Blik op Biertje

Bierpraat mei 2024

268 caches gevonden (logs 40020-40287)

___________________________________________________________________


1 mei: in Delft kon ik lunchen, bekijken, puzzelen en hengelen (12 caches)

40020a       40020b

geo 40020. Lunchen in het Agnetapark - van Brain and Pinky

1 mei 2024
Mijn brood had ik onderweg al opgegeten, maar toen ik in het Delftse Agnetapark arriveerde, kreeg ik van Pinky een ham-kaas croissantje aangeboden. Dat smaakte prima! We stonden dit keer in het zonnetje met 5 personen, dus de groepsfoto was snel gemaakt. Het bierkratje achterop mijn vouwfiets trok veel bekijks. Dat had ik meegenomen voor de hele hoge hengelcache, waarbij ik de vorige keer net een paar centimeter tekort kwam. Staand op dat kratje zou het vandaag moeten lukken. Er kwamen ook nog verhalen voorbij over angst voor brand bij nachtelijk onweer en angst voor spinnen, beide in onze jeugd overgenomen van onze moeders. Het was dus weer een gezellig en leerzaam kalendergaatje! wink
Bedankt en proost! Biertje

geo 40021. Bekijk het eens van de andere kant 5 - van Blackshadow

1 mei 2024
Na het lunchevent fietste ik naar het bruggetje bij het Science Centre van TU Delft. Voor een woensdagmiddag in de meivakantie vond ik het behoorlijk druk, maar ik deed gewoon mijn waadpak aan en ging te water. Ik zag al snel dat ik inderdaad een grijpertje nodig had. Vanaf de kant vroeg een vrouw of ik soms aan het geocachen was en op mijn verzoek reikte ze mij het grijpertje aan. Het bleek Marian (zonder Kim) te zijn en ik liet haar het logrolletje meetekenen. Als dank maakte ze een paar actiefoto's toen ik het kokertje terugplaatste.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40022. Delftse Reverse Cache Box #7 - van Blackshadow

1 mei 2024
Ook bij deze brug had ik toeschouwers, maar ik trok me er weinig van aan. Op de makkelijkste plek ging ik het water in, maar ik zag al snel dat ik aan de andere kant moest zijn. Toen ik daar opnieuw in het water was gestapt, ontdekte ik dat ook hier het grijpertje wel makkelijk kon zijn, dus ik klom opnieuw op de kant. Daarna kon ik alsnog mijn bierkrabbel zetten en ging ik op weg naar de volgende uitdaging.
Bedankt en proost! Biertje

40023

geo 40023. Een puzzeltje vooraf #25 - van Blackshadow

1 mei 2024
Over dit puzzeltje had ik vooraf gelezen dat hij listig verstopt zat en dat je goed moest voelen. Ik had me dus voorbereid op een lange moeizame zoektocht, maar dat viel vreselijk mee. Al binnen een minuut zag ik het fotokokertje zitten. Ik dacht eerst nog dat het een vervangende cache was, geplaatst door een wanhopige zoeker, maar het bevatte een origineel logrolletje met tientallen namen. En nu ook die van mij.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40024. Bekijk het eens van de andere kant 4 - van Blackshadow

1 mei 2024
Het water bij het bruggetje dat ik hier van de andere kant moest bekijken, bleek erg ondiep. Ik schuifelde dus voorovergebogen onder de brug door, terwijl ik links en rechts loerde naar de cache. Die zat keurig midden op het hout geschroefd en bleek moeiteloos te pakken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40025. Oude Leede #3 - van One_Day_Fly

1 mei 2024
Buurtschap Oude Leede telde ongeveer 350 huizen met zo'n 800 inwoners. In de omgeving van het nulpunt stond maar één lichtpuntje en ik snapte direct waar ik de cache moest zoeken. Inderdaad haalde ik daar even later een keurig kokertje tevoorschijn.
Bedankt en proost! Biertje

40026

geo 40026. Oude Leede #1 - van One_Day_Fly

1 mei 2024
Deze cache lag in een drassig gebied, maar dat was voor mij geen probleem omdat ik nog steeds mijn waadpak aan had. Zo kon ik lekker naar het nulpunt soppen, waar ik de cache en daarna ook de petling aantrof. Aan de constructie te zien was dit oorspronkelijk een hengelcache geweest.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40027. Oude Leede #2 - van Blackshadow

1 mei 2024
Dit puzzeltje bracht me naar een parkeerplaats, waarna ik dacht dat ik tóch aan de overkant moest zijn. Via de smalle plank balanceerde ik op mijn vouwfietsje over de sloot. Daarna zag ik de cache alsnog achter me hangen en dus fietste ik weer voorzichtig over het water terug.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40028. Leap Day 2024 Mysterie - van Blackshadow

1 mei 2024
Van deze cache had ik gelezen dat het beslist geen oppikkertje was, dus de voor de hand liggende plekjes hoefde ik niet te bekijken. Omdat ik van iemand had gehoord dat die 'm bijna in het water had laten vallen, kreeg ik een idee en met mijn camera speurde ik die plek af. En met succes, dus deze mysterie was daarna voor mij geen geheim meer.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40029. DBH - van mfdm

1 mei 2024
Opnieuw stond ik bij het bosje achter de speeltuin in Delfgauw, maar dit keer wist ik waar ik moest zijn. In maart had ik dit object ook al eens onderzocht, maar blijkbaar niet goed genoeg. Nu kon ik deze oude not-found van mijn lijstje afstrepen.
Bedankt en proost! Biertje
dnf 28 maart 2024
De DBH van een boom was de Diameter op Borst Hoogte, een methode in de bosbouw om de dikte van een boomstam te bepalen op 130 cm van de grond. Als hint was hier de DBH gegeven en met mijn schuifmaat heb ik lang in en rond dit bosje lopen zoeken. Later kreeg ik op de Carpool nog een tip, maar ook op die plek had ik niets gevonden. Helaas...

40030

geo 40030. HHHC - van Blackshadow

1 mei 2024
De vorige keer kon ik de petling met mijn verlengde hengel net aantikken, maar lukte het niet om hem uit de boom te krijgen. Als ik op een bierkratje had gestaan, was het me gelukt, dus vandaag had ik dat bierkratje achterop mijn fiets meegenomen. Voor de zekerheid heb ik het stukje overlap bij de verlenging wat korter genomen, en hoera, daarmee lukte het al om de cache naar beneden te krijgen. Een passerende dame met kinderwagen vroeg of ik aan het geocachen was en ik gaf haar gelijk het logrolletje. Daar was ze erg blij mee en daarna keek ze toe hoe ik de petling weer heel makkelijk terughing.
Bedankt en proost! Biertje
note 17 maart 2024
Ik dacht dat deze afkorting stond voor Heerlijk Helder Heineken Cache en dat er een bierblikje uit de boom gehengeld moest worden. Maar niets bleek minder waar. Met heel veel ogen grijnsde een oranje dobbelsteen me aan vanuit de hoogte. Ik ging snel aan de slag met tape en een uitschuifbaar verlengstuk, maar ik bleek net een paar centimeter te kort te komen. Als ik een bierkratje bij me had gehad als opstapje, was het me beslist gelukt. Ik kom dus nog een keertje terug!

geo 40031. Bekijk het eens van de andere kant #7 - van Blackshadow

1 mei 2024
Voorbijgangers keken een beetje vreemd op toen ik mijn bierbuik in het iets te krappe waadpak probeerde te proppen, maar daarna verdween ik uit het zicht onder de brug. Toen ik de koker daar eenmaal had gelokaliseerd, was het pakken ook geen probleem meer. Blij klom ik de sloot uit, stopte mijn waadpak in mijn tas en fietste tevreden naar het station van Delft.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


2 mei: Blue Switch Day vierde ik in Schiebroek onder de luifel (1 cache)

40032a       40032b

geo 40032. Blue Switch Day; onder de luifel - van Carta57en99

2 mei 2024
Blue Switch Day (2 mei 2000), de dag waarop de selectieve beschikbaarheid van GPS werd uitgezet, werd in Schiebroek gevierd met een Event onder de bekende luifel. Er werd weer over van alles gekletst en op het laatst kwam ik nog bij toeval te weten dat mijn oude cache-vriend Boswijk Posse tegenwoordig onder een gewijzigde naam in Australië actief is. Met de naderende wolkbreuk op Buienradar werd ik daarna gewaarschuwd snel te vertrekken, dus tijdens die bui zat ik lekker in de metro. Bij aankomst in Leidschendam was het daar al weer droog en kon ik deze feestdag thuis verder vieren met een biertje! wink
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


3 mei: met Corbulo wandelde ik ruim 12 kilometer door Nieuwkoop (28 caches)

40033a       40033b

geo 40033. Bussluis - van HanNij

3 mei 2024
Met Corbulo wandelde ik vandaag ruim 12 kilometer door een bewolkt Nieuwkoop. We parkeerden aan Het Lange Stuk en liepen eerst naar de bussluis. Terwijl ik een foto maakte van het plaatsnaambord, zocht mijn metgezel naar de cache. Hij mocht van mij ook onze namen op het rolletje schrijven.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40034-40038. Busje komt zo... (deel 1) (5x) - van frk31

geo 40039. Samen - van HanNij

3 mei 2024 (favo)
We hadden Het Lange Stuk even verlaten om samen tussen de kliko's te zoeken. Het huis was snel gevonden, maar daarna was ik lang bezig om (ook administratief) een aantal TB's achter te laten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40040. Brampjesgat - van marknosweat

3 mei 2024
Deze cache lag niet aan Het Brampjesgat, maar aan De Veenderij, maar dat vonden we beiden geen probleem. Door de hint had Corbulo de nano snel te pakken. Omdat ik klein kon schrijven, zette ik onze beide namen in één vakje.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40041. Elleboogvaart - van HanNij

3 mei 2024
Aan de Elleboogvaart, aan de achterkant van sporthal en grandcafé De Steupel, had Corbulo direct door waar hij moest zoeken. Een voorbijfietsende dame riep waar de cache zat, en toen vond hij hem ook. Het ding zag er heel anders uit dan verwacht.
Bedankt en proost! Biertje

40042

geo 40042. Brandweertour #35: kazerne - van 1662016menm

3 mei 2024
In augustus en november 2022 hadden wij de brandweertour in twee delen gelopen, maar #35 was pas vorig jaar geplaatst. In de kleine kazerne lagen wel wat materialen, maar de manschappen waren blijkbaar op pad. Er was dus ruimte genoeg om er 2 TB's achter te laten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40043. Wie ben ik? - van HanNij

3 mei 2024
Wie hij was, weten we achteraf nog steeds niet. Na heel lang zoeken kregen we hulp van de overbuurman. Op diens aanwijzingen vond ik het buisje, maar de hint snapten we niet.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40044. Heemtuin - van HanNij

3 mei 2024
Als natuurliefhebber wilde Corbulo graag een rondje lopen door deze heemtuin en wij bleken deze vrijdagochtend de enige bezoekers. We eindigden op een logisch punt, maar het duurde even voordat we de cache in de gaten kregen. Corbulo had de beste ogen.
Bedankt en proost! Biertje

40045

geo 40045. Dullies_First - van Dullies2

3 mei 2024
De Dullies (of was het verjaardagsvisite?) zaten voor het woonkamerraam te kijken hoe snel wij hun eerste cache zouden vinden. Dat was geen lastige klus en vlot schreef ik onze namen in het boekje. Nog even zwaaien en dan naar Park Buytewech!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40046. Zonsondergang - van HanNij

3 mei 2024
De cache bij dit bankje in Park Buytewech konden we prachtig combineren met de gelijknamige multi. Corbulo kon hier niets vinden, maar mij lukte het gelukkig wel. De zon zouden we overigens de hele dag niet zien.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40047. Zinkschaar - van HanNij

3 mei 2024
Al lopend door Park Buytewech passeerden we ook deze cache. Dat was geen zinkschaar, maar ik herkende wel direct de camouflage. Corbulo wees me er daarna op dat Zinkschaar de naam van dit transformatorhuisje was en ook de straatnaam iets verderop.
Bedankt en proost! Biertje

40048

geo 40048. Park Buytewech - van HanNij

3 mei 2024
Na onze wandeling door het park berekenden we de eindlocatie. Omdat we zachtjes moesten doen voor de buren, liepen we op onze tenen naar de cache. Corbulo ging voorop en kon er net bij. Daarna toonde ik hem hoe de constructie werkte en dat het ook makkelijker kon. wink
Bedankt en proost! Biertje

geo 40049. Ik ben er kapot van - van HanNij

3 mei 2024
In een mooi groen hoekje achter de sportvelden moesten we op zoek naar deze cache. Ik zag al snel waar we moesten zijn en pakte de doos. Corbulo was er niet kapot van en schreef onze namen op het logrolletje. Er lag ook nog een pvc-buisje in de doos waar een tweede logrolletje in zat. Ik heb hier 2 TB's achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40050-40054. Busje komt zo... (deel 2) (5x) - van frk31

geo 40055. Langs het fietspad - van HanNij

3 mei 2024
Vakkundig zochten wij het rood-witte schrikhek af en konden al snel concluderen dat hier de cache niet zat. Voetsporen wezen naar een andere plek, waar Corbulo even later lachend het doosje tevoorschijn haalde.
Bedankt en proost! Biertje

40056

geo 40056. Logrolletje? - van HanNij

3 mei 2024 (favo)
Een dergelijk logrolletje was ik al vaker tegengekomen, maar dat vond ik helemaal niet erg. Het papier was wat vochtig, maar goed beschrijfbaar. Van mij een favo!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40057. Zicht op Ruygeborg - van HanNij

3 mei 2024
Voor een goed zicht moesten we helemaal achterin het drassige terrein zijn. Corbulo stond al snel met de cache in zijn hand en vond dat ik dit keer moest schrijven.
Bedankt en proost! Biertje

40058

geo 40058. ANWB Praatpaal #232 - van Burgerhoutjes

3 mei 2024 (favo)
Corbulo ontdekte het fraaie geocaching-logo, dus we stonden goed. Nadat we de deur hadden geopend, zagen we de fraaie praatpaal, met inderdaad het nummer 232. Mijn metgezel drukte op de knop, maar hulp bleef uit. Gelukkig vond hij daarna een boekje liggen, waar ook wij onze namen in hebben geschreven. Dit was inmiddels de 4e ANWB praatpaal waarin ik een cache heb gevonden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40059. Hogedijk #1 - van Burgerhoutjes

3 mei 2024
Na een lekker biertje en een bitterbal in 't Vliegend Paard waren we weer genoeg aangesterkt voor het laatste deel van onze wandeling. Op de Hogedijk hadden we veel tijd nodig, maar uiteindelijk zag Corbulo iets geks. Het bleek de gezochte nano en op het bijna volle logrolletje heb ik onze beide namen geschreven (in één vakje).
Bedankt en proost! Biertje

geo 40060. Oeps! - van HanNij

3 mei 2024
Op weg naar de parkeerplaats passeerden we deze parachute, onze laatste cache. De hengel had ik in de auto gelaten omdat ik geen zin had die de hele dag te dragen. We namen even een kijkje, want de koker zou niet hoger dan 4 meter hangen. Het lukte Corbulo om het ding uit de boom te krijgen, dus ik hoefde de hengel niet op te halen. Inmiddels was het gaan miezeren, maar voordat de bui losbarstte zaten we in de auto naar huis.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


9 mei: op Hemelvaartsdag fietste ik in mijn waadpak langs 9 bruggetjes in Delft (9 caches)

40061a       40061b

geo 40061. Avatar 23 - van DelftsCacheForum

9 mei 2024
Wat doe je op Hemelvaartsdag? Dat is een donderdag en voor een challenge trok ik mijn waadpak aan om onder 9 bruggetjes in Delft te genieten van het uitzicht. En van een cache. Avatar 23 bleek niet lastig te pakken. Toen ik onder de brug loerde, zag ik het bakje (met daarin het kokertje) al staan. Voorzichtig maakte ik de oversteek om mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40062. Avatar 24 - van DelftsCacheForum

9 mei 2024
Hier zakte ik wat dieper in de modder weg, maar de tocht was nog prima te doen. In het bakje zat een koker met een kletsnatte logrol. Mijn pen had er moeite mee en kwam niet verder dan 'Bier'...
Bedankt en proost! Biertje

geo 40063. WIG onder een brug 2.0 - van DelftsCacheForum

9 mei 2024
Bij deze brug kon je niet zomaar in het water stappen door al dat hekwerk. Er was een lange waadroute nodig voordat ik onder de juiste brug stond. Het bakje zat onder de duivenpoep, maar de logrol was schoon en droog.
Bedankt en proost! Biertje

40064

geo 40064. Knooppunten in Nederland #1 - van Blackshadow

9 mei 2024 (favo)
Toen ik bukte om een eerste blik te werpen, bleek ik gelijk aan de juiste kant te staan. Ik hoefde maar een paar stappen te zetten en ik durfde zelfs een selfie te maken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40065. WIG onder een brug 4.5 - van DelftsCacheForum

9 mei 2024 (favo)
Over deze cache had ik gelezen dat het met een boot een stuk makkelijker moest zijn. Inderdaad, het potje zat hoog en ik zakte ook nog eens flink weg in de modder. Het meegenomen grijpertje bracht uitkomst en moeiteloos pakte ik het potje.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40066. Avatar 13 - van DelftsCacheForum

9 mei 2024
Ook hier bleek ik direct aan de juiste kant te staan, want ik zag het kokertje al op me wachten. Ik durfde mijn nieuwe camera wel even uit mijn borstzakje te halen voor een selfie.
Bedankt en proost! Biertje

40067

geo 40067. Avatar 12 - van DelftsCacheForum

9 mei 2024
Bij deze brug was de petling direct duidelijk te zien. Voor de zekerheid heb ik het grijpertje gebruikt om hem te pakken. Er zat een vochtige logrol in, die al een beetje uit elkaar viel.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40068. Avatar 25, de finale - van DelftsCacheForum

9 mei 2024 (favo)
Het modderige water werd steeds dieper en het laatste stukje heb ik hangend aan het brugdek afgelegd. Toen ik op het betonblok van de eerste pijler stond, keek ik even rustig om me heen. Het potje bleek achter me te staan, dus ik hoefde gelukkig niet nóg verder het water in.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40069. Avatar 15 - van DelftsCacheForum

9 mei 2024 (favo)
Tsukamaeta had vorige week gelogd dat deze cache met een waadpak te doen was, maar dat het lang lopen was. Dat bleek allemaal te kloppen. Ik zakte bij elke stap dieper in de modder weg, tot ik eindelijk bij de lage brug stond. Vanaf hier moest ik bukken om verder te komen. Onder de brug heb ik gelogd en terug ging het een stuk vlotter. Toen ik weer op het droge stond, constateerde ik dat het water tot 5 cm onder de rand van mijn waadpak was gekomen. Maar dat ding kon nu eindelijk uit en vrolijk fietste ik terug naar het station.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


11 mei: van Rotterdam naar Barendrecht voor 2 waadpakcaches en 2x even hengelen (20 caches)

40070a       40070b

geo 40070. Blauwe Verbinding: Zuiderpark Kanovijver - van mar-ine

11 mei 2024 (favo)
Met de metro reed ik 's ochtends naar station Rotterdam Zuidplein en vandaar fietste ik naar het Zuiderpark. In augustus 2019 had ik met Pino het kanorondje van de Blauwe Verbinding gedaan, maar bij deze multi waren we al snel zo nat van de fontein dat we die hebben overgeslagen. Inmiddels was de tag bij de fontein verdwenen en vervangen door een projectie. De plek was nu vlot bepaald, maar speurend vanaf de oever kon ik niet direct iets verdachts spotten. Ik trok dus mijn waadpak aan en stapte het water in. Na een tijdje besloot ik het toch maar vanaf de andere oever te proberen en dat had vrijwel direct succes. Het logboekje leek bijna vol, maar er zaten nog genoegd blanco pagina's tussen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40071-40075. Kunst in Barendrecht, deel 2 (5x) - van HeinHuvi

geo 40076. Bomen in Barendrecht (1x) - van EmDé


40077

geo 40077. Blauwe Verbinding: Reestein - van mar-ine

11 mei 2024
Van deze cache had ik gelezen dat hij in een waadpak was te pakken en vanaf de oever viel mijn blik al snel op de rode dop van de petling. Ik wilde net mijn waadpak aantrekken, toen ik werd begroet door mijn goede vrienden van team Falcja. Zij hadden hetzelfde plan en Falcja ging direct het water in. De cache bleek voor hem iets te hoog te zitten, maar speciaal daarvoor had ik mijn handige grijpertje meegenomen. Daarmee lukte het en na het loggen hebben we nog even gezellig in het zonnetje staan kletsen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40078. Kruiswoord puzzel - van ikke10294

11 mei 2024
De oplossing van deze kruiswoordpuzzel bracht me naar een opvallend maar doodstil plekje. Daar loerde ik even tussen de struiken om het doosje te ontdekken. De wachtende TB nam ik mee en een ander heb ik weer achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40079-40083. Bruggen, tunnels en sluizen in Rhoon (5x) - van ikke10294


40084

geo 40084. Bonus Bruggen, tunnels en sluizen in Rhoon - van ikke10294

11 mei 2024
Voor de bonus was een hengel nodig en ook die had ik vandaag aan mijn fiets gehangen. Door het kleine haakje aan het kokertje ging het allemaal niet zo soepel, vooral bij het terughangen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40085. Woef woef - van ikke10294

11 mei 2024
Op weg naar deze cache kwam ik 3 mensen met een hond tegen, dus de stemming zat er meteen goed in. De cache bleek met een enorm sterke magneet vast te zitten. Ik herkende het formaat: die was afkomstig van een harde schijf.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40086. Even hengelen - van ikke10294

11 mei 2024
Hier hing het potje niet zo hoog, dus het even hengelen ging een stuk makkelijker dan een half uur geleden. Ook het terughangen was zo gepiept.
Bedankt en proost! Biertje

40087

geo 40087. Mini strandje - van ikke10294

11 mei 2024
Dit ministrandje leek me een prachtige plek om een biertje te drinken, maar vandaag werd het zand alleen gebruikt door een aantal zwanen. Het dopje was goed te vinden. Nee, geen bier, maar thee.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40088. Even zoeken - van ikke10294

11 mei 2024
Dit was inderdaad geen lekker plekje om even te zoeken. Door het warme weer was goed te ruiken dat er al heel wat vuilnis in de container lag. Ik duwde mijn hoofd in de struiken en zag na een tijdje iets zitten. Het was de gezochte petling.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40089. Het kleine (B)engeltje, de BAR serie #2 - van De_Bengels

11 mei 2024
Deze kleine bengel was te vinden in Rhoon, waar ik voor de laatste keer vandaag mijn bierkrabbel zou zetten. Dankzij de hint was het kleine kokertje snel gelokaliseerd en daarna fietste ik vrolijk naar metrostation Slinge voor de terugreis.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


12 mei: een fietsdag door de Hoeksche Waard voor een Event en diverse challenge-caches (55 caches)

40090a       40090b

geo 40090. Team DiRi - van Team DiRi

12 mei 2024
Mijn zondag begon toen ik in Spijkenisse uit de metro stapte en fietste naar het huis van Team DiRi. Hoewel ik al zo'n 2,5 uur op was, waren hier de lamellen nog potdicht. Om niemand wakker te maken opende ik stilletjes de bergplaats en zette zonder geluid te maken mijn bierkrabbel in het boekje.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40091-40095. Historisch Hekelingen (5x) - van jtbos

geo 40096. Zicht op 't Spui - van AnDo05

12 mei 2024
Op het moment dat de veerpont The Queen Jacqueline vanaf de overzijde vertrok, zag ik de petling hangen. Na het loggen fietste ik snel naar de kade voor de oversteek van 't Spui. Op deze pont kon ik gelijk een van de 6 gevraagde foto's maken voor de virtuele cache van de Pontjes in de Hoeksche Waard.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40097. Op de grens van Voorne-Putten (1x) - van ccvisser

geo 40098. Oud-Beijerland #04: Brakelsveer - van wezzel2806

12 mei 2024
Na aankomst met de pont in Nieuw-Beijerland fietste ik richting Oud-Beijerland, waar ik straks op een Event werd verwacht. Door het hoge gras was het stenen paaltje nauwelijks te zien. Erger was dat ik daarna de cache helemaal nergens zag. Was er soms nog een ander paaltje? Nee, uiteindelijk vond ik hem, onder het (door mij) platgetrapte gras. En hoera, ik was de eerste op de nieuwe logrol!
Bedankt en proost! Biertje

40099

geo 40099. LOTR: A beautiful vista of the Baranduin - van mutsaers

12 mei 2024
Er stonden vandaag 3 caches uit de LOTR-serie op mijn programma en het heeft even geduurd voordat ik de afkorting begreep: Lord Of The Rings. Op de cachepagina's stond het niet, want kennelijk werd er gedacht dat het een algemeen bekend begrip was. De 'Endless Stairs' had hier maar één tree, dus voor een petling waren er niet veel mogelijkheden om zich schuil te houden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40100. De kunst van het picknicken: bloemen - van goldentree

12 mei 2024
Het was nog te vroeg voor een picknick, maar dankzij deze multi kwam ik een fraai kunstig plekje tegen. Op het eindpunt was het even goed rondkijken, maar mijn eerste keuze bleek correct.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40101-40105. Raadseltjes rondom de Zoomwijckvijver (5x) - van wezzel2806

geo 40106. Oud-Beijerland #03: Zoomwijckvijver - van wezzel2806

12 mei 2024
Volgens de hint was deze cache klassiek verstopt, dus ik was erg benieuwd wat ik zou aantreffen. Een kokertje onder een steen? Een vogelhuisje? Nee, het object dat schuilging in het riet kende maar één verstopmogelijkheid en daar was het direct raak.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40107. A4 Zuid 2 - van FamGunnewegh

12 mei 2024
Hoewel deze cache bij de hondenuitlaatplaats een D/T-waarde kende van 1,5/1,5 bleek het toch een pittige. In de logjes las ik dat een tool nodig was en dit gecombineerd met de vage hint leidde tot een bepaalde verstopmethode. Nadat ik door het hekje was gegaan, had ik alsnog succes.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40108. A4 Zuid trace 1 - van FamGunnewegh

12 mei 2024
Nu ik de verstopmethode kende en wist welke tool nodig was, dacht ik hier snel klaar te zijn. Niets bleek minder waar en in steeds grotere cirkels bleef ik zoeken. Dat bleek eigenlijk niet nodig, want ineens vond ik wat ik zocht: op de plek waar eerst mijn fiets stond.
Bedankt en proost! Biertje

40109

geo 40109. Tijmen, bedankt! - van wezzel2806

12 mei 2024
Dit Event werd georganiseerd voor Tijmen, de helft van het team Stiertje70. Iedereen zat buiten de kantine van de korfbalvereniging lekker in het zonnetje en ik werd ontvangen met thee en appeltaart. Door een leuk gesprek met Goldentree over onze ervaring met challenge-caches bleef ik veel langer dan ik had gepland. Bij mijn vertrek kreeg ik nog een paar tips mee voor caches die op mijn lijstje stonden, maar die hebben me helaas niet geholpen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40110. Kriebeltje Kever - van TheFluffyAlpaca

12 mei 2024 (favo)
In Oud-Beijerland viel voor mij nog genoeg te vinden. Hier was een paar maanden geleden een forse kast neergezet, waar ik met wat behendigheid of geluk de getallen voor het cijferslot te pakken moest krijgen. Twee had ik er snel, met de derde was ik wat langer bezig. Heel leuk gedaan!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40111. LOTR: Rivendell, the safe haven - van mutsaers

12 mei 2024
Nadat ik bij het opgegeven huisnummer de cache had gelokaliseerd, moest ik nog wel even de cijfercode ontdekken. Ik kreeg een slimme ingeving en even later kon ik het boekje tekenen.
Bedankt en proost! Biertje

40112

geo 40112. Oud-Beijerland #05: Aan het Spui - van wezzel2806

12 mei 2024
Bij dit uitzicht op 't Spui, nu vanaf de noordkant van de Hoeksche Waard, ging ik op mijn knieën op zoek naar de cache. Net op tijd had ik die weer teruggeplaatst, want er kwam een dame aan die met haar kleine hondje even wilde zitten. Het beestje mocht op schoot en kreeg uit een zakje wat brokjes te eten. Ik kreeg zelf ook trek!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40113. Peter's eerste - van FamGunnewegh

12 mei 2024
Peter's eerste lag bij een voetgangersbrug naar een blok nieuwbouwappartementen. Door de goedgekozen schutkleur zocht ik eerst veel te moeilijk. Later bleek dat ik me helemaal niet vuil had hoeven maken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40114-40118. Oud-Beijerland #08: Het centrum (5x) - van wezzel2806

geo 40119. Oud-Beijerland #10: Het oude raadhuis - van wezzel2806

12 mei 2024
Het oude raadhuis uit 1622 was het bekendste gebouw van Oud-Beijerland. De cache zat er echter pas 2 jaar en er werd gevraagd om onopvallend te zoeken. Ik weet niet zeker of dat is gelukt, maar ik had uiteindelijk wel het kokertje in handen. De logrol was helaas erg nat.
Bedankt en proost! Biertje

40120

geo 40120. The iron(ing) dragon - van milannugget

12 mei 2024 (favo)
De ijzeren draak viel niet te missen en toen ik zag dat hier een was- en strijkservice was gevestigd, begreep ik ook meteen de woordspeling. Voorzichtig ontfutselde ik het dier de cache om daarna mijn naam in het boekje te zetten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40121. Oud-Beijerland #07: Het Kantongerecht - van wezzel2806

12 mei 2024
Het gebouw van het Kantongerecht uit 1882 is tot 2010 in gebruik geweest; daarna kreeg het een andere bestemming. Volgens de hint hadden kleine cachers een krukje nodig. Gelukkig bleek ik precies lang genoeg.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40122. Oud-Beijerland #02: De oude H.B.S. - van wezzel2806

12 mei 2024
De oude H.B.S. was inmiddels omgevormd tot een appartementencomplex en de cache zat behoorlijk hoog. Ik moest dus even mijn fiets gebruiken als opstapje om hem te pakken. Ook hier bleek de logrol helaas kletsnat.
Bedankt en proost! Biertje

40123

geo 40123. Oud-Beijerland #01: Kantoorpand Koni - van wezzel2806

12 mei 2024
De bekendste fabriek van Oud-Beijerland was de schokdemperfabriek van Koni. In het voormalige kantoorpand waren nu 20 maisonettewoningen gerealiseerd, maar ik kwam natuurlijk voor de cache. Die had ik (bij toeval?) snel in de gaten. Erg leuk gedaan!
Bedankt en proost! Biertje

geo NF#1280. Bart - van dkraak1964

   dnf 12 mei 2024
Ondanks de tip van de aanwezige CO op het Event vanmorgen is het me hier niet gelukt. Het was de eerste van een drietal not-founds. Helaas...

geo NF#1281. OBLP-01 Langeweg - van stiertje70

   dnf 12 mei 2024
De note van 12 juni 2023 had ik gelezen en ook op het Event vanmorgen kreeg ik dezelfde tip van de aanwezige CO. Toch heb ik de cache niet kunnen vinden. Het hoge gras en de hoge brandnetels maakten het extra moeilijk. In de winter kom ik nog wel eens terug.

geo 40124. OBLP-02 Langeweg - van stiertje70

12 mei 2024
Fietsend over de lange Langeweg had ik 2 not-founds moeten incasseren. Ik besloot bij de volgende cache niet veel tijd te verspillen omdat ik inmiddels een half uur achter liep op mijn planning. Maar dit keer had ik geluk: de rode dop was goed zichtbaar en opgelucht zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost! Biertje

40125

geo 40125. LOTR: Warning beacons of Gondor II - van mutsaers

12 mei 2024
Bij de driesprong waren de 'warning beacons' snel ontdekt. De cache zweefde inderdaad tussen hemel en aarde, maar ik zag hem zitten.
Bedankt en proost! Biertje

geo NF#1282. Eigen-Wijze Boeren, Hoogstam - van Zwarte-Panter

   dnf 12 mei 2024
Bij deze eigenwijze boer (biologisch, ecologisch en met natuurlijke bemesting) stonden een aantal hoogstam-fruitbomen. En er stond ook een mooie hoge heg. Daarbij heb ik veel tijd doorgebracht, maar de cache heb ik niet gevonden...

geo 40126. Hoeve Doelwijck - van Boudyvanderveer

12 mei 2024
Deze cache heeft me lang beziggehouden. Eerst aan de ene kant gekeken, dan aan de overkant, ook via het wandelpad de achterkant van de heg bestudeerd, daarna weer terug. Logjes gelezen, nog een laatste poging en ineens: hebbes! De TB heb ik meegenomen en een ander heb ik achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

40127

geo 40127. Buurtschap Zuidzijde - van Boudyvanderveer

12 mei 2024
Zuidzijde kwam op 27 augustus 2022 landelijk in het nieuws, toen een vrachtwagen van de dijk reed en zeven personen die onderaan de dijk een buurtfeest hielden, omkwamen. Volgens de cachepagina was de terreinwaarde 1, dus de koker zou vanuit een rolstoel te pakken moeten zijn. Dat kan alleen als een paar sterke mannen die rolstoel drie meter omhoog kunnen tillen. T2 leek me hier toepasselijker.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40128. HW #053 Knooppunt - van Zwarte-Panter

12 mei 2024
Deze petling met een rode dop vond ik op zo'n 12 meter van het nulpunt. Blijkbaar had iemand de knooppuntpaal een stuk verplaatst.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40129. HW #051 / IHW #XX De nieuwe jeneverboom - van Zwarte-Panter

12 mei 2024
De jeneverboom heb ik niet zien staan, maar ik moet toegeven dat ik meer geïnteresseerd ben in een ander alcoholisch drankje. wink De cache zag ik gelukkig wel en daarvoor was ik hier ook gestopt.
Bedankt en proost! Biertje

40130

geo 40130-40132. Molens in de Hoeksche Waard, west (3x) - van goldentree

geo 40133-40137. Gevelstenen in Goudswaard (5x) - van goldentree

geo 40138. Hoekse Waards dialect - van goldentree

12 mei 2024
Nadat ik me even in het dialect had verdiept, kon ik de puzzel oplossen. En vandaag ging ik op zoek naar de cache. Onder de bladeren wees het pijltje van mijn GPS alle kanten op, maar na een tijdje stond ik bij de doos. Het logboekje bleek mooi in thema uitgevoerd.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40139. Challenge Travel Trail #1: Zuid-Holland - van goldentree

12 mei 2024
De Challenge Travel Trail was mijn hoofddoel van deze fietsdag door de Hoeksche Waard. De 9 caches zaten allemaal op dezelfde manier verstopt en er was alleen een magneetstok nodig. De blauwe punaise bleek inmiddels verroest, maar nog steeds zichtbaar. De checker gaf aan dat ik inderdaad (veel meer dan) 2500 caches in Zuid-Holland had gevonden.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Vindt minstens 2500 Caches in de provincie Zuid-Holland. Qualifying 12534 / 2500, PASSED
Bedankt en proost! Biertje

40139no

geo Challenge Travel Trail #2: Nederlandse provincies - van goldentree

   note 12 mei 2024
De Challenge Travel Trail was het hoofddoel van mijn fietsdag en voor alle 9 caches was alleen een magneetstok nodig. De logrol was snel getekend. Ik moet nog uitzoeken of ik aan de gevraagde eis voldoe.

geo Challenge Travel Trail #3: Waddeneiland Texel - van goldentree

   note 12 mei 2024

geo Challenge Travel Trail #4: Benelux - van goldentree

   note 12 mei 2024

geo Challenge Travel Trail #5: Belgische provincies - van goldentree

   note 12 mei 2024

geo Challenge Travel Trail #6: Duitse deelstaten - van goldentree

   note 12 mei 2024
Van deze challenge wist ik uit mijn hoofd dat ik niet voldeed. Ik miste namelijk nog één deelstaat (Saarland), maar dat bezoek stond voor volgende maand op mijn programma.

geo Challenge Travel Trail #7: Europa - van goldentree

   note 12 mei 2024

40140no

geo Challenge Travel Trail #9: Gemeente Hoeksche Waard - van goldentree

   note 12 mei 2024

geo Challenge Travel Trail #8: Wereldwijd - van goldentree

   note 12 mei 2024

geo 40140-40144. Nieuw-Beijerland aan het Spui (5x) - van goldentree

___________________________________________________________________


13 mei: na een Event in Den Haag door naar Kwintsheul om te hengelen tussen de kassen (7 caches)

40145a       40145b

geo 40145. PauzeEvent LvN29 - van FALCJA

13 mei 2024
Ook deze maand had ik me aangemeld voor het Event bij station Laan van Nieuw Oost-Indië. Het was heerlijk zonnig weer en bij aankomst was er een discussie gaande over de uitgevallen deelnemers bij de marathon van Leiden. Roenir was nog steeds met zijn leenfiets en we hadden het over fietsreparaties, de hengelcaches die ik straks zou doen in Kwintsheul en bepaalde not-founds in de Hoeksche Waard. En voor ik het wist sloeg de klok 1 uur en was de pauze voorbij. Roenir en ik bleven nog even nababbelen en zagen Falcja terugkomen voor zijn vergeten lunchbox, maar die was al meegenomen door PA3DFR.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40146. Hengelen tussen de kassen #004 - van eikenhofjes

13 mei 2024
Tussen de kassen in Kwintsheul waren vorige maand 5 caches opgehangen, die ik vanmiddag even naar beneden zou halen. Voor de nummers 004 en 005 was een lange hengel nodig, waardoor ik ook mijn uitschuifbare verlengstuk had meegenomen. Nadat ik alles had vastgetapet haalde ik de petling heel snel naar beneden. En na het loggen kon ik de cache ook weer vlot over de lange tak terugschuiven.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40147. Hengelen tussen de kassen #005 - van eikenhofjes

13 mei 2024
Ook voor mijn tweede hengelcache was volgens de hint een lange hengel of een laddertje nodig. Toen ik onder de boom stond, bleek dat ik mijn standaard 6 meter-hengel niet eens helemaal hoefde uit te schuiven, dus deze petling hing duidelijk veel te laag. Na het loggen heb ik hem dus op hoogte teruggehangen, zodat ik kon zeggen: dik in orde en niks mis mee. wink
Bedankt en proost! Biertje

40148

geo 40148. Hengelen tussen de kassen #002 - van eikenhofjes

13 mei 2024
Deze cache op de hoek van de Broekpolderlaan en de Harteveldlaan hing op normale hoogte en ik had er dus weinig moeite mee om die naar beneden te krijgen. De logrol was hier een stuk voller en ik moest mijn bierkrabbel op het tweede velletje zetten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40149. Hengelen tussen de kassen #003 - van eikenhofjes

13 mei 2024 (favo)
Vanwege de mooie (en zeldzame) D/T-combinatie van 4,5/3,5 was deze hengelcache het hoofddoel voor vandaag. Mijn doelstelling voor dit jaar was om mijn grid 20 keer gevuld te krijgen en daarvoor had ik nog 6 caches nodig, waaronder deze. Het hengelen ging overigens niet zo makkelijk, maar dat kwam omdat mijn verlengde hengel eigenlijk veel te lang en dus lastig te hanteren was. Maar het is gelukt en daarvoor heb ik een favo gegeven.
Bedankt en proost! Biertje

40150

geo 40150. Hengelen tussen de kassen #001 - van eikenhofjes

13 mei 2024
Dit deel van de Broekpolderlaan was ook op maandagmiddag erg druk en bij het hengelen moest ik uitkijken voor het achterlangs voorbijrazende verkeer. Maar ook hier is het me gelukt te loggen. Ik had nu het vijftal met succes afgerond, zonder een petling in een sloot te laten vallen of per ongeluk een ruitje van een kas in te tikken! wink
Bedankt en proost! Biertje

geo 40151. Hengelen aan de Viskaaiplaats - van eikenhofjes

13 mei 2024
Er was in dit gebied nog een 6e cache waarvoor een hengel nodig was, dus ik fietste ten slotte nog even door naar de Vispaaiplaats. Hier was het verboden te vissen, maar hengelen naar een cache mocht gelukkig wel. Nadat ik bij het infobord de formule had gekraakt, ging ik naar het hengelgebied. Door het volle gebladerte viel de dop van de petling pas na een tijdje op, maar daarna was de vis vlot gevangen. De logrol bleek helaas kletsnat en ik moest voorzichtig schrijven om het papier heel te laten. Vrolijk fietste ik terug naar huis, waarbij ik nog getrakteerd werd op een onverwachte regenbui.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


14 mei: het Rolstoel Event in Schiebroek was ook toegankelijk voor geocachers zonder rolstoel (2 caches)

40152a       40152b

geo 40152. Rolstoel event - van Carta57en99

14 mei 2024
Het Rolstoel Event van de Carta's in Schiebroek was gelukkig ook toegankelijk voor geocachers zonder rolstoel. Alleen Carta Bep had de moeite genomen om in een rolstoel te verschijnen. Daarvoor had ze zich speciaal vorige week laten opereren voor een nieuwe knie. Nu was ze het stralende middelpunt in een kring van belangstellende vrienden en bekenden. Natuurlijk kon er ook over niet-medische zaken worden gesproken en het was weer zo gezellig dat ik ruim een uur ben gebleven. Daardoor ben ik op de terugweg toch nog flink nat geregend.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40153. Challenge Travel Trail #2: Nederlandse provincies - van goldentree

14 mei 2024
Eergisteren had ik in de Hoeksche Waard de logrol getekend en vandaag checkte ik of ik aan de eis voldeed. Had ik in alle Nederlandse provincies minimaal 25 caches gevonden? De checker gaf me een overzicht en het bleek dat ik in de provincie Limburg het laagste aantal had: 232 stuks.
Biertje heeft "Project-GC Challenge Checker" gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Drenthe. Qualifying 722 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Flevoland. Qualifying 772 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Friesland. Qualifying 760 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Gelderland. Qualifying 1620 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Groningen. Qualifying 460 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Limburg. Qualifying 232 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Noord-Brabant. Qualifying 1798 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Noord-Holland. Qualifying 3966 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Overijssel. Qualifying 479 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Utrecht. Qualifying 2023 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Zeeland. Qualifying 385 / 25, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in de provincie Zuid-Holland. Qualifying 12534 / 25, PASSED
All tests, Qualifying 12 / 12, PASSED
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


15 mei: met knikkende knieën ging ik naar een Event in Pijnacker (2 caches)

40154a       40154b

geo 40154. Het knieën event - van Voetbal Smurf

15 mei 2024
Met knikkende knieën had ik me opgegeven voor dit Event in Pijnacker, want de röntgenfoto van de geopereerde knie met 23 krammetjes zag er niet prettig uit. Maar het enige onprettige bleek de regen waarin we stonden. Toch hadden zich zo'n 15 mensen met paraplu verzameld om even gezellig te kletsen. Ik feliciteerde Xiefehl met zijn toppositie, met PeterCoef had ik het over recente bioscoopfilms, ik hoorde dat de event-pagina moest worden aangepast voordat hij gepubliceerd kon worden en ik bleek me aangemeld voor een Carpool-event vanochtend waarop ik niet was verschenen. Kortom, het was weer een leerzame avond!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40155. Challenge Travel Trail #3: Waddeneiland Texel - van goldentree

15 mei 2024
Zondag had ik de logrol getekend en achteraf bleek dat ik voldeed aan de eis van minimaal 50 gelogde caches op Texel. Mijn teller stond nu op 62.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Vindt minstens 50 Caches op het Waddeneiland Texel. Qualifying 62 / 50, PASSED
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


16 mei: in Zwijndrecht deed ik een rondje Hooge Nesse en was er weer eens een Cito (19 caches)

40156a       40156b

geo NF#1283. Met tstappertje de lucht in - van tstappertje

   dnf 16 mei 2024
Om 19 uur zou bij station Zwijndrecht een Cito beginnen, dus ik wilde vooraf nog wat caches vinden. Bij deze boom had ik al eens eerder gekeken, maar nu nam ik wat meer tijd. Toch is het me niet gelukt om tussen al dat groen een petling te zien. Maar ik kom nog eens terug!

geo 40156. tstappertje maakt een wereldreis - van tstappertje

16 mei 2024 (favo)
Ondanks mijn gevonden caches in 37 landen waren er 4 continenten waar ik nog nooit was geweest. Een wereldreiziger kan ik me dus niet noemen. Maar ik heb wel bieren van alle continenten gedronken! wink Voor de scrabble-puzzel heb ik hulp ingeschakeld, want de D/T-waardes van 5/3 kon ik erg goed gebruiken. Onder de bladeren heb ik flink lopen struinen, totdat bleek dat ik de cache al was gepasseerd. De behuizing was mooi in het thema uitgevoerd en blij zette ik hier mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40157. Rondje Hooge Nesse #9 - van tstappertje

16 mei 2024
Nadat ik een foto had gemaakt bij veerpont De Putter begon ik aan het rondje door recreatiegebied Hooge Nesse. Daardoor was #9 de eerste die ik tegenkwam. Achter de boom moest ik even in het hoge gras graaien en toen zag ik de petling.
Bedankt en proost! Biertje

40158

geo 40158. Rondje Hooge Nesse #1 - van tstappertje

16 mei 2024
Na #9 vervolgde ik het rondje en ik kwam nu bij #1. Hier vond ik geen petling, maar iets anders. Ik herkende het object overigens direct.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40159. Rondje Hooge Nesse #2 - van tstappertje

16 mei 2024
Hoewel de petling was verscholen, had ik de plek aan de voet snel in het vizier. Even loggen en weer door!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40160. Rondje Hooge Nesse #3 - van tstappertje

16 mei 2024
Omdat de oorspronkelijke cache was verdwenen, hing hier nu tijdelijk een hengelcache. De smalle ring zat behoorlijk strak om de afgebroken tak, dus ik was even bezig om het potje naar beneden te krijgen. Maar hoera, ik was de eerste op de nieuwe logrol!
Bedankt en proost! Biertje

40161

geo 40161-40165. Rondje Hooge Nesse - van tstappertje

geo 40166. Rondje Hooge Nesse #4 - van tstappertje

16 mei 2024
Na de punten van de labserie vervolgde ik het fysieke rondje met #4. Die hield zich goed verscholen bij het insectenhotel. Maar niet voor lang!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40167. Rondje Hooge Nesse #5 - van tstappertje

16 mei 2024
Voordat ik hier kon hengelen zocht ik eerst een handige sta-plek, zodat ik zo min mogelijk last had van andere takken en zijtakken. Maar ook dit is me gelukt.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40168. Rondje Hooge Nesse #6 - van tstappertje

16 mei 2024
Toen ik op mijn knieën onder het struikgewas loerde, zag ik iets duidelijk reflecteren. Het bleek de gezochte petling.
Bedankt en proost! Biertje

40169

geo 40169. Rondje Hooge Nesse #7 - van tstappertje

16 mei 2024
Ook bij deze boom heb ik eerst een paar plekken bekeken voordat ik mijn hengel tussen de takken durfde te steken. De laatste meters schoof de petling van mijn haakje af, maar ik zag waar het ding in de struiken terechtkwam. En ook hier was ik weer de eerste op de nieuwe logrol!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40170. Rondje Hooge Nesse #8 - van tstappertje

16 mei 2024
Hier kon ik met mijn hengel precies onder de petling staan, maar ik was iets te wild, want hij stortte naar beneden. Het terughangen deed ik daarna natuurlijk met beleid. Omdat ik bij #9 was begonnen, kon ik nu naar de bonus.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40171. Rondje Hooge Nesse Bonus - van tstappertje

16 mei 2024 (favo)
Toen ik de eerste aanwijzing was tegengekomen, wist ik dat er nog een tweede moest komen. Dat gebeurde ook en daarna kon ik de plek van de bonus bepalen. in de buurt van het nulpunt ontdekte ik een vaag cachepaadje door het zeer hoge gras en iets verderop zag ik de cache hangen. Voor de laatste keer schoof ik vandaag mijn hengel uit.
Bedankt en proost! Biertje

40172

geo 40172. Weer eens een cito - van Jolieus

16 mei 2024
Toen ik bij het station van Zwijndrecht terug was, zag ik dat er al een groep fanatieke schoonmakers met grijpertjes en groene vuilniszakken rond de fietsenrekken bezig was. Daar werd dan ook het meeste zwerfvuil (plastic zakken en fietsonderdelen) verzameld. Daarna maakten we nog een klein rondje langs de omliggende straten en na een uurtje konden we aan de naklets beginnen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40173. Na klets na de cito - van Jolieus

16 mei 2024
Jolieus had een doos met koffie en heet water neergezet en Dutch Coaster bleek nog een paar koeken bij zich te hebben, die in brokken onder de liefhebbers werden verdeeld. Zo kon er nog even gezellig worden nagekletst. Ik bleef echter niet zo lang, want ik nam de trein van 20.15 uur richting Den Haag. Dan zou ik om half tien thuis zijn.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40174. Challenge Travel trail #4: Benelux - van goldentree

16 mei 2024
Vorige week had ik de logrol al beschreven en nu bleek dat ik ruimschoots aan de eisen voldeed: minstens 2500 caches in Nederland (ik had er 10 keer zoveel), 500 in België (ik had er 3 keer zoveel) en 25 in Luxemburg (ik had er 4 keer zoveel).
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Vindt minstens 2500 Caches in Nederland. Qualifying 25754 / 2500, PASSED
Vindt minstens 500 Caches in België. Qualifying 1515 / 500, PASSED
Vindt minstens 25 Caches in Luxemburg. Qualifying 108 / 25, PASSED
All tests, Qualifying 3 / 3, PASSED
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


17 mei: naar de carpool bij Schipluiden voor een vraagteken? (2 caches)

40175a

geo 40175. ? kunnen ook prima in mei - van Dutch_Oven

17 mei 2024
Het was maar een klein groepje vaste bezoekers dat benieuwd was wie er schuil ging achter het account Dutch_Oven. En er waren blijkbaar ook maar weinig mensen die een cache nodig hadden die met een ? begon. Dat ? bleek overigens geen biertje te zijn (zoals ik had gehoopt), maar een schaal met paaseitjes. Maar die gingen er ook prima in. De plannen rond het Mega-event in Hannover (1 juni) kwamen ter sprake en cache-wandelingen in Frankrijk. En er werd weer flink gelachen. De hele tijd had het geregend, maar na drie kwartier was het redelijk droog. Tijd om weer naar huis te gaan!
Bedankt en proost! Biertje

geo 40176. Challenge Travel trail #5: Belgische provincies - van goldentree

17 mei 2024
Vorige week had ik het logboekje voor deze challenge getekend en ik was benieuwd of ik aan de eis voldeed. Had ik in alle 11 provincies een cache gevonden? Jazeker!
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Vindt ten minste één Cache in elk van 11 Belgische provincies/gewesten. Qualifying 11 / 11, PASSED
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


18 mei: in Rotterdam bezocht ik wat labcaches en een Event van een team uit Noorwegen (11 caches)

40177a       40177b

geo 40177-40181. Jules Deelder (5x) - van Erik_Sandeb

geo 40182-40186. Het Park (5x) - van Carta57en99


40187

geo 40187. Mai Event in Rotterdam - van ekke 3

18 mei 2024
Dit Event van Ekke 3 en Araker uit Noorwegen was een goede reden voor een bezoek aan Rotterdam. Er waren 2 nieuwe labseries waar ik eerst even langsfietste en daarna meldde ik me naast het beeld van De Verwoeste Stad. Ik had 2 TB's meegenomen die nu een flink stuk kunnen reizen en ik heb het Event-logboek bewonderd, dat al in veel landen en steden was gebruikt. Daarna heb ik nog een tijdje met een aantal bekenden staan kletsen in het zonnetje.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


19 mei: labcaches, een virtual en een eerste steen tijdens een ochtend in Alphen (19 caches)

40188a       40188b

geo 40188. Verzetsmonument (Virtual Reward 4.0) - van Kever

19 mei 2024
Voor deze virtuele cache bij het Verzetsmonument moest ik een foto maken waarbij mijn naam duidelijk leesbaar moest zijn. Speciaal daarvoor had ik mijn groene T-shirt aangetrokken, dat ik destijds van mijn sponsor had gekregen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40189. Parken (1x) - van Megch51

geo 40190-40194. Stolpersteine in Alphen aan den Rijn 2 (5x) - van lampie673

geo 40195-40199. Stolpersteine in Alphen aan den Rijn 4 (5x) - van Peerio

geo 40200. Riley's eerste bouwsteen - van romkoe

19 mei 2024
Hoewel ik had gelezen dat sommige mensen hier lang moesten zoeken, kon ik deze eerste steen vlot vinden. Er zat een groen logboekje in met heel veel kleine blaadjes. Op eentje daarvan heb ik mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost! Biertje

40201

geo 40201-40205. Stolpersteine in Alphen aan den Rijn 3 (5x) - van St3un3br1nk

geo 40206. Challenge Travel Trail #7: Europa - van goldentree

19 mei 2024
Vorige week had ik het logboekje getekend en vandaag bleek dat ik ruimschoots aan de eis voldeed: in minstens 15 Europese landen moest ik 5 caches hebben gevonden. Mijn Europese teller stond momenteel op 29 landen en over 2 maanden zou daar Moldavië als 30e Europese land bij komen.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Vindt minstens 5 Caches in elk van 15 Europese landen. Qualifying 29 / 15, PASSED
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


22 mei: vanwege een kalendergaatje fietste ik naar een Event in Pijnacker (1 cache)

40207a       40207b

geo 40207. Mei in Pijnacker - van Voetbal Smurf

22 mei 2024
Ook in mei had ik een kalendergaatje voor een Event in Pijnacker. Daarom fietste ik 's avonds naar het gemeentekantoor, waar zich al een groep verzameld had rond Voetbal Smurf. Ik kreeg gelijk het dikke logboek overhandigd en zag nu pas dat het van een Belgisch biertje afkomstig was. Na drie kwartier kletsen zag ik de lucht steeds donkerder worden en ben ik snel vertrokken.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


23 mei: hoogste tijd voor een Cito in Delft, met name rond de Hoflaan (3 caches)

40208a       40208b

geo 40208. Cito op de Hoflaan - van Blackshadow

23 mei 2024
Het was weer de hoogste tijd voor een Cito in Delft en dan met name rond de Hoflaan. Een groep van ruim 30 personen stond te trappelen om met grijpers en vuilniszakken aan de slag te gaan. Toch viel er in het park weinig schoon te maken. Iets verderop rond de parkeerplaats bij Ikea was er gelukkig nog wél wat te doen en daar konden de vuilniszakken makkelijk worden gevuld.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40209. Nakletsen op de Hoflaan - van Blackshadow

23 mei 2024
Na een uur was iedereen weer terug op de parkeerplaats, waar Blackshadow inmiddels limonade en koeken had klaargezet. Het logboek werd getekend en en er kon nog naar hartenlust in het zonnetje worden bijgepraat. Plannen voor een cacheweek in Scandinavië werden besproken, waardoor ik pas na een uur op mijn fiets sprong voor de rit naar huis.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40210. Challenge Travel Trail #9: Gemeente Hoeksche Waard - van goldentree

23 mei 2024
Begin deze maand had ik het logrolletje getekend en vandaag controleerde ik of ik eigenlijk wel aan de challenge voldeed. Vanwege het gebrek aan treinverbindingen kwam ik eigenlijk zelden in de Hoeksche Waard. Had ik in deze gemeente al 50 caches gevonden? Tot mijn eigen verbazing had ik er ruim voldoende.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
User has 149 finds (50 needed). Filters: (county: Hoeksche Waard, country: Netherlands)
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


24 mei: met Pino en Corbulo wandelend door Hellendoorn, gedeeltelijk in de regen (28 caches)

40211a       40211b

geo 40211-40213. Rondje Hellendoorn 1,2,3 - van junatholi

24 mei 2024
Voorafgaande aan ons Braeckweekend in Den Ham ging ik vrijdag met Pino en Corbulo alvast wat cachen bij Hellendoorn. We hadden een leuk rondje uitgezocht en begonnen bij nummer 1. Dat doosje werd door mij gevonden en ik heb onze namen op het logrolletje gestempeld. Pino vond nummer 2, dus Corbulo moest extra zijn best doen om doosje 3 te gaan vinden. Maar dat is hem gelukt.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40214-40217. Rondje Hellendoorn 4,5,6,7 - van junatholi

24 mei 2024
Inmiddels liepen we over het mountainbikepad en Pino vond nummer 4. Iets verder van het pad vond ik nummer 5. Pino zag een opvallend stammetje en pakte koker nummer 6. Nummer 7 bleek een opvallende blauwe wc-pot, die echter vol water stond en waarin het logrolletje dreef. Ik heb het papier wat uitgeknepen en ons stempeltje gezet, maar de inkt vloeide gelijk weer uit.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40218-40221. Rondje Hellendoorn 8,9,10,11- van junatholi

24 mei 2024
Bij de manege in de buurt van nummer 8 was een hippisch concours bezig. We moesten vlakbij een paardentrailer zijn, waar Pino het hangende kokertje zag. Nummer 9 vond Corbulo bij een boom en nummer 10 werd door Pino gepakt. Nummer 11 moest hangen en ik keek natuurlijk op de juiste plek.
Bedankt en proost! Biertje

40222

geo 40222. Shirpie shirp shirp - van nl1ede

24 mei 2024 (favo)
Pino is natuurlijk onze vogelexpert en had de geluidsfragmenten herkend. Daarmee konden we de X bepalen. Pino's GPS kon daar de chirp ontvangen en ik maakte de projectie. Corbulo ging op zoek naar de cache, maar liep er straal voorbij. Het potje zat op een toepasselijke plek, dus een favo van mij voor deze vogel-puzzel.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40223-40227. Rondje Hellendoorn 12,14,15,16,17 - van junatholi

24 mei 2024
Van nummer 12 wisten we dat het een lastige zou worden en dat klopte. Zijn gave waar Corbulo altijd opzichtig mee pronkt, liet hem hier volkomen in de steek. Pino dook op dezelfde plek onder de struiken en vond de cache gelukkig wél. De regenbuien barstten los bij aanvang van multi 13, dus die hebben we afgebroken. Pino vond het doosje van 14 in een boom, Corbulo pakt nummer 15 en voor nummer 16 ging hij het hoge gras in en wierp de gevonden koker naar mij om te stempelen. Voor nummer 17 moesten we het dorp in en daarna zochten we een café om te schuilen en wat te drinken. Vervolgens deden we de labcaches vanuit de auto en reden we door naar Den Ham.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40228-40237. Geodoorn 2022: Goapad (10x) - van Geodoorn2022


40238

geo 40238. CET'23 #05 Einde Den Ham, Daarleseweg - van Dreesmens

24 mei 2024
Door de regenbuien hadden we het Rondje Hellendoorn voortijdig afgebroken en reden we naar ons weekendverblijf. Daar in de buurt konden we nog mooi dit oppikkertje doen. Op de logische plek vonden mijn metgezellen echter niets, waarna we wat dieper het struikgewas inliepen om bij diverse bomen te gaan zoeken. Toen ik ontdekte dat het hier om een 1,5/1,5 ging, keerde ik terug naar het bord en vond daar alsnog de cache.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


26 mei: wandelen en varen in Zwolle tijdens ons Braeckweekend (11 caches)

40239a       40239b

geo 40239. Zwolsche stadsparken (1x) - van spoorwegovergang

geo 40240. Krukken in Zwolle-Assendorp (1x) - van JenGZwolle

geo 40241-40244. Bruggen in de binnenstad van Zwolle (4x) - van jaruti

geo 40245-40246. Hanzestad Zwolle (2x) - van paulg92

geo 40247. Swolsche Engelen (1x) - van Erik_Los

geo 40248. Zwolle: vier de vrijheid (1x) - van Erik_Los

geo 40249. Challenge Travel Trail #8: Wereldwijd - van goldentree

26 mei 2024
Begin deze maand had ik de logrol getekend en nu ik terug was van mijn Braeckweekend bekeek ik of ik voldeed aan de gestelde eis. Daarvoor moest ik minstens 1 cache hebben gevonden in 25 landen. Hoewel ik het antwoord eigenlijk wel wist, heb ik toch even de checker gebruikt. Ik stond nu op 37 landen en binnenkort volgen Liechtenstein en Moldavië.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
"Vindt ten minste één cache in elk van 25 landen." Qualifying 37 / 25, PASSED
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


27 mei: PeterCoef vierde zijn verjaardag in zijn achtertuin in Pijnacker (1 cache)

40250a       40250b

geo 40250. Borrel in mijn achtertuin - van PeterCoef

27 mei 2024
PeterCoef vierde zijn 70e verjaardag in zijn achtertuin. Die lag helaas aan het water en er liep geen pad heen. Hoewel er ook toegang was via een 'belpunt' was, hadden toch 5 man in waadpak en 2 op een supboard de moeite genomen om de achtertuin via het water te bereiken. Ik arriveerde iets later en er stond al een grote groep geocachers te borrelen om de jarige te steunen in deze voor hem moeilijke periode. Toen de voorraad pils op dreigde te raken, kwam er nog een doos met bijzondere bieren op tafel, waarvan ik er nog eentje niet kende (Jopen Meesterstuk 2021). Een mooie verrassing! Het Event was officieel om 21.30 uur afgelopen, maar met Hopmaniak, Martin17, de jarige en zijn echtgenote hebben we nog een uur staan napraten over brouwerij 't Gansje in Goes, La Trappe Quadrupel 2008 en de Amazing Stroopwafels. Wat een geweldige avond!
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


28 mei: ondanks de regen viel er in de Delftse Hout nog wel wat te doen (3 caches)

40251a       40251b

geo 40251. 100 georganiseerde events - van Blackshadow

28 mei 2024 (favo)
In de regen was ik naar Delft gefietst voor een Cito in de Delftse Hout. Voorafgaand kon ik nog mooi even deze cache op 200 meter afstand doen. Daar had ik echter wel een ladder voor nodig, dus ik vroeg Peter van team DDThee of hij een ladder in zijn cache-camper had liggen. Spontaan tilde hij dat ding ook nog even naar de bewuste boom, waarna ik voorzichtig naar boven klom. Beneden heb ik de logrol getekend en gaf die daarna door aan de andere geïnteresseerden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40252. Cito Delftsehout #6 - van Blackshadow

28 mei 2024
Bij zijn planning had Blackshadow de regen van vanavond helaas niet voorzien, maar hij hield vol dat het om half acht droog zou worden. In mijn regenpak liep ik een klein rondje door de Delftse Hout, maar er viel niet veel op te ruimen. Wel vond ik een bierblikje van mijn sponsor dat door een grasmaaier in stukken was gehakt.
Bedankt en proost! Biertje

geo 40253. Nakletsen Cito Delftsehout #6 - van Blackshadow

28 mei 2024
Na de Cito in de regen kon er bij de auto van Blackshadow nog even worden nagepraat. Er was vanavond een zeer beperkte catering in de vorm van verschillende verpakte koekjes, waar je door goed voelen de lekkerste kon selecteren. En het werd inderdaad droog, dus om kwart over acht stapte ik weer op de bier-bike voor de terugreis.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


31 mei: Duitsland dag 1: op de heenweg 5 webcams en rond Hannover wat favoknallers (34 caches)

40254a       40254b

geo 40254. Die Neue an der A3 - van Team-Gurke

31 mei 2024
Met een groepje geocachevrienden was ik drie geweldige dagen in Duitsland vanwege het Mega-event in Hannover. We hebben overal gelogd met ons stempel van The Dutch Geocachers. Onze eerste koffiestop was bij deze nieuwe cache langs de A3. Fscheerhoorn had appeltaart meegenomen en die smaakte prima!
Danke und Prost! Biertje

geo 40255. Landluft - van Tüthe

31 mei 2024
De eerste koffiestop was dusdanig uitgekiend dat we ook nog naar deze tweede cache konden lopen.
Danke und Prost! Biertje

geo 40256. OWL Adventskalender 2023 Türchen 18 - van Schatzsucherchen

31 mei 2024
Er stonden voor onze eerste dag 5 webcam-caches op het programma. Op weg naar de eerste stopten we even voor een plaspauze en hier konden we gelijk deze cache loggen.
Danke und Prost! Biertje

40257

geo 40257. B.O.S.S.' Liebling - van Morinox

31 mei 2024 (favo)
Onze eerste webcam-cache stond in Paderborn. Naast de fontein op het Rathausplatz gingen we op een rijtje staan. Ik ben de tweede van rechts, met een biertje in zijn hand.
Danke und Prost! Biertje

geo 40258. Rastplatz Lippesee - van fldriver

31 mei 2024
Op weg naar onze tweede webcam-cache passeerden we deze Rastplatz. Opnieuw hielden we even een plaspauze en logden daarna deze cache.
Danke und Prost! Biertje

40259

geo 40259. Lemgo - van familysearch

31 mei 2024 (favo)
Onze tweede webcam-cache stond op de Marktplatz van Lemgo. We gingen weer op een rijtje staan en al heel snel stonden we op beeld. Ik ben de tweede van rechts, met een biertje in mijn hand.
Danke und Prost! Biertje

geo 40260. Beutelipper 5: Waisenhausplatz - van 2WeltenBummler

31 mei 2024
Vanwege een mini-challenge probeer ik al sinds april 2014 elke maand een cache in of bij een minibieb te vinden. En ook deze maand is me dat gelukt dankzij dit fraaie huisje in het Duitse Lemgo. Dankzij de duidelijke hint hadden we de nano snel te pakken. Daarna keek ik ook nog even of er boeken over bier stonden, maar dat bleek helaas niet het geval. Dit was overigens de 177e keer dat ik een cache in een minibieb vond!
Danke und Prost! Biertje

geo 40261. Schöne Plätze in Bad Salzuflen (1x) - van Primzahl2

geo 40262. Bad Salzuflen, Stadt der Salzquellen (1x) - van Primzahl2


40263       40264

geo 40263. Viele Gruesse aus Bad Salzuflen - van *The Gerbils*

31 mei 2024 (favo)
In Bad Salzuflen stond onze derde webcam-cache. De camera draaide over de Roter Platz en we moesten lang wachten voordat het beeld was ververst. Ik ben de tweede van rechts, met een biertje in mijn hand.
Danke und Prost! Biertje

geo 40264. Thermalsprudel III: die Geologie des Salzetals - van Nine&Dido

31 mei 2024
Terwijl we wachtten op verversing van het webcambeeld liepen we even naar de Thermalsprudel. De antwoorden waren niet lastig te vinden. Roenir zal ze opsturen. Daarna maakte ik nog een selfie bij de bron.
Danke und Prost! Biertje

40265       40266

geo 40265. Das ErlebnisGradierwerk in Bad Salzuflen - van Fyra

31 mei 2024
De berekening voor de coördinaten in Bad Salzuflen hadden we thuis al gedaan en vandaag hebben we de gevraagde foto gemaakt. In mijn collage heb ik natuurlijk ook een fraaie (oude) ansichtkaart van mijn woonplaats Leidschendam opgenomen.
Danke und Prost! Biertje

geo 40266. Quarzit: Gestein des Jahres 2012 - van TeamChritho

31 mei 2024
In Bad Salzuflen liepen we ook nog even naar deze grote steen. Voor het beantwoorden van de vragen hebben we hem goed bekeken en ik heb natuurlijk een foto gemaakt.
Danke und Prost! Biertje

geo 40267. Bad Salzuflen: Die Giebel - van mantlehf

31 mei 2024
In Bad Salzuflen hebben we nog door een paar straten gelopen om te zoeken naar een paar opvallende gevels. Bij het zoeken naar de cache voelde ik al heel snel het doosje zitten.
Danke und Prost! Biertje

40268

geo 40268. Marktplatz Bückeburg (Webcam-Cache seit 2005) - van DieSchaumburger

31 mei 2024 (favo)
Onze vierde webcam-cache van vandaag stond in Bückeburg. Na het parkeren wandelden we naar de Marktplatz en gingen bij de fontein staan. Ik ben de tweede van rechts, met een biertje in mijn hand.
Danke und Prost! Biertje

geo 40269. Kirchen und Museen in Bückeburg (1x) - DieSchaumburger

geo 40270. Bückeburg: da ist Musik drin (1x) - van findefuchs30


40272

geo 40271. Diagenese: Dinosaurierspuren aus der Kreidezeit - van horser

31 mei 2024
Na het poseren voor de webcam wandelden we naar het museum, waar we buiten de versteende sporen van de dinosauriërs bewonderden. We zochten naar de antwoorden en Roenir zal die insturen.
Danke und Prost! Biertje

geo 40272. Hubschraubermuseum Bückeburg - van Ka-scha

31 mei 2024
Tot slot liepen we naar het Hubschraubermuseum. Xizat liep voorop en haalde razendsnel de cache tevoorschijn.
Danke und Prost! Biertje

geo 40273. Rinteln Weserbrücke - van fliwatuet100

31 mei 2024
Op weg naar de webcam-cache in het centrum van Rinteln stopten we de auto ook nog even bij de Weserbrücke. Roenir en ik gingen op zoek, maar Eikenhofjes keek op de juiste plek.
Danke und Prost! Biertje

40274

geo 40274. Marktplatz Rinteln - van Teefax

31 mei 2024 (favo)
Op de Marktplatz van Rinteln stond de vijfde en laatste webcam voor vandaag. Gedisciplineerd gingen we weer op een rijtje staan om te wachten totdat de camera ons had gevonden. Ik ben de tweede van rechts, met een leeg bierflesje in mijn hand.
Danke und Prost! Biertje

geo 40275. Kranparkplatz - van Arijo

31 mei 2024
Deze cache stond op ons verlanglijstje vanwege de mooie D/T-waarde van 1/4. Roenir kon de cache pakken en met wat kunst- en vliegwerk wist hij hem ook weer terug te plaatsen.
Danke und Prost! Biertje

geo 40276. Ladezeit-Verkürzung - van TimHugo

31 mei 2024
Nu hadden we eindelijk Hannover bereikt en hier moest even worden getankt. Tegelijkertijd konden we ook deze cache zoeken. En vinden!
Danke und Prost! Biertje

40277

geo 40277. 81er Matrix Challenge - van mr.vain101

31 mei 2024 (favo)
Vanaf de parkeerplaats bij de benzinepomp wandelden we met onze ladder naar de plek onder het viaduct. Eikenhofjes klom omhoog en heeft de logrol gestempeld.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. OK: found 19 caches per D/T (need: 1)
Danke und Prost! Biertje

geo 40278. Unten-Oben - van J-C-L

31 mei 2024 (favo)
Onder het viaduct gingen we op zoek naar deze cache. Eikenhofjes had de beste ogen en spotte hem. Hij bleek ook nog eens veel groter dan we hadden verwacht. Leuk gedaan!
Danke und Prost! Biertje

geo 40279. Charly's Brücke - van J-C-L

31 mei 2024
We liepen nog even door naar deze cache onder Charly's brug. Terwijl mijn vrienden bleven wachten, dook ik eronder. Eerst zag ik niets, maar uiteindelijk voelde ik hem wel!
Danke und Prost! Biertje

40280

geo 40280. TB Haus Välkommen till Sverige - van NiCh7077

31 mei 2024 (favo)
In volkstuincomplex Reinhold stond dit Zweedse huisje op ons te wachten. Na het vinden van de sleutel hebben we het logboek gestempeld en heb ik gelijk een flink aantal TB's achtergelaten.
Danke und Prost! Biertje

geo 40281. Cache & Coffee - van GeoheimnisträgerTeam

31 mei 2024
Nadat we de auto hadden geparkeerd, hebben we ook nog wat mooie caches in het centrum van Hannover bezocht. Hoewel ik niet van koffie hield, ben ik mijn vrienden gevolgd naar deze plek, waar we nog net voor sluitingstijd naar binnen konden.
Danke und Prost! Biertje

geo 40282. Das LABor vom Geoheimnisträger (1x) - van GeoheimnisträgerTeam

geo 40283. Fairkauf - van GeoheimnisträgerTeam

31 mei 2024 (favo)
Nadat we de brievenbus hadden gevonden, bleek dat het slot niet meer werkte. Dat was al een paar keer eerder gemeld. Na het loggen heb ik toch even in de etalages gekeken en heb daar in ieder geval één cijfer van de code weten te vinden.
Danke und Prost! Biertje

geo 40284. Edel STADTgestalten - van GeoheimnisträgerTeam

31 mei 2024 (favo)
Hier hebben we even flink lopen zoeken. Een buurman viel dat op en wees ons ongevraagd waar de cache zat. Achteraf snapten we nu ook de hint. Heel mooi verstopt!
Danke und Prost! Biertje

40285

geo 40285. Gewoon omdat het kan 40 - van TheSpaceCachers

31 mei 2024
Na het inchecken bij ons hotel moesten we ons haasten omdat TheSpaceCachers een Event had georganiseerd, gewoon omdat dat kon. Het was behoorlijk druk aan de Maschsee, want meer dan 100 enthousiaste teams kwamen hier op af. Het logboek van 1 pagina moest al snel worden uitgebreid tot 3 pagina's. Het was dus unaniem een belachelijk groot succes!
Danke und Prost! Biertje

geo 40286. 96/8 - van lavette96

31 mei 2024
Deze cache lag op het Event-terrein, dus die konden we mooi gelijk even stempelen. Ook de rest van de serie hadden we opgelost, maar daar was voor vanavond helaas geen tijd meer.
Danke und Prost! Biertje

geo 40287. #schlussmitschmutzig: Trügerischer Schein - van GeoheimnisträgerTeam

31 mei 2024 (favo)
Met deze kliko-cache hebben we 2 dagen plezier gehad: vanavond, toen we van alles probeerden voor het slot, maar fscheerhoorn ineens de oplossing ontdekte. En twee dagen later, toen Roenir in zijn gsm ontdekte dat hij deze cache had gelogd, maar zich dat niet meer kon herinneren. Heel leuk gemaakt!
Danke und Prost! Biertje

40287

Terug naar boven

Door naar juni 2024