Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2006

25 caches gevonden (logs 945-969)

945

geo 945. Goos - van THBR

13 oktober 2006, 11:10
Vanwege een bierweekend in de buurt van Eerbeek was ik vanmorgen al vroeg met de trein vertrokken om van te voren nog een paar caches te zoeken. Door een wisselstoring was ik helaas veel later dan gepland in Apeldoorn, waar mijn OV-fiets al stond te wachten. Na een kwartiertje stond ik oog in oog met Goos. Vanwege het bladerdak zag ik even niet goed welke richting Gozewijn precies keek, waardoor ik eerst wat tijd besteedde aan onnodig gezoek in een verkeerd bosperceel. Maar na een frisse blik en een verfrissend blikje bier had ik het lokdoosje in handen en kon ik op zoek naar het koekoeksnest. Het was erg stil in het bos, zodat dit geen problemen opleverde. Een passerende jogger keek niet op of om, hoewel het lokdoosje prima functioneerde! Een fraai uitgevoerd idee, deze cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 946. Ruitersmolen - van Wil&An

13 oktober 2006, 11:50
Vanwege een bierweekend in de buurt van Eerbeek was ik vanmorgen al vroeg met de trein naar Apeldoorn vertrokken om van te voren nog een paar caches te zoeken. Met de OV-fiets bereikte ik de Ruitersmolen. Het terras lokte, maar ik betwijfelde of hier wel bier getapt werd. Eerst maar eens wat jaartallen opzoeken, en daarna op zoek naar de cache. Er stond al een (leeg) bierblikje klaar, dus het was duidelijk waar ik moest zoeken. Toch dacht ik even dat de cache verdwenen was, maar toen ik voor de zekerheid een foto maakte, zag ik ineens wat opflitsen... Het doosje zat zo propvol, dat ik helaas geen TB kon achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 947. Boskabouter - van De Vrijenberg

13 oktober 2006, 12:40
Vanwege een bierweekend in de buurt van Eerbeek was ik vanmorgen al vroeg met de trein naar Apeldoorn vertrokken om van te voren nog een paar caches te zoeken. Met de OV-fiets ging ik richting Loenen, op zoek naar de boskabouter. Ik ben de kist wel vijf keer gepasseerd, totdat ik ineens doorkreeg waar ik moest zoeken. Hoe kon ik zo'n formaat toch over het hoofd zien? TB Froggie sprong naar buiten en maakte kennis met TB Bob the Builder, die zich wel thuis voelde in deze gereedschapskist.
Bedankt en proost, Biertje

geo 948. Imbosch - van BigBird

13 oktober 2006, 13:35
Vanwege een bierweekend in de buurt van Eerbeek was ik vanmorgen al vroeg met de trein naar Apeldoorn vertrokken om van te voren nog een paar caches te zoeken. Met de OV-fiets ging ik richting De Imbosch. Het heuvelachtige gebied maakte het me behoorlijk lastig, want mijn fiets had geen versnellingen. Een groepje mountainbikers passeerde me vlak nadat ik de afslag naar de cache had genomen. Maar nu had ik even het rijk alleen en kon ik genieten van de omgeving en tegelijkertijd de kist openen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 949. G'ebbes - van Ernst, Gemma & Richard adopted bij Blazez

13 oktober 2006, 14:45
Vanwege een bierweekend in de buurt van Eerbeek was ik vanmorgen al vroeg met de trein naar Apeldoorn vertrokken om van te voren nog een paar caches te zoeken. Met de OV-fiets was ik via Loenen richting Rheden gereden. Op 500 meter van de cache zette ik mijn fiets tegen het hek voor een korte wandeling. De doos is simpel maar doeltreffend verstopt en bevatte ook nog een leuke TB. Terug een iets andere weg genomen, waardoor ik wat langer in dit bos rondzwierf voordat ik mijn fiets terugvond.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


950

geo 950. Leusveld - van Piet&Lein

14 oktober 2006, 13:00
Vanwege een zwaar bierweekend in de buurt van Eerbeek was ik vandaag met twee vrienden met goede ogen (Miauw en Bozo de Clown) op pad gegaan. Een korte wandeling in de natuur, dat zou ons goed doen, was het idee. Iets voor twaalf uur parkeerden we de auto en even later hoorden we de klok van het landhuis slaan, precies zoals was beschreven.
De foto's waren goed gekozen, want onze voorspellingen tijdens de wandeling kwamen elke keer niet uit. Zelfs toen er nog maar drie foto's over waren, moesten we onze ogen nog goed open houden. Het hoofdrekenen ging gelukkig foutloos, zodat we in één keer op de juiste locatie stonden. Daar ontdekte Bozo al snel de doos. We waren weer terug bij de auto toen de klok van het landhuis precies één uur sloeg. Tijd voor een biertje!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 951. Kabouter Spillebeen - van oudersvanklaas

21 oktober 2006, 9:40
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. De opgave van Spillebeen, de eerste cache van vandaag, moet hoognodig worden aangepast: op de lantaarnpaal staat geen P meer, het getal van twee cijfers is vervangen door het enkele cijfer 7, en in de kist zit geen camera. Toch wist ik het begin van de 766 plankjes te vinden. De eerste regenbui van vandaag was inmiddels losgebarsten en het lopen met een fiets over de glibberige plankjes viel niet mee. Toch ging het tellen me aardig af, tenslotte was ik nu nog redelijk nuchter. Hoewel? Achteraf ontdekte ik dat ik in het logboek als datum de 23e heb gezet. Dat moet dus de 21e zijn. Kabouter Stereofun heb ik hier achtergelaten; dat vond ik wel toepasselijk bij een cache die Kabouter Spillebeen heet. (TB Melman, die hier zou liggen, heb ik niet gezien.)
Bedankt en proost, Biertje

952

geo 952. Het Lognes van Langedijk - van Team Ovide

21 oktober 2006, 10:10
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Het was even droog, dus de eerste hondenuitlaters waagden een rondje rond het meer. Met de fiets wist ik de cache tot op 5 meter te naderen. Die bleek uiteindelijk veel groter dan ik in eerste instantie vermoedde. Monsterlijk groot, zou ik bijna zeggen. Afdekken kostte daarom veel handigheid en tijd. Na afloop nam ik nog even een kijkje bij de houten observatieplek op de heuvel, vanwaar men waarschijnlijk het monster van het Lognes van Langedijk in de gaten houdt. Achteraf ontdekte ik dat ik in het logboek als datum de 23e heb gezet. Dat moet dus de 21e zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 953. 925 jaar Langedijk deel 1 - van Roestje

21 oktober 2006, 10:40
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Inmiddels bestaat Langedijk 926 jaar, maar deze zaterdagochtend was er weinig van de feestelijkheden te merken. De eerste micro ligt tegenover het museum Broeker Veiling dat een terras heeft met plaats voor 92,5 dorstige bezoekers. Maar nu was het volkomen leeg. Daarom dus snel door naar de volgende. (Waarschijnlijk door mijn dringende behoefte aan drank heb ik per abuis op de logrol als datum de 23e gezet, in plaats van de 21e.)
Bedankt en proost, Biertje

geo 954. 925 jaar Langedijk deel 2 - van Roestje

21 oktober 2006, 10:55
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Ook bij de tweede Langendijkse micro was het uitgestorven. Op het aangrenzende kerkhof met ruimte voor 925 zielen hing een serene stilte. De logrol was inmiddels volgeschreven, maar op de achterzijde is nog blanco ruimte genoeg. (Waarschijnlijk door mijn dringende behoefte aan drank heb ik per abuis op de logrol als datum de 23e gezet, in plaats van de 21e.)
Bedankt en proost, Biertje

955

geo 955. Het Langedijkertje - van Roestje

21 oktober 2006, 11:05
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Tijdens de route door Langedijk was dit de eerste keer dat ik mensen zag bij een cacheplek: een moeder met een kinderwagen passeerde me terwijl ik deed alsof ik onschuldig mijn fietsbanden controleerde. De kist was daarna snel gevonden. Vanwege de ruimte kon ik hier makkelijk een geocoin achterlaten. (Waarschijnlijk door mijn dringende behoefte aan drank heb ik per abuis in het logboek als datum de 23e gezet, in plaats van de 21e.)
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#74. 925 jaar Langedijk deel 3 - van Roestje

   dnf 21 oktober 2006
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. De derde micro van Langedijk heb ik niet kunnen vinden. De twee geldautomaten waren continu in bedrijf, want half Langedijk heeft op zaterdag geld nodig. Uiteindelijk heb ik het opgegeven. Nergens een micro kunnen ontdekken, terwijl ik na een half uur rondsnuffelen bij het bankgebouw wel erg begon op te vallen. Voordat de politie zou komen, ben ik daarom maar vertrokken.
Biertje

geo 956. 925 jaar Langedijk deel 4 - van Roestje

21 oktober 2006, 11:45
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Ook bij de vierde micro was het weer erg stil. Ik was nog maar net begonnen met zoeken, toen er iemand naar buiten kwam en direct riep waar het kokertje lag. Ja, vriendelijk en behulpzaam, daar staan de Langedijkers al 926 jaar om bekend. Café Celavie was helaas nog niet open. Eerst dus maar verder naar nummer 5.
(Waarschijnlijk door mijn dringende behoefte aan drank heb ik per abuis op de logrol als datum de 23e gezet, in plaats van de 21e.)
Bedankt en proost, Biertje

geo 957. 925 jaar Langedijk deel 5 - van Roestje

21 oktober 2006, 12:00
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Het was weer begonnen met regenen en de kerktoren sloeg exact twaalf keer. Op een zeer rustig plekje had ik de vijfde micro snel in handen. De blaadjes bleken als een prop in de koker te zitten, dus het kostte enige moeite om ze eruit te wurmen. Gelukkig was het deel met de aanwijzing nog goed te lezen. Nu kon ik op zoek naar de finale.
(Waarschijnlijk door mijn dringende behoefte aan drank heb ik per abuis op de logrol als datum de 23e gezet, in plaats van de 21e.)
Bedankt en proost, Biertje

958

geo 958. 925 jaar Langedijk de finish - van Roestje

21 oktober 2006
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Met 4 van de 5 aanwijzingen van de Langedijk-serie (bij de Rabobank had ik niets gevonden) had ik 10 mogelijkheden (9,25 om exact te zijn) voor de eindcache. Ik koos eerst maar de dichtstbijzijnde. Om die plek te bereiken kostte me nogal wat moeite en tijd, maar uiteindelijk vond ik de cache op een aantrekkelijke locatie. TB Froggie wilde hier graag een paar dagen vertoeven. TB Scorpion is niet aanwezig. (Waarschijnlijk door mijn dringende behoefte aan drank heb ik per abuis in het logboek als datum de 23e gezet, in plaats van de 21e.)
Bedankt en proost, Biertje

geo 959. Hotel de Botel - van Zoe_elmo

21 oktober 2006, 13:05
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. In dit bos kwam ik een vader met z'n zoontje tegen die ook bezig waren met een speurtocht (vanwege een verjaardagsfeestje). Hun aanwijzingen hingen in plastic zakjes aan de bomen. Ik moest wat lager zoeken, maar al snel zag ik een opvallend hoop takken. In de kist zat geen enkele TB. (Waarschijnlijk door mijn dringende behoefte aan drank heb ik per abuis in het logboek als datum de 23e gezet, in plaats van de 21e.)
Bedankt en proost, Biertje

geo 960. Sequence - van Team Loos

21 oktober 2006, 13:45
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Voor het puzzeltje moet je niet te veel gedronken hebben, want bij elke vergissing moet je weer opnieuw beginnen. Vandaag kon ik kijken of ik foutloos had gewerkt. Een tegenvaller was dat café De Vergulde Valk niet geopend was. Maar de cache had ik snel in handen. Vanwege de regenbuien waren er weinig mensen op straat, dus loggen kon ongestoord en ongezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 961. Berkmeerdijk - van Team2CV

21 oktober 2006, 14:10
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Het was weer even droog toen ik over de Berkmeerdijk fietste, en in mijn enthousiasme fietste ik iets te ver door. Even omkeren dus. De cache was direct gevonden omdat iemand er een opvallend flesje naast had geplaatst. Helaas was het leeg...
Bedankt en proost, Biertje

geo 962. Ovide's cache - van Burskey

21 oktober 2006, 15:10
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. De Waarderhout is niet toegankelijk met de fiets, dus moest ik een stukje lopen. Ik dacht dat ik het kleine paadje moest volgen, maar het blijkt dat je toch echt de jungle in moet. Na de buien van vanochtend was het nu behoorlijk opgeklaard en daardoor zag ik de cache al vlot. Een naaktslak had zich behaaglijk op een munt van een dollar vastgezet. Daarom nam ik maar de mini mee. Terug werd ik vergezeld door een kudde nieuwsgierige honden. Of roken ze het bier in mijn rugzak?
Bedankt en proost, Biertje

963

geo 963. Foreign Exchange 1: South Florida- van Goofy

21 oktober 2006, 15:45
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Ik was inmiddels tussen Heerhugowaard en Avenhorn aanbeland en fietste recht op de drie molens af. Vlakbij de cache was juist iemand bezig zijn boot op het droge te trekken. Ik kon dus mooi ongestoord de kist pakken en de TB pikken. Ik had namelijk verder geen dingetjes uit Florida bij me om te ruilen. Nog even een fotootje maken en dan snel weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 964. De Banpaal - van Zoe_elmo

21 oktober 2006, 16:20
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Vlak na de Dwalers arriveerde ik bij de banpaal. Even mijn fiets tegen de paal gezet en het potje gepakt. De Zompies hadden nog niet gelogd, hoewel ze tien minuten geleden hier waren geweest. Of was hun horloge soms nat geworden? Van banpalen had ik nog nooit gehoord: geocachen, zo leer je nog 's wat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 965. Net er naast - van Arend & Patries

21 oktober 2006, 17:40
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Ik was in de buurt van Purmerend of eigenlijk: net er naast. De cache was goed met de fiets te bereiken. Ik passeerde een kudde schapen, die dachten dat het voedertijd was en luid blatend naar me toe renden. Of roken ze die sterke bierlucht? wink Het kistje bevatte ook nog eens een TB. Degene die na mij komt, vist er dus net naast!
Bedankt en proost, Biertje

966

geo 966. Dolletje - van Arend en Patries en Team Adme

21 oktober 2006, 18:25
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Op weg naar Dolletje passeerde ik het statige station van Kwadijk, aan de spoorlijn van Zaandam naar Enkhuizen. Dit station werd al in 1938 gesloten. In de vroegere dienstwoning woont nu een weduwe en de overige ruimtes worden gehuurd door een aantal kunstenaars. Met de cache (een doorzichtig plastic doosje) is iets vreemds aan de hand. Het logboekje bestaat uit een blokje met gele post-it briefjes. De laatst geschreven log was van Team-Eppie van 25 september! Wat hebben de drie hunters uit oktober dan gevonden? Liggen er hier soms twee caches? Dat zou pas echt een dolletje zijn!
Bedankt en proost, Biertje

geo 967. Op bezoek bij familie in Purmerend - van Madmull (geplaatst door WildeFa)

21 oktober 2006, 19:00
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. In de afgelopen jaren heb ik al diverse familieleden van WildeFa bezocht. In Purmerend blijkt er ook nog familie te wonen, maar het was inmiddels donker geworden en ik vroeg me af of ze wel open zouden doen... De cache werd goed bewaakt door een grote spin op een mooi plekje. Na afloop heb ik een foto gemaakt met een sluitertijd van 2 sec. en een onvaste hand vanwege de genuttigde alcohol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 968. Noordhollands Kanaal - van Arend & Patries

21 oktober 2006, 20:50
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik om 09.00 uur voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. Ik was inmiddels op de terugweg naar Alkmaar, waar ik om 22.00 zou arriveren. Maar voor die tijd passeerde ik nog het Noordhollands Kanaal, dus die cache kon ik niet laten liggen. De juiste weg is in het donker lastig te vinden. Ik heb mijn fiets maar bij een bushokje gezet en heb de laatste meters lopend afgelegd. Toen ik eenmaal op de juiste locatie stond, was de box gelukkig snel gevonden. Tot mijn verrassing zat er een TB in, een gele jeep. Die heb ik achterop de fiets meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 969. Veenwatering - van 4puppies

29 oktober 2006, 17:40
Na een bierweekend met vrienden in Zandvoort moest er op de terugweg nog even gestopt worden bij café Maaldrift. Dat is inderdaad op zondag gesloten. Dan maar iets doorrijden naar het watertje in het veen. Hier toch wat langer dan gebruikelijk moeten zoeken, en daarna bij gebrek aan kleine vingertjes de micro in onderdelen tevoorschijn gepeuterd. Gezien de logs was het vandaag erg druk geweest met uitzichtgenieters. Mijn korte genieten werd wat verstoord door drie voorbijrazende automobilisten die het bord met 10 km blijkbaar hadden gemist. Of waren ze hevig op zoek naar drank?
Bedankt en proost, Biertje

969

Terug naar boven

Door naar november

© www.mijn-eigen-website.nl (design)