Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2010

88 caches gevonden (logs 2758-2845)

2758

geo 2758. Bredase Parken: park Hoge Vucht - van Team van de Laar

2 augustus 2010, 09:35
Vandaag fietste ik een dagje door Breda en omgeving. Allereerst reed ik naar Park Hoge Vucht. Ik passeerde de kinderboerderij en de moestuin, waar wel een zeer Hoge Bloem tot bloei was gekomen. In het park was het op dit tijdstip niet druk: slechts één hondenuitlaatster was in discussie met haar viervoeter, zodat ik onopgemerkt de doos kon pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2759. Teteringen XI: Teteringen groeit aan Breda - van Peperkoek

2 augustus 2010, 09:50
Dit was de eerste van de serie door Teteringen. Volgens mij groeit dit dorp helemaal niet aan Breda, maar groeit Breda aan Teteringen. De nieuwe woningen staan immers allemaal op Breda's grondgebied, net buiten het bordje 'Teteringen'. De cache was vlot gevonden en de eerste letter werd genoteerd. Als ze allemaal zo makkelijk zijn, sta ik over een uurtje op de golfbaan.
Bedankt en proost, Biertje

2760

geo 2760. Teteringen I: de historie - van Peperkoek

2 augustus 2010, 09:55
"Teteringen, ontstaan aan het taterende water, gegroeid door koesterende hand, zijt gij een woonplaats van allure, juweel op grens van klei en zand."
Aldus het gedicht van toenmalig burgemeester Van den Bergh op de plaquette van de kijkzuil. Nadat ik deze lovende woorden op me in had laten werken, vond ik op de grens van hout en zand een heel ander juweel. Daar was ik heel erg blij mee en met koesterende hand noteerde ik de volgende letterwaarde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2761. Teteringen II: bergbezinkstation - van Peperkoek

2 augustus 2010, 10:15
Dit was een lastige. Mijn GPS stuurde me naar een plekje waar een grijs kokertje uit het zand stak. Het leek net een peilbuisje van het bezinkbassin. Leuk gedaan, dacht ik nog. Maar het was dus niet de cache, maar een peilbuisje. Uiteindelijk ben ik maar gaan zoeken op de plek waar ikzelf de cache zou neerleggen. En daar vond ik hem dan ook, met zo'n 15 meter afwijking. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. En die B had ik nu dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2762. Teteringen IV: de Heilige Sint Joseph - van Peperkoek

2 augustus 2010, 10:25
De heilige Sint Joseph was me gunstig gezind,
Want het kokertje vond ik erg gezwind.
Of kwam dat misschien door de hint?
Hierna lustte ik wel een stevige pint.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2763. Teteringen III: Gilde & Scherpschuttersvereniging - van Peperkoek

2 augustus 2010, 10:35
Vanwege de antenne en de daarmee verbandhoudende afwijking, had ik de hint paraat in m'n achterhoofd. Ik liep dus over het cachepaadje rechtstreeks naar de genoemde plek. Maar daar bleek de cache niet te zitten. Toch maar eens op m'n GPS gekeken en daarna het pijltje achterna gelopen naar de werkelijke plaats. Leuk bedacht, want hier zijn er wel meer ingetuind. De scherpschutters waren overigens niet aanwezig. Waarschijnlijk sliepen ze uit, na een zwaar weekend.
Bedankt en proost, Biertje

2764

geo 2764. Gewoon een... Oppikker - van pe1mzs

2 augustus 2010, 10:50
Op de grens van Teteringen viel nog wat op te pikken. Geen dame van lichte zeden, maar een licht kokertje. Tussen alle gewone caches van de Teteringen-serie had ik ook deze in mijn route opgenomen en dankzij de spoilerfoto van Henri/Hein had ik de cache snel te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2765. Teteringen XII: er loopt een streep door! - van Peperkoek

2 augustus 2010, 11:05
De streep heb ik niet gevonden. De verdiepte tunnelbak ook niet. Maar ik zag wel een stel betonnen buizen, wat kapotte stoelen en een oude badkuip. Voor het eerst was de cache op een andere wijze verstopt, maar juist daardoor had ik 'm snel te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2766. Teteringen V: grote huizen - van Peperkoek

2 augustus 2010, 11:05
Het grote huis bij deze cache staat te koop. Even heb ik eraan gedacht hoe het zou zijn om hier te wonen. Maar ik zag eigenlijk alleen maar nadelen: de grote tuin die je moet onderhouden, geen gezellige cafés om de hoek en alle caches in de buurt zou ik dan al gedaan hebben. Nee, ik besloot geen bod uit te brengen en uitsluitend mijn handtekening te zetten op het 'contract' in het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2767. Teteringen VI: moderne woning - van Peperkoek

2 augustus 2010, 11:15
Een prachtig modern huis staat er aan de Tilburgse Baan. Hier zou een cache moeten liggen. O, die ligt er al. Nadat ik een mooie foto van het moderne gebouw had gemaakt, liep ik naar de plek waarvan ik vermoedde dat daar de cache zou liggen. En daar lag ie ook.
Bedankt en proost, Biertje

2768

geo 2768. Teteringen VIII: veldkruis Hoeveneind - van Peperkoek

2 augustus 2010, 11:55
De 'gekruisigde zaligmaker' was mij niet gunstig gezind. De GPS stuurde me elke keer naar een boom ten noorden van het veldkruis, maar daar kon onmogelijk een kokertje liggen. Alle andere mogelijke plekken bezocht en onderzocht, in een droge sloot gestaan, gevloekt en gebeden, niets hielp. Tenslotte heb ik mijn goede vriend (en goed gelovige) Wilxlii Carrotte gebeld, die zijn oude foto's bekeek en een plek beschreef die ik met veel moeite herkende. Nee, toch niet dáár? Ik was daar juist uit de buurt gebleven, maar ik had meer op Hem moeten vertrouwen. Maar ik vertrouwde kennelijk meer op die cacher uit Delft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2769. Teteringen X: de Lage Vughtpolder II - van Peperkoek

2 augustus 2010, 12:05
Gelukkig, deze lag weer op de oude vertrouwde methode verstopt en ik kon de koker dus makkelijk vinden. Ik wiep een blik op het weidse uitzicht en heb er zo'n 5 tot 8 seconden van genoten. Maar toen moest ik weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2770. Teteringen IX: de Lage Vughtpolder I - van Peperkoek

2 augustus 2010, 12:30
Ook bij deze had ik een hulplijntje nodig. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte hoorde mijn wanhoopsverhaal aan en leidde me naar de juiste plek. Daar had ik natuurlijk al (wat oppervlakkig) gezocht, maar niet goed. Ik schaamde me een beetje dat ik hiervoor de Meester had gestoord in zijn bezigheden, maar toen dacht ik weer aan al die keren dat ik door hem was gebeld. En we zouden elkaar deze dag nóg twee keer spreken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2771. Teteringen VII: de Meerberg - van Peperkoek

2 augustus 2010, 12:40
Het laatste cijfer voor de bonus bij het golfterrein vond ik hier bij dit landgoed. Fijn dat er een stoeltje was in de vorm van een grijze steen met een oranje bovenkant, waar ik de coördinaten kon berekenen. Het begon weer te druppelen en dit keer leek het echt door te zetten. Ik deed mijn regenjas aan en ging op weg.
Bedankt en proost, Biertje

2772

geo 2772. TB Hotel "Golfpark De Haenen" - van Peperkoek

2 augustus 2010, 13:20
Nadat ik voldoende caches in Teteringen had gevonden, fietste ik in de regen naar het berekende coördinaat in de buurt van het golfpark. Onderweg ging ineens mijn telefoon. Het was mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die ik vanmorgen al had geraadpleegd omdat ik twee keer een cache niet kon vinden. Hij vroeg me of alles nu goed ging en of hij misschien even een boodschapje kon doen. Ik vond dat geen probleem (ik vermoedde dat hij chocopasta en malt bier nodig had) en dat bleek ook zo te zijn: het duurde wel even voordat mijn GPS onder het natte bladerdak het nulpunt had gevonden, maar daarna had ik de verborgen kist vlot gelokaliseerd. Het begon ineens harder te regenen en toen ik opnieuw langs het golfterrein fietste, bleek iedereen naar binnen te zijn gevlucht, naar het bier en de bitterballen. Helaas, ik moest nog verder, richting Prinsenbeek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2773. Teteringen XIV: linie van de Munnikenhof - van Peperkoek

2 augustus 2010, 14:05
Nadat ik de bonus-cache bij het golfterrein had gevonden, fietste ik nog even naar de Linie van de Munnikenhof. Het was weer droog, de lucht was opgeklaard en het was ook weer opgeklaard in m'n hoofd. Daardoor kon ik het kokertje heel snel grijpen en mijn naam op de logrol schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2774. 3de nano van Prinsenbeek - van strj

2 augustus 2010, 14:55
Na een rondje door Teteringen fietste ik door naar Prinsenbeek voor 2 nano's. Deze serie bestond oorspronkelijk uit vier stuks, maar de nrs. 1 en 4 zijn al vijf maanden uit de lucht. Op het logrolletje vond ik ook niet de beloofde hint voor de bonus cache. En ook de aangekondigde drukte was er niet, maar dat kwam waarschijnlijk doordat café De Drie Linden tot en met 5 september gesloten is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2775. 2de nano van Prinsenbeek - van strj

2 augustus 2010, 15:15
Na de 3e nano fietste ik naar nummer 2. Ik zag hem gelukkig wél, en kon 'm daardoor snel loggen. Helaas had ik te laat het bordje 'uitrit vrijlaten' in de gaten. Daardoor heb ik met mijn fiets de uitrit van de garage een minuut of vijf geblokkeerd. Gelukkig hoefde er niemand in of uit. En gezien het welig groeiende onkruid wordt de garage waarschijnlijk al een tijdje niet gebruikt.
Bedankt en proost, Biertje

2776

geo 2776. Liesbos - van kleinhoon

2 augustus 2010, 18:00
Vijf jaar geleden (!) ben ik aan deze multi begonnen, samen met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Na een half uur bij wp3 gezocht te hebben, gaven wij het toen op. Een maand later is Wilxlii teruggekeerd met Loze Jorry, die wp3 toen wél kon vinden. Daarna was de cache voor hen een peuleschil.
Toen ik besloten had om vandaag te gaan cachen in Breda, moest ik natuurlijk ook deze oude not-found wegwerken. Het weer zat echter niet mee: na drie korte regenbuien kreeg ik op weg naar het Liesbos een echte hoosbui over me heen. Aan de rand van het bos heb ik toen een kwartiertje gewacht totdat het ergste voorbij was. Daarna fietste ik behoorlijk doorweekt direct naar wp3, dat ik ook na zo'n 20 minuten niet boven water kon krijgen. Nadat ik ook nog eens met een schoen tot m'n enkels in een volgelopen kuil was gestapt, besloot ik Wilxlii (opnieuw) te raadplegen. Helaas maakte hij in die tijd nog geen foto's (dat zou hij pas later gaan doen, op advies van mij), zodat ik het met wat summiere herinneringen moest doen. Toch vond ik uiteindelijk toch nog wp3, en daarna ging het van het spreekwoordelijke leien dakje. De cache lachte me al van een afstandje tegemoet, omdat de vorige vinder hem niet helemaal had afgedekt. Heel erg bedankt daarvoor! Opgelucht kon ik nu eindelijk mijn naam in het logboekje schrijven. Als dank heb ik 2 TB's achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 juni 2005
Vandaag was ik een dagje op stap met Willxii Carrotte om te helpen zijn stippenkaart te ontdoen van wat frustraties. Dit was er zo eentje waar hij destijds tevergeefs naar had gezocht. Wat ging er mis? Het startpunt was goed aangegeven: bij het uitstappen zag ik direct een bierblikje en een lege fles. Dat kon dus niet missen. Wp1 gevonden en ook wp2. Daarna op weg naar wp3. De GPS stuurde ons dan weer ietsje links, dan weer ietsje rechts van het pad. Aan beide kanten dus ruim gezocht. Hoewel ik altijd foto's maak van de wp's, had ik dat dit keer niet gedaan, maar braaf opgeschreven wat Willxii mij had gedicteerd. Misschien toch slecht gelezen of verkeerd ingetypt? We besloten de 750 meter terug te lopen naar wp2, om aldaar te ontdekken dat we (natuurlijk) foutloos hadden gewerkt. Opnieuw naar wp3 en opnieuw niets gevonden. Uiteindelijk hebben we het opgegeven. Dit belooft nog wat, aangezien er in meerdere logs staat dat wp4 een lastige is (nóg lastiger? ojee!). Maar... we komen terug!

geo NF#237 Bliksemschicht - van BP060606

   dnf 2 augustus 2010
Nadat ik de not-found Liesbos na 5 jaar eindelijk alsnog had gevonden, fietste ik in jubelstemming door naar de Bliksemschicht. De lucht was weer helemaal opgeklaard, maar mijn broek was natuurlijk nog steeds drijfnat. Mijn GPS stuurde me naar een plek zo'n paar meter achter de toren, maar daar lag geen cache. Daarna ben ik twee keer de toren op en neer gelopen. Ik heb daarbij een paar leuke verstopplekjes ontdekt, maar geen cache. Die is dus goed verstopt en zal niet snel door dreuzels worden gevonden!

geo 2777. Oud-Tigchelaar - van mangco

2 augustus 2010, 18:15
Op de terugweg naar het station fietste ik door de wijk Boeimeer. Er waren niet veel plekken waar de nano zou kunnen zitten, dus daar heb ik mijn fiets maar neergezet. Even staan zoeken in m'n rugzak toen er een bewoner passeerde, en daarna de cache snel gepakt en gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2778. Bredase Parken: stadspark Valkenberg - van Team van de Laar

2 augustus 2010, 18:35
Dit was de laatste voor vandaag; ik was nu immers weer vlakbij het station. Het park was uitgestorven, zodat ik ongestoord naar de cache kon zoeken. Deze maandag heb ik zo'n 60 km gefietst in 9,5 uur en daarbij 21 caches gevonden en 1 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2779

geo 2779. Op een klein stationnetje (1) - van shidarfle

8 augustus 2010, 11:45
In januari stond ik ook al eens bij dit kleine stationnetje van Hoorn. De cache lag toen op een andere plek en de hint verwees naar een blauwe container op het terrein van de Museumstoomtrein achter een hek. De cache leek dus alleen te bereiken door dit terrein op te gaan of over het hek te klimmen. Ik heb beide maar niet gedaan en ben onverrichter zake teruggekeerd... Nu is de cache gelukkig verplaatst en doordat ik de cryptische hint thuis had uitgezocht (het schijnt steeds meer gewoonte te worden dat hints een puzzeltje bevatten, dus het is raadzaam die van te voren te bekijken) kon ik vandaag na wat gehannes het kokertje te voorschijn trekken.
De Historische Driehoek heb ik een aantal jaren geleden al eens gedaan, dus vandaag heb ik me beperkt tot het kijken vanaf de voetgangersbrug naar het rangeerwerk van de Bello, ter voorbereiding op een rit van vanmiddag.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 januari 2010
Dit weekend zat ik met een paar biervrienden in een huisje in de sneeuw in de buurt van Hoorn. Omdat het bier al snel op was, wandelden we zaterdag door Hoorn, op zoek naar een supermarkt. Terwijl mijn vrienden bij AH naar binnen gingen, liep ik naar het stationnetje. Ik ontdekte een paar verse voetstappen in de sneeuw tussen de struikjes, dus hier was kortgeleden nog een ander team geweest. Hoewel ik uiteindelijk wel het object van de hint zag, wist ik niet hoe ik dat zonder klimmen moest bereiken. En toen de parkeerpolitie voor de tweede keer voorbijreed, besloot ik het op te geven. Het voordeel was dat ik nu de rest van deze serie dit weekend ook niet hoefde te doen. Ik kom nog wel eens terug als de sneeuw weg is.

___________________________________________________________________


geo 2780. Leuk stukkie! - van sandrakim72

9 augustus 2010, 14:30
Vanmiddag wilde ik even een leuk stukkie gaan fietsen. Er waren namelijk weer wat caches neergelegd in Voorschoten en Leiden. Allereerst reed ik naar het zwembad waar ik elke week een uurtje in het water lig. Daar vlak achter ligt een strookje groen naast het spoor, waar nu ook een micro ligt. Langs de spoorlijn tussen station Den Haag Mariahoeve en station Leiden liggen inmiddels zo'n 20 (mystery)caches. Volgens mij is dat stukkie nu bijna vol.
Bedankt en proost, Biertje

2781

geo 2781. Sluisje - van Opaprikstok

9 augustus 2010, 14:40
Van het leuke stukkie is het maar een klein stukkie naar het Sluisje. Daar wilde net iemand op zijn fiets stappen. Het bleek Oetjeboe te zijn, die had gehoopt hier nog goud te kunnen scoren. Helaas, dat was precies 14 uur geleden al weggesnaaid. Na even gekletst te hebben, ging Oetjeboe weer terug naar huis en ik dook de sluis in om het kokertje op te vissen. Na drie keer duiken had ik 'm.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2782. Nanootje Voorschoten 1 - van grazyhunter

9 augustus 2010, 14:45
Verrassend: de plaatjes van de drie medailles nemen meer ruimte in dan de beschrijving van deze cache!
Na bezoek aan het Sluisje fietste ik een stukje door. Zonder op de hint te letten volgde ik het pijltje van m'n GPS en kwam daarna precies bij de nano uit. Gelukkig, dat scheelde een hoop zoeken. Dat zou later bij die nanootjes in Oegstgeest een stuk moeizamer gaan...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2783. Polderzicht 1 - van PD2AVE

9 augustus 2010, 14:55
"De cache is enkel bereikbaar lopend of met de fiets." Nou, dat kwam dus goed uit dat ik op de fiets was. Moeiteloos vond ik m'n weg naar de rand van de polder om te kijken hoe hier het uitzicht zou zijn. Op deze zonnige maandagmiddag zag dat er goed uit. De grote kist was heel erg leeg. Ik heb er dus een coin en een TB ingestopt.
Bedankt en proost, Biertje

2784

geo 2784. 1e bakkie van pd2ave - van PD2AVE

9 augustus 2010, 15:35
Ik was nu een uurtje onderweg en ik kreeg trek in een bakkie. Het zou m'n eerste worden. Helaas had ik geen koffie in m'n fietstas, dus nam ik maar een blikje bier. En vlak daarna kreeg mijn GPS heel veel moeite om de toegang tot de cache te vinden. Ik werd tot twee keer toe de oprit van een snelweg ingestuurd, maar dat leek me niet erg veilig. Uiteindelijk heb ik alle automatische systemen uitgezet en ben ik gewoon het pijltje achterna gereden. Pas thuis zag ik dat er twee P-plekken werden geadviseerd; ik heb dus voor niets een paar kilometer te veel gefietst. Het eerste stuk van het paadje kon ik ook nog op de fiets afleggen, maar toen kwamen er een paar drassige stukken en ben ik maar gaan lopen. Sem35 lag goed zichtbaar op mij te wachten. Door al die regenbuien van gisteren vreesde ik voor kortsluiting en ik onderzocht direct de batterijen. Dat bleek een luisterrijk idee. Op de terugweg vroeg ik me nog af hoe pd2ave dit ding ongemerkt buiten de kazerne heeft weten te krijgen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2785. Cornelisp - van cornelisp

9 augustus 2010, 15:50
Drie weken geleden was ik hier ook al, maar toen werd mijn GPS door voodoo beïnvloed en werd ik naar het hek met prikkeldraad gestuurd. Later hoorde ik dat ik me in de richting van de bezeten dreuzel vissers had moeten wenden. Vandaag was het tijd voor de herkansing. Vanaf het 1e bakkie is het maar een klein stukje fietsen naar cornelisp, die ik dit keer snel in de gaten had. Toen alle vissers hun hoofd draaiden in de richting van een naderende boot, pakte ik snel het blik om iets verderop het logboekje te tekenen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 juli 2010
Hoewel de cache vandaag al drie keer op eenvoudige wijze is gevonden, is het mij vanmiddag niet gelukt. Het zal wel door de Voodo komen, ik ben daar nogal snel bevattelijk voor. Het kan natuurlijk ook zijn dat mijn blik wat vertroebeld was door de onderweg genuttigde biertjes. Ik zal dus nog een keer terug moeten komen...

geo NF#238 Eye of the tiger - van PD2AVE

   dnf 9 augustus 2010
Toen ik hier arriveerde, was het voor mij wel duidelijk wat hier gaat komen: een gebied dat wordt ontwikkeld "tot een hoogwaardige woon- én leefomgeving." Dat staat tenminste op het grote bord naast de picknicktafel, die de tuinder voor ons heeft achtergelaten. De cache was een veel groter probleem. Ik heb heel wat stenen verplaatst, tussen de glasscherven gezocht en onder de brandnetels gekeken. Maar geen cache gevonden. Ik wacht maar even totdat er een hint verschijnt, of de komende logs wat meer onthullen.

2786

geo 2786. Silver and Gold - van PD2AVE

9 augustus 2010, 16:25
Ik snapte eerst niet waarom deze cache Silver and Gold heet, maar toen zag ik de zilveren graffiti op de goudgele prullenbak. De locatie deed me ook erg aan het huis van Bono denken, iets ten zuiden van Dublin. Daar ligt Bono's Cache (GCJFKZ) die ik december 2007 heb bezocht. Want rond Bono's huis staat ook een hoog hek. Het was nog even werken, maar toen had ik de cache in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2787. Kanaalzicht 9 - van PD2AVE

9 augustus 2010, 16:40
Waar iedereen hier problemen had, kon ik deze cache direct pakken. Ik heb me namelijk niet door de misleidende sticker of de onbegrijpelijke hint laten afleiden, maar ik volgde gewoon m'n GPS. En de eerste greep was gelijk raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo Nanootje Oegstgeest 1 - van berveling

   note 9 augustus 2010
Vanmiddag hier een kwartier lopen zoeken, maar ik zie nu dat de cache weg was wegens onderhoud. Er is inmiddels gelukkig ook een hint toegevoegd. Volgende keer beter.

2788

geo 2788. Nanootje Oegstgeest 2 - van berveling

9 augustus 2010, 17:10
Inmiddels was ik weer op de terugweg en fietste ik dus naar het zuiden. Op de Jan Hendrik Oortbrug stopte ik even. Ook deze nano leek weg, maar toen ik m'n spiegeltje pakte, had ik 'm direct in de gaten. Toen nog even wriemelen en zonder het ding te laten vallen (hoe lang zou dat goed gaan?) heb ik de cache naar boven gekregen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2789. Nanootje Oegstgeest 3 - van berveling

9 augustus 2010, 17:20
Na nummer 2 fietste ik door naar nummer 3. Achter het hek hadden twee vissers hun tenten opgeslagen en waren daar druk aan het werk. Ik deed of ik wat interessante foto's maakte en zocht ondertussen naar de nano. Waarom een nano en geen micro? En waarom hier? Ik vond het ding uiteindelijk op een verrassend plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2790. Kanaalzicht 8 - van PD2AVE

9 augustus 2010, 17:45
Drie weken geleden had ik hier ook al eens gestaan, maar toen zat er iemand in z'n bootje een sigaretje te roken precies naast het bankje. Achteraf bleek de cache er ook niet meer te liggen, dus dat kwam goed uit. Op deze zonnige maandagmiddag was het opmerkelijk rustig op het water en bij de cache. Alle tijd dus om de petling te pakken en te loggen, en daarna nog even een blik op het kanaal te werpen.
Bedankt en proost, Biertje

2791

geo 2791. Kanaalzicht 10 - van PD2AVE

9 augustus 2010, 18:05
Hoewel ik op weg naar huis was, moest ik toch even een klein uitstapje maken. De 10e Kanaalzicht was namelijk vannacht online gekomen, dus het was vandaag een komen en gaan van Kanaalzoekers. Ik vond het kleine kokertje na flink wat kruipwerk, maar ik moest goed uitkijken om toch droog te kunnen loggen. Het lekt daar namelijk nogal vanwege een afvoerbuis. Ik ben benieuwd hoelang deze cache blijft bestaan. Mensen die 5 tot 10 minuten onder een brug scharrelen, dat gaat opvallen!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#239 Wolkenkrabber - van nl13286

   dnf 9 augustus 2010
Nee, het zat Biertje niet mee. Eerst wilde de checker mijn antwoord niet accepteren, totdat de fout in de puzzel was aangepast. En vandaag kreeg ik de cache niet boven water. Met een spiegeltje heb ik nog alle hoekjes en gaten bestudeerd, maar na een kwartier begon ik toch wel op te vallen. Het was ook aardig druk met bezoekers die vreemd opkeken. De cachelegger vindt een hint niet nodig, maar dat betekent wel dat mensen hier langer zoeken en dus gaan opvallen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de cache daardoor inmiddels door dreuzels is gevonden. Ik zal dus maar even een hulplijntje raadplegen, voordat ik terugkom.

geo 2792. Where the streets have no name - van PD2AVE

9 augustus 2010, 18:55
Er loopt een prachtig fietspad naar de cache, dus alleen de laatste 10 meters hoefde ik maar te lopen. Het was duidelijk te zien dat ik niet de eerste (be)zoeker was vandaag, maar toch duurde het even voordat ik de kist in handen had. Mooi gedaan en wat een verrassende route om hier te komen. Ik dacht dat ik de omgeving goed kende, maar dit plekje was mij volslagen onbekend. Een welkome afwisseling voor de nanootjes die ik eerder op de dag moest pulken. Geo d'Or is onderweg!
Bedankt en proost, Biertje

2793

geo 2793. Skatepark - van Opaprikstok

9 augustus 2010, 19:45
De laatste voor vandaag, want ik moest nog terug naar Leidschendam. Aan de hint heb je niet veel, want bijna alle bomen en struiken voldoen hieraan. De GPS stuurde me ook een iets andere kant op dan de cache lag, zodat het even duurde voor ik m'n log kon schrijven. Het meeste groen is inmiddels platgetrapt, dus ik was niet de enige die hier wat problemen ondervond. Nadat ik het kokertje gewoon op de grond had gevonden, ben ik nog even naar het skatepark gefietst om te kijken of ik daar Opaprikstok aan het werk zou zien, maar kennelijk was hij al naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2794

geo 2794. Zwarte Berg 2 van PYKeTo

14augustus 2010, 11:35
Op weg naar de Braeckfamiliedag moest er natuurlijk wel even een cache gevonden worden. Samen met Mighty Mike, die hier al eens eerder had gezocht, en twee vrienden fietste ik de berg op. De laatste meters moesten even gelopen worden en terwijl ik de camera pakte voor een foto van de omgeving, had Mike het doosje al gevonden. Hierna reden we door naar Huydecopers, die al een tijdje niet gevonden was...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#240 Huydecopers - van PYKeTo

   dnf 14 augustus 2010
Na de Zwarte Berg 2 fietsten Mighty Mike en ik door naar Huydecopers. Ik had niet veel hoop dat we hier iets zouden vinden, want de cache was al een aantal keren niet gevonden. Maar Mighty Mike had deze in januari nog gelogd, dus die kon mij mooi helpen. Met z'n vieren hebben we het gebied grondig afgezocht, want van de hint staan er hier zo'n stuk of vijftig. We vonden wel de plek waar Mike destijds de cache had gevonden, maar daar lag niets. Dit is de 6e not-foundlog op rij, dus ik vind dat de cachelegger nu wel eens mag kijken of zijn cache er nog wel ligt...

___________________________________________________________________


geo 2795. 20 van Alphen: 17 km Gnephoek - van Albanianae

19 augustus 2010, 19:25
Vanavond waren de Braeck-geocachers voor de derde keer in Alphen. Dit keer zouden we het hardlooprondje afmaken en de Bonus verzilveren. Bij de Gnephoek moest Mighty-Mike er nog even in komen, want het was uiteindelijk Corbulo die de petling (op mijn aanwijzingen) tevoorschijn haalde. Onze voorzitter James was er dit keer ook bij en stond al die tijd lekker van het Hollandse landschap te genieten.
Bedankt en proost, Biertje

2796

geo 2796. 20 van Alphen: 18 km 's Molenaarspad - van Albanianae

19 augustus 2010, 19:50
Een wandeling van 700 meter over het Molenaarspad moest ons naar de 2e cache van vanavond brengen. De molenaar hebben we niet gezien, maar wel wat hij voor ons had achtergelaten: een roestige fiets, lege flessen, dozen, kampvuurresten en nog meer overblijfselen van een paar gezellige avondjes. Daartussen vonden we ook nog de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2797. 20 van Alphen: 16 km Oude Rijn - van Albanianae

19 augustus 2010, 20:10
Corbulo bleef maar volhouden dat ik onder die steentjes moest kijken. Welnee, dat was ten eerste geen logische plek en ten tweede stond al in de hint dat je daar niet moest graven. Het was veel logischer als de petling op een andere wijze was verstopt. En ja hoor, even later toonde ik mijn vrienden het logboekje. Gretig doken ze erop af en krabbelden hun naam erin.
Bedankt en proost, Biertje

2798

geo 2798. 20 van Alphen: 20 km De Finish, bonus - van Albanianae

19 augustus 2010, 20:25
We hadden er 19 km op zitten, dus nu konden we op weg naar de bonus. Maar waar lag die? Corbulo en Mighty-Mike hadden locaties berekend die ver buiten Alphen lagen of op een andere manier fout waren. Geduldig legde ik uit wat de juiste cijfers waren. Pino vond het een vreemde plek en was sceptisch. Maar er was geen andere optie, dus we stapten in de auto en parkeerden die iets later op een plekje waar we al eens eerder hadden gestaan. We wandelden in de richting die ons pijltje aangaf en Pino raakte er steeds meer van overtuigd dat dit de juiste locatie moest zijn, vooral toen hij in de buurt van het nulpunt de rode labels in de gaten kreeg. Toen ik had aangewezen waar de mega-cache verstopt moest zijn, schreven we om de beurt onze naam in het logboek. De tocht was volbracht en nu konden we de rest van Alphen bekijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2799. Trasbuurt - van Stichterlijke Martha

19 augustus 2010, 21:30
De laatste meters van de auto naar de cache legden we lopend af. Het was inmiddels donker geworden en de meegebrachte zaklampen kwamen goed van pas. Nadat Corbulo de cache had gevonden en James zich verbaasde over het formaat van een nano, krabbelden we onze naam op het strookje. Door de duisternis hebben we weinig van de omgeving gezien. Maar dat was niet erg: de Vliet is toch grotendeels gedempt en de Trasmolen is gesloopt.
Bedankt en proost, Biertje

2800

geo 2800. Snoep verstandig, eet een Appel - van Brouwertjes

19 augustus 2010, 21:40
Pino parkeerde de limo op de Kiss & Ride strook, en terwijl hij iemand zocht om mee te zoenen, wandelden wij naar de Fietsappel. Het grootste deel van mijn 2800 gevonden caches heb ik op de fiets gedaan, maar toevallig bezocht ik deze fietsenstalling dus met de auto. Terwijl ik een foto maakte, waren Mighty-Mike en Corbulo ondertussen al op zoek naar de nano. Die zat gelukkig op die hoek waar de meeste mensen passeerden. Onder voldoende belangstelling schreef ik daar voor de 2800e keer:
Bedankt en proost, Biertje

geo 2801. Vissen - van Hartendief

19 augustus 2010, 22:00
Behendig stuurde Pino de auto richting de cache. Even later stonden we er slechts 50 meter vandaan, maar wel aan de andere kant van het water. Dus moesten we even een andere toegangsweg zoeken en zo'n 100 meter wandelen. Corbulo was blij dat hij niet hoefde te vissen. Dat liet hij graag aan de Scheveningse vissers over. Nee, andere dieren hadden inmiddels zijn aandacht getrokken en nadat hij het kokertje had gepakt, schreven wij onze namen op de logstrook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2802. Beste Geocache ter Wereld - van Arie Almighty

19 augustus 2010, 22:10
Na zo'n 2800 caches gezien te hebben, was ik erg benieuwd naar de Beste Geocache ter Wereld. De grootste kist? Het leukste verstopt? De meeste goodies? Het fraaiste logboek? De mooiste locatie? Het viel dus allemaal een beetje tegen, maar ik heb ook kleinere caches gezien op nog slechtere plaatsen met nog minder inhoud. De voortuin daarentegen was behoorlijk groot, maar daardoor schiet het onderhoud er een beetje bij in. Na het loggen wilde Pino zo snel mogelijk weg en trapte het gaspedaal zo stevig in, dat we allemaal even strak in de gordels kwamen te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2803. ADCC: Alphen's Derde Carpool Cache N11/N209 - van Braxos

19 augustus 2010, 22:25
Dit was de laatste cache voor vanavond en er is geen mooiere plek om te eindigen, dan op een carpoolplek. We hebben natuurlijk de aanbevelingen van Braxos opgevolgd door eerst 15 minuten voor ons uit te kijken om te genieten van het Groene Hart. Door de duisternis zagen we echter helemaal niets. Het volgende punt was om 5 minuten te doen of we de cache niet konden vinden. Dit hoefden we echter niet te spelen, want we zagen 'm inderdaad niet. Gelukkig was Pino hier al eens eerder geweest, dus die constateerde al snel dat de petling er nog lag. Daarna vonden wij het ding ook en konden we onze namen op het strookje bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2804

geo 2804. In het spoor van Darwin - van Tylo alba

21 augustus 2010, 10:30
Vanmorgen was ik met de trein naar Zwolle gereden voor een fietsdagje in de omgeving. De eerste cache was die over Darwin. Gisteravond had ik de antwoorden even opgezocht (ik wist ze niet allemaal uit het hoofd) en toen de checker direct het groene licht gaf, wist ik dat inschepen zin had. Met de wind in de rug zeilde ik met de Beagle naar dit kleine eilandje om mijn naam te laten vereeuwigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo Het Spoolderbos - van Jameela

   note 21 augustus 2010
Op mijn route rond Zwolle ben ik ook maar eens door het Spoolderbos gefietst. Het is immers meer dan 3 maanden geleden dat iemand hier een kijkje nam. Via de bagagedrager kon ik makkelijk een blik werpen op de cacheplek en daar kon ik niets ontdekken. Ook geen kokertje met bevroren of kletsnatte logrol. Komt deze cache nog terug of gaat ie definitief in het archief?

geo 2805. Isala Delta: Hier snel weg! - van Dr. Clavan

21 augustus 2010, 10:55
Op mijn fietsdag door en rond Zwolle stonden er 4 Isala's op mijn programma. Drie maanden geleden had ik er al een aantal gevonden, maar deze was toen even uit de lucht. Met opzet had ik 'm in het begin van de dag gepland, zodat ik nog niet te veel gedronken had. Daardoor verliep de klim naar boven zonder problemen. Toen moest ik op zoek naar de micro. Pas helemaal aan het einde van de gang zag ik licht en het kokertje. Even bukken voor de spinnen en daarna kon ik m'n naam krabbelen. De terugweg naar beneden ging wat sneller...
Bedankt en proost, Biertje

2806

geo 2806. Isala Delta: Snel weg hier! - van Dirk de Zwerver

21 augustus 2010, 11:10
Drie maanden geleden stond ik ook al op de plek waar Dirk de Zwerver probeert te slapen. Niet alleen Dirk was er toen niet, de cache kon ik ook al niet vinden. Toen ik later wat andere zwervers hierover raadpleegde, bleek dat ik iets verder had moeten kruipen. Het nulpunt wijkt nogal af en ik had wat dieper in de catacomben moeten doordringen. Vandaag liep ik vlot naar boven. Dat Dirk opnieuw afwezig was, snapte ik wel. Het verkeer maakt hier zoveel herrie, dat je verwacht dat er elk moment een (vracht)wagen door het beton zakt. Rustig slapen is er dus niet bij. Die andere identieke plek (Hier Snel Weg) is een stuk stiller. Het kokertje had ik nu snel gevonden en de zwerver had ook nog iets anders voor me achtergelaten: een bijna leeg blikje bier. Er zat nog een klein slokje in. Weliswaar lauw, maar ach...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 mei 2010
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De Isala Delta-caches pasten prima in mijn route. Voor het bezoek aan Dirk had ik me goed voorbereid. Ik had bier bij me, en een zaklamp. Ik klom behendig naar zijn slaapplaats en zocht op m´n knieën naar de cache. Dirk was er niet en dat kon ik me ook goed voorstellen. Want het verkeer boven m´n hoofd rijdt daar precies over een naad in het beton en maakt daardoor een vreselijk kabaal. Na tien minuten schijnen en zoeken gaf ik het op. Naast twee andere not-founds zag ik zojuist dat iemand de cache diezelfde dag wél gevonden heeft. Ik ben toch heel benieuwd waar Dirk dat kokertje had verstopt...

geo 2807. Isala Delta: Wat een dikkerd! - van Zwerver Dirk

21 augustus 2010, 11:35
Toen ik hier op 13 mei stond, was er alleen nog een klemmetje te zien: het kokertje was weg. Dat werd dus een not-found. Toch hebben daarna 5 collega's dit klemmetje als 'gevonden' gelogd. Tja, als ik alle lege kuilen, klemmetjes en andere mogelijke cache-plekken had gelogd, zou ik nu wel aan m'n 3000e zitten.
De nieuwe plek was snel gevonden en ook snel gelogd. Tegen mij wordt ook wel eens gezegd: "Wat een dikkerd!" Maar deze boom is toch net een maatje breder. wink
Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 mei 2010
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De dikkerd bleek niet een gemoedelijke bierdrinker met een buikje te zijn, maar een forse boom waarin ik direct een klemmetje ontwaarde. Het was echter leeg. Net als mijn voorgangers heb ook ik de omgeving afgezocht om te kijken of het kokertje door een te klein persoon op een ander plekje was achtergelaten. Helaas, wat een zeperd!

2808

geo 2808. Isala Delta: GeMaling? - van Sportklup Wodan

21 augustus 2010, 11:55
Na de overtocht met het voetveer fietste ik naar het 'gemaal'. Hierbij worden we flink in de maling genomen, want het is geen gemaal maar een Inlaat. Er staat namelijk 'Inlaat 's-Heerenbroek' op het bord. Grappig, net als Pink** heb ik ook drie maanden geleden een deel van de Isala-route gefietst en net als Pink** zocht ik hier in eerste instantie ook op de verkeerde plek. Maar vanwaar ik stond zag ik de petling ineens duidelijk zichtbaar liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2809. Petuniapad - van bert12

21 augustus 2010, 12:20
Op mijn fietstocht rond Zwolle stond ik nu aan het begin van het Petuniapad. In eerste instantie las ik 'Pecuniapad' op het bordje, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik al een paar biertjes achter de rug had. Bert12 woont op een mooi plekje. Zijn cache ligt net niet op privéterrein en was dankzij de duidelijk hint snel te pakken, nog voordat iemand dat in de gaten had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2810. Bij opa en oma - van Bully68

21 augustus 2010, 12:45
Opa en oma waren niet thuis, maar ze hadden wel iets achtergelaten in hun huisje. Nadat ik de cache had gepakt, werd het ineens erg druk in het gangetje. Moeders met kinderwagens en vrouwen met fietsen moesten plotseling passeren. Allemaal op weg naar opa? Even snel m'n krabbel gezet en daarna in alle rust kunnen terugplaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

2811

geo 2811. Het witte bruggetje, AA-landen - van Ricardo

21 augustus 2010, 13:00
Tijdens mijn fietstocht door en rond Zwolle bereikte ik ineens de overgang tussen stad en platteland. Ik stond namelijk bij het witte bruggetje over de Westerveldse Aa. Deze cache leek makkelijk, maar ik moest toch nog 5x bukken voordat ik 'm in handen had. De eerste plek bleek achteraf toch de juiste. Eindelijk kwam ik weer eens een potje tegen dat groot genoeg was om een TB achter te laten, dus dat heb ik dan ook direct gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2812. KoeDeBoe - van D.G.O.

21 augustus 2010, 13:25
Dit was de noordelijkste van m'n fietsrondje rond Zwolle. Een lekker rustig plekje, zonder enige koe, zodat ik snel en grondig kon zoeken. Eerst maar eens gekeken op alle plekken waar de micro niet lag, totdat er maar één mogelijkheid overbleef. En ja hoor, daar zat ie ook!
Bedankt en proost, Biertje

2813

geo 2813. De Noord - van pe2htb

21 augustus 2010, 13:40
Tijdens mijn fietstocht rond Zwolle kwam ik ook op plekjes waar ik anders nooit zou zijn geweest. Dit was er zo eentje: een voortuincache zonder voortuin. Gelukkig kon ik de nano snel vinden. Daarna even gezwaaid naar pe2htb, die hier ongetwijfeld hoog moet bivakkeren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2814. Blik op Berkum - van Tylo alba

21 augustus 2010, 14:00
Toen de cache werd geplaatst, lag hier slechts een stenig pad. Nu, anderhalf jaar later, is er voor de geocachers een betonnen fietspad aangelegd en het Tussenpunt is een belangrijk kruispunt van fietspaden geworden. Een degelijk hek beschermt het kokertje, maar ik kon het toch nog net zien liggen. Ik keek even naar de nieuwsgierige koeien en naar Berkum, maar ook achter me. Boven Zwolle was namelijk weer een dreigende lucht zichtbaar, die misschien opnieuw voor een paar druppels zou zorgen. Snel dus op de fiets en verder, naar Passiebloem.
Bedankt en proost, Biertje

2815

geo 2815. Passiebloem - van Blauwvinger

21 augustus 2010, 14:25
De Passiebloem zag er wat mistroostig uit, zo zonder wieken. Die waren er afgelopen dinsdag afgehaald, hoorde ik later. Eerst zocht ik aan de verkeerde kant van de molen, daarna aan de juiste kant. Nadat ik de cache had gevonden, wees de molenaarsvrouw me waar het schaap zat, want als stadsmens had ik daar natuurlijk geen verstand van. Twee molenaarsmannen kwamen ook naar buiten en zagen voor het eerst waar het doosje was verstopt. Omdat er in de beschrijving staat dat de molenaar de locatie kent, moest de aardige mevrouw dus wel de molenaar zijn. Ze bood me koffie aan en wilde me in twee minuten de oliemolen laten zien, maar ja, geen bier en een strakke tijdsplanning en nog 15 caches te gaan... Vriendelijk nam ik afscheid, nadat ik nog een foto had gemaakt van het drietal en de molen zonder wieken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2816. Mang - van HonderdProcentJan

21 augustus 2010, 14:35
Omdat ik jarenlang zelf Mang ben geweest bij twee verschillende scoutinggroepen, kon ik deze cache natuurlijk niet zomaar passeren. Gisteravond het puzzeltje nog snel opgelost en dit puntje ingepast in mijn fietsroute voor vandaag. Ter plaatse heb ik geen hond gezien, maar het doosje lag er wel erg zichtbaar bij. Ik heb een soort vleermuis TB achtergelaten; dat leek me wel toepasselijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2817. Bagheera - van HonderdProcentJan

21 augustus 2010, 14:45
Nadat ik gisteravond het puzzeltje van Mang had opgelost, heb ik me ook maar over Bagheera gebogen. Tussen twee slokken bier door raakte ik even de draad kwijt, maar uiteindelijk had ik een coördinaat en dat bleek (natuurlijk) goed. De zwarte panter had een bekend verstopplekje uitgekozen, maar ik wist 'm toch maar mooi bij z'n staart te grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo De watertoren - van jpvandijk, adopted by Koedeboe

   note 21 augustus 2010
Op mijn fietsdagje rond Zwolle had ik besloten ook even de watertoren te bezoeken. Het was tenslotte ruim 4 maanden geleden dat hier de laatste activiteit zichtbaar was. Ter plaatse heb ik inderdaad geen cache aangetroffen. Komt deze nog terug of gaat hij definitief in het archief?

2818

geo 2818. DSM - van Herman en Eugeni

21 augustus 2010, 15:35
Tja, wie niet kan puzzelen en lezen, moet veel fietsen. Dat bleek wel toen ik achteraf thuis ineens zag dat het eindcoördinaat op een (presenteer)blaadje was aangeboden. Tja, dat had veel tijd gescheeld. Nu was ik eerst naar de rotonde gefietst en daar gevraagd waar de Brink was. Het laatste stukje spoor lag immers vlakbij de Brink. Helaas, daar trof ik nergens rails aan. Een bewoonster die ik de foto liet zien, had wel gehoord van de stoomtram, maar dat was lang voor haar tijd geweest. Nadat ik nog een kwartiertje in de buurt had rondgefietst, kwam ik ineens op het juiste spoor. En toen was de cache, dankzij mijn ervaren oog, ook snel gespot. Heel leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#241 Bully68 1000'ste found - van bully68

   dnf 21 augustus 2010
Met 15 gevonden caches was mijn fietsdag in Zwolle tot nu toe behoorlijk succesvol. Maar vanaf hier ging het mis. Een leuke snelle oppakker? In het steegje heb ik alles opgepakt en bekeken: de houtstammen, de kast met houten plankjes, de kokosnoot-aap, tussen het grint bij de kliko's, achter het hout naast de schutting. Ik ben nog op het oude keukenkastje gaan staan om over de schutting te kijken, want soms worden snelle oppakkers achter de bovenrand geklemd. Ook geen vogelhuisjes, opvallende stenen of losse afdekkapjes aangetroffen. Nadat ik bijna alles twee keer in m'n handen had gehad, en alles dus al eens eerder had gezien, hield ik het voor gezien. Ik zal eens een extra hint vragen aan iemand die dit een "makkelijke vondst" noemt...

geo KUS4 ('t Hondje) - van bully68

   note 21 augustus 2010
Drie maanden geleden, op een stille zondagochtend, stond ik hier ook al eens tevergeefs te zoeken. Nu was het zaterdagmiddag en kermis. Dat is een stuk lastiger, vooral als mensen denken dat je geïnteresseerd bent in hun gestalde fiets. Na 5 minuten daarom maar vertrokken.
Thuis zag ik dat de hint inmiddels is uitgebreid. Vreemd; toen ik na de vorige keer wat hints had gevraagd aan de laatste vinders, werd me gemaild dat het beslist niet bij het voorwerp uit de (nieuwe) hint was. Dus een wandelende nano? De volgende (derde) keer moet het lukken!

geo NF#242 Met je hoofd in de wolken - van walking spirit

   dnf 21 augustus 2010
Di is een cache die aanbevolen is voor starters. Met ruim 2800 founds in 7 jaar wil ik me niet echt een starter noemen, maar toch liep ik hier hopeloos vast. Nou had ik het mezelf wel wat moeilijker gemaakt. De foto's had ik in zwart/wit geprint en ik liep wandelend naast m'n fiets op zaterdagmiddag door deze drukke winkelstraat, met één oog naar boven voor de gevels en één oog naar voren vanwege de mensenmassa. Nadat ik twee keer de straat op en neer was gewandeld, miste ik nog 3 foto's. Omdat het wel duidelijk leek waar die cijfers tussen moesten, ben ik met de hint in het achterhoofd, op zoek gegaan naar de cache. Op de logische plekken klopte het mogelijke coördinaat niet, dus uiteindelijk ben ik maar teruggekeerd en ben ik nog eens twee keer op en neer geslalomd, maar toen had ik dan eindelijk alle gevels gevonden. Het eindcoördinaat voldeed beslist niet aan de hint, maar misschien was het wel cryptisch bedoeld (urinoir? putdeksel?). Helaas, ook de verticale hint was op die plek niet te vinden. Na een biertje om weer op krachten te komen en vanwege de stijve nek van het turen, besloot ik het hoofd te laten hangen. Ik zal maar eens een beginneling om raad vragen...
Edit: Nu zie ik pas wat er mis ging. Ik heb de cijfers op de foto's in de juiste volgorde gezet en dat als coördinaat genomen. Ik heb helemaal niet naar de formule gekeken! Had ik dat biertje tussen de middag nou maar laten staan...

2819

geo 2819. KUS7 (het Karel V huis) - van bully68

21 augustus 2010, 18:00
Na 2 not-founds achter elkaar, had ik wel weer een opkikker verdiend. Daar zorgde Karel V gelukkig voor. Omdat er aan het tafeltje twee Turkse mannen zaten te discussiëren, zette ik m'n fiets wat onhandig tegen de cacheplek, controleerde de banden (en pakte het kokertje). Even een fraaie foto van de gevel gemaakt om mijn onschuld te bewijzen, snel gelogd en daarna bij het weghalen van m'n fiets gezorgd dat de cache weer op z'n plekje lag. Volgens mij was dit hele toneelspel niet nodig geweest, want de discussie was inmiddels behoorlijk opgelopen en niemand had aandacht voor mij. Hoewel mijn Turks niet al te best is, meen ik begrepen te hebben dat het ging over de gestapelde pilasters en de hoofdgestellen van de tweede bouwlaag van de gevel van het Karel V huis. Tja, waar je je al niet druk over kan maken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2820. Binnen de stadsgracht (24) - van SVZwolle

21 augustus 2010, 18:30
Was het slaapgebrek? Of had ik vandaag onderweg toch een biertje teveel gedronken? Feit is dat ik bijna 24 uur nodig had om de cache op de eindlocatie te vinden. Het kunnen ook 24 minuten geweest zijn, maar Jack had het beslist sneller gedaan. Het lag niet aan de vragen, want als fan had ik daar geen problemen mee. De checker gaf me dus gelijk en vandaag fietste ik in alle haast naar de plek waar het moest gebeuren. Terwijl de klok de seconden wegtikten, zocht ik vertwijfeld naar het kokertje. De bebouwing zorgde er ook nog eens voor dat m'n GPS steeds een andere kant op wees. Jack zou in zo'n geval Chloe gevraagd hebben om even een satelliet te verplaatsen, maar nee, ik moest het op eigen kracht doen. Toen ik uiteindelijk het script er nog eens bij haalde, zag ik dat de regisseur nog een 2e hintje had vermeld. Aha! Nu had ik die kleine gluiperd ineens in de gaten en kon mijn naam eindelijk op de aftiteling vermeld worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#243 Raksha - van HonderdProcentJan

   dnf 21 augustus 2010
De 4e not-found in Zwolle en dat terwijl de checker groen licht had gegeven en ik dankzij heel wat jaren scouting-ervaring precies weet wat de Bandarlog is en doet. Zonder hulpmiddelen heb ik het daarom toch ook maar eens hogerop gezocht, maar daar niets aangetroffen. Volgende keer beter?

geo 2821. Reej - van D.G.O.

21 augustus 2010, 19:10
Omdat een paar caches me veel meer tijd hadden gekost dan ik had verwacht, werd dit de laatste voor vandaag. Het kokertje zat wat lager dan gebruikelijk, maar dat was speciaal voor de naamgever, zo las ik. Gezien het tijdstip (zaterdagavond 7 uur) zou ik Reej wel niet meer binnen aantreffen, dus na het loggen ben ik weer omgekeerd en fietste ik terug naar het station. Daar arriveerde ik om half acht. Het was een leuk dagje in Zwolle, waar ik in 9 uur tijd 18 caches heb gevonden en 3 niet. Daarvoor heb ik zo'n 55 km gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2822

geo 2822. Het Lekje - van debuizerdjes

22 augustus 2010, 14:20
Vandaag was ik op bezoek bij een goede vriend en met deze multi in de buurt, stelde ik voor om een stukje te fietsen. Terwijl we naar de brug van het startpunt reden, zag ik dat die net openging. Nadat we eerst even met onze neus gezocht hadden naar het jaartal, konden we verder naar de losplek en het APV-bord. Bij het huisnummer links onder het straatnaambordje kwam een behulpzame bewoner ons te hulp. Toen ik uitlegde wat we aan het doen waren, kreeg ik direct te horen wie er op dat nummer wonen en van welke kerk ze lid zijn. Nadat we met wat moeite twee keer afscheid hadden genomen, konden we op zoek naar de put en daarna door naar de cache. Debuizertjes zaten vanuit hun vogelhuisje toe te kijken hoe ik het logboekje tekende en een coin achterliet. Even zwaaien en toen verlieten we de Rivierenbuurt, op zoek naar een terrasje. Want al dat water maakt dorstig.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2823. Zwembaden van Den Haag: Overbosch - van Frezona

28 augustus 2010, 14:00
Vandaag wilde ik een paar caches in Den Haag wegwerken en ik begon bij zwembad Overbosch. Een paar jaar geleden heb ik hier nog een tijdje op zaterdagochtend gezwommen. Dat was elke week weer een probleem, omdat ik vrijdagnacht natuurlijk tot in de kleine uurtjes in m'n stamcafé was blijven plakken. Uiteindelijk heeft het bier het van het water gewonnen.
Voor de cache maakte ik eerst een omtrekkende beweging, want dat paadje zag er erg aanlokkelijk uit. Later bleek dat ik het weer veel te moeilijk had aangepakt. Onder een bekende worteltekening zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#244 Zwembaden van Den Haag: De Blinkerd - van Frezona

   dnf 28 augustus 2010
Na Overbosch fietste ik naar De Blinkerd. Op het hondenuitlaatveldje moest ik erg goed uitkijken waar ik m'n voeten neerzette, want het was niet allemaal goud wat daar blinkt. Ik heb hier ruim een kwartier rondgedoold, maar heb niets gevonden. Misschien toch maar een hint plaatsen? Dat voorkomt dat mensen die lang op deze plek rondhangen gaan opvallen. Voordat iemand kon vragen wat ik hier uitspookte, ben ik maar vertrokken. Ik lees nu in de logjes iets over doornen. Ik had dus de fietsenstalling en de hekjes kunnen overslaan...

2824

geo 2824. Zwembaden van Den Haag: De Houtzagerij - van Frezona

28 augustus 2010, 15:30
Het derde zwembad gaf gelukkig wat minder problemen, ook al stuurde m'n GPS me eerst naar de regenpijp van de overbuurvrouw en toen naar een verkeerslicht. Daarna heb ik bedacht waar ik zelf een nano zou plaatsen. En daar vond ik het dingetje dan ook. Ik zie nu dat er een hint is toegevoegd. Dat zal de levensduur van de cache zeker verlengen, want ik viel (ondanks de zaterdagmiddagdrukte) toch wel op tussen alle voorbijgangers. Tot mijn verrassing kon ik mijn naam naast die van mijn grote vriend Pyne krabbelen. Goed om te zien dat die z'n GPS toch nog niet in de wilgen (Salix alba) heeft gehangen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2825. Zoekplaatje - van Matrjoschka

28 augustus 2010, 15:45
Deze puzzel kreeg ik in handen tijdens het TAKG-event vorig jaar juni. Het werd voor mij drie keer een zoekplaatje. Hoe zat dat? Het eerste zoekplaatje was het makkelijkst: de twee figuren in het plaatje had ik snel ontdekt. Misschien hielp het dat ik op dat moment niet helemaal nuchter was. Het tweede zoekplaatje was iemand te vinden die de code kon ontcijferen. Tja, dat was lastig. Daardoor zakte het puzzeltje wat naar onderen op de stapel. Tot onlangs een goede vriend z'n nieuwste speeltje toonde en ik direct een mogelijkheid zag om deze cache eindelijk te kunnen loggen. Vandaag liep ik dan tegen het derde zoekplaatje aan. De juiste tuin was snel gevonden, maar waar lag nu de cache? Gelukkig was de hele familie behulpzaam met warm en koud, zodat ik na vijf minuten rondkruipen het doosje in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2826. Zwembaden van Den Haag: Escamphof - van Frezona

28 augustus 2010, 16:10
Het vierde zwembad voor vandaag. En hoewel erbij de deur twee hangouderen stonden te kletsen, kon ik dankzij de hint en wat sterk toneelspel de cache vliegensvlug in handen krijgen. Dat hier een zwembad achter de muren zit, zal bij weinigen bekend zijn. Het extra verwarmde water spreekt mij wel aan, maar ja, ik ben geen baby of peuter meer.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#245 Zwembaden van Den Haag: De Waterthor - van Frezona

   dnf 28 augustus 2010
Weer een zwembad waar ik lang heb rondgehangen. Er is inmiddels een hint geplaatst, zag ik, en dat scheelt. Op mijn uitdraai stond die hint nog niet. Mijn nulpunt was een vuilnisbak, die ik van onder en boven (en van binnen) heb bekeken en betast. Daarna nog in een ruime cirkel op heel veel mogelijke plekken geprobeerd onopvallend te zoeken, maar de moeders die hun kinderen kwamen brengen of halen, keken me steeds meer argwanend aan. Ik kom nog wel 's terug...

2827

geo 2827. Mijn hobby: Kinderboerderij [kindercache] - van Ma-Bu

28 augustus 2010, 17:05
Hoewel het puzzeltje bedoeld is om door kinderen opgelost te worden, had ik er de grootste moeite mee. Dankzij geocaching is puzzelen geen hobby meer voor mij. Ook kinderboerderijen zijn voor mij geen hobby, maar dat is wel de 7e hobby van Ma-Bu. Ongelooflijk, waar haal je al die tijd vandaan?! Mijn hobby is bier, maar daarvoor kom ik altijd tijd te kort!
Vanmiddag ben ik gewoon naar de boerderij gefietst om met behulp van de hint en wat geluk de cache toch te gaan vinden. Eerst sprak ik een medewerkster aan, die zei dat ze van niets wist. Toen ik daarna rond keek en iets zag waar de cache best zou kunnen liggen, vond ik alleen een paar groene kikkertjes, die me nieuwsgierig aankeken. Maar daarna kreeg ik een ingeving en kon ik het (gedeukte) doosje toch nog oppakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2828. Mijn hobby: Figuren - van Ma-Bu

28 augustus 2010, 17:45
Soms zit het geluk in een klein hoekje. Toen ik een tijd terug voor een heel andere cache in deze buurt rondfietste, viel mijn oog ineens op een figuur. Het deed me denken aan deze mysterieuze puzzel en allerlei kwartjes begonnen te vallen. Thuis zocht ik de opgave erbij en toen was het wachten totdat ik weer eens in deze hoek van Den Haag zou komen. Ter plaatse heb ik de berekeningen gemaakt en daarna kon ik op zoek naar de bekende blauwe doos. Die vond ik op een mooi plekje, waar ik niet de eerste was, zo bleek uit de lege bierblikjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2829. Zwembaden van Den Haag: Zuiderpark - van Frezona

28 augustus 2010, 18:00
Het zesde Haagse zwembad was niet zo moeilijk te vinden, maar de bonus zat er voor mij vandaag niet in. Bij twee zwembaden had ik immers bot gevangen. Hoewel deze cache niet in het Zuiderpark ligt, was er toch (wat) zwemwater in de buurt. In het doosje zaten twee coins, die ik meegenomen heb voor een fietstochtje naar het noorden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2830

geo 2830. Dr. Neherlaboratorium - van Jolroz

31 augustus 2010, 12:40
Het Bierpaleis is inmiddels helemaal ingesloten door caches. Helemaal? Nee, op één plekje lag nog geen cache. Dat was het Dr. Neherlaboratorium. Maar sinds anderhalve week heeft zich daar een nano genesteld, die zonder hint nogal lastig te vinden blijkt. Vanmiddag nam ik een kijkje, maar mijn GPS stuurde me naar de verkeerde kant van de straat (zo bleek achteraf). Omdat ik na een kwartier behoorlijk begon op te vallen, belde ik maar even met de Naaktslakkies. In tegenstelling tot mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had ik géén twee hulplijntjes nodig, maar kon ik met de extra aanwijzing het kleinood snel uit z'n hoekje pulken. Later op de dag kwam ik Hoftouw tegen, die hier vandaag ook al had gezocht, maar die met mijn tips vol goede moed terug zou keren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2831. Grazyhunter's stekkie - van grazyhunter

31 augustus 2010, 13:15
Het stekkie waar Grazyhunter wel eens zit (met haar vriendje?) vond ik nogal vies: er ligt een hoop glas, ik zag een oude schoen en wat kapotte flessen (wijn én bier) en veel plastic. Zelf zou ik een heel ander stekkie uitgezocht hebben, want hier wilde ik zo snel mogelijk weg. Met al dat glas durfde ik niet zomaar met m'n handen tussen de struiken te graaien, maar zocht ik eerst een lange stok. Daarbij liep ik ineens tegen de cache aan. Die zag er beter verzorgd uit dan de omgeving. Snel gelogd en snel weer weg.
Bedankt en proost, Biertje

2832

geo 2832. Dangerous - van PD2AVE

31 augustus 2010, 13:30
Toen ik naar deze cache fietste, bleek het pad afgezet met hekken en een bord ' verboden in te rijden'. Kennelijk vindt ook de gemeente deze cache erg gevaarlijk. Maar ik liet me niet afschrikken en naderde de boom, waar iemand een doos met (lege) bierflesjes had laten staan. Met drie zorgvuldig geplaatste stappen was ik boven en kon ik het doosje pakken. Weer terug beneden zocht ik even naar de coin die ik wilde achterlaten. Op dat moment kwam Hoftouw aanwandelen, die na het loggen, de doos op mijn aanwijzingen weer terugplaatste. Nog even wat bijgepraat. Hij ging naar Grazyhunter's Stekkie, waar ik net vandaan kwam, en ik ging de ander kant op, naar Koetje Boe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2833. Koetje Boe - van sandrakim72

31 augustus 2010, 13:40
Het laatste stukje weiland in Voorschoten? Ik heb even stevig doorgefietst, misschien was ik dan nog op tijd om het te kunnen zien. Toen ik ter plekke wat beter keek, bleek het laatste gras uit kunstgras te bestaan. De koeien waren ook al weg, dus het bouwen zal wel snel gaan beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

2834

geo 2834. Sometimes you can't make it on your own - van PD2AVE

31 augustus 2010, 14:05
Nou had ik al vernomen dat deze cache best in je eentje te bereiken was, maar toen ik de wankele toegangsweg zag, vroeg ik me af of die paar plankjes mijn gewicht inclusief volle rugzak wel zouden houden. Daarom heb ik uit voorzorg de 12 bierblikjes even onder een struik geparkeerd; dat scheelde weer 4 kilo. Daarna wist ik moeiteloos droog de overkant te bereiken en zocht ik mijn weg door de jungle. De cache was gelukkig snel gevonden en als dank heb ik een grote coin achtergelaten. Dat scheelde ook weer wat gewicht voor de terugtocht. De brug begon al aardig water te maken, dus ik was blij dat ik weer vaste grond onder de voeten had. En gelukkig lagen mijn blikjes bier er ook nog!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2835. Elementaire getallentheorie - van besem adopted by globe_explorer

31 augustus 2010, 14:30
Van de theorie snap ik niet veel, maar doordat er steeds meer hints kwamen, heb ik de cache toch kunnen vinden! Met wat logisch nadenken en het zoeken van verbanden kon ik wel ongeveer inschatten in welke buurt ik die Carrotte-pot moest zoeken. Toen ik daar vandaag toevallig langskwam en wat smalle boompjes aantrof, besloot ik de gok te wagen. Er was daar echter te weinig gebladerte om iets te verbergen, dus ik breidde mijn zoekgebied wat uit. Boompjes genoeg, maar welke? Totdat ik ineens iets anders uit de hint aantrof. Ik zat dus goed en even later arriveerde ik bij de juiste boom (waar ik daarnet al met mijn neus gezocht had) en kon ik de pot stevig in mijn armen sluiten. Hier moest op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2836. Eye of the tiger - van PD2AVE

31 augustus 2010, 15:05
Drie weken geleden stond ik hier ook al. Toen stond het gras nog hoog en kon je hier makkelijk een tijger verstoppen. Ik vond echter alleen glasscherven, stenen, touw, plastic, kapotte flessen en een rooster. Later las ik logjes over een prachtige constructie en daarom was ik teruggekeerd. Het smalle paadje van drie weken terug was inmiddels veranderd in een vierbaansweg. Alleen vluchtstrook en vangrails ontbraken nog. Even later stond ik opnieuw radeloos tussen het afval te wroeten. Totdat ik ineens... Hoe kon ik daar nou overheen gekeken hebben? Dolgelukkig schreef ik mijn naam op het logstrookje en stopte een TB in de pot.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 augustus 2010
Toen ik hier arriveerde, was het voor mij wel duidelijk wat hier gaat komen: een gebied dat wordt ontwikkeld "tot een hoogwaardige woon- én leefomgeving." Dat staat tenminste op het grote bord naast de picknicktafel, die de tuinder voor ons heeft achtergelaten. De cache was een veel groter probleem. Ik heb heel wat stenen verplaatst, tussen de glasscherven gezocht en onder de brandnetels gekeken. Maar geen cache gevonden. Ik wacht maar even totdat er een hint verschijnt, of de komende logs wat meer onthullen.

geo NF#246 Nanootje Oegstgeest 1 - van berveling

   dnf 31 augustus 2010
Drie weken geleden stond ik hier ook al een kwartier te zoeken, maar toen bleek achteraf dat het nanootje weg was voor onderhoud. Omdat daarna iedereen dat ding moeiteloos wist te vinden, fietste ik vandaag opnieuw door Voorschoten en Oegstgeest om de not-founds van destijds weg te werken. Helaas, hoe hoog ik ook keek (ik ben zelfs op het elektriciteitskastje geklommen) en waar ik ook zocht (het meegebrachte spiegeltje kwam goed van pas), het ding bleef onvindbaar. Tenslotte heb ik mijn goede vriend Pino gebeld, die mij naar de juiste plek leidde (dat was niet het nulpunt van de GPS), maar ook daar bleef ik met lege handen staan. Is dit nanootje verdwenen? Moet ik nog een derde keer naar dit spannende plekje? Vertwijfeld opende ik een nieuw blikje om mijn teleurstelling weg te drinken...
note 9 augustus 2010
Vanmiddag hier een kwartier lopen zoeken, maar ik zie nu dat de cache weg was wegens onderhoud. Er is inmiddels gelukkig ook een hint toegevoegd. Volgende keer beter.

2837

geo 2837. Wolkenkrabber - van nl13286

31 augustus 2010, 16:25
Drie weken geleden zocht ik hier ook al aan alle kanten, maar achteraf las ik dat de koker te ver weg was gerold en daardoor onbereikbaar. Met een extra hint van 4puppies waardoor ik ongeveer wist wat ik kon verwachten, reed ik vandaag opnieuw naar de Wolkenkrabber, zette mijn fiets neer en ging op m'n buik liggen. Nu was de cache direct gespot en even later had ik mijn naam op de logrol geschreven. Tot slot zwaaide ik nog even naar de 184 bewoners en 3 voorbijgangers en pakte mijn fiets uit de stalling. Nu op weg naar Zoetermeer!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 augustus 2010
Nee, het zat Biertje niet mee. Eerst wilde de checker mijn antwoord niet accepteren, totdat de fout in de puzzel was aangepast. En vandaag kreeg ik de cache niet boven water. Met een spiegeltje heb ik nog alle hoekjes en gaten bestudeerd, maar na een kwartier begon ik toch wel op te vallen. Het was ook aardig druk met bezoekers die vreemd opkeken. De cachelegger vindt een hint niet nodig, maar dat betekent wel dat mensen hier langer zoeken en dus gaan opvallen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de cache daardoor inmiddels door dreuzels is gevonden. Ik zal dus maar even een hulplijntje raadplegen, voordat ik terugkom.

geo 2838. Polderzicht 2 - van PD2AVE

31 augustus 2010, 16:55
Drie weken geleden had ik de grootste moeite om hier te komen. Ik stond op 20 meter afstand, tussen de volkstuintjes, maar een brede sloot hield mij en mijn fiets tegen. Vandaag heb ik dit uitzicht van een andere kant benaderd en stond ik uiteindelijk tussen de volle vuilniszakken. Dankzij een ingenieuze ingeving liep ik in één keer op de cacheplek af en had het kokertje binnen twee tellen gevonden. Daardoor had ik wat tijd over om over de polder te staren. Niet te lang natuurlijk, want ik moest nog naar Zoetermeer fietsen voor 7 kokertjes, waarvan de meeste in een tuin. Tuinzicht 1 t/m 4 dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2839. Quick cache - van Paul

31 augustus 2010, 17:30
Dit is de 8e cache van Paul en bij het uitkomen ervan bleek ook hier weer dat de coördinaten niet correct waren. Ik vermoedde al zoiets, dus ik heb gewacht totdat de eerste cachers een not-found logden, waarna de coördinaten werden gecorrigeerd en de micro alsnog werd gevonden. Vandaag fietste ik vanuit Oegstgeest naar Zoetermeer om mijn dag af te sluiten met wat Zoetermeerse (voortuin)caches. Toen ik bij de Zoetermeerse Plas aankwam, zat een ouder echtpaar op het bankje met een camera en een kijker. Ik maakte ook wat foto's en keek ondertussen of ik het kokertje kon ontdekken. Dat was nog niet zo makkelijk, maar uiteindelijk had ik geluk en kon ik mijn naam op de logrol schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

2840

geo 2840. Rosy von Bellmore - van wij-twee

31 augustus 2010, 17:40
Het puzzeltje was niet zo moeilijk: al in mijn jonge jaren gebruikte ik die symbolen al. Maar wie was Rosy von Bellmore? Ook ter plekke heb ik dat raadsel niet kunnen oplossen. Al bij het aanfietsen zag ik de pot in het gras liggen. Mooi, dat scheelde weer een hoop zoekwerk. Ik heb een grote coin achtergelaten, speciaal voor Rosy. En daarna heb ik de pot wat uit het zicht gelegd en toegedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2841. De boom - van rampox

31 augustus 2010, 18:15
Vanaf de Zoetermeerse Plas fietste ik naar de Boom van Rampox. Omdat die hoopt dat deze micro een beetje moeilijk te vinden is, heb ik dus op een minder voor de hand liggende plek gezocht en ik had daardoor de cache snel in handen. Ik dacht overigens dat geocaching gaat om het tonen van leuke plekjes, niet om iemand zo lang mogelijk te laten zoeken. Maar goed, ik heb gelogd en kon door naar de eerste Zoetermeerse voortuin.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2842. Wiskundig: het binaire stelsel - van Gerard de Gelder

31 augustus 2010, 18:30
Nadat ik me even had verdiept in het binaire stelsel, was de puzzel niet moeilijk meer. Nu alleen nog tijd vinden om een keer naar Zoetermeer te gaan... Vanmiddag fietste ik eerst naar Voorschoten en Oegstgeest en vandaar via Zoetermeer weer naar huis. Door de hint wist ik gelukkig om welke tuin het ging, zodat ik niet eerst bij de buren zou staan. Gerard zat al voor het raam op me te wachten en begon direct enthousiast te zwaaien. Ik begon systematisch de tuin te doorzoeken, maar was helaas vergeten dat het om een nano ging. Daardoor duurde het allemaal wat langer en moest Gerard wat meer gebaren. Uiteindelijk zag ik het knopje zitten en kon ik mijn naam op het strookje krabbelen.
Omdat geocaching gaat om het tonen van bijzondere plekjes, heb ik deze tuin ook beoordeeld op o.a. uitzicht, verrassing en moeilijkheid van terrein. Volgens mij kan deze tuin nog wel wat onderhoud gebruiken. Ook staat er helaas geen bankje waarop de geocacher ontspannen kan loggen. Het ontbreken van een tuinkabouter is natuurlijk weer een pluspunt. Eindcijfer: 4.
Bedankt en proost, Biertje

2843

geo 2843. Het stoomtreintje tussen perron 9 en 11 - van ernesto99

31 augustus 2010, 18:50
Tot slot van mijn fietsmiddag in de regio stonden er drie tuincaches op het programma. Dit was de tweede. De cache was dankzij de hint snel gevonden. Het is wel duidelijk dat ernesto99 een liefhebber van stoomtreintjes is. Omdat geocaching gaat om het tonen van bijzondere plekjes, heb ik deze tuin ook beoordeeld op o.a. uitzicht, verrassing en moeilijkheid van terrein. Door de hoge schutting valt er echter weinig van de tuin te zien. Het is ook niet mogelijk om de tuin te betreden en te genieten van bloemenpracht, fruitbomen, vijvers en waterpartijen. Ik heb niet gecontroleerd of de voortuin béter geschikt zou zijn voor een cache. Door de fraaie en unieke vormgeving van de cachebehuizing is het eindcijfer: 5.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2844. Lights on... - van Joostw en Rick

31 augustus 2010, 18:55
Dit was de derde Zoetermeerse tuincache die ik tot slot van mijn fietsmiddag bezocht. Omdat de cache niet in de voortuin ligt en ook niet in de schuuraanbouw, blijven er niet veel plekjes meer over. De hint neemt dan het laatste restje twijfel weg, zodat ik al snel het nano-buisje in handen had. Omdat ik toch een pincet had meegenomen, heb ik die gebruikt om het kleine papiertje uit het buisje te wurmen.
Omdat geocaching gaat om het tonen van bijzondere plekjes, heb ik ook dit tuintje beoordeeld op o.a. uitzicht, verrassing en moeilijkheid van terrein. Dit is duidelijk de meest verzorgde van de drie. De rododendrons staan er goed bij. Ook staat er een bankje waarop de vermoeide geocacher ontspannen kan loggen. Eindcijfer: 7.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2845. Lost - van Joostw en Rick

31 augustus 2010, 19:05
De cache was gelukkig niet moeilijk te vinden, maar de inhoud stemde me erg droevig. Het logboekje was drijfnat, alsof iemand een blikje bier in de kist had leeggegooid. Beschrijven is dus nauwelijks mogelijk. Misschien dat Joostw en Rick even op zoek kunnen gaan naar hun eerste cache en het logboek kunnen vervangen? Al op 25 augustus werd dit al gemeld. Toen ik weg wilde fietsen, zag ik ineens het hintje hangen. In totaal heb ik deze middag 65 km gefietst, 16 caches gevonden en eentje niet.
Bedankt en proost, Biertje

2845

Terug naar boven

Door naar september