nog een keer terug moeten komen...>

2706

geo 2706. Muurschildering - van krijgsman

18 juli 2010, 15:00
Ondertussen was ik in Katwijk aangekomen, op zoek naar de muurschildering. Terwijl ik aandachtig naar mijn GPS keek, reed ik er eerst gewoon voorbij. Daarna ben ik omgekeerd en heb ik mijn fiets tegen de cache gezet. Fijn dat er inmiddels een extra blaadje is toegevoegd, zodat ik mijn naam niet ergens tussen hoefde te kriebelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2707. Under the cachers bridge - van PD2AVE

18 juli 2010, 15:30
Na 'Bridge over cachers water' is er nu een nieuwe bridge-song van PD2AVE. Dit keer worden we opgeroepen om eronder te kruipen. Laat dit nou de eerste (en enige?) brug zijn waar dit niet kan zonder droog te blijven? Gelukkig kan de cache ook gepakt worden zonder zwemkleding. Terwijl er op de kinderboerderij geschreeuwd en gejoeld werd, alsof daar zojuist een optreden van de Red Hot Chili Peppers was aangekondigd, schreef ik rustig mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

2708

geo 2708. Kaboem - van PD2AVE

18 juli 2010, 16:00
Dat was verrassend: een small-cache op een locatie waar je eerder een nano zou verwachten. Maar het is mogelijk, al was het vanmiddag erg druk, zowel op het land als op het water. Ik moest dan ook al mijn verhullingstactieken uit de kast halen om het doosje ongezien te pakken en ook weer terug te leggen. Weer zo'n maffe fotograaf die extreme foto's wil maken, zullen ze wel gedacht hebben. Maar ondertussen was wel mooi de kogel door de kerk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2709. Dreuzelpark - van ph7fe

18 juli 2010, 18:05
Op dit tijdstip was er alleen een moeder-dreuzel met 2 kleine dreuzeltjes in het park. Maar omdat de cache gelukkig uit het zicht is geplaatst, hadden ze geen last van mij en ik ook niet van hun. Toch was langer gezocht dan strikt noodzakelijk, want de cache bleek uiteindelijk toch op het meest logische plekje te liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2710. Vlietzicht - van my boy lollipop

18 juli 2010, 18:20
Op weg naar huis en nog even langs Vlietzicht. Zowel de Vliet als de cache had ik snel in zicht. Daarna wilde ik nog even een koud witbiertje drinken in café-restaurant Allemansgeest, maar dat bleek helaas op zondag gesloten te zijn. Dan maar dorstig naar huis terug fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2711

geo 2711. Kijk op de Provinciale Staten - van UPQuest

19 juli 2010, 08:55
Vanmorgen zat ik al om 06:15 uur in de trein naar Lelystad. Volgens de planning zou ik dan om 08:00 uur op de OV-fiets stappen om een rondje door Lelystad te gaan maken. Door wat onverwachts onderhoud aan de bovenleiding bij Schiphol kwam ik driekwartier later aan en bleek de stalling al om 18:00 dicht te gaan. Het zou dus lastig worden om mijn geplande 50 caches in een 6 uur kortere cache-dag te proppen. Maar ik zou wel zien hoever ik kwam. De eerste lag voor de deur van de Provinciale Staten op me te wachten. Links is links en rechts is rechts als je weet vanaf welke kant je moet kijken. De tweede keer was dus raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2712. Spookstation Lelystad-zuid - van IKALLEEN

19 juli 2010, 09:20
In het ochtendzonnetje fietste ik langs de spoorlijn naar het spookstation Lelystad-zuid. Even wroeten en ik had de cache te pakken. Daarna zocht ik nog naar een trap waarmee de toekomstige reizigers de perrons konden bereiken, maar die was klaarblijkelijk nog niet klaar. Misschien in de komende 20 jaar?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2713. Welkom in Lelystad 3: Torenvalkweg - van UPQuest

19 juli 2010, 09:30
De eerste keer dat ik vandaag welkom wordt geheten. Dat zou later nog zo'n 7 keer herhaald worden. De cache was natuurlijk vlot gevonden en de code werd zorgvuldig genoteerd. Daarna stapte ik weer op de fiets voor een warm welkom op de Larserdreef.
Bedankt en proost, Biertje

2713

geo 2714. Welkom in Lelystad 2: Larserdreef - van UPQuest

19 juli 2010, 09:45
Voor de tweede keer werd ik welkom geheten. Na de rituele handelingen die bij zo'n ontvangst horen, zag ik dat op de cachepagina een waarschuwing staat: "laatste wijziging: 17 juli, zie logjes". Die wijziging van 2 dagen geleden is mij kennelijk ontgaan. Cache en code desondanks in prima staat aangetroffen. Toch bedankt voor de waarschuwing. Tenslotte telt een gewaarschuwd geocacher voor twee!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2715. LTCC Lelystad's Tweede Carpool Cache - van AMTS

19 juli 2010, 09:55
Toen ik m'n fiets tegen het huisje zette, kreeg ik direct een déjà-vu-gevoel. En dat bleek te kloppen. In februari 2009 stond ik hier namelijk ook al eens. De cache heette toen "Dit wil ik niet zien #6" van Masterchef. Het plekje is nog net zo smerig als vorig jaar. Lelystadse carpoolers houden kennelijk van een schone auto en kieperen daarom alles gewoon op straat. Gauw weer verder, dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2716. Gepland dorp #7 Burchtkamp - van Masterchef

19 juli 2010, 10:10
Als je aankomt fietsen, zie je het torentje van Burchtkamp al van verre staan. Het blijkt overigens het enige bouwwerk van dit geplande dorp. Gelukkig komen er dankzij deze cache toch nog geregeld wat bezoekers, die nu met eigen ogen kunnen zien dat Burchtkamp toch ook heel wat te bieden heeft.
Bedankt en proost, Biertje

2717

geo 2717. Stairway to heaven - van AMTS

19 juli 2010, 10:35
Toen ik in de verte de hemeltrap zag opdoemen, wist ik het al: in februari 2009 was ik hier ook al eens. De cache heette toen nog 'The sky is the limit' (dus ook al een Engelse titel), maar het was toen donker, dus heb ik weinig van de lucht kunnen zien. Vandaag was er een prachtige blauwe hemel en een stevig brandend zonnetje. De cache zit op precies hetzelfde plekje als vroeger, dus dat was lekker makkelijk. En net als vroeger wiebelt het hele gevaarte als je naar boven gaat, dus die twee schroefjes zitten nog steeds los. Tijd voor wat onderhoud?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2718. Niet alles is wat het lijkt - van AMTS

19 juli 2010, 11:05
Met deze cache had ik geen enkel probleem, en dat is ook wel eens prettig om te constateren. Er was namelijk een prachtig fietspad aangelegd voor mij en mijn OV-fiets en toen ik naar het nulpunt liep, zag ik de cache direct zitten. Dat is in mijn beginjaren wel eens anders geweest! Volgens de cachepagina zouden er 3 TB's en 2 coins moeten zijn, maar ik trof slechts 1 coin aan. Tja, niet alles is wat het lijkt...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2719. Welkom in Lelystad 1: Dronterweg - van UPQuest

19 juli 2010, 11:25
Voor de derde keer zag ik de welkomstborden opdoemen toen ik met een stevig vaartje kwam aanfietsen. Op de cacheplek lag alleen maar wat zand. Toen ik daarom de uitdraai tevoorschijn haalde, ontdekte ik dat ik in m'n GPS nog het oude coördinaat had staan. Eventjes aangepast en daarna het kokertje alsnog vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2720. Shorthand writing - van AMTS

19 juli 2010, 11:50
Gelukkig had ik thuis de logjes doorgelezen. Daarom wist ik dat er een afwijking was van zo'n 20 meter en dat de cache aan de andere kant van het pad lag. Toch duurde het nog even voordat ik het kistje in handen had. Kennelijk had ik niet zo'n gelukkige hand, want mijn eerste ingeving bleek uiteindelijk toch de juiste. Als dank een toepasselijke TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

2721

geo 2721. Welkom in Lelystad 9: Bronsweg - van UPQuest

19 juli 2010, 12:30
Dit was de vierde keer dat ik bij een welkomstbord stond en dit bleek de lastigste. Door het tweede deel van de hint werd ik op het verkeerde been gezet. Ik volgde het gebod op en bleef dus dicht bij het bord zoeken naar iets uit het eerste deel van de hint. Uiteindelijk ben ik toch maar naar het nulpunt gelopen, om daar natuurlijk de cache te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2722. 't Zand A72 - van stoethaspels

19 juli 2010, 12:50
Er wordt nog steeds volop gewerkt, maar met de fiets kon ik het parkeerterrein van 't Zand A72 toch makkelijk bereiken. Daarna ging ik de strijd aan met de natuur. Een paar muggen wisten mij te naderen, maar die hebben dat niet overleefd. Doornen en stekels probeerden mij de toegang te beletten. Met moeite wist ik de laatste meters te overbruggen en toen kon ik eindelijk de megaton in mijn armen sluiten. Ik kan me goed voorstellen dat niemand destijds dit kavel wilde hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2723. Welkom in Lelystad 8: Beginweg - van UPQuest

19 juli 2010, 13:10
En alweer fietste ik langs een Welkom in Lelystad-bord. Dit heet hier dan wel de Beginweg, maar ik was alweer halverwege. Met de fiets was de cache makkelijk te bereiken, tot aan de laatste meters. Daar moest ik stevig zoeken naar de gekleurde hint. Maar toen ik me eenmaal afvroeg: Waar zou ik zélf de cache neerleggen? had ik 'm direct gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

2724

geo 2724. Film! - van Twodutch

19 juli 2010, 13:25
Het was hier wel even zoeken naar dat filmblik. Het was een beetje net alsof je de bioscoop binnenkomt als de film is begonnen en je in het donker naar een plekje moet zoeken. Gelukkig lagen er van de hint meerdere exemplaren, zodat ik na twee keer bukken de emmer kon openen. Ik heb geen film meegenomen, want ik moet vanavond al mijn logjes schrijven. Geen tijd voor ontspanning dus. Maar ik heb wel een film van Mr. Bean achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2725. Welkom in Lelystad 7: Zuigerplasdreef - van UPQuest

19 juli 2010, 13:35
'Welkom bij onze rijtjeshuizen' staat er op het bord, maar hier was geen huis te zien. Wel iets anders opvallends, maar dat bleek uiteindelijk toch niet de cache te zijn. Deze verstopmethode kende ik nog niet en ik vond het een prachtige oplossing.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2726. De SGL - van IKALLEEN

19 juli 2010, 13:45
De Scholengemeenschap Lelystad ligt prachtig in het groen. Op uitdrukkelijk advies van de cache-legger heb ik heel voorzichtig gelogd. Maar dat bleek achteraf helemaal niet nodig: het is namelijk zomervakantie en het hele gebouw is leeg. Ook in het park is er niemand te zien. Het is waarschijnlijk veel te warm. Gelukkig heb ik genoeg te drinken bij me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2727. Bob Evers 4, Lage streken in Londen - van Twodutch

19 juli 2010, 14:00
Toen Biertje nog jong was en nog niet aan de alcohol zat, was hij een grote fan van de Bob Evers serie. Dat is bijna 40 jaar geleden. Alle boeken (t/m 32) staan nog steeds bij m'n moeder, en door het verhaal bij deze caches kreeg ik weer zin om een paar van die boeken op te halen en te herlezen. Overigens heb ik nooit begrepen waarom het de Bob Evers serie heet, want de avonturen draaien voornamelijk om de slimmigheden van Arie Roos. De eerste van deze serie die ik op mijn route door Lelystad tegenkwam, was nummer 4. Ik voelde me net zo slim als Arie Roos, want ik had de cache direct gespot.
Bedankt en proost, Biertje

2728

geo 2728. Bob Evers 5, Bezigheden aan de bosrand - van Twodutch

19 juli 2010, 14:15
Na de Lage Streken volgden de Bezigheden. In de zoektocht naar de codes volgde ik het spoor langs de bosrand. Daar trof ik de vakkundig verstopte cache aan. De nummers 1 en 2 van deze serie zou ik later op de dag nog tegenkomen. Nummer 3 en 6 bewaar ik tot mijn volgende bezoek aan Lelystad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2729. Welkom in Lelystad 6: Parlaan - van UPQuest

19 juli 2010, 14:30
Dit bord lag eigenlijk een beetje buiten mijn route, maar ik wilde de serie vandaag zoveel mogelijk compleet hebben. Daarom maar even flink doorgefietst naar het noorden van Lelystad en daar het kokertje op een leuk plekje aangetroffen. Vanaf hier fietste ik langs de dijk naar de sluizen en naar de Markerwaarddijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2730. Welkom in Lelystad 5: Markerwaarddijk - van UPQuest

19 juli 2010, 14:50
De cache had ik snel gevonden, maar waar stond nou dat welkomstbord? Ik had al een foto van de lege weg gemaakt (bord soms weggehaald?) en ging daarna nog even Bootjes kijken (de cache dus). Veel later zag ik dat het bord bovenop het viaduct stond. Fijn, want daardoor hield ik de fotoserie compleet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#233 Bootjes kijken - van Team Yobra

    19 juli 2010
Tijdens het kijken naar de bootjes kon ik mooi Bootjes kijken doen. Ik dacht toch echt dat ik alle cijfertjes correct had overgenomen. Maar op de cachelocatie waren wel erg veel mogelijkheden en weinig aanwijzingen. Ik moet altijd erg lachen als er in een cachebeschrijving staat dat je zo onopvallend mogelijk moet loggen. Onopvallend loggen vind ik namelijk nooit een probleem. Maar hoe kan je een kwartier lang onopvallend zoeken, terwijl je een prikstok moet gebruiken? Mede vanwege de hitte gaf ik het na 15 minuten op. Dit keer had ik de boot gemist, maar ik kom nog wel eens terug.

2731

geo 2731. Kijk op de Houtribsluizen - van UPQuest

19 juli 2010, 15:30
Voor Bootjes Kijken had ik al een blik in de sluizen genomen, maar voor deze multi moest ik de brug over fietsen. Daarbij had ik een mooie kijk van bovenaf. Nadat ik alle cijfertjes in de juiste volgorde had gezet, kon ik op weg naar de cache. Het kostte wat gepriegel, maar toen had ik uiteindelijk ook dit kokertje in m'n handen en daarna in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#234 Kijk op de Batavia - van UpQuest

    19 juli 2010
Na een mislukking bij Bootjes Kijken, liep de zoektocht naar de Batavia ook op niets uit. Er waren genoeg verstopplekjes en ik had genoeg hulpmiddelen bij me, maar (wellicht door de hitte) heb ik het ook hier na een kwartiertje opgegeven. Over een paar weken ben ik hier weer terug, met misschien wat meer geluk.

geo Stripboeken: S&W - van Erickje

    19 juli 2010
Vandaag fietste ik door en rond Lelystad. De puzzel rond Suske en Wiske had ik al een paar maanden geleden opgelost en vandaag kon ik kijken of mijn antwoorden juist waren. Met de aanwijzing voor het juiste nummer wist ik zeker dat ik bij de juiste voordeur stond. Tenminste, bijna zeker. Want mijn GPS gaf nog een afstand van 20 meter aan. Ik zag dat er iemand met zijn rug naar het raam zat. Ik pakte iets waarvan ik hoopte dat het de cache was, maar dat leek er niet op. Ik schoof het terug en vond een brandgang achter de huizen. Bij een houten schutting en twee kliko's kwam ik precies op het berekende nulpunt uit. Maar dat was geen voordeurcache.
Thuis zag ik pas dat er nog een hint was en daar had ik inderdaad ook iets (geks) gevonden. De volgende keer in Lelystad zal ik toch nog eens verder kijken dan mijn neus lang is...

2732

geo 2732. Fly-in - van Lelystad

19 juli 2010, 16:20
Inmiddels was ik weer op de terugweg naar het station. Maar voordat ik weer op de trein zou stappen, moest ik nog een stukje vliegen. Het was even zoeken naar de juiste aanvliegroute, maar toen ik die eenmaal had gevonden, was de cache snel gespot. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#235 De Kubus - van UPQuest

    19 juli 2010
Dit leek zo'n makkelijke cache, maar ja... Onder het oog van een buurman die af en toe buiten aan z'n tuintafeltje ging zitten (dus steeds wachten tot ie weer naar binnen ging) probeerde ik alle hoeken uit. Naar de hoek die het dichtst bij het nulpunt ligt, loopt een mooi cachepaadje door de beplanting en ook ik heb dat gevolgd. Tevergeefs. Daarna nog wat andere hoeken geprobeerd, maar ook daar niets aangetroffen.
Pas thuis tijdens het loggen zag ik dat tussen de standaardtekst ook nog stond dat er een tegelpad is en dat je niet door de beplanting hoeft. Dat tegelpad heb ik kennelijk gemist, maar daar zal ik bij mijn volgende bezoek aan Lelystad extra goed op letten!

geo 2733. Bob Evers 1, Listigheden in Lelystad - van Twodutch

19 juli 2010, 16:55
Het laatste uurtje in Lelystad, want vóór 6 uur moest ik mijn fiets weer inleveren. Gauw nog even naar Bob Evers 1. Op deze plek was de ontvangst niet al te best, dus het was wat heen en weer lopen om de juiste plek (ongeveer) te vinden. Maar toen had ik de cache snel in de gaten, want deze listige verstoptechniek herkende ik. Niet alleen Arie Roos is slim, hoor!
Bedankt en proost, Biertje

2734

geo 2734. Cache op de Gors - van Greenturtel

19 juli 2010, 17:10
Op weg naar het station fietste ik nog even langs de Gors. Er was een ruime parkeermogelijkheid voor geocachers die met de auto komen, dus ik kon de Biermobiel makkelijk kwijt. Daarna pakte ik het kokertje en noteerde mijn naam. De bewaker glimlachte naar me en toen kon ik weer vertrekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2735. Bob Evers 2, Merkwaardigheden op de Meent - van Twodutch

19 juli 2010, 17:15
De laatste cache voor vandaag. In de jacht op de codes was ik in een klein stukje wildernis terechtgekomen, waar ik uiteindelijk de cache op een mooi plekje kon opvissen. Voor de laatste keer noteerde ik mijn naam. Bij mijn volgende bezoek zal ik de nog ontbrekende Bob Evers 3 bezoeken, waarna ik naar de bonus kan.
Vandaag heb ik 65 km gefietst, 25 caches gevonden, 3 niet, en daar heb ik bijna 9 uur over gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2736. Visvijver in Meerzicht - van remkove

22 juli 2010, 19:40
Vanavond was ik weer eens met Mighty-Mike en Corbulo op pad. We hadden gekozen voor een paar caches in Zoetermeer. Om te beginnen een simpele nano bij de visvijver in Meerzicht. Terwijl mijn vrienden aangetrokken werden tot de brug, volgde ik het pijltje van mijn GPS en hengelde daar op eenvoudige wijze het kleine visje omhoog. Het zou hier vanavond nog erg druk worden met geocachende visliefhebbers...
Bedankt en proost, Biertje

2737       2737

geo 2737. Sweetlake Center - van Paul

22 juli 2010, 20:55
Vanavond was ik weer eens een keertje met mijn vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap en we hadden hiervoor de drie multi's van Paul uitgezocht. Nu de meeste foutjes eruit waren gehaald, moest het toch mogelijk zijn om deze caches zonder veel problemen op één avond te vinden. We hadden ons natuurlijk goed voorbereid: alle voorgaande logjes gelezen (en de nodige aantekeningen gemaakt) en ik had het nummer van Grote Griezel bij me, voor de momenten van wanhoop en radeloosheid. Ik kan alvast verklappen dat we alle drie de caches op eigen kracht hebben gevonden.
We parkeerden de auto bij Sweetlake Center. Na deze cache liepen we door naar De Schoolbanken en vandaar weer naar 2726. Dat bleek achteraf een hele goede volgorde te zijn...
Om bij punt A te komen moesten we een kleine omweg maken vanwege wat tijdelijke hekken, maar het onderste nummer gaf geen probleem. Voor het juiste aantal zonnecollectoren moet je inderdaad goed opletten, maar gelukkig waren we met 3 paar ogen. Voor het telefoonnummer bij punt C moesten we even zoeken (pas achteraf zagen we ook het 0900-nummer), en toen kwamen we bij D. Na lang zoeken vond ik daar een telefoonnummer op gele ondergrond en door die jubelstemming verloor ik even m'n scherpte. Corbulo zei namelijk dat we het huisnummer van punt C nodig hadden, dus liepen we weer terug. Veel te laat ontdekte ik dat het huisnummer van punt D werd gevraagd. Dit was overigens de enige fout die we deze avond hebben gemaakt. Hierna wandelden we naar de cache, die ik op een logisch plekje zag liggen. Er zit in deze cache wel heel erg veel (onnodig) rekenwerk en we vroegen ons af waarom de route specifiek langs deze punten liep. Maar wellicht zijn dit de locaties waar Paul regelmatig komt...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2738. De schoolbanken - van Paul

22 juli 2010, 21:35
Na het loggen van Sweetlake Center wandelde ik met Mighty-Mike en Corbulo naar het beginpunt van De Schoolbanken. Het aantal houten staanders gaf geen probleem. Punt B vonden we met een afwijking van zo'n 20 meter en bij punt C hadden we een afwijking van 30 meter, net als bij punt D. Daarna konden we op weg naar de cache. In de listing staat echter nog steeds een fout voor het eindcoördinaat: dat is natuurlijk niet E004°30.E2 maar E004°29.E2. Maar dat hadden we al in eerdere logjes gelezen, dus hier trapten we niet meer in.
Op de eindlocatie kwamen de meegenomen handschoenen goed van pas. Toch duurde het even voordat we de juiste plek hadden gevonden. In tegenstelling tot Grote Griezel moesten we niet verder, maar juiste iets terug. Corbulo zag ineens de cache liggen, die ik niet 'small', maar eerder 'regular' zou noemen. Opgelucht schreven we onze namen in het logboekje. We hadden nu de Schoolbanken van Paul gezien en konden nu naar de laatste multi voor vanavond: 2726.
Bedankt en proost, Biertje

2739

geo 2739. 2726 - van Paul

22 juli 2010, 23:05
Met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo had ik zojuist de pittige multi's Sweetlake Center en De Schoolbanken met succes volbracht. Tot slot deden we nu nog 2726. Het was maar een klein stukje wandelen naar het startpunt. Daar ontdekte Corbulo wat het huisnummer moest zijn. Op naar de wormwielen! Volgens het informatiebord zijn het echter geen wormwielen, maar vijzels. We hadden al gelezen dat je niet alleen de spijlen, maar ook het frame van de deur moet meetellen. Daardoor kwamen we goed uit bij de witte koppen. Het getal met 5 cijfers was weer een lastige, vooral omdat het nu ook begon te schemeren. We vonden eerst een listig verstopt getal van 4 cijfers met 2 losse cijfers (dus 6?), maar op de plek waar we al een paar keer hadden gekeken, ontdekte Mighty-Mike ineens waar je nou precies moest gluren. Toen liepen we naar de pomp. Het aantal pompen leek ons geen probleem (en dat bleek achteraf ook zo), maar de juiste bedoeling van de formule voor F2 leverde nog wel een discussie op. Hierna konden we op zoek naar het telefoonnummer. Dat vonden we met een afwijking van 20 meter. Het was inmiddels donker geworden, maar natuurlijk hadden we onze lampen bij ons. Bij het routebord namen we eerst het verkeerde nummer (we waren inmiddels gewend aan afwijkingen van 20 tot 30 meter), maar gelukkig ontdekte Corbulo vlakbij het nulpunt nog een ander (en het correcte) nummer. In de listing met additional waypoints staat overigens foutief dat je hier het hoogste getal op het rode bordje zou moeten noteren. Nu mochten we eindelijk naar de eindlocatie. Daar hebben we nog lang lopen zoeken. Ik twijfelde of ik Grote Griezel om hulp zou bellen, maar gelukkig vond ik de cache ineens op een onverwachts plekje.
Ook bij deze multi vonden we de onnodig ingewikkelde berekeningen een flinke tegenvaller. Gelukkig hoefden we niet ver te lopen naar de parkeerplek van de auto, waar ik de laatste stroopwafels uitdeelden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2740       2740

geo 2740. P&P - van de landloper

23 juli 2010, 23:45, STF
Nadat er twee keer "de hoogste tijd!" was geroepen en ik met tegenzin van m'n vaste barkruk afklom, pakte ik mijn jas en liep naar buiten. Naast taveerne De Oude Sluys staat de Paulus & Petruskerk, en die kant ging ik op. Nog even een frisse neus halen, voordat ik in bed zou kruipen. Terwijl ik mijn weg zocht over het tegelpad langs het water, viel mijn oog ineens op een klein doosje dat een beetje verscholen in een hoek lag. Wat een toeval, het was een nieuwe cache! In het logboekje stond slechts één naam, die van fscheerhoorn, die juist terug kwam lopen omdat hij mij herkend had. Met een beverig handschrift vanwege de alcohol schreef ik mijn naam. Daarna hebben we nog even gezellig staan praten, terwijl we ons afvroegen of de Brouwertjes nog zouden komen. Toen de klok 12 uur sloeg, namen we afscheid. Ik besloot thuis nog even een blikje open te trekken om deze toevalstreffer te vieren.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2741. De Kubus - van UPQuest

30 juli 2010, 09:10
Twee weken geleden stond ik ook al bij de Kubus, maar toen kon ik de cache niet vinden, hoewel ik in diverse hoeken met m'n handen in het groen heb zitten wroeten. Thuis las ik dat er een mooi tegelpad naar de cache zou lopen. Aha, dus niet via dat platgetreden cachepaadje!
Direct na aankomst op station Lelystad fietste ik vanmorgen als eerste naar de Kubus en nu had ik de cache binnen twee tellen in handen. Soms is het leven erg makkelijk, als je nuchter bent.
Bedankt en proost, Biertje
19 juli 2010
Dit leek zo'n makkelijke cache, maar ja... Onder het oog van een buurman die af en toe buiten aan z'n tuintafeltje ging zitten (dus steeds wachten tot ie weer naar binnen ging) probeerde ik alle hoeken uit. Naar de hoek die het dichtst bij het nulpunt ligt, loopt een mooi cachepaadje door de beplanting en ook ik heb dat gevolgd. Tevergeefs. Daarna nog wat andere hoeken geprobeerd, maar ook daar niets aangetroffen.
Pas thuis tijdens het loggen zag ik dat tussen de standaardtekst ook nog stond dat er een tegelpad is en dat je niet door de beplanting hoeft. Dat tegelpad heb ik kennelijk gemist, maar daar zal ik bij mijn volgende bezoek aan Lelystad extra goed op letten!

2742

geo 2742. Staal in het bos - van AMTS

30 juli 2010, 09:40
Anderhalf jaar geleden was ik hier ook al eens, maar toen heb ik tevergeefs naar de kist lopen zoeken. Toen zat er ook nog een projectie in de opgave.
Vandaag was ik opnieuw in Lelystad, om 4 not-founds weg te werken en 2 series af te maken. Dit keer had ik de cache binnen de minuut gelokaliseerd. Kwam dat door de toegenomen ervaring of doordat ik nog broodjenuchter was? Feit is dat dit staalstipje nu eindelijk van de kaart is.
Bedankt en proost, Biertje
16 februari 2009
Al meer dan een maand had ik de AMTS 250 Finds Geo-Achievement Geocoin in mijn bezit. Die had als doel terug te keren naar een cache van AMTS voordat die hun 500e cache had gevonden. Toen ik de coin vond, stond hun teller op 499. De opdracht had kunnen slagen, maar een reisje richting Flevopolders stond voorlopig niet op mijn programma.
Vandaag was het dan zover: tijdens een fietstocht van station Almere richting Lelystad zou ik langs Staal In Het Bos komen, waar ik deze coin eindelijk kon achterlaten. Toen ik de laatste meters richting parkeerterrein fietste, begon het langzaam te regenen. Het staal was snel gevonden, maar waar was de cache? Staatsbosbeheer bleek flink de botte bijl (lees: motorzaag) te hebben gehanteerd. Vermoedelijk ook op het voorwerp uit de hint. Ik heb in de regen een ruim gebied afgezocht, maar niets gevonden. Hebben de werklui de kist soms meegenomen? Of ligt hij onder een flinke laag snoeihout? Ik heb de coin uiteindelijk vlak in de buurt achtergelaten. De juiste coördinaten zal ik mailen, zodat AMTS hem kan ophalen...

geo 2743. Droge voeten 3 - van AMTS

30 juli 2010, 10:10
De zon was inmiddels stevig aan het werk. Ik zat nu een uurtje op de fiets en het zweet liep al over m'n rug. Ik had m'n jas inmiddels uitgedaan en m'n mouwen opgestroopt. In m'n bergschoenen waren m'n sokken al wat vochtig geworden. Mijn voeten zouden het dus niet droog houden vandaag! Op de gevel van gemaal Wortman had waterdichter Niels Blomberg een leuk rijmpje laten plaatsen: "Het snelverkeer raast voorbij, de voetgangers steken over, het water stroomt onderdoor, de pomp regelt de stromen." En terwijl de pomp alles regelde, stak ik over en pakte de cache.
Bedankt en proost, Biertje

2744

geo 2744. Gepland dorp #8 Lelystad - van Masterchef

30 juli 2010, 10:15
Voor mijn 2e bezoek aan Lelystad deze maand had ik deze cache gepland. Lelystad is namelijk een van de 4 dorpen die uiteindelijk is gerealiseerd. In de haven was goed zichtbaar dat het parkeerprobleem ook dit vaarseizoen weer nijpend is. De cache leek eerst weg, maar toen ik nogmaals keek, zat ie er toch.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2745. Welkom in Lelystad 4: Oostvaardersdijk - van UPQuest

30 juli 2010, 10:25
Vandaag was ik terug in Lelystad voor 4 not-founds en ook om de series Welkom in Lelystad en Bob Evers af te maken. Ik moest nog 2 Welkomstborden zoeken en dit was de eerste. De cache was snel in zijn huisje gespot en de code werd genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2746. Kijk op Lelystad Haven - van UPQuest

30 juli 2010, 10:35
Voor een goede kijk moet je wel naar het einde van de dam. Gelukkig is er een smal fietspaadje aangelegd, dus dat ging lekker snel. Op de plek waar ik 'm verwachtte, lag de doos al op mij te wachten. Na het loggen wierp ik nog even een blik op de haven.
Bedankt en proost, Biertje

2747

geo 2747. Kijk op de Batavia - van UPQuest

30 juli 2010, 11:05
Twee weken geleden ging ik hier ook al door m'n knieën, maar toen twijfelde ik nog of ik wel goed zat. Door die twijfel en door een dolle GPS heb ik op heel wat plekjes gezocht. Nadat ik bevestiging had gekregen dat ik op de juiste plek zat, nam ik vandaag iets meer de tijd voor een gedegen onderzoek. En vreemd genoeg had ik nu bijna direct beet. Natuurlijk precies op de plek waar ik vorige keer ook als eerste gekeken had. Tja, zeker te diep in het blikje gekeken...
Bedankt en proost, Biertje
19 juli 2010
Na een mislukking bij Bootjes Kijken, liep de zoektocht naar de Batavia ook op niets uit. Er waren genoeg verstopplekjes en ik had genoeg hulpmiddelen bij me, maar (wellicht door de hitte) heb ik het ook hier na een kwartiertje opgegeven. Over een paar weken ben ik hier weer terug, met misschien wat meer geluk.

geo 2748. Bootjes kijken - van Team Yobra

30 juli 2010, 11:15
Opnieuw stond ik hier te zoeken naar een begraven bootje. Nu ik zeker wist dat het berekende coördinaat correct was, zette ik me vol overgave aan het werk. Na een minuut had ik de cache boven water: precies op de plek waar ik twee weken geleden m'n fiets had neergezet!<
Bedankt en proost, Biertje
19 juli 2010
Tijdens het kijken naar de bootjes kon ik mooi Bootjes kijken doen. Ik dacht toch echt dat ik alle cijfertjes correct had overgenomen. Maar op de cachelocatie waren wel erg veel mogelijkheden en weinig aanwijzingen. Ik moet altijd erg lachen als er in een cachebeschrijving staat dat je zo onopvallend mogelijk moet loggen. Onopvallend loggen vind ik namelijk nooit een probleem. Maar hoe kan je een kwartier lang onopvallend zoeken, terwijl je een prikstok moet gebruiken?
Mede vanwege de hitte gaf ik het na 15 minuten op. Dit keer had ik de boot gemist, maar ik kom nog wel eens terug.

geo 2749. Huisje, boompje, beestje - van AMTS

30 juli 2010, 11:25
Aan het verzoek om foto's te plaatsen, voldoe ik graag. Maar welk huis is nu van AMTS? De betonnen funderingen zien er allemaal hetzelfde uit. Ik heb daarom aangenomen dat dit een voortuincache moet zijn en dat de dichtstbijzijnde betonplaat het huisje van AMTS gaat worden. Of dat 'over een aantal maanden' al klaar is, betwijfel ik. Er moet nog een heleboel gebeuren en vandaag was er geen enkele activiteit te bespeuren. Maar met de cache was alles in orde; die kan nog wel een tijdje blijven zitten.
Bedankt en proost, Biertje

2750

geo 2750. Stripboeken: S&W - van Erickje

30 juli 2010, 11:50
Tja, twee weken geleden stond ik dus toch voor de juiste voordeur, maar door de verstopmethode raakte ik in de war. Achteraf twijfelde ik en vandaag fietste ik opnieuw naar de bezochte woning. Nu viel me ineens iets op waardoor ik zeker wist dat ik goed zat. En wat bleek: ik had vorige keer iets verder (15 cm?) moeten kijken dan m'n neus lang was. Nu zag ik wél de stripboekenkist en opgelucht schreef ik mijn naam in het logboekje. Straks ga ik dat vieren met een lekker koud witbiertje!
Bedankt en proost, Biertje
19 juli 2010
Vandaag fietste ik door en rond Lelystad. De puzzel rond Suske en Wiske had ik al een paar maanden geleden opgelost en vandaag kon ik kijken of mijn antwoorden juist waren. Met de aanwijzing voor het juiste nummer wist ik zeker dat ik bij de juiste voordeur stond. Tenminste, bijna zeker. Want mijn GPS gaf nog een afstand van 20 meter aan. Ik zag dat er iemand met zijn rug naar het raam zat. Ik pakte iets waarvan ik hoopte dat het de cache was, maar dat leek er niet op. Ik schoof het terug en vond een brandgang achter de huizen. Bij een houten schutting en twee kliko's kwam ik precies op het berekende nulpunt uit. Maar dat was geen voordeurcache.
Thuis zag ik pas dat er nog een hint was en daar had ik inderdaad ook iets (geks) gevonden. De volgende keer in Lelystad zal ik toch nog eens verder kijken dan mijn neus lang is...

geo 2751. Ons Jubileum - van UPQuest

30 juli 2010, 12:30
(Bouw)dreuzels heb ik vandaag niet gezien, waarschijnlijk vanwege de (bouw)vak. Na het oplossen van de puzzel twijfelde ik of ik hier wel goed zou zitten, maar toen ik de ingekapselde boom herkende van een eerdere log, wist ik dat ik op juiste weg was. Daarna duurde het ongeveer 30 minuten voordat ik de cache had gevonden, bijna 30 keer zolang als het oplossen van het puzzeltje. Maar ineens zag ik iets opmerkelijks hangen, zodat ik deze jubileumcache toch nog kon loggen. Anders zou het mijn 250e not-found zijn geweest. Oók een jubileum natuurlijk, maar wel van een heel andere soort. UPQuest, op naar de volgende mijlpaal!
Bedankt en proost, Biertje

2752

geo 2752. TB & Coin logement 'Eindpu(n)t' - van Team PUT

30 juli 2010, 12:45
Op een mooi plekje aan het meer biedt dit logement onderdak aan reizende TB's en coins. De gasten hadden het erg naar hun zin, zo leek het wel. Het duurde dus even voordat bepaald was wie er met me mee mocht. TB Kaenguhuepf vertelde dat hij al sinds 26/6 in z'n kamer opgesloten zit en graag verder wil. Ja, daarmee had hij wel een punt. De Catalunya coin wilde dit weekend wel in Lelystad blijven, dus die liet ik achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2753. Welkom in Lelystad 10: Runderweg - van UPQuest

30 juli 2010, 13:45
De laatste van deze serie, een multi door het Oostrandbos. Alle punten waren makkelijk te vinden, zodat ik tenslotte bij een cachepaadje uitkwam dat mij naar de omgeving van de doos leidde. Na wat koekeloeren viel me ineens iets op, zodat ik ook de laatste code kon noteren. Nu kon ik op weg naar de bonus!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2754. Als vliegen vliegen - van Lelystad & Angel

30 juli 2010, 14:20
Deze cache heeft me heel wat tijd gekost. Te beginnen natuurlijk met de puzzel. Hoewel die er simpel uitziet, werd mijn berekende A niet goedgekeurd. Drie twijfelgevallen nog eens nagezocht en opnieuw uitgeprobeerd. Hoewel ik er niet veel naast kon zitten, heb ik daarna nog heel wat mogelijkheden door de checker moeten halen om de juiste oplossing te ontdekken. Op de locatie ging het ook al niet soepeltjes. Onder de bomen is er natuurlijk weinig ontvangst, zodat ik flink heb lopen struinen door de bush-bush. Na ruim een kwartier zag ik ineens de cache, die door de vorige vinder niet helemaal was afgedekt (dank daarvoor!). Eindelijk kon ik loggen, terwijl de muggen hun nieuwe prooi ontdekten.
Bedankt en proost, Biertje

2755

geo 2755. Gepland dorp #12 Zeewolde - van Masterchef

30 juli 2010, 15:00
Weer zo'n dorp dat er nooit is gekomen. Maar er ligt wel een brug. En een cache. Die had ik natuurlijk snel ontdekt. Ik wilde nog een mooie foto maken van de cache, maar dat duurde even, want er kwamen steeds weer automobilisten voorbij die zich natuurlijk afvroegen of die eenzame fietser wellicht problemen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo Weet je het nog? - van Lelystad & Angel

    30 juli 2010
De puzzel lag al een tijdje opgelost klaar en vandaag fietste ik opnieuw door Lelystad om een aantal not-founds weg te werken en twee series af te maken. De cacheplek leek een mooie locatie, dacht ik toen ik het pad opdraaide. Maar de vissers (vandaag overigens niet aanwezig) hebben kennelijk regelmatig diarree, gezien de hoeveelheid gebruikte en achtergelaten tissues. Het zoekwerk leverde verrassende dingen op: een verroeste pan, een goed weggestopte fles wodka (met een restje kleurloze vloeistof) en een kaars naast een boom, waarschijnlijk achtergelaten door een devote visser. Maar geen cache.
Thuis ontdekte ik waarom: die is 4 dagen geleden gearchiveerd. Jammer, maar helaas.

geo 2756. Bob Evers 3: Heibel in een hotel - van Twodutch

30 juli 2010, 16:15
De laatste van de Bob Evers serie, de andere 4 had ik twee weken geleden al gevonden. Vanwege het opgeroepen jeugdsentiment heb ik vorige week van de zolderkamer bij mijn moeder mijn exemplaar van Tumult in een Toeristenhotel meegenomen en herlezen. Ik denk nu dat ik nog een paar boeken ga ophalen...
De 3e puzzel leek me simpel, maar mijn verwachte oplossingen bleken niet te werken. Daarom gooide ik het maar over een andere boeg en de checker gaf me daarna gelijk. Het hotel bevond zich op een vreemde plek, midden in het bos. Maar de cache was gelukkig snel gevonden. Ik had nu alle cijfers en kon door naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

2757

geo 2757. Welkom in Lelystad: Bonus - van UPQuest

30 juli 2010, 16:40
Met de oplossing van alle gevonden codes op zak kon de bonus mij niet ontgaan. De waarde van K had ik al eerder opgezocht en toen ik vandaag de laatste 2 cijfers noteerde, kon ik de eindlocatie in mijn GPS invoeren. Onder het bladerdak had ik wat slechte ontvangst, maar door het formaat van de cache liep ik er vanzelf tegenaan. Het lastigste was nog het openen. Trekken, draaien, wrikken? Uiteindelijk is het me gelukt zonder iets te beschadigen. Dank voor deze serie en voor de inhoud van de promotietas. De log is met de Lelystad-pen geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#236 Bob Evers 6: Schietpartijen om een schat - van Twodutch

    30 juli 2010
De laatste voor vandaag en van Lelystad. Maar helaas, op wp1 heb ik niets kunnen vinden. Er stonden voldoende bomen, dus ik had keus genoeg. En er waren ook voldoende brandnetels en ander doorngewas om het me lastig te maken. Ik vond het dan ook een vreemde plek, want er was hier in de buurt toch wel een beter en makkelijker bereikbare locatie te vinden?
Thuis ontdekte ik dat ik op een heel verkeerde plaats ben geweest: 2 cijfers fout omdat ik vergeten was dat er nog een aftreksommetje in de opgave stond. Dat zouden Arie en Jan nooit overkomen zijn! Ik moet nu dus nog een keertje terug...

2757no

Terug naar boven

Door naar augustus