Blik op Biertje

Bierpraat mei 2010

118 caches gevonden (logs 2520-2637)

2520

geo 2520. Keramiek - van Paskwille

1 mei 2010, 14:50
Bij de voorbereiding van mijn weekendje Maastricht heb ik me ook even in de wijk Céramique verdiept. Vroeger waren de toiletpotten van de cafés waar ik kwam, altijd van de Sphinx, maar tegenwoordig kom ik alleen nog maar de naam Geberit tegen. Dat is een Zwitsers bedrijf, terwijl Sphinx tegenwoordig onderdeel is van de Finse Sanitec groep. Vanaf het station was het maar een korte wandeling naar de cache, dus ik kon makkelijk m´n plas even ophouden. Hoewel het zaterdagmiddag was, waren er nauwelijks mensen op straat. Nadat ik even goed rondgekeken had, trof ik de nano precies op het nulpunt aan. Daarna krabbelde ik mijn naam op het laatste plekje van het logstrookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2521. Werken met wind en water (2) - van bpkc

1 mei 2010, 19:10
Vanmiddag, op weg van het ene terras naar het andere, was ik hier al langs gekomen. Er stond een hele groep te luisteren naar de uitleg van een rondleider, dus ik moest geduldig wachten tot iedereen (eindelijk) de molen van het brouwersgilde binnenging. Helaas bleef er één persoon op het bankje zitten. Was dat soms Icemen4? Toen kwam er weer een nieuwe groep aan... Na het eten ben ik daarom teruggekomen. Er was toen niemand te zien. Snel de cache gepakt, gelogd en een foto gemaakt. Nu weer terug naar het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2522

geo 2522. Waldeckpark - van ppachen

2 mei 2010, 12:50
Tijdens een weekend Maastricht moest er natuurlijk ook een multi worden gedaan. Gelukkig was het zondag even droog en kon ik naar het Waldeckpark. Altijd gedacht dat d' Artagnan een verzonnen romanfiguur was geweest, maar vandaag kwam ik zijn naam een paar keer tegen en zag ik ook zijn standbeeld. Alles verliep voorspoedig, tot aan de sterftejaren. In een enthousiaste bui vond ik er een stuk of vijftien, maar die som gaf meer dan 4 cijfers. Gelukkig zag ik daarna wat er was bedoeld en kwam ik op de juiste plek uit. Er zat niemand op het bankje, dus ik kon daar in het zonnetje in alle rust loggen. Als dank heb ik 2 coins achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2523. Tapijnkazerne - van ppachen

2 mei 2010, 13:25
Na de wandeling door het Waldeckpark was het maar een klein stukje naar de Tapijnkazerne. Ter plekke was het even lastig om de muis te lokaliseren, want de GPS wees steeds een ander plekje aan. Maar met wat kaas kwam ik erachter waar ik moest zijn en kon ook ik mijn naam op de logrol bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

2524

geo 2524. Coffeelovers - van ppachen

2 mei 2010, 13:40
Onderweg naar de Coffeelovers vielen de eerste druppels al. Met de GPS was de nano niet te vinden. Met de hint in eerste instantie ook niet. Gelukkig had ik iemand bij me die een zeer helder moment had. Aha. Toen duurde het nog even voordat ik het kleinood uit z'n verstopplek gepeuterd had. Nu nog een droog plekje om te loggen. Omdat ik niet van koffie hou, koos ik voor patisserie Peter Lemmens, waar ik een kopje thee met vlaai heb genuttigd. Ondertussen had ik met veel moeite het logrolletje uit het kokertje gewurmd, en kon ik eindelijk mijn naam toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2525. Mick's Micro - van Mick_Hall

5 mei 2010, 10:40
Op deze vrije dag had ik een fietstochtje naar Vlaardingen en Schiedam in gedachten, want daar waren de afgelopen maanden ineens weer wat nieuwe caches bijgekomen. De eerste voor vandaag was Mick's Micro. Het bosje heb ik eerst van twee kanten geobserveerd en daarbij ontdekt dat de kortste weg een paar sloten als hindernis had. Dan maar die andere route. Hoewel het schijnt dat je door de weilanden mag wandelen, voelde ik me toch erg opgelaten, alsof ik in een hele grote voortuin rondliep. Gelukkig zag ik de micro direct liggen en had ik mijn flesopener bij me, want die kwam nu goed van pas.
Bedankt en proost, Biertje

2526

geo 2526. Steen Goed - van Mick_Hall

5 mei 2010, 10:55
Er lag inderdaad een berg stenen op me te wachten toen ik hier aan kwam fietsen. Rustig overzag ik de situatie en koos daarna voor een doordachte aanpak. Eerst onderzocht ik de meest voor de handliggende steen, en daarna bekeek ik de stapel eens goed van alle kanten. Daardoor hoefde ik maar 2 stenen te verplaatsen om de micro te kunnen pakken. Ik vond dat nogal kei goed van mezelf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2527. Bijenhotel Schiedam - van Mick_Hall, supermicky

5 mei 2010, 11:15
Dat het niet goed gaat met de bijenstand had ik al gehoord toen ik vorig jaar in mijn stamcafé weer eens een glas Barbar bestelde (8%, gezoet met honing). In Vlaardingen is er inmiddels een hotel voor bijen gemaakt. Ik ging daarom heel voorzichtig te werk toen ik op zoek was naar deze cache, want ik verwachtte elk moment een zwerm geïrriteerde bijen wakker te maken. Alles bleef gelukkig slapen, zodat ik probleemloos mijn naam in het hotelregister kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2528. Aan het water - van Laila-caching

5 mei 2010, 11:35
Tijdens mijn fietstocht naar Vlaardingen en Schiedam kwam ik ook aan het water. De fiets kon ik heel erg dichtbij parkeren en in twee stappen had ik de micro te pakken. Hij is dus niet weg en de logrol is ook nog niet vol. Dat wou ik even laten weten.
Bedankt en proost, Biertje

2529

geo 2529. De wilg - van damnlo

5 mei 2010, 11:55
Als je een dagje door Vlaardingen en Schiedam fietst, ga je natuurlijk ook even naar de Broekpolder. De Watersportweg was afgesloten voor alle verkeer wegens asfalteringswerk (sommige mensen moeten op 5 mei gewoon werken) en als fietser werd ik dus een stukje omgeleid. Maar de cache was goed bereikbaar en in alle rust kon ik op zoek naar de juiste wilg. Hierna was het tijd voor de eerste vloeibare boterham. En gelijk ook maar even de achterband opgepompt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2530. Polder Vlaardingen - van damnlo

5 mei 2010, 12:15
Na de Wilg fietste ik gelijk maar even door naar Polder Vlaardingen. Het laatste stukje naar de cache heb ik leuk gewandeld. Niet langs een gemarkeerde route met paaltjes, maar gewoon m'n pijltje achterna. Zo kwam ik bij het kokertje terecht, wat nauwelijks bedekt lag. Dat heb ik na het loggen maar wat beter gedaan, met wat onnatuurlijk materiaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2531. Boter, Kaas & Eieren - van De Klootjes

5 mei 2010, 12:45
Tijdens de minutieuze voorbereiding van mijn fietstocht naar Vlaardingen en Schiedam ontdekte ik dat ik deze cache mooi in mijn route kon inpassen. De puzzel was namelijk al een tijdje geleden opgelost en ik nam me voor om het printje uit de stapel te halen, zodat ik het mee kon nemen op mijn reis. Daar moest ik aan denken, toen ik ter plekke was en ik ontdekte dat het printje nog thuis lag. Waar moest ik naar zoeken? Een nano, een micro of een small? Tja, een beetje hulpeloos prikte ik in een stapel bladeren, schoof wat struiken opzij en keek achter een boom. Na tien minuten besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen. Die had deze cache vorige maand na drie bezoeken eindelijk gevonden en hij kon me vertellen dat ik op de juiste plek stond en dat ik daar naar een micro moest zoeken. Ja, die zag ik nu ineens direct zitten, dus eigenlijk had ik niet hoeven te bellen. Na nog wat bemoedigende woorden van mijn kant (Wilxlii had gisteren 5x een not-found moeten noteren) beëindigde ik het gesprek en vervolgde ik mijn weg.
Bedankt en proost, Biertje/p>

2532

geo 2532. De Vlaarding - van Krismarkor

5 mei 2010, 13:00
Tijdens mijn fietstocht door Vlaardingen stond ik ineens bij de Vlaarding, het riviertje waar deze gemeente naar vernoemd is. De nano was snel gevonden. Om niet op te vallen gebruikte ik de camera-truc: terwijl ik diverse interessante foto's maakte en tenslotte het informatiebordje bestudeerde, pakte ik stiekem de cache mee, om die iets verderop te openen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2533. Haringkoppen: de Heemtuin - van Thirza-vid, Koentjaaah, Geo-Ewoud

5 mei 2010, 13:25
Toen ik vanmiddag bij de 40 jaar oude heemtuin arriveerde, leek het eerst alsof hij dicht was. Daarom ging ik maar gelijk op zoek naar de cache, die ik gelukkig snel ontdekte, zodat ik niet al te lang hoefde rond te scharrelen. Deze constructie had ik al vaker gezien en nadat ik het bonusgetal zorgvuldig had genoteerd, stopte ik de cache weer netjes weg. Toen ik verder fietste, zag ik dat er kinderen in de tuin liepen. Kennelijk was het gesloten hek niet op slot geweest. Maar ik had een strakke planning en Harry stond te wachten...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2534. Harry Cache - van Koentjaaah

5 mei 2010, 13:35
Al fietsend door Vlaardingen arriveerde ik bij het huis van Harry. Van het voorwerp in de hint waren er gelukkig meerdere, waaronder zelfs een groene, zodat ik discreet door de tuin liep en ze allemaal even opende. Toen viel mijn oog op een plastic zak die wat minder discreet was weggestopt. Harry heb ik niet gezien. Die was zeker even naar het café...
Bedankt en proost, Biertje

2535

geo 2535. Haringkoppen: het Oeverbos en Waterweg - van Koentjaaah, Thirza-vid, Geo-Ewoud

5 mei 2010, 14:05
Hoewel het droog was en er af en toe een flauw zonnetje scheen, was er vandaag nog niemand op het naturistenterrein te zien. Dat gaf me mooi de gelegenheid om het stukje bos waar de micro moest liggen, eens goed te doorzoeken. Dit keer duurde het even voordat ik de constructie in de gaten had en ik mijn naam op de logrol kon zetten. Het bonusgetal zou worden gemaild, las ik, dus ik hoefde niets te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2536. Valerius - van Koentjaaah

5 mei 2010, 14:25
Hoe verstop je een cache als je geen voortuin hebt? Inderdaad, door je scooter ervoor te zetten. Ik moest me even klein maken om 'm te kunnen pakken en vroeg me af hoe lang deze micro hier zou blijven liggen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2537. Joodse begraafplaats - van dimitryadrie

5 mei 2010, 14:55
Hoelang kan je op bevrijdingsdag het hek van de Joodse begraafplaats onderzoeken zonder op te vallen? Na 10 minuten had ik alles grondig bekeken, dacht ik zelf. Het zoekgebied had ik zelfs links en rechts wat uitgebreid, hoewel me dat wat onlogisch leek. Toen ik tenslotte terugliep naar mijn fiets, die ik tegen een dikke boom had gezet, en nog een paar overzichtsfoto's maakte, vroeg ik me ineens af of ik dáár eigenlijk ook had gekeken. Nee dus, want iets later had ik de micro toch nog in handen...
Bedankt en proost, Biertje

2538       2538

geo 2538. Schiedam Carpool Cache - van Mick_Hall

5 mei 2010, 15:45
Tijdens mijn fietsdag door Vlaardingen en Schiedam passeerde ik ook deze carpoolcache. Dat wordt dus een oprapertje, dacht ik, maar dat viel vies tegen. Overigens bleek iedereen die ik hier vandaag ontmoette op de fiets te zijn; carpoolers heb ik dus niet gezien. Op het nulpunt trof ik Inkesa met zijn fiets, die hier al een tijd tevergeefs had staan zoeken. Samen zochten we het gebied nog eens grondig af. Toen kwamen de Somertjes aanfietsen. Inmiddels had ik de hint ontcijferd. In mijn stamcafé sta ik bekend om mijn communicatieve vaardigheden, dus ik besloot die te gebruiken en mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen. Dankzij zijn aanwijzingen wisten we de cache tenslotte te vinden. Daarna kon er nog even worden nagepraat voordat iedereen weer de fiets pakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2539. Havens Rotterdam (4) - van Bankstel

5 mei 2010, 16:15
In december vorig jaar stond ik hier ook al. Het was toen de enige cache die ik die dag niet kon vinden. Later hoorde ik dat de cache niet helemaal op het nulpunt ligt, maar een stukje naar rechts. Met die wetenschap had ik hem vandaag dan ook direct te pakken. De logrol is echter drijf-en-drijfnat, alsof ie in een plas bier had gelegen. Voorzichtig krabbelde ik mijn naam erop en daarna zette ik koers naar huis. In totaal heb ik deze dag 55 km gefietst en 15 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 december 2009
Geen hint, dus dit was een makkie. Dat dacht ik. De mogelijke verstopplek zag ik namelijk direct toen ik mijn fiets tegen de lantaarnpaal zette. Nee, dus niet. Nog wat rondgekeken. Vreemd, op 13 december was deze cache door 5 teams gevonden, en iedereen vond het makkelijk. Is ie weg? Hij ligt in ieder geval niet onder die twee stenen...

___________________________________________________________________


geo 2540. 40! - van jolroz

9 mei 2010, 10:05
Nadat ik gisteren het puzzeltje had opgelost, bleek dat de cache op precies 40 meter van mijn bierpaleis ligt! Vanmorgen was dit dus het eerste doosje dat ik opende op mijn fietstochtje door Leidschenveen, Rijswijk, Loosduinen en Kijkduin. Gisteravond heb ik al een paar biertjes op jullie gezondheid gedronken, maar alsnog gefeliciteerd!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#215 Pokémon ruilbeurs - van jolroz

   dnf 9 mei 2010
De puzzel was niet zo moeilijk, hoewel men het over de spelling van sommige namen niet altijd eens is. Maar bij de tweede poging gaf de checker het akkoord dat ik naar deze ruilbeurs mocht. Daar stond ik dan vanmorgen. GPS-ontvangst is hier erg slecht, dus ik werd van links naar rechts gestuurd. Ik had al gelezen dat de cache meesterlijk is verstopt, en dat is hij inderdaad. Ik heb 'm dan ook niet gevonden. Met twee volle fietstassen met Pokémon-plaatjes ben ik na een half uurtje teleurgesteld weer doorgereden.

2541

geo 2541. Kerkje van Leidschenveen - van Team KIS98

9 mei 2010, 10:55
Als trouw kerkganger stond een bezoek aan dit kerkje al heel lang op mijn verlanglijstje. Nu de hekken dusdanig zijn geplaatst dat kerkbezoek weer mogelijk is, had ik deze zondagochtend uitgekozen voor een fietsrit naar Leidschenveen. Ruim op tijd voor de eerste mis was ik aanwezig, zodat ik ook nog even de cache kon loggen. Daarna liep ik naar boven, terwijl de klok exact elf uur sloeg. Helaas bleek de deur op slot; vandaag dus geen preek. Daarom heb ik beneden bij de (tijdelijke) uitspanning maar even een zelf meegebracht biertje gedronken. Omdat ik vermoedde dat de Naaktslakkies straks ook nog zouden komen (zij fietsen altijd wat langzamer), heb ik de zaak wat opgeruimd en weer netjes achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2542. Diddl & Diddlina - van Kleine Zus

9 mei 2010, 11:25
Drie weken geleden was ik hier ook al. Toen was het zaterdagmiddag en stond ik onverwachts oog in oog met 50 kinderen en een aantal ouders die mij aanstaarden en zich afvroegen wat ik kwam doen. Een beetje onopvallend zoeken was dus niet mogelijk, vooral omdat ik toen nog niet wist bij welk huisnummer ik moest zijn. Deze zondagochtend was het een stuk makkelijker. Niemand te zien, alles in diepe rust en een cache die voor het grijpen lag. Toen ik het doosje opende, sloegen ineens de honden aan. Ik heb er een toepasselijke TB in achtergelaten: Diddlina on tour.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2543. Herexamen Nano - van digipeter

9 mei 2010, 12:05
Vorige maand deed ik herexamen. Dit keer niet in een nachtmerrie waaruit ik zwetend wakker werd, maar voor het vinden van een nano ergens in de regio. Alleen de biologievraag kon ik niet beantwoorden, ook niet door op internet te zoeken. Dan maar gokken en kijken wat de checker ervan vindt...
Omdat afgeraden werd om te loggen tussen 7 en 16:30 uur en ik wel snapte waarom, plande ik mijn bezoek op een zondag. Een goed idee, zo bleek toen ik ter plekke was, want ik kon de nano ongestoord pakken en mijn naam op de lijst van geslaagden bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2544. Vergelijk Leyenburg - van krefdebef

9 mei 2010, 12:40
Na het pittige Herexamen vielen de vergelijkingen van Leyenburg wel mee. Ter plaatse dacht ik eerst: o jee, wat nu! Maar direct viel me iets op en kon ik snel verder. Met de fiets had ik geen parkeerplaatsen nodig en kon ik ook steeds de kortste weg nemen. Sneller dan ikzelf had verwacht, had ik de nano in handen en kon ik mijn naam op de logrol priegelen.
Bedankt en proost, Biertje

2545

geo 2545. Met de tram door Den Haag en Scheveningen - van Bertien

9 mei 2010, 13:05
Wat een origineel idee om de geocacher uit z'n auto te krijgen en kennis te laten maken met het OV. Uit de logjes blijkt dat dit niet altijd lukt. En de fervente fietsers houden het liever bij hun stalen ros. Zelf heb ik een HTM-abonnement, dus ik zit vaak genoeg in de tram. Toen ik echter in maart in de buurt van het startpunt fietste, besloot ik gelijk maar even de beschrijving op te halen. Drie punten kon ik die dag nog in mijn route opnemen. De overige plaatsen volgden in de weken erna. Vandaag zou ik weer in de buurt van de Uithof komen, dus tijd om de cache te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#216 TAKG Liefde is... een doolhof! - van IkbenMamma

   dnf 9 mei 2010
Bij het plannen van mijn fietsroute voor zondag kwam ik op de kaart ineens dit puzzeltje tegen. Dat leverde een coördinaat op dat ik mooi in mijn route kon inplannen. Ter plekke herinnerde ik me dat ik hier in een ver verleden al eens was geweest voor een andere cache. Maar vandaag zat het me niet mee. Rond het nulpunt vond ik geen doosje en ook op de plekken die voldeden aan de hint, kon ik niets vinden. Ik besloot IkbenMamma even te bellen, het was tenslotte Moederdag vandaag. Helaas, ik kreeg haar maar niet te pakken. Kennelijk was ze de hele dag aan het twitteren met haar mobieltje...

geo NF#217 Loosduinen stap voor stap - van Frezona

   dnf 9 mei 2010
Hoewel ik steeds kleine stapjes nam, is het me toch niet gelukt de cache te vinden. De eerste stap kostte inderdaad veel tijd. En het was zondag, dus ik kon het nummer van de Boer ook niet binnen vragen. Maar ineens viel mijn oog erop en kon ik verder. De eerste foto vond ik, maar de tweede niet, ook al heb ik het stukje drie keer gefietst. Maar als ik de rest wél zou vinden, hield ik op het eind twee mogelijkheden over. Die tactiek werkte. Onderweg kwam ik Defret tegen (later die dag zou ik nog een Urban Environment van hem doen) en na een kort praatje fietste ik verder. Omdat ik de berekeningen al had gemaakt, kon ik na de laatste foto direct de twee mogelijkheden bekijken. De eerste leek me logisch, de andere lag in het water. Op de eerste plek was duidelijk al eens eerder gezocht, maar een cache vond ik er niet. Toch maar even de tweede optie bekeken, maar die bleek inderdaad in het water uit te komen. Terug maar weer en de hint ontcijferd, maar daar bleek ik niets aan te hebben. Waar is Defret als je hem nodig hebt? Uiteindelijk heb ik het opgegeven en fietste ik de weg terug. Foto 2 heb ik toen alsnog gevonden en dat klopte met de plek waar ik had gezocht. Thuis las ik in de logjes dat het coördinaat nogal afwijkt en dat je een ruime zoekcirkel moet hanteren. Aha, dat bedoelde Frezona dus met het zinnetje "en kom nog eens terug in Loosduinen"...

2546

geo 2546. (KECC) Kijkduinse Eerste Carpool Cache - van Ma-Bu

9 mei 2010, 16:20
Waarom een micro in een stuk bos waar makkelijk een 'small' zou kunnen liggen? Het viel niet mee onder de bomen, maar ineens...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2547. (KTCC) Kijkduinse Tweede Carpool Cache - van Ma-Bu

9 mei 2010, 16:30
Na de eerste door naar de tweede. Een verrassend plekje waar ik anders beslist nooit was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2548. Urban Environment II - van defret

9 mei 2010, 17:00
Deze zondag was uitermate geschikt voor een route langs 'lastige' caches bij kerken, scholen en winkels. Door de omschrijving van Defret vermoedde ik al om wat voor soort winkel het hier moest gaan en dat bleek te kloppen. Na een korte visuele inspectie moest ik even mijn fiets onhandig neerzetten en uitgebreid rommelen in m'n rugzak en de meegebrachte papieren. Alle tijd dus om de omgeving in de gaten te houden en de nano ongemerkt te snaaien.
Bedankt en proost, Biertje

2549

geo 2549. Bij de beesten af - van Grote Griezel

9 mei 2010, 20:10
Met deze cache ben ik een half jaar bezig geweest en dat kwam niet alleen door het bier, hoor. Na een uitgebreide zoektocht op het internet had ik de twee (zeer verrassende) locaties gevonden. Op twee verschillende dagen in oktober heb ik ze bezocht en de antwoorden verzameld. Thuis dacht ik wel even het eindcoördinaat te construeren. Maar dat was vreemd: door mijn antwoord voor het aantal ruitjes kreeg ik voor de waarde van GGG een getal van maar liefst 4 cijfers. Het aantal minuten dus ophogen? Tijdens een gokje in december zag ik dat ik erg ver van de paden af kwam. Wel vond ik toen de slaapplaats van een zwerver en een verzameling (lege) bierblikjes. Had Grote Griezel die speciaal voor mij achtergelaten, of was dit toeval? Tijdens de sneeuwperiode had het geen zin om te gaan zoeken. Ik had inmiddels alle mogelijke ruit-combinaties bedacht en doorgerekend en in maart bezocht ik de geselecteerde mogelijkheden. Helaas.
Vandaag, na familiebezoek wegens moederdag, fietste ik in de buurt en besloot ik spontaan nogmaals de punten af te gaan. En hoera, de derde poging was raak. Ineens herkende ik de hint en met een scherpe blik (dit keer met beide ogen open) zag ik de verstopplaats. Achteraf, terugrekenend naar de juiste oplossing, snap ik nog steeds het aantal ruitjes niet. Maar deze cache krijgt van mij een geo d'or vanwege het onthullende geschiedenislesje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2550. Binnen de stadsgracht (1) - van SVZwolle

13 mei 2010, 09:00
Op deze vrije Hemelvaartsdag ben ik vroeg opgestaan om met de trein van 07:08 uur vanaf Den Haag CS naar Zwolle te reizen. Daar stond mijn OV-fiets al klaar en kon ik direct beginnen aan mijn dagje geocachen in en rond Zwolle. Eerst fietste ik het centrum in, naar de Potgietersingel. De stad leek uitgestorven, ik kwam niemand tegen. In alle rust kon ik mijn eerste log schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#218 KUS4 ('t Hondje) - van bully68

   dnf 13 mei 2010
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De gevelsteen met het hondje had ik snel gevonden, maar de cache leverde wat meer problemen op. Om 9:15 uur was het nog erg rustig. Slechts af en toe gingen er wat mensen de Sint Michaelskerk binnen. Het was tenslotte Hemelvaartsdag. Toch kon ik het dingetje niet vinden. De hint was ook niet erg behulpzaam, ontdekte ik toen ik 'm ontcijferd had. Een uur later ben ik nog eens teruggeweest. Ik had inmiddels KUS 5, 6, 8 en 14 gevonden en met die ervaring wilde ik nog wel een tweede poging wagen. Er stonden nu echter zoveel fietsen om, voor en tegen de kerk dat goed zoeken niet meer mogelijk was...

2551

geo 2551. KUS6 (Hopmanshuis/Rodetorenplein) - van bully68

13 mei 2010, 09:20
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Het Hopmanshuis is nu in het bezit van een andere rijke familie, zo ontdekte ik toen ik hier arriveerde. Voor het vinden van de cache had ik geen hint nodig, want precies op het nulpunt kreeg ik het kleinood in het oog. Die hint had ik liever bij KUS4 ('t hondje) gehad. Zo vroeg viel er op het Rodetorenplein nog geen enkele activiteit te ontdekken, dus kon ik gelukkig in alle rust mijn naam op het strookje priegelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2552. KUS5 ('t Pestengasthuis) - van bully68

13 mei 2010, 09:30
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. In de logs van 't Pestengasthuis had ik al gelezen dat hier 2 kokertjes moesten liggen, waarvan eentje met een kletsnatte prop als logrol. Het kostte me niet veel moeite om beide micro's te vinden. Degene met de zeiknatte prop heb ik weggehaald. Voortaan is er dus geen verwarring meer. Op de andere logrol heb ik netjes mijn naam gezet.
Bedankt en proost, Biertje

2553

geo 2553. KUS8 (Stadswapen van Zwolle) - van bully68

13 mei 2010, 09:40
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De Sassenpoort, waar ik deze cache vond, heeft zwaar te lijden onder het autoverkeer. Dat las ik in de etalage van Lex Beekers, die tien jaar geleden in de gemeenteraad een alternatief voorstelde. Hoewel de raad destijds enthousiast reageerde, is de situatie niet veranderd. De logrol is vol, dus ik heb mijn naam ergens half doorheen gepriegeld. Pas nu zie ik dat de cache daarom tijdelijk niet beschikbaar is, maar ik wist dat niet, omdat ik deze fietsroute vorige week al helemaal had voorbereid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2554. KUS14 (Dominicanenklooster) - van bully68

13 mei 2010, 09:50
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Al van verre beierden de klokken van de Dominicanenkerk me al tegemoet. Het was tenslotte Hemelvaartsdag en veel kerkgangers kwamen aangefietst naar de plek waar ik de nano zojuist had gevonden. Zij kwamen echter niet voor de cache, maar reden naar de ingang van de fietsenstalling, die zich daar bevond. Toen ik klaar was en wegreed, hield het klokgelui op. Kennelijk was de mis begonnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2555. L&F - van Blauwvinger

13 mei 2010, 09:55
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De kapperszaak van Lourens en Frans was dicht, het was tenslotte Hemelvaartsdag. Ik vroeg me af hoe oud die twee nu moeten zijn, als ze al in de jaren zestig in het kappersvak zaten. Als ze toen 2 jaar waren, moeten ze nu toch minstens 65 jaar zijn. Zouden ze al van hun pensioen genieten, of knippen ze nog steeds? Al piekerend fietste ik verder.
Bedankt en proost, Biertje

2556

geo 2556. De Roode Lantaarn - van D.G.O.

13 mei 2010, 10:25
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De route had ik begin deze week al samengesteld en ik wist dus (nog) niet dat de cache tijdelijk niet beschikbaar zou zijn. In het huis waarop het straatnaambordje zit bevestigd, vindt momenteel een verbouwing plaats. Maar mijn pijltje wees naar het einde van de straat, dus ik liep gewoon door. Het kokertje lag niet op de plekjes waar ik 'm verwachtte, maar dankzij de hint wist ik 'm toch te pakken te krijgen. Je hebt wel lange armen nodig en hij ligt volgens mij niet op openbaar terrein...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2557. KUS9 (Voorstad halte-zuid?) - van bully68

13 mei 2010, 10:45
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Ik was inmiddels terechtgekomen op de plek waar mogelijk een kans bestaat dat eventueel een voorstel voor een nieuw NS-station wordt ingediend. Gek genoeg had ik toch een paar minuten nodig voordat ik de cache zag zitten. Ik dacht namelijk eerst dat ik naar een nano moest zoeken, dus ik voelde en tastte en keek in allerlei kleine gaatjes en spleten. Gelukkig kon ik uiteindelijk met een positief resultaat weer verder op mijn OV-fiets, die ik bij het Zwolle Centraal Station had gehuurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2558. De siggels - van bully68

13 mei 2010, 11:00
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Nu stond ik voor sportpark de Siggels. Op de parkeerplaats stond een eenzame fietser, die duidelijk wachtte op zijn vrienden. Toen hij even niet keek, kon ik snel de cache pakken en de logrol beschrijven. Het terugplaatsen duurde wat langer, omdat het elf uur was geworden en er steeds meer fietsvrienden arriveerden. Ik wachtte tot de groep compleet zou zijn en weg zou rijden, en deed ook of ik op iemand wachtte: af en toe op m'n horloge kijken, aandachtig in de verte turen, een fictief telefoongesprek voeren. Toen de hele groep de aandacht ineens op een speciaal onderdeel van een van hun racefietsen richtte, plaatste ik snel de cache terug, keek nog eens nadrukkelijk op mijn horloge en besloot toen maar om weg te gaan. Wat een acteertalent!
Bedankt en proost, Biertje

2559       2559

geo 2559. Bully's cache - van bully68

13 mei 2010, 11:15
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Toen ik in de buurt van de cache kwam, zag ik al een agenda met een bekende sticker achter een autoruit liggen. Het logboek? Nee, ik was op zoek naar een kleiner formaat en die was op een zeer creatieve wijze verstopt. Heel leuk gedaan, Bully!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2560. KUS1 (de Mars) - van bully68

13 mei 2010, 11:20
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Nu stond ik bij het gebied rond de boerderij de Oude Mars, dat sinds 2007 op de lijst van Rijksmonumenten staat. Het gebied is nu nog landelijk en groen, dus het is begrijpelijk dat men hier wil gaan bouwen. Ik denk dat er naast wat luxe villa's ook best ruimte is voor een paar parkeergarages en enkele flinke torenflats. En als die er eenmaal staan, kan de rest ook worden volgebouwd met wat sociale woningbouw. Maar ik heb het gebied nog in de huidige situatie gezien, en hoop dat het voorlopig zo blijft.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#219 Zandweteringbrug - van jpvandijk (adopted by SvZwolle)

   dnf 13 mei 2010
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Ik was inmiddels net buiten Zwolle aangekomen en zette mijn fiets tegen de brugleuning. Er kwam een auto langzaam aanrijden. De bestuurder parkeerde de wagen in het gras en stapte daarna lachend naar buiten. Ik groette vriendelijk, want ik dacht dat het een mede-cacher was. Maar het bleek een visser te zijn, op zoek naar een goede stek. Toen hij een pijp opstak en een stuk langs het water ging lopen, kon ik even snel alle mogelijke verstopplekken onderzoeken. Helaas, geen succes. Toen de visser terugkwam om nog wat spullen uit z´n auto te halen, ben ik er maar vandoor gegaan.

geo NF#220 Kleftenbrug - van jpvandijk (adopted by SvZwolle)

   dnf 13 mei 2010
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Na de mislukking bij de Zandweteringbrug reed ik door naar de Kleftenbrug. Die was vast op dezelfde manier verstopt, en omdat daar niemand te zien was, kon ik hier lekker ongestoord en uitgebreid zoeken. Niet dat dit veel hielp, want de cache bleef ook hier voor mij verborgen.

2561

geo 2561. Rondje Zwolle #1: IJsselcentrale - van ReeJ

13 mei 2010, 12:25
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Nu stond ik aan het water tegenover de IJsselcentrale. Ik had gewacht totdat een groep kinderen op de fiets was vertrokken en liep nu naar de cacheplek toe. De nano was snel gevonden en ik heb op plek 24 mijn naam gezet. Op mijn foto is te zien dat in ieder geval plek 23 nog leeg is (het strookje is van 'hoog' naar 'laag' beschreven). Ik was zelf met mijn eigen rondje Zwolle bezig en na wat omzwervingen in Zuid zou ik langs de IJssel naar het noorden fietsen, richting Zalk, en met het pontje de rivier oversteken en dan weer terugfietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2562. Het kleine veer - van havanck (adopted by Blauwvinger)

13 mei 2010, 12:45
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Ik volgde de bordjes van 't Kleine Veer, maar daar kwam ik niet terecht, want deze cache was op een ander plekje verstopt. Ik vroeg me af waar ik nu stond, maar na een korte blik wist ik het. En ik had ook de nano (na drie keer kijken) in de gaten. In de verte zag ik achter de boerderij nog vaag het vroegere veerhuis staan, vanwaar destijds de veerboot vertrok. Ik vertrok overigens ook, naar het noorden, naar de nieuwe spoorbrug over de IJssel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2563. DRL #12 de Ro(o)de Spoorbrug- van De Roode Loper

13 mei 2010, 12:55
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Hoewel het Hemelvaartsdag was, werd er volop gewerkt aan de nieuwe spoorbrug. Kennelijk was dit nodig om de planning van 2012 te halen. Er stonden nog meer (oudere) mannen geïnteresseerd te kijken. Die zagen daardoor niet hoe ik snel de cache pakte en mijn naam op de logrol schreef. Daarna fietste ik onder het spoor door naar Frisia State.
Bedankt en proost, Biertje

2564

geo 2564. KUS3 (Frisia state) - van bully68

13 mei 2010, 13:10
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Frisia State staat er inmiddels 140 jaar, maar het pand ziet er nog steeds prachtig uit. De verstopmethode van deze cache was ik toevallig vanmorgen ook al een keer tegengekomen. Onopvallend, maar voor het geoefende oog toch herkenbaar. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2565. Isala Delta: luxe hangplek voor oudere jongeren... - van Koos en Robbie are hier @ home

13 mei 2010, 13:15
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Natuurlijk pasten de Isala Delta-caches goed in die route. Dit was de eerste Isala en ik vroeg me af waar die luxe hangplek zich bevond. Ik zag wel een paar eenvoudige flatgebouwen, maar zouden die exclusief voor oudjes zijn? Vlak naast de cache stonden wel twee jongere hangjongeren. Kennelijk is dit een luxe plek voor jong en oud. Met een beetje rommelen in de fietstas, waarbij per abuis wat spullen vielen die ook weer opgeraapt moesten worden, kon ik de cache ongezien pakken, loggen en weer terugstoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2566. Katerveersluis - van Blauwvinger

13 mei 2010, 13:20
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. In mijn woonplaats Leidschendam hebben we ook een sluiscomplex, maar dat is iets kleiner (maar wel drukker) dan de Katerveersluis van Zwolle. Bij beide complexen ligt overigens een cache, maar die in Zwolle had ik nog niet gevonden. Vandaar dat ik even later mijn fiets neerzette op een handig plekje, mijn achterband 'controleerde' en gelijk de cache opviste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2567. Isala Delta: welkom in de Tuin van Nederland - van Ir. Walther de Rochebrune

13 mei 2010, 13:35
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De Isala Delta-serie paste prima in mijn route. Hier was het voor mij geen 'welkom', maar een 'tot ziens', want ik zou nu de stad gaan uitfietsen. Maar eerst heb ik nog even deze cache opgepikt en daarna keek ik nog één maal achterom. Over drie uur zou ik weer terug zijn in Zwolle.
Bedankt en proost, Biertje

2568

geo 2568. Isala Delta: Oude IJsselbrug - van Robbie Kerkhof

13 mei 2010, 13:45
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De cache bij de Oude IJsselbrug kon ik in eerste instantie niet vinden. Het duurde even voordat ik door had dat ik aan de verkeerde kant van de weg zocht. Ik was namelijk vanaf 'Welkom in de Tuin van Zwolle' tegen het verkeer in gefietst omdat het te druk was om met de fiets over te steken naar de andere zijde. Nu wachtte ik even een rustig moment op en rende even over. Na het loggen rende ik weer terug naar m'n fiets en reed ik door naar de Tweede Carpool Cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2569. HTCC: Hattems Tweede Carpool Cache - van Bosdymf

13 mei 2010, 13:50
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Ik was nu aan de overkant van de IJssel en naderde de carpoolplaats. Daar was net een auto gestopt waar drie personen met GPS uitstapten en naar het bunkertje liepen. Ik zette mijn fiets neer en dacht dat ze de cache al hadden gevonden. Dat bleek niet zo te zijn, want die zat listiger verstopt dan we hadden gedacht. Nadat team Jubbetje had gelogd, mocht ik mijn naam schrijven en de cache weer terugplaatsen. Daarna kon ik de carpoolplek wat beter bekijken. Er stond een kraampje en er was zelfs een terras. Wat een luxe. Helaas verkochten ze geen bier.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#221 Isala Delta: Snel weg hier! - van Dirk de Zwerver

   dnf 13 mei 2010
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De Isala Delta-caches pasten prima in mijn route. Voor het bezoek aan Dirk had ik me goed voorbereid. Ik had bier bij me, en een zaklamp. Ik klom behendig naar zijn slaapplaats en zocht op m´n knieën naar de cache. Dirk was er niet en dat kon ik me ook goed voorstellen. Want het verkeer boven m´n hoofd rijdt daar precies over een naad in het beton en maakt daardoor een vreselijk kabaal. Na tien minuten schijnen en zoeken gaf ik het op. Naast twee andere not-founds zag ik zojuist dat iemand de cache diezelfde dag wél gevonden heeft. Ik ben toch heel benieuwd waar Dirk dat kokertje had verstopt...

geo 2570. Isala Delta: ...dijk - van F.Jacobse

13 mei 2010, 14:10
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Ik reed nu inmiddels langs de IJssel, waar kort achter elkaar een serie caches ligt. Op de Geldersedijk was dit de eerste. Snel gevonden, loggen en weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

2571       2571

geo 2571. Isala Delta:- Gelderse... - van Robbie Kerkhof

13 mei 2010, 14:20
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De Isala Delta-caches pasten prima in mijn route. Ik reed nog steeds op de Geldersedijk en daar op de T-splitsing was al weer de volgende. Ook hier zag ik weer dat Geotrail en team Cubby mij iets voor waren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2572. Isala Delta: Ymkerwaard - van Professor van Leipum

13 mei 2010, 14:25
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Voor deze cache moest ik van het fietspad, over een hek en langs een sloot, naar een opvallend bouwwerk in de polder. Toen ik mijn naam op de logrol schreef, kwam er ineens een kudde van zo'n 20 koeien op me afgerend. Ik heb wel vaker dat dieren enthousiast kwakend of blatend op me afkomen. Waarschijnlijk worden ze aangetrokken door de biergeur die als een walm om me heen hangt. In dit geval hield de sloot mijn vrolijke vriendjes tegen, want anders hadden ze me beslist helemaal afgelikt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2573. Isala Delta: Dijk op een Dijk - van Cock van der Laak

13 mei 2010, 14:35
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Bij de vorige cache moest ik nog verplicht een stukje lopen, maar voor Dijk op Dijk hoefde ik eigenlijk niet eens af te stappen. Dat deed ik toch maar even, want ik wou namelijk ook nog een fotootje maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2574. Isala Delta: Met beide voeten in de grond... - van O. den Besten

13 mei 2010, 14:40
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Bij de vorige cache moest ik nog verplicht een stukje lopen, maar voor Dijk op Dijk hoefde ik eigenlijk niet eens af te stappen. Dat deed ik toch maar even, want ik wou namelijk ook nog een fotootje maken.
Bedankt en proost, Biertje

2575

geo 2575. Isala Delta: Berendien uut Wisp - van Berendien uut Zalk eh...Wisp

13 mei 2010, 14:50
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Nu kwam ik in de buurt van Zalk. Hier was goed te zien bij welke wilg ik moest zijn, want de honderden (be)zoekers hadden een mooi platgetreden paadje rond de boom achtergelaten. Het terugvinden van de micro duurde even, want ik moest eerst alle mogelijke gaten, kieren, holtes en sleuven betasten en inspecteren. Uiteindelijk bleek dat ik gewoon op de weg had kunnen blijven staan. Berendien zou het wel geweten hebben.
Bedankt en proost, Biertje

2576

geo 2576. Isala Delta: Dit wil je niet zien, ook hier niet... - van Karel van Es (ja, Tedjes neef)

13 mei 2010, 15:05
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Op weg naar deze cache vroeg ik me al af wat ik hier niet zou willen zien. Hondenpoep? Gebruikte condooms? Zakken huisvuil? Ter plekke viel het allemaal wel mee. Behalve een paar gedumpte stenen lag er maar één bierblikje. Hier kon ik dus mooi mijn eigen lege exemplaar achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2577. Isala Delta: De erfgenamen van het Zalkerbos? - van Tedje van Es

13 mei 2010, 15:20
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Nu stond ik te zoeken naar de erfgenamen van het Zalkerbos. Wie dat waren? Ik zou het niet weten. Ik maakte me er ook niet druk om, want ik zocht naar een kokertje en dat had ik gelukkig snel in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2578. Isala Delta: Ooievaars? - van Stichting Morekop

13 mei 2010, 15:30
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Al van verre kan je de paal met het nest zien staan. Een ooievaarspaar had er zijn intrek genomen en keek nieuwsgierig toe hoe ik de cache te voorschijn haalde en mijn naam op de logrol schreef.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#222 Isala Delta: Wat een dikkerd! - van Zwerver Dirk

   dnf 13 mei 2010
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. De dikkerd bleek niet een gemoedelijke bierdrinker met een buikje te zijn, maar een forse boom waarin ik direct een klemmetje ontwaarde. Het was echter leeg. Net als mijn voorgangers heb ook ik de omgeving afgezocht om te kijken of het kokertje door een te klein persoon op een ander plekje was achtergelaten. Helaas, wat een zeperd!

2579

geo 2579. Isala Delta: Oude liefde roest niet... - van Ap van der Laak

13 mei 2010, 15:45
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Vlak voordat ik het voetveer naar de overkant van de IJssel zou nemen, zocht ik nog even naar dit roestige liefdesdoosje. Achter de rug van een paar vissers trof ik het kokertje aan in een aluminium klemmetje. Daarna stond ik mooi op tijd op de loopplank, want daar in de verte kwam het Zalkerveer al aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2580. Isala Delta: Lekker weer eens zitten - van Jet en Koosje Veenendaal

13 mei 2010, 16:00
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Ik reed nu aan de andere kant van de IJssel en was op de terugweg naar Zwolle. Een leuk bankje op een leuk plekje. Hier kon ik best nog even een biertje drinken.
Bedankt en proost, Biertje

2581

geo 2581. Rivierduin Vreugderijkerwaard - van Stonehorse

13 mei 2010, 16:25
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Het einde was nu bijna in zicht. Op deze plek had ik een mooi uitzicht op de rivierduinen. Nadat ik de antwoorden had opgezocht en genoteerd, poseerde ik voor het informatiebord. Wat handig dat hier een paaltje staat waar je je camera met zelfontspanner kan neerzetten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2582. Isala Delta: Zadelpijn? - van Cock van der Laak

13 mei 2010, 16:30
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Hier krijg je er twee voor de prijs van één. Nadat ik een foto bij het informatiebord had gemaakt en de vragen voor de earthcache Rivierduin had opgezocht, liep ik naar het kokertje van Zadelpijn. Mijn fietstocht zat er bijna op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2583. ZTCC: Zwols Tweede Carpool Cache - van ReeJ

13 mei 2010, 16:45
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle. Die dag was bijna ten einde en ik was weer terug in Zwolle. Nog even naar de carpoolplaats voor het een-na-laatste kokertje. Dat duurde wat langer dan verwacht, omdat ik er de eerste keer gewoon overheen keek. De vermoeidheid sloeg zeker toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2584. KUS2 (de Lure) - van bully68

13 mei 2010, 17:00
Vandaag fietste ik een dagje in en rond Zwolle en nu was ik weer terug. Dit was de laatste voor vandaag. Ik ging even zitten en zag dat ik 53 km heb gefietst, 35 caches heb gevonden, 5 niet en dat in 8 uur en 20 minuten. Het was een mooie dag. Nu kon ik terug met de trein naar Leidschendam.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2585

geo 2585. GCC Versprakingen - van cobusity

15 mei 2010, 10:00
Omdat er een paar caches in deze omgeving binnenkort gearchiveerd zouden worden, fietste ik vandaag rond Woerden, Oudewater en Montfoort. Ik begon met de Versprakingen, waarvan ik vooral het vechten tegen de bierkraan kon waarderen. Dat gevecht heb ik zowat elke avond! Hoewel de checker het groene licht gaf, was het voor mij toch even zoeken, ook al omdat men hier bezig was met voorbereidingen voor een activiteit later op de dag. Of ik soms van de gemeente was? Nee, bezig met een onschuldige puzzeltocht. Even later sprong ik een gat in de markt, want de kat kwam al snel uit de zak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2586. Onderweg met je secretaresse (1) - van cobusity

15 mei 2010, 10:20
Helaas, ik heb geen secretaresse. Ik moet al mijn logjes dus helemaal zelf typen. Vanuit Woerden fietste ik vandaag naar het plekje dat menig secretaresse uit deze omgeving moet kennen. Het koffertje van de directeur lag mooi droog en ik heb er voor de volgende snelle manager een TB in achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2587. GCC lijnentrekkers - van cobusity

15 mei 2010, 10:40
Vanwege de dreigende archivering van een paar caches fietste ik vandaag rond Woerden. In lijntrekken schijn ik erg goed te zijn, tenminste, dat hoor ik mijn collega's vaak achter mijn rug zeggen. De oplossing van dit puzzeltje lag dan ook in de lijn der verwachting. Vanmorgen zette ik mijn fiets tegen het hek en wierp een lijntje uit. De kist had ik daarna snel boven water.
Bedankt en proost, Biertje

2588

geo 2588. GCC Een graantje meepikken - van BaMoMa

15 mei 2010, 11:15
Vanwege een dreigende archivering van een paar caches fietste ik vandaag rond Woerden. Op de parkeerplaats kwam een vrouw aanlopen die zojuist de kippen had gevoerd. Ik hoefde dus alleen nog maar even naar de plek van het gekakel te lopen. De twee halve haantjes keken een beetje wantrouwig, want die dachten zeker dat ik wat wilde meepikken. Nee hoor, ik kwam alleen maar even voor het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#223 MZLE2009 - Uitzicht over de polder - van Geolol.nl

   dnf 15 mei 2010
In de laatste logjes las ik dat hier mogelijk 2 caches liggen, waarvan 1 met een beschadigd doosje. Helaas, ook al heb ik op m´n knieën rondgekropen en op m´n rug gelegen, geen enkel doosje heb ik hier kunnen ontdekken. Het uitzicht over de polder was overigens wel fantastisch. Ik zal dus nog een keertje terug moeten komen...

geo 2589. Puzzelkampioen opgave 2: legpuzzel - van Team Femlep (Lepman)

15 mei 2010, 13:50
Vanwege de dreigende archivering van een paar caches in deze omgeving fietste ik vandaag van Woerden via Oudewater en Montfoort, weer terug naar Woerden. De oplossing lag al een tijdje klaar, dus nadat ik eerst ter plekke een paar keer misgegraaid had, kon ik het bonusgetal noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2590. Puzzelkampioen opgave 6: breinbreker - van Team Femlep (Lepman)

15 mei 2010, 14:40
Vanwege de dreigende archivering besloot ik om vandaag de laatste puzzels te bezoeken. Ook voor opgave 6 had ik de oplossing al een tijdje liggen, en vanuit Woerden fietste ik naar de berekende locatie. Daar kon ik de aanwijzing snel vinden, maar die bleek niet bruikbaar. Twee ingeschakelde hulplijntjes konden me niet verder helpen, en daarom besloot ik de omgeving af te speuren op iets dat leek op de hint voor de cache. In de meeste gevallen levert dat niets op en eindig ik op een terras of in een café, maar vandaag waren de puzzelgoden me gunstig gestemd. Ik zag iets dat voldeed aan de beschrijving en hoera: daar zat ook de cache. En ook het laatste ontbrekende getal. Nu kon ik eindelijk naar de finale...
Bedankt en proost, Biertje
Edit 16-05-2010 (weer nuchter): Omdat ik maar niet snapte hoe iedereen vanaf de parkeerplaats de weg naar de cache moeiteloos weet te vinden, terwijl ik met de gevonden zin in eerste instantie niet verder kwam, heb ik de opgave nog maar eens bekeken. Aha: het berekende coördinaat was dus niet de plek van het info-bord (ik vond de afwijking al erg groot) en met de gevonden letters had ik dus een berekening moeten maken. Tja, dat krijg je dus als je puzzelen en bierdrinken gaat combineren...

2591       2591

geo 2591. Puzzelkampioen finale: ik ben een puzzelkampioen - van Team Femlep

15 mei 2010, 15:20
Vanwege de dreigende archivering van een paar caches in deze regio fietste ik vandaag van Woerden naar Oudewater en Montfoort en weer terug. Nadat ik vanmiddag de laatste twee ontbrekende getallen had gevonden, was ik nu op weg naar de finale. Met de al aanwezige getallen had ik gisteren al naar mogelijke plekjes op de kaart gekeken en mijn uitgepuzzelde locatie bleek inderdaad de juiste. Na een wandeling bereikte ik de laatste hindernis, maar toen de kist eenmaal open was, kon het feest beginnen. Vaantje 290 gaat mee naar Leidschendam, evenals een coin. Daarna heb ik met één hand een kampioensfoto gemaakt voor het archief en daarmee kwam er een einde aan een puzzelserie waar ik sinds september 2007 mee bezig ben geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2592. Wit wit - van Team Guppie

15 mei 2010, 16:15
Vandaag fietste ik van Woerden via Oudewater naar Montfoort en weer terug. Ook de simpelste mystery moet gelogd worden, dus tijdens mijn route langs een aantal caches die binnenkort gearchiveerd zouden worden, kon ik dit kokertje ook nog even meepikken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#224 Geocaching.nl bedankt! - van alle dankbare bezoekers

   dnf 15 mei 2010
Deze puzzel had ik 2 jaar geleden al opgelost, maar met de dreigende archivering (ook van de puzzelkampioenserie) moest ik dus toch eens op de fiets vanuit Woerden via Oudewater en Montfoort om een bedank-logje te plaatsen. Helaas, hoewel ik op de goede plek stond en ondanks de gedetailleerde hint, kon ik de micro niet vinden. En dat terwijl hij ´s ochtends nog was gelogd. Thuis heb ik de spoilerfoto bekeken. Nou, daar zat de cache dus niet. Dit betekent dat ik op korte termijn nog een keertje terugmoet...

geo 2593. LECC: Linschotens Eerste Carpool Cache - van Lepman

15 mei 2010, 17:20
Op mijn fietsdag door de regio was ik inmiddels in Linschoten aanbeland, ruim anderhalf uur later dan gepland. De twee not-founds zaten me nog steeds dwars, dus ik was blij dat ik met deze snelle optrekker mijn humeur weer wat kon opvijzelen.
Bedankt en proost, Biertje

2594

geo 2594. MEPRC: Montfoorts Eerste P&R Cache - van Lepman

15 mei 2010, 17:30
Mijn fietsdag was bijna ten einde. Vanmorgen om 10 uur was ik vanuit Woerden op de OV-fiets vertrokken. Mijn plan was om op het station een kroket te kopen voor de gevraagde foto. Samen met een koud biertje zou dat een mooi plaatje moeten opleveren. Helaas, de frituur was op dat tijdstip nog niet aan. Nou eet ik bij m'n biertje ook meestal een bitterbal, in plaats van een kroket.
Toen ik bij de P&R aankwam, reed er net een politiewagen het terrein op. Om lastige vragen te voorkomen ben ik maar even doorgereden en heb ik steeds achterom gekeken totdat ik zag dat de sterke arm de locatie veilig had verklaard. De cache was snel gevonden; voor het maken van de foto was ik wat langer bezig. De camera moest immers op het zadel van de fiets balanceren, terwijl ik gauw een nieuw blik uit m'n rugzak haalde. Voor caches met een ludieke logvoorwaarde probeer ik altijd erg mijn best te doen, maar helaas is dat hier dus niet helemaal gelukt. Ja ik weet het, ik was gewaarschuwd... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 2595. WECC: Woerdens Eerste Carpool Cache - van Lepman

15 mei 2010, 17:50
Inmiddels was ik weer terug in Woerden, waar ik vanmorgen op de fiets was vertrokken. Dit zou de laatste worden voor vandaag, omdat ik door 2 not-founds en een stukje omrijden anderhalf uur op mijn planning achterliep. Om fietsend onder de slagboom door te komen, moest ik wel even bukken. Gelukkig kon ik daarna mijn fiets droog in de stalling plaatsen. Er schijnt hier namelijk veel wateroverlast te zijn, had ik gehoord. In 8 uur tijd had ik vandaag 70 km gereden, 11 caches gevonden en 2 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2596. Roos - van de knokjes

17 mei 2010, 13:55
Vanmiddag fietste ik via Voorschoten, Leiden en Oegstgeest naar Zoeterwoude en terug via Stompwijk. Er waren weer een hoop nieuwe caches bijgekomen, dus dat schreeuwde om een schoonmaakronde. Eerst reed ik naar de rozentuin van de Knokjes. Heel wat keren heb ik naar die roos zitten staren. ook in mijn stamcafé snapten ze er niets van. Maar als je het dan ineens ziet, dan snap je niet dat je dit zo moeilijk was. Het zal wel door het bier komen, vermoed ik. Nadat ik mijn fiets had neergezet, zag ik het kokertje al snel zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2597. De verloren stip - van team paddestoel

17 mei 2010, 14:15
Eindelijk weer eens een puzzeltje dat ik op kan lossen, dacht ik, toen ik de coördinaten in de checker invoerde. Vanmiddag, tijdens een fietstocht naar Oegstgeest zou ik deze stip passeren. Ter plaatse zag mijn geoefende oog direct waar de cache moest zitten. Toen ik het potje opende, rook ik een sterke lucht. Eén van de juniorleden van team Paddestoel gebruikt kennelijk wax van Schwarzkopf. Nadat ik mijn naam op de logrol had gezet, kon ik weer verder. Deze stip was eindelijk van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje

2598

geo 2598. Sik - van Millieballon

17 mei 2010, 14:35
Tijdens mijn fietsmiddag kwam ik ook langs deze Sik. Het was de tweede waar ik voor een cache onder heb gelegen. Die ander staat in Utrecht ('Un Poco Loco') op het vroegere terrein van Werkspoor, waar deze locomotieven werden gebouwd. Beide caches hebben gemeen dat ze 'wandelen' en steeds op een andere plek worden teruggeplaatst, zodat je niets aan de hint hebt. Gelukkig zat het doosje van Sik nu weer waar ie hoorde, zodat ik hem er redelijk snel onderuit kon halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2599. Lean Manufacturing - van MartinKasia /Siets&Joep

17 mei 2010, 15:05
Op mijn fietsroute richting Oegstgeest kon ik mooi efficiënt deze cache meenemen. Bij de eerste keer lezen vermoedde ik al waar het om draaide, omdat ik er zelf op mijn werk ook mee te maken heb gehad. Dat de basis bij Toyota ligt, was me echter onbekend. Na een avondje zoeken op het net had ik de juiste volgorde op een rijtje staan en vandaag fietste ik naar de berekende plek. Daar lag de keurig ingerichte doos al op me te wachten. Alleen de plek voor de pen was leeg. Is die door iemand meegenomen? Gelukkig had ik mijn eigen exemplaar bij me. Wel zo lean, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2600. Heempark: de boomstronk - van nl13286

17 mei 2010, 15:30
Vandaag zou ik ergens op mijn fietsroute mijn 2600e cache gaan vinden. Hij bleek verstopt te zitten bij een boomstronk in het heempark van Leiden. Nadat ik mijn naam in het kleine logboekje had geschreven, heb ik dit mooie moment even gevierd met een lekker koud biertje. Nog een tip voor nl13286: verander ook nog even de coördinaten bovenaan de cachepagina. Mensen die deze cache automatisch downloaden, krijgen nu de vorige plek (de oude muur) in hun GPS.
Bedankt en proost, Biertje

2601

geo 2601. Oegstgeest of Leiden? - van nl13286

17 mei 2010, 15:50
Toen ik aankwam (in Oegstgeest, of was het nou Leiden?) kwam ik iemand tegen die blij was dat hij de cache zojuist had gevonden. Het bleek Krefdebef te zijn, wiens multi door Leyenburg ik een paar weken geleden nog had gedaan. Hij wenste me veel succes bij deze moeilijke nano. Die wens heeft kennelijk geholpen, want ik vond 'm binnen 5 seconden. Even peuteren, priegelen en weer terugstoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2602. De Marine in Oegstgeest - van tireli

17 mei 2010, 16:15
Tijdens mijn fietstocht naar Oegstgeest heb ik een extra uitstapje gemaakt om ook dit plekje te bezoeken. Een beetje troosteloos allemaal, dus snel de cache gepakt, een foto gemaakt en weer weg. Vreemd dat ze hier niet al lang een flink parkeerterrein van hebben gemaakt...
Bedankt en proost, Biertje

2603

geo 2603. Marekerk - van nl13286

17 mei 2010, 16:55
Kerkbezoek is aan mij niet besteed. Meestal zit ik in de kroeg tegenóver de kerk. Maar vandaag was het maandag, dus een stuk rustiger. Door mijn fiets wat 'onhandig' neer te zetten, kon ik de cache ongezien pakken. De juiste plek had ik namelijk al van een afstand gezien. Soms moet je wat afstand nemen, in plaats van er met je neus bovenop te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2604. Sportveld - van nl13286

17 mei 2010, 17:15
Op maandagmiddag wordt er in Leiden niet gesport. En ook niet geknot. Het pad tussen de sportvelden zag er, nadat nl13286 de rommel had opgeruimd, nog steeds keurig uit. Er lag maar één leeg bierblikje. Ik kon het mijne er dus makkelijk naast gooien. Nu had ik weer beide handen vrij om het kokertje te pakken en snel mijn naam te schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2605. Kanaalzicht - van nl13286

17 mei 2010, 17:30
Vanmiddag fietste ik nog steeds rond in Leiden. Nadat ik hier het gevaarte helemaal had onderzocht, zag ik ineens de cache zitten. Gelukkig heb ik altijd een flesopener bij me, zodat ik de nano zeer snel uit z'n schuilplaats had gelicht. Onderaan de gehavende logstrookjes kon ik nog één plekje vinden waar ik mijn naam kon zetten. Er moet nu toch echt een nieuw rolletje komen...
Bedankt en proost, Biertje

2606

geo 2606. Polderpark Cronesteyn: Landgoedbos - van nl13286

17 mei 2010, 17:45
De eerste in park Cronesteyn. In alle rust wandelde ik het park in en volgde mijn pijltje richting de cache. Daar begon een cache-paadje naar links de struiken in, maar er ging er ook eentje naar rechts. Welke was het juiste? Ik rook even en ging toen mijn neus achterna. Een goede gok, want ik vond een zilverkleurig blikje met 'Amstel 1870' op het deksel. Aha, dat verklaarde mijn juiste richtingsgevoel!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2607. Polderpark Cronesteyn: Het Reigerbos - van nl13286

17 mei 2010, 17:55
De volgende in Park Cronesteyn was het Reigerbos. Nadat ik de cache vlot had gevonden, zocht ik ook nog even naar de reigers. Die heb ik helaas niet kunnen vinden. Misschien niet goed gekeken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2608. Polderpark Cronesteyn: Kleigeisers van nl13286

17 mei 2010, 18:05
Steeds verder kwam in het park. De verstopplek was snel gevonden, want zoveel stond hier niet. Maar waar precies? De kleigeisers waren helaas niet in werking. Was er vandaag te weinig wind? Of was de grond momenteel te droog? Ik wist het niet. Maar ik had inmiddels de cache in handen en kon door naar het moeras.
Bedankt en proost, Biertje

2608no

geo NF#225 Park Cronesteyn: Moerastuin - van nl13286

   dnf 17 mei 2010
Mijn GPS bracht me precies tussen twee bruggetjes in. Ik heb ze dus allebei (twee keer) onderzocht. Uiteindelijk concludeerde ik dat het kokertje weg moest zijn. Thuis ontdekte ik dat de cache vandaag nog meerdere keren (soms met moeite) was gevonden. Ik moet dus nog een keertje terug het moeras in...

geo 2609. De Boom - van nl13286

17 mei 2010, 18:40
Vanuit park Cronesteyn moest ik even zoeken hoe ik hier met de fiets moest komen. Terwijl ik een stukje op de wielerbaan reed, kwam me ineens een groep wielrenners tegemoet. Hadden die de cache al gevonden? Daarna moest ik de bult op, waar ik de juiste boom snel had gevonden. Gelukkig, dat maakte de not-found van de moerastuin weer een beetje goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2610. ZECC: Zoeterwoudse Eerste Carpool Cache - van Gekkenhuis

17 mei 2010, 19:00
Inmiddels was ik weer op de terugweg en kon ik nog mooi even met de fiets deze carpoolplaats bezoeken. Toen ik na het loggen weer wegreed, kwam er net een auto langzaam aanrijden, die uiteindelijk naast de cache parkeerde. Een medecacher? Of gewoon een carpooler?
Bedankt en proost, Biertje

2611

geo 2611. De Drie Molens - van Alcazar79

17 mei 2010, 19:45
Als Leidschendammer zijn de Drie Molens voor mij natuurlijk een bekend plekje. Ooit begon hier de multi Mens en Natuur, mijn 27e cache, die ik in 2003 heb gefietst en waarbij ik de zeer ervaren albrt ontmoette. Nu, 7 jaar later, fietste ik hier opnieuw. De cache was inmiddels iets verplaatst vanwege de brandnetels, en ik zocht eerst bij het voor de hand liggende object. Het verkeerde, zo bleek 10 minuten later, want toen had ik het doosje in handen. Ik had vanmiddag 62 km gefietst, 16 caches gevonden en 1 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2612. Lauw Water - van aernout2005

22 mei 2010, 11:40
Mijn fietsdagje door Utrecht begon bij de watertoren in de achtertuin van meneer P. Rijk. Die toren was snel gevonden, maar voor de cache had ik wat méér tijd nodig. Toen ik tenslotte voldoende afstand had genomen, viel mijn oog ineens op een bekende vorm. Het bleek inderdaad de micro te zijn en opgelucht schreef ik mijn naam in het kleine logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2613. Tivoli - van eek & gnoe

22 mei 2010, 11:55
Het was vandaag voor de derde keer dat ik door de tuin van Tivoli wandelde. De eerste keer lag de cache nog bij het vijvertje, maar bleek toen verdwenen. Na de herplaatsing heb ik eerst nog een keer voor een gesloten hek gestaan en toen op de nieuwe locatie gezocht. Maar helaas, toen bleek de cache de dag ervoor opnieuw verplaatst. Vandaag ging het dan eindelijk een keer helemaal van een leien dakje. Daardoor trof ik de cache in goede staat aan. Tot slot wierp ik nog even een blik in de vijver, maar de kikkers lieten zich echter niet horen of zien.
note 2 november 2009
Zaterdag de pagina uitgeprint, zondag naar een feestje in Utrecht en maandag naar Tivoli. Ter plekke vond ik een prachtige stenen bergplaats, waar makkelijk een cache in had gekund. Geript? Thuis ontdekte ik het antwoord: de cache was zondag zo'n 15 meter verplaatst. Ik moet dus nog 's terug...

2614

geo 2614. FC Utrecht - van bas@dikkenberg.net

22 mei 2010, 12:45
Ongeveer op deze plek stond ik ook al in november vorig jaar. Ik kwam toen op het parkeerterrein uit en zag toen direct een huisnummer met het getal uit de hint. Daar lag de nano dus niet. Na een extra hulplijntje wist ik inmiddels waar ik wél moest zijn en kon ik vandaag mijn naam op het logrolletje priegelen. De hint omtrent de kleur van je hart is erg misleidend. Het antwoord is namelijk niet 'rood'. Die vraag is kennelijk alleen correct te beantwoorden als je een hart van staal hebt...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 november 2009
Helaas, niets gevonden. Nu was het deze maandagochtend toch nog drukker dan ik had verwacht, maar op alle plaatsen die aan de hint voldeden, heb ik gezocht. Kennelijk toch iets over het hoofd gezien? Omdat ik in de logjes ook las dat de hint niet helemaal klopte, zal ik toch maar 's eerst bij iemand een balletje opgooien...

geo 2615. Babylon - van Damorcro

22 mei 2010, 13:10
Hier was inderdaad sprake van een 'spraakverwarring', want op de opgegeven coördinaten kon ik geen cache vinden. Ik vond hem wél zo´n 25 meter verderop, toen ik uiteindelijk in steeds grotere cirkels ben gaan zoeken. Nu lees ik dat de cache gistermiddag naar die plek is verplaatst, dus die verwarring is daarmee opgehelderd. De log wilde ik eerst in plat Haags doen, maar bijtijds vroeg ik me af of dat wel gewaardeerd zou worden. Echte Hagenezen gebruiken namelijk in elke zin wel een ziekte of krachtterm, dus ik houd het maar op:
Bedankt en proost, Biertje

geo 2616. Bloedmooi! - van Macsels

22 mei 2010, 13:30
De vragen waren gelukkig niet zo moeilijk en vandaag fietste ik met een bloedgang door Utrecht, op weg naar landgoed Oostbroek. De cache lag op een mooie rustig plekje in de natuur, wat een mooie wandeling opleverde. De vlakbij gelegen earthcache Kromme Rijn Riviermeander is overigens sinds begin april gearchiveerd, dus daar kon ik niet meer heen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2617. Jeremiebrug - van Teumaat

22 mei 2010, 14:05
De Jeremiebrug uit 1912, een ophaalbrug van het zogenaamde Hollandse type. Ik ben er al heel wat keren overheen gefietst als ik in Utrecht was. Vandaag stapte ik even af en haalde met een snelle graai het kokertje tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2618. Remise - van 3gti

22 mei 2010, 14:30
Nu was ik op weg naar Nieuwegein en daarbij passeerde ik de busremise van Connexxion. Hier moest ik op zoek naar een nieuwe busmaatschappij, die met slechts één voertuig in deze regio opereert. Het kostte me gelukkig niet veel moeite om de laatste rustplaats van Geo Tours te vinden en mijn naam op de strippenkaart te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

2619

geo 2619. Nieuwegein Amsterdam-Rijnkanaal - van The_Muppets

22 mei 2010, 14:40
Inmiddels fietste ik in Nieuwegein en deze cache heb ik noodgedwongen twee keer bezocht. De eerste keer om de logrol te tekenen en tien minuten later (ik was al op weg naar nummer twee van deze serie) om alsnog de bonushint te noteren. Met trots constateerde ik beide keren dat de bezoekende geocachers op een zorgvuldige manier met dit terrein omgaan. Ik kan me daarom niet voorstellen dat er klachten komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2620. Nieuwegein Botenwerf - van The_Muppets

22 mei 2010, 15:05
Na mijn dubbele bezoek aan het Amsterdam-Rijnkanaal fietste ik door naar de Botenwerf. Daar wist ik de cache vlot op te duiken. Dit keer vergat ik niet om de bonushint te noteren, voordat ik het kokertje terugstopte. Op de botenwerf aan de overkant werd lekker geklust. Ik kluste hierna verder naar nummertje drie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2621. Nieuwegein Nieuw Vreeswijk - van The_Muppets

22 mei 2010, 15:25
De derde van deze serie lag aan een grappig haventje met een gekleurde huisjes. Ook al was het zaterdag, er was niemand te zien en ik kon makkelijk naar de cache fietsen. Daar kwam het kokertje al snel boven water. Toen ik weg wilde rijden, kwam er ineens een eend met 11 kuikens nieuwsgierig op me af. Waarschijnlijk was het de walm van bier die altijd om me heen hangt, die de beestjes zo aantrok...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2622. Prins Clausbrug - van Teumaat

22 mei 2010, 16:10
Nu was ik alweer op de terugweg naar het Centraal Station en deze cache was de laatste op mijn lijstje. Ik zette m'n fiets precies op het nulpunt en kon daarna het kokertje snel pakken. Toen ik aan het einde van de brug was, keek ik nog even om en constateerde dat de ontwerper van de Erasmusbrug kennelijk heeft bedacht dat ie dat kunstje nog wel een tweede keer kon.
Bedankt en proost, Biertje

2623

geo 2623. Home of the frog - van Askikker

22 mei 2010, 17:55
Vanmorgen stond ik hier ook al, en toen dacht ik dat ik het kikkerhuisje (dicht bij het water) direct zag. Maar het bleek een echte peilbuis te zijn. Na een kwartiertje zoeken gaf ik het op. Maar aan het eind van de dag was ik in de gelegenheid om even op internet wat eerdere logjes te bekijken en zag ik dat (ook) ik een verdieping te laag had gezocht. De nano zat dus niet onder de trap, maar hoger. Op weg naar een terrasje aan de Wijde Doelen (dat biertje had ik wel verdiend) fietste ik opnieuw over de Oudegracht en had toen het juiste huisje direct in de gaten. En de hint viel nu ook goed op z'n plaats.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2624. Puzzelkampioen opgave 8: Japanse puzzel - van Team Femlep

23 mei 2010, 12:10
Een week geleden had ik de Bonuscache in handen gehad en mocht ik me de 290e Puzzelkampioen noemen. Ondanks dat ik de 8e opgave (en het bijbehorende bonusgetal) niet had gevonden. Die Japanse puzzel was namelijk compleet Chinees voor mij. Maar zoiets gaat knagen en met een extra duwtje in de goede richting van een bevriende Boskoopse cacher kreeg ik uiteindelijk ook uit deze rijstebrij een coördinaat op papier. Vanmorgen fietste ik vanaf station Woerden naar de opgegeven locatie, waar ik zonder moeite de cache vond en uiteindelijk ook mijn naam kon zetten. De puzzelserie is nu dus toch compleet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2625. Geocaching.nl Bedankt! - van alle dankbare bezoekers

23 mei 2010, 12:30
De puzzel had ik al in 2008 opgelost en sindsdien is de opgave meerdere keren veranderd vanwege wijzigingen in de samenstelling van het team van vrijwilligers. Omdat de cache volgende maand gearchiveerd zou worden, was ik vorige week snel op de fiets gestapt om mijn dankbetuiging alsnog op de logrol te zetten. Ondanks de uitgebreide hint bleef het kokertje echter verborgen. Thuis de spoilerfoto bekeken en de twee teams benaderd die de cache diezelfde dag wél hadden gevonden. Ik had waarschijnlijk soep in mijn ogen (of één biertje teveel gedronken), want ik had de cache compleet over het hoofd gezien. Vandaag was ik dus opnieuw onderweg voor een tweede poging. Nadat ik mijn fiets dusdanig had neergezet dat er niemand aan het tafeltje kon gaan zitten, liep ik direct op de cacheplek af. En inderdaad: ondanks de schutkleur kon ik het ding nu duidelijk zien zitten. Ik had nog wel mijn flessenopener nodig om 'm tevoorschijn te toveren, maar daarna kon ik dan eindelijk na jaren het team van geocaching.nl bedanken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 mei 2010
Deze puzzel had ik 2 jaar geleden al opgelost, maar met de dreigende archivering (ook van de puzzelkampioenserie) moest ik dus toch eens op de fiets vanuit Woerden via Oudewater en Montfoort om een bedank-logje te plaatsen. Helaas, hoewel ik op de goede plek stond en ondanks de gedetailleerde hint, kon ik de micro niet vinden. En dat terwijl hij ´s ochtends nog was gelogd. Thuis heb ik de spoilerfoto bekeken. Nou, daar zat de cache dus niet. Dit betekent dat ik op korte termijn nog een keertje terugmoet...

2626       2626

geo 2626. MZLE2009 Uitzicht over de polder - van Geolol.nl

23 mei 2010, 14:20
De cachelegger schrijft: "...en kom nog een keer terug hier." Dat advies heb ik inderdaad opgevolgd, want vorige week stond ik hier ook al te zoeken. In de gloeiende zon doorzocht ik nu alle hoekjes en gaatjes die ik toen had overgeslagen, omdat ik daar de cache niet vermoedde. Dat bleek dus te kloppen. Net toen ik voor de tweede keer wilde vertrekken, kwam jor-71 eraan, met zoon en kleinzoon. Die had ik al op de parkeerplaats ontmoet. Zij hadden gekozen voor de multi, maar waren bereid mij even te helpen bij het zoeken. Jor-71 zocht eerst op de logische plekken waar ik natuurlijk ook al had gezocht, maar had binnen een paar minuten ineens het doosje in handen. Natuurlijk was ik erg blij dat ik nu mijn naam toch nog op de logrol kon zetten. Na nog wat ervaringen uitgewisseld te hebben, wandelde ik opgelucht terug naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 mei 2010
In de laatste logjes las ik dat hier mogelijk 2 caches liggen, waarvan 1 met een beschadigd doosje. Helaas, ook al heb ik op m´n knieën rondgekropen en op m´n rug gelegen, geen enkel doosje heb ik hier kunnen ontdekken. Het uitzicht over de polder was overigens wel fantastisch. Ik zal dus nog een keertje terug moeten komen...

geo 2627. GCC Potterskade - van Cobusity

23 mei 2010, 16:10
Na mijn uitstapje richting Lopikerwaard reed ik nu weer terug naar Woerden. Harry Potter had een leuk plekje gevonden om deze cache neer te leggen. Daarvoor fietste ik eerst een paar honderd meter over een smal paadje en daarna wandelde ik de laatste meters naar de pot, die op een fraaie manier was verstopt. Enthousiast schreef ik mijn naam op het eerste blaadje van het nieuwe logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2628. GCC Langs de Oude Rijn - van Cobusity

23 mei 2010, 16:35
De laatste voor vandaag en daarvoor fietste ik gejaagd naar de brug over de Oude Rijn. Op deze zonnige Pinksterdag was er nogal veel fietsverkeer, zodat ik goed moest opletten om de cache onopgemerkt te pakken en terug te leggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2629. Pokémon ruilbeurs - van jolroz

23 mei 2010, 18:25
Vorige week en twee weken geleden stond ik hier ook al te zoeken en door het ontbreken van een hint heb ik nu maar eens de teams geraadpleegd die recentelijk gelogd hadden met "Snel gevonden". Met die informatie schatte ik de afwijking met de daadwerkelijke plek op zo'n 25 meter, dus vanmiddag eerst de cache maar eens gepakt en daarna de coördinaten opnieuw bepaald. Vreemd genoeg kwam ik op een gemiddelde dat nauwelijks afweek van de checker. Maar als je naar die plek wilt, stuurt mijn eTrex Legend HCx me naar een boom die daar een stuk vandaan staat. Het zal wel door het bladerdak komen. In ieder geval is dit plekje in mijn achtertuin nu ook weer van de kaart. Er was gelukkig nog één hoekje waar ik mijn naam kon krabbelen, want het logboekje is nu toch echt helemaal vol. Volgende bezoekers zullen hun naam dus op zo'n Pokémonkaartje moeten schrijven.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 mei 2010
De puzzel was niet zo moeilijk, hoewel men het over de spelling van sommige namen niet altijd eens is. Maar bij de tweede poging gaf de checker het akkoord dat ik naar deze ruilbeurs mocht. Daar stond ik dan vanmorgen. GPS-ontvangst is hier erg slecht, dus ik werd van links naar rechts gestuurd. Ik had al gelezen dat de cache meesterlijk is verstopt, en dat is hij inderdaad. Ik heb 'm dan ook niet gevonden. Met twee volle fietstassen met Pokémon-plaatjes ben ik na een half uurtje teleurgesteld weer doorgereden.

___________________________________________________________________


2630

geo 2630. Natuurlijk Alphen - van Team Castellum

27 mei 2010, 20:45
Vanavond waren we weer met de Braeck-geocachers op pad. Een gedenkwaardige avond, want Pino zou zijn 1.000e cache gaan vinden en Mighty-Mike zijn 500e. Braeck-voorzitter James ging mee om dit heuglijke moment te aanschouwen. Er was gekozen voor een multi in een natuurlijke omgeving van Alphen. Bij punt D sloeg de eerste twijfel toe: er zat een plakker op het bord met een nieuw telefoonnummer (zonder kengetal). Met de rijsom kwamen we daarna niet uit bij een geel bord, maar een stuk verder kwamen we wel zo'n bord tegen. Zou dit het goede bord zijn? De overige vragen leverden geen problemen op, zodat we vanwege de checksum al van te voren wisten hoeveel planken het brugdek moest hebben. Toch maar even geteld, en dat bleken er 17 meer te zijn dan we hadden verwacht. Kennelijk waren er 1 of 2 antwoorden fout. We kozen een andere (logische) letter voor het gele bord en dat scheelde al 15. Dan moest de rijsom dus 2 lager zijn en dan kregen we alsnog een checksum van 155. Op de aldus berekende locatie was het even zoeken (Corbulo had een klein rekenfoutje gemaakt) en toen ik een logische plek zag die voldeed aan de hint, stuurde ik Pino die kant op. Die was erg blij dat hij geheel zelfstandig deze pittige cache toch had weten te vinden. Terwijl diverse camera's flitsten, gingen de rugzakken open en kwam de fles kinderchampagne tevoorschijn (Pino drinkt geen alcohol). Daarna kwam de fles Berenburger op tafel vanwege Mike's 500e cache. Omdat dit mijn 2630e cache was, deelde ik de traditionele stroopwafels uit en schreven we daarna allemaal onze namen in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2631. 20 van Alphen: 7 km Archeon - van Albanianae

27 mei 2010, 21:05
Vanavond waren we weer eens met de Braeck-geocachers op pad voor een vervolg van de 20 van Alphen. Het Archeon kenden we nog van ons bezoek in het najaar van 1994. Terwijl ik naar de restanten van de Romeinse brug staarde, had Mighty-Mike de cache al gepakt en krabbelde iedereen snel zijn naam op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2632. 20 van Alphen: 10 km Station Gouwsluis - van Albanianae

27 mei 2010, 21:20
Vanaf het Archeon reden we vanwege wat afgesloten wegen eerst naar station Gouwsluis. Terwijl ik overal in de rondte zocht waar het vroegere stationsgebouw nou stond, hadden Corbulo en Mighty-Mike de cache al gevonden. Gelukkig bedacht ik tijdig dat we ook nog de bonuscode moesten noteren en daarna stapten we in de auto, die Pino inmiddels had gekeerd.
Bedankt en proost, Biertje

2633

geo 2633. 20 van Alphen: 9 km Molen De Eendracht - van Albanianae

27 mei 2010, 21:30
Na het station reden we naar de molen. Terwijl ik een fraaie foto van de Eendracht maakte en Pino dacht dat hij dit keer de cache in één keer kon pakken, had Corbulo op slinkse wijze het kokertje al in z'n handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2634. Billboards - van Veldfles

27 mei 2010, 21:40
Tussen alle km-palen van de 20 van Alphen passeerden we ook deze billboards. Een paar dagen geleden kon JasperNL deze cache niet vinden, ondanks twee dagen tien keer rond het board lopen. We verwachtten daarom dat de cache hier listig verstopt zou zitten en we verdeelden onze 5 paar ogen over alle hoeken van de locatie. Het was Mighty-Mike die na 5 seconden de cache zag zitten, zodat we daarna met z'n allen konden loggen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2635

geo 2635. Die Stiege [Bentheim]- van Team GSMS

29 mei 2010, 15:15
Met een aantal biervrienden zat ik in Bad Bentheim in een Ferienresort. Om het stadje wat beter te leren kennen, deden we de multi Kuhlkerl. Daarbij passeerden we deze steeg, waar ik de micro al snel in m'n oog kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2636. Jüdische Friedhöfe Bentheim I - van Zwergenaufstand

29 mei 2010, 15:35
Met een aantal biervrienden zat ik in Bad Bentheim in een Ferienresort. Om het stadje wat beter te leren kennen, deden we de multi Kuhlkerl. Hierbij passeerden we ook de oude begraafplaats, waar Zweistein vlot deze cache vond, terwijl ik op een heel andere plek aan het zoeken was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2637. Kuhlkerl [Bentheim]- van Team PH701

29 mei 2010, 15:55
Om Bad Bentheim was beter te leren kennen, wandelde ik met mijn biervrienden dit weekend langs de Burcht, het Zandsteenmuseum, de kerk en de Joodse begraafplaats naar de 'Kuhlen'. Onderweg pauzeerden we voor koffie en gebak (schuin tegenover Bismarck) en tegenover het Zandsteenmuseum was een groot terras waar we een weiszenbier dronken. Daarna vervolgden we onze route en maakten we tenslotte de eindberekening. Daar vond ik inderdaad de cache. In een heerlijk lentezonnetje wandelden we daarna weer terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

2637       2637

Terug naar boven

Door naar juni