Blik op Biertje

Bierpraat september 2006

83 caches gevonden (logs 861-944)

861

geo 861. Bezige bijen / Busy bees - van Jean-Paul

1 september 2006, 14:05
Op mijn blauwe huurfiets vertrok ik vanaf CS richting de bloemetjes en de bijtjes. Vlakbij mijn bestemming hoorde ik ineens wat gezoem. Of nee, het was gesis. Mijn achterband liep langzaam leeg. Ik liet me echter niet afleiden, maar hield me volledig bezig met de cache. Daar kon ik gelukkig makkelijk bij. (Inventieve graaimethode weggelaten in verband met mogelijke spoilers.) Mijn strak geplande programma werd nu in de war geschopt, want eerst moest ik terug naar het station voor een andere fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#63. AMS2 - Nooit Meer... - van Erbie & Orbie.nl

   dnf 1 september 2006
Een betrekkelijk makkelijke cache? Welnee, dit is helemaal geen makkelijke! Toen ik in het parkje arriveerde zaten er op bijna alle bankjes wel bezoekers, en op de plek waar ik de cache vermoedde zaten twee zwervers ontspannen een biertje te drinken. Ook vanaf een afstand herkende ik direct het goedkope supermarktmerk. Ik was van plan even te wachten, maar uit het struikgewas kwamen ineens nog twee zwervers, inclusief de plastic tassen met al hun bezittingen. En nog iets later kwamen er nog eens drie aanlopen, met een nieuwe voorraad bier die ze uitdeelden, en ze leken niet van plan op korte termijn te vertrekken. Ik denk dat deze cache alleen tijdens zware regenbuien of om 7 uur 's morgens te doen is. Of je moet 50 meter verderop een barbecue organiseren en alle zwervers uitnodigen. Ik kom in de winter nog wel eens terug...
Biertje

geo 862. Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen - van Erbie & Orbie.nl

1 september 2006, 15:30
Een Nederlandse cache met een beschrijving alleen in het Engels? Deze cache is blijkbaar speciaal gemaakt voor toeristen die Amsterdam bezoeken. Vandaag was ik natuurlijk zelf ook een toerist, want ik was behoorlijk ver uit de buurt van de Driehoek. Of toch ook weer niet? Met de fiets had ik het startpunt snel bereikt. Voor het tellen van de treden, mensen en cijfers moest ik me met fiets en rugzak wel door behoorlijk wat toeristen worstelen. Maar daarna kon ik op weg naar WP2 en WP3. De cache wist ik door middel van de fototruc te bemachtigen: met de camera in de ene hand heel lang zoeken naar het juiste plaatje en tegelijkertijd met de andere hand het doosje pakken. De inhoud was geheel in thema, maar daar was ik niet op voorbereid. Dus niets in of uit. Please, can you also put a Dutch translation of this cache for visitors from Holland?
Bedankt en proost, Biertje

geo 863. 1000 + 3 rondjes - van Shamrock Stone

1 september 2006, 16:00
Vandaag maakte ik op de fiets een rondje door Amsterdam. Toen ik bij de rotonde kwam, reed ik daar door een foutje een extra rondje omheen. Maar uiteindelijk stond ik tussen de 1000 + 3 rondjes. Die 3 herkende ik direct, maar waren dat er echt 1000? De deksel van het kokertje was ook rond en die Amsterdamse vrouw die voorbijkwam ook. Maar het meest benieuwd was ik naar het terras van café Oostoever, want wellicht dat ik daar een rondje zou krijgen!
Bedankt en proost, Biertje

864

geo 864. Zuiveringspark - van Team JuTep

1 september 2006, 17:00
Die paar biertjes die ik vanmiddag had gedronken, begonnen ineens hun tol te eisen: bijna vergat ik het bankje mee te tellen waartegen ik mijn fiets had neergezet, maar de tree die onder water lag zag ik over het hoofd. Daardoor stond ik op de verkeerde plek naar WP2 zoeken. Toen mijn bloed weer helemaal gezuiverd was en de alcohol verdwenen, had ik mijn fout snel door en kon ik de objectcode en de handvatten noteren. In het bierbrouwproces werkt men met vergistingstanks, maar die zijn meestal niet zo groot als die ik hier zag. Via het druppelgordijn, de put en de storingstelefoon kwam ik op de plek waar de kist voor me klaar stond. Het neefje van Pooh, dat ik eind vorig jaar in Drenthe had gevonden, dook gelijk naar binnen. Hij hoopt binnenkort Pooh te ontmoeten, zodat ze samen gezellig over hun belevenissen kunnen kletsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 865. Phoenix - van Shamrock Stone

1 september 2006, 17:25
Tijdens mijn fietstocht naar deze uithoek van de Sloterplas zat ik te piekeren waarom deze cache Phoenix is genoemd. Wellicht omdat hij eind maart uit zijn eigen as is herrezen? Maar die afbeelding van die sterrennevel dan? Of is dat een onderwateropname? Ondertussen was ik de cachelocatie zojuist voorbij gefietst, zag ik ineens. Ik tuurde over het water en bedacht dat dit een ideale cache is om op een regenachtige zondagochtend met z'n viertjes te doen, als je 'm kunt vinden tenminste. Daar had ik geen moeite mee: de eerste boom was direct bingo.
Bedankt en proost, Biertje

geo 866. "Vigilat Ut Quiescant" - van klaproos

1 september 2006, 18:50
Eind december was ik in Amsterdam en kon toen op mijn route 3 bureaus bezoeken. Vandaag waren de overige 4 aan de beurt. Ik had het natuurlijk extra lastig, want naast (en soms in) veel voormalige politieposten zit nu een horeca-onderneming. De tijdsdruk weerhield me jammer genoeg van een uitgebreid onderzoek en ik hield het alleen bij het noteren van nummers. Door het zorgvuldig lezen van voorgaande logs had ik al een vermoeden waar ik uiteindelijk zou belanden, maar toch was het een verrassing dat ik de kist in handen kreeg. Het was een leuke tocht, waarbij je dit keer steeds omhoog moest kijken in plaats van naar beneden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


867

geo 867. Traditional - van mc gregor

2 september 2006, 11:35
Met de fiets vanaf Almere Centrum bezocht ik eerst maar eens dit (uiterste) puntje. Het pad is in het begin nog goed begaanbaar, maar gaandeweg wordt het asfalt steeds meer overwoekerd door stengels en prikkels. Hier mag wel wat onderhoud worden gepleegd! wink
Voor mensen met een scherpe blik is de traditionele cache al van verre zichtbaar. Terwijl ik smachtend een traditioneel biertje open, passeert er een scheepje waar men nog aan de ochtendkoffie zit. Dan is het tijd voor de terugtocht. Natte voeten heb ik niet gekregen, wel een lekke band. Maar dat merkte ik pas een uur later.
Bedankt en proost, Biertje

geo 868. Vier keer is IJsbrecht - van Achtbaangek

2 september 2006, 13:30
Een vergaderlocatie in het midden van drie punten? Dat kwam me hel bekend voor. De leden van De Driehoek hebben daar twee jaar geleden al voor gekozen, om van het gekibbel af te zijn. De vergaderruimte van Gijsbrecht zou ik tijdens mijn strooptocht door de polders in het voorbijgaan wel even aandoen. Helaas, dat viel vies tegen. Vorige week stond ik ook al hier, op zoek naar sporen van bewoning. Ik had toen ook al bedacht dat er voor de wandeling K5YC er twee mogelijkheden zijn: het start- en het eindpunt. Dat gaf een plekje verderop, waar met wat fantasie de hint ook goed toepasbaar leek.
Vandaag was ik terug. Twee keer is Bierrecht, dacht ik, toen ik moedeloos om hulp riep. Ik raadpleegde de oude wijze vader van IJsbrecht, Willem de Eerste. Met zijn rustige stem en bemoedigende woorden wist hij me weer te kalmeren, zodat ik na een kwartier de kwaad weggeworpen GPS weer durfde op te rapen. Na nog eens twintig minuten kwam het zelfvertrouwen weer een beetje terug en was ik in staat mijn probleem aan hem voor te leggen. De locatie bleek goed, sterker nog, ik was al op 10 cm van de cache geweest! De hint was kennelijk bestemd voor Karel de Korte...
Hoe het overleg tussen de twee ridders is afgelopen, is mij onbekend. Wel trof ik twee vreemde flessen en een kanonskogel aan. Ik tekende de presentielijst, pakte mijn stalen ros en draafde verder het woeste land in, op zoek naar nieuwe ontberingen...
Bedankt en proost, Biertje
PS: ik vond de cache overigens op 55 meter van het berekende punt. Dat zijn correctiefactoren 1,374 en 0,032.

geo NF#64. De negen Ontberingen van het Geocachen - van Achtbaangek

   dnf 2 september 2006
De ergste ontbering die je maar kan bedenken: een hele moeilijke tocht lopen en dan uiteindelijk de cache niet kunnen vinden! Het berekende eindcoördinaat lag op 1,5 kilometer afstand voorbij het hek waar je niet over hoeft. Dat kon niet kloppen. Een essentieel cijfertje dan maar veranderd, maar daar werd het pad versperd door huizenhoge brandnetels. Die ontbering hadden we bij 7 toch al gehad? Ik besloot terug te keren en thuis nog eens rustig de zaak te overdenken, met een biertje natuurlijk.
Biertje

geo 869. Baken Geocache - van Baken-Geocacher

2 september 2006, 16:40
Vorige week was ik ook al in Almere en heb toen de punten bezocht die ik niet op internet had kunnen vinden. Maar ik kreeg toen een zeer vreemd eindcoördinaat en kon dus niet op weg naar de cache. In de trein terug zag ik dat ik een klein (hoofd)rekenfoutje had gemaakt. Zo zie je maar Jeroen: wiskunde is een heel belangrijk vak als je gaat geocachen! Vandaag was ik opnieuw in Almere en kon ik kijken of ik de berekening nu wél goed had. Inderdaad, alles klopte en het kistje bleek propvol te zitten. Oja, bij wp8 (Engels) ontdekte ik dat de International School sinds 30 augustus is verhuisd en een nieuw telefoonnummer heeft. De antwoorden bij die vraag zullen dus aangepast moeten worden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


870

geo 870. Waar? Daar!: Wittenburg - van Quaerens

4 september 2006, 21:45
Een fietstochtje rond het Bierpaleis? Helaas had ik belangrijke afspraken met de biervereniging, waardoor ik het goud en zilver aan anderen moest overlaten. Vanmorgen las ik dat de een de Wittenburg niet was tegenkomen en dat de ander dacht dat Quaerens uit Wassenaar kwam. Bovendien had ik nergens in de routebeschrijving de woorden "gezellig café" zien staan. Dit zou dus geen eenvoudige klus worden!
Na een dagje ontspannen koffiedrinken bij de baas pakte ik de Biermobiel en ging ik op (fiets)pad. In een hoog tempo vlogen de wp's voorbij. Ik passeerde het eiland waar Q in korte broek tussen de brandnetels had gestaan. Daarna ontdekte ik dat restaurant De Knip alleen geopend is voor lunch en diner, dus ik moest doorfietsen naar De Oude Sluys voor een verfrissend witbier (zonder citroen).
Nadat alle cijfertjes waren verzameld, kwam het lastigste deel: het vinden van de juiste weg naar de cache. Kennelijk had ik wat witbier gemorst op mijn GPS, want het pijltje wees tien minuten lang de verkeerde kant op, waardoor ik wat extra kilometers heb gefietst voordat ik de bordjes 'eigen weg' en 'verboden toegang' tegenkwam. In het donker legde ik de laatste tweehonderd meter af en op de tast greep ik eerst in wat brandnetels en daarna pas de doos. Een mooi en romantisch plekje! Het is duidelijk dat Q een Wassenaars vriendinnetje moet hebben gehad...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 871. Kiekendief - van JeRiEs team

6 september 2006, 8:30
Vandaag opnieuw een fietsrondje door de Flevopolder. Kiekendief was de eerste. Alle punten makkelijk gevonden en toen op zoek naar de cache. Eerst bij de buren zitten wroeten (niets gevonden) en daarna in de juiste tuin. De buurvrouw kwam toen net aanfietsen en zei direct dat ik daar goed zat. Gelukkig, want ik voel me altijd wat ongemakkelijk bij voortuincaches. En hoera, een TB!
Bedankt en proost, Biertje

geo 872. Pfff, nog 210 te gaan... - van Nightfire

6 september 2006, 9:35
Ik had er nog 129 te gaan, want tot nu toe had ik al 871 caches gevonden. Terwijl ik om half 9 de coördinaten van het startpunt invoerde, zag ik dat het terrein pas om 9 uur openging. Gelukkig fietste ik eerst een paar keer fout, zodat ik om 5 over 9 bij het (openstaande) hek stond. Lenig sprintte ik naar de top van de toren. De coördinaten vond ik niet, maar met de zwarte letters en cijfers had ik al snel de locatie bepaald. Vanwege de door velen gevreesde brandnetels maakte ik een extra omtrekkende beweging, maar dat bleek helemaal niet nodig. Pfff, had ik nou maar m'n korte broek bij me gehad...
Bedankt en proost, Biertje

geo 873. Een brug te ver - van Blokhut

6 september 2006, 11:55
Een cache waarbij je het hoofd koel moet houden, want een rekenfoutje is snel gemaakt. Op deze onverwacht zonnige dag zette ik mijn fiets neer bij het startpunt en trok het Kromslootpark in. Op weg naar WP2 dacht ik de cache al te zien liggen: een grote plastic zak met bierblikjes. Die bleken allemaal leeg te zijn, dus toch maar verder met de tocht. De grote grazers waren vandaag een dagje vrij, en ik kwam daardoor niets of niemand tegen op mijn pad. Tip: blijf gewoon op de dijkjes lopen, ook al lijkt een doorsteek door het weiland korter. Het is misschien wel korter, maar ook beslist een stuk natter!
Op het bankje alle getallen vier keer opgeteld, zodat ik in één keer goed naar de cache zou lopen. Dat werd beloond met de vlotte vondst van de doos, waarbij ik tijdens het loggen een paar keer vriendelijk werd begroet door een aantal uitgehongerde mugjes.
Bedankt en proost, Biertje

874

geo 874. Rondje Haven - van Hospiheks en Milky way

6 september 2006, 13:35
Dit rondje is inderdaad goed op de fiets te doen. Vanwege het onverwacht mooie weer ging ik bij WP2 twijfelen of ik eerst even een rondje op een van de gezellige terrasjes zou doen. Vanwege mijn ambitieuze programma voor vandaag besloot ik toch maar door te gaan. Uiteindelijk bereikte ik de cachelocatie. Die vond ik niet bepaald kindvriendelijk: ernstig vervuild en overal stukken prikkeldraad. Uitkijken dus! Ik heb hier erg lang lopen zoeken: de genoemde voorwerpen in de hint zijn hier ruim aanwezig, maar onder de bomen had ik een groot gebrek aan ontvangst. Gelukkig heb ik de cache toch gevonden. Snel terug naar de haven, naar het terras!
Bedankt en proost, Biertje

geo 875. [KW061] De negen Ontberingen van het Geocachen - van Achtbaangek

6 september 2006, 14:20
Tijdens mijn tweede zoektocht naar deze cache had ik voldoende tijd om alle ontberingen eens op een rijtje te zetten. Naar mijn idee zijn er drie soorten: ontberingen door jezelf veroorzaakt, veroorzaakt door de cachelegger en veroorzaakt door derden.
Ontberingen die door jezelf zijn veroorzaakt:
slechte voorbereiding (geen reservebatterijen/regenjas/pen, oude uitdraai)
slecht lezen
slecht rekenen
slecht kijken/zoeken
verkeerde coords invoeren
verkeerd opschrijven/overschrijven
verkeerd lopen, uitglijden, in brandnetels grijpen

Ontberingen veroorzaakt door de cachelegger:
gemiste kennis (geen vraag over interessante info)
oninteressante tellingen
zinloze (want thuis oplosbare) vraagstelling
onduidelijke vraagstelling
lange, saaie stukken
onbehulpzame hints

Ontberingen veroorzaakt door derden:
verdwenen objecten/aanwijzingen
slecht wegdek/afgesloten wegen
verdwenen cache (geript)
logboek vol/nat
natuur (opschot/brandnetels, grazers/honden/muggen, regen/wind/storm, te vroeg invallende duisternis, geen GPS-ontvangst)

Alle ontberingen heb ik inmiddels in de afgelopen jaren wel eens ondervonden. Bij deze cache waren het er zelfs 12 of 13. Dankzij een hulpmailtje kwam ik erachter dat de door mij veronderstelde 'slordige omschrijving' heel bewust was neergezet. Vanmiddag kon ik dus rechtstreeks naar de cache fietsen, dacht ik. Helaas, ook dat lukte me niet. Er moest nog een omweggetje genomen worden. Maar daarna kon ik opgelucht de kist tussen de brandnetels vandaan trekken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 september 2006
De ergste ontbering die je maar kan bedenken: een hele moeilijke tocht lopen en dan uiteindelijk de cache niet kunnen vinden! Het berekende eindcoördinaat lag op 1,5 kilometer afstand voorbij het hek waar je niet over hoeft. Dat kon niet kloppen. Een essentieel cijfertje dan maar veranderd, maar daar werd het pad versperd door huizenhoge brandnetels. Die ontbering hadden we bij 7 toch al gehad? Ik besloot terug te keren en thuis nog eens rustig de zaak te overdenken, met een biertje natuurlijk.

geo 876. Tweede carpool cache - van mc gregor

6 september 2006, 14:55
Met de fiets is deze plek niet echt veilig te bereiken. Ik heb het karretje dus tegen een stoplicht neergezet en ben daarna (eerst goed links, rechts en achterom gekeken) naar de overkant gesprint. Even zoeken en daarna geprobeerd het vochtige bundeltje papier uit het kokertje te peuteren. Jammer dat de meeste caches op carpoolplaatsen niet onderhouden worden. Blijkbaar zijn dit soort cacheleggers geen carpoolers en komen ze nooit meer op deze plek. Ik heb mijn naam maar op het losse blaadje erbij gekriebeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 877. Ohm - van deBruineBeren

6 september 2006, 16:20
Thuis een oplossing gefabriceerd, maar of die goed was? Vandaag kon ik kijken of dat klopte. Het gebied ben ik van de achterzijde ingetrokken (de fiets moest ik achterlaten) om na een jungletocht ineens op een open plek en een paadje uit te komen. Dat paadje bracht me uiteindelijk bij de cache, met een heel mooi logboek waar ik trots mijn naam inzette. TB 'TPG bug' ging met me mee.
Bedankt en proost, Biertje

878

geo 878. Gemaal Lovink - van Luikie

6 september 2006, 17:30
Gelukkig had Keesje een goed geheugen zodat hij zich al die feitjes nog goed kon herinneren. Daarom fietste ik eerst naar het gemaal om daar in de verte over het water te staren. Daarna reed ik naar de Hardersluis om naar de bootjes te kijken. En tenslotte naar het Flevo Island voor een barbecue, met een lekker biertje erbij, natuurlijk. Daardoor kreeg ik ineens een idee waar het wrak moest liggen. Het was wel even zoeken, maar uiteindelijk was ik op de goede weg. Even later kon ik mijn naam in opa's logboek schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 879. U99 - van Achtbaangek

6 september 2006, 19:10
Dankzij de hoogleraren Snellius en Vluggerik had ik al vlot door waar de kunstschilder van boord moest zijn gestapt. Vandaag fietste ik in de richting van die plek en zag tot mijn verrassing dat hij duidelijke bordjes had achtergelaten die mij feilloos naar de periscoop leidden. Ik passeerde eerst nog een hoop materiaal dat de bemanning had achtergelaten: zuurstofslangen en luchtfilters, zo leek het wel. De kist bevatte het oude scheepslogboek, waar u 99 logjes kunt terugvinden. En daaronder kwam natuurlijk het mijne.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#65. Hardercache - van Mabelien

   dnf 6 september 2006
Helaas, niets gevonden. Maar er is hier recentelijk behoorlijk gemaaid (zie foto). Zouden de natuurbeheerders de kist hebben gevonden en meegenomen? Tijd voor een cachecontrole.
Biertje

geo 880. Knarcache - van Mabelien

6 september 2006, 20:15
Op de terugweg naar Almere fietste ik langs het Knarbos waar ik de laatste cache voor vandaag zou ophalen. Het bos bleek groter (en stiller) dan ik dacht, maar toch was de weg naar het tonnetje snel gevonden. Geen brandnetels gezien of gevoeld, maar ik bleef dan ook netjes op de paden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


881

geo 881. Hulplijntje - van Kiddooz

9 september 2006, 14:50
Na een uit de hand gelopen avondje stappen werd ik vanmorgen wreed uit bed gebeld door iemand die een Hulplijntje zocht. Helaas, ik kon deze Wakkere Cacher niet helpen: deze cache kende ik nog niet en toen ik de puzzel zag, had ik zelf wat hulp nodig. Die hulp werd me iets later al aangeboden, inclusief een lijntje naar de locatie. Wilxlii vond daar al vlot het eerste plaatje. Als tegenprestatie waagde ik daarna de oversteek. Na precies 1,5 kilometer arriveerden we bij de cache, hoewel we ons dat nog niet realiseerden. We zochten onder, we zochten boven, naast en wat verderop. Uiteindelijk vond ik het potje, op de plek waar Wilxlii net nog uitgebreid had gezocht naar metaal. Aandachtig bestudeerden we de logs van onze voorgangers die deze cache gisteren na doktersbezoek of in de lunchpauze hadden gevonden.
Mooi plekje, al miste ik de wiebelende plank van het forumfilmpje. Of lag die er alleen voor Mr T.?
Bedankt en proost, Biertje

geo 882. Have a break 1 - van Frankies

9 september 2006, 15:45
Hoewel ik alleen even zou helpen met het Hulplijntje, besloot ik Wilxlii ook maar te helpen met wat andere caches. Even later stopten we op een leeg parkeerterrein. Ik stapte uit, zette mijn rugzak neer en zocht onder het struikje, achter de kassa, naast de Magnum-automaat, in de autostofzuiger en boven het waterpeil. Tenslotte pakte ik m'n rugzak op en sjokte terug naar de auto om Wilxlii's hulp in te roepen. Die wees me daarna hoofdschuddend de cacheplek aan. Dank daarvoor!
Bedankt en proost, Biertje

geo 883. Op weg naar school - van Sloppie

9 september 2006, 16:15
Hoewel ik alleen even zou helpen met het Hulplijntje, besloot ik Wilxlii ook maar te helpen met wat andere caches. Het leek wel onze eerste schooldag. Waar lag die nieuwe school nou? En waar was die weg? Dankzij onze jarenlange cache-ervaring hadden we al zo'n 1,5 kilometer afgelegd zonder dichter bij de cache te komen. Uiteindelijk vond Wilxlii een paadje door de struiken, een bijna droge sloot, het juiste pad en de cache. Die mocht ik van hem naar boven halen. Vlakbij de auto ontmoetten we de Kalkendotters (die daarna ook wat moeite bleken te hebben, zagen we grijnzend) en een verdwaalde chauffeur van een vrachtwagen met Russische eieren. Gelukkig had Wilxlii vroeger op weg naar school een paar woordjes Russisch geleerd, waardoor hij de man weer op weg kon helpen. "Dank daarvoor", sprak de chauffeur in gebrekkig Nederlands tegen Wilxlii. Ja, je maakt wat mee met z'n twee...
Bedankt en proost, Biertje

884

geo 884. Hide and Seek - van Martijn & Jacco

9 september 2006, 17:10
Hoewel ik alleen even zou helpen met het Hulplijntje, besloot ik Wilxlii ook maar te helpen met wat andere caches. Nog eentje dan, bij de Wassenaarse slag. Zonder zijn GPS te gebruiken slenterde Wilxlii met de handen in de zakken in een rechte lijn richting het nulpunt. Het leek wel alsof hij de cache kon ruiken! Terwijl mijn GPS nog 10 meter aangaf, keek Wilxlii even in het rond, snoof de lucht nog eens op en haalde daarna moeiteloos de doos te voorschijn. Vol bewondering keek ik toe hoe hij zijn karakteristieke log schreef. Met de terugweg naar de auto had hij echter wat meer moeite, maar gelukkig heb ik een feilloos richtingsgevoel. Hoe zou ik anders na een nacht doorzakken weer thuis komen?
Wilxlii, het was weer een leerzame en gezellige middag. Dank daarvoor! wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 885. America in Amersfoort - van gpscaching.nl (adopted from huffymark)

10 september 2006, 9:35
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. De start was in Klein Zwitserland, iets ten zuiden van het station van Amersfoort. Ik kwam terecht bij een karakteristieke oude boom, maar daar bleek de cache uiteindelijk niet te liggen. De GPS wees nu ineens naar een plekje 25 meter verderop, óók bij een opvallend boompje. Een lichte verhoging in het terrein gaf aan waar de kist lag. In alle rust kon ik loggen om daarna snel naar Soesterberg te rijden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#66. STAR Sprinkler Travel Bug Cache - van Team Dusty

   dnf 10 september 2006
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Dit zou mijn tweede vondst moeten worden, maar dat is me niet gelukt. Door al het gegraaf bezit het eilandje inmiddels een flink aantal halfdichtgegooide gaten. Die bleken allemaal leeg, evenals de holtes rond de bomen. Na een half uur zoeken nam ik aan dat de kist verdwenen was. Het feit dat hij 's middags toch gevonden is, betekent dat hij zeer vakkundig begraven ligt.
Biertje

geo 886. Greetings from the south - van rayp

10 september 2006, 10:55
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Bij Soesterberg fietste ik m'n pijltje achterna want ik wilde geen meter te veel rijden. Daarom had ik de grootste moeite om de juiste paadjes te vinden. Vlakbij de cache ontdekte ik ineens dat er ook een verharde weg ligt, die enthousiast door fietsers, wandelaars, hondenbezitters en beginnende Nordic-walkers wordt gebruikt. Naar het doosje hoefde ik gelukkig niet lang te zoeken, dat kwam makkelijk uit zijn holletje te voorschijn. Ik deed hem de groeten terug, maar vroeg me af waarom de groeten 'from the south' kwamen. Dit is toch geen Zuid-Nederland? Vol vragen verliet ik het terrein, en dit keer koos ik de verharde weg, want dat gaat toch ietsje sneller.
Bedankt en proost, Biertje

887

geo 887. Zonnegloren - van rwarmer

10 september 2006, 11:30
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. De zon gloorde inmiddels stevig aan de hemel toen ik dit terrein bij Soestduinen opreed. Ik bestudeerde eerst even het bord met de kaart van het gebied om te zien of daarop de cache was aangegeven en toen trok ik de duinen in. Deze omgeving deed me erg denken aan de Waalsdorpervlakte in Den Haag.
Ik was hier duidelijk niet de enige bezoeker, maar wel de enige zoeker. wink De cache was gelukkig niet moeilijk verborgen en in alle stilte kon ik loggen. Soms is het jammer dat ik geen tijd heb om langer in een gebied te blijven, maar ik moest verder om voor het donker weer in Amersfoort te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#67. First Dutch - van mbts

   dnf 10 september 2006
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Omdat ik hier nu toch in de buurt was, besloot ik even een verkennende blik te werpen op het terrein. Zonder foto's bestudeerd te hebben en zonder schep, maar alleen met een prikstok die 20 cm het zand in kan, zocht ik een ruim gebied af. Conclusie: de kist ligt dieper dan 20 cm, dus hiervoor moet ik nog een keer terug met groter materieel (en wat enthousiaste gravers).

geo 888. Lynogram - van Dusee

10 september 2006, 13:15
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Drie weken geleden had ik hier ook al gestaan, maar dat was toen aan het einde van de dag, als de vermoeidheid (en de drank) zijn tol gaan eisen. Inmiddels waren mijn berekende coördinaten gecheckt en akkoord bevonden, zodat ik een nieuw bezoek (nu dus in de ochtend) durfde te wagen. En verrassend: binnen 5 minuten had ik de kist in handen! Nou scheelde het ook wel dat een deel van het deklaagje was weggespoeld...
Aandachtig bestudeerde ik de spelletjes en maakte een foto ter nagedachtenis aan deze snelle vondst.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 augustus 2006
Vandaag had ik een tochtje van Amersfoort, via Baarn, Lage Vuursche en Bilthoven, naar Soesterberg gepland. Er waren pittige buien voorspeld, maar ik heb de hele dag heerlijk zonder jas kunnen fietsen. Dat is natuurlijk het voordeel als je in de buurt van De Bilt bent! De oplossing van de puzzel was snel gevonden, maar dat gold niet voor de cache. Het gevonden coördinaat kon ik mooi inpassen in mijn route van vandaag, maar ik had veel minder geluk dan de Schatgravers, Snoeperds en de Puzzeltjes. Gelukkig waren er genoeg plaatsen die voldeden aan de omschrijving in de hint, dus ik heb een behoorlijk gebied afgeprikt. Uiteindelijk heb ik het opgegeven. Het was inmiddels zeven uur en verslagen fietste ik naar het station van Amersfoort om naar huis terug te keren.
Biertje

889

geo 889. GroenekaNano - van KarelKraak

10 september 2006, 13:50
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Inmiddels was ik in Groenekan (tussen Bilthoven en Utrecht) aangekomen en zette ik mijn fiets neer voor een uitgebreide fotosessie van het sluisje. Vanwege de waarschuwingen van de maker begreep ik wat ik moest zoeken, maar door de camouflage duurde het toch nog wat langer. Maar de meeste tijd ging zitten in het uitpeuteren van de logrol. Gelukkig was er nog voldoende ruimte en heb ik geen lange naam. Een leuke en originele cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 890. Keystone species - van KarelKraak

10 september 2006, 14:25
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Inmiddels was ik hier op het meest westelijke puntje van mijn tocht beland en aandachtig las ik de cachetekst. Het gaat hier dus om sleutelsoorten, maar een sleutel kon ik nergens vinden: het hek naar het fort zat stevig op slot, dus ik kon alleen een foto maken met wat spijlen ervoor. Dan maar even een cache zoeken. Eerst twee keer mis (ik leek wel een ezel), maar daarna dus raak geschoten. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#68. Marker 1 - van Tommie de cairn

   dnf 10 september 2006
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Bij het samenstellen van de route had ik ook deze cache opgenomen, omdat die was overgebleven van een vorige tocht. Doordat ik de cachepagina niet meer had gecontroleerd, was mij ontgaan dat de cache inmiddels gearchiveerd is. Dat verklaart waarom ik hier tevergeefs heb staan wroeten. Maar ach, ik moest hier toch langs...
Biertje

geo 891. Voor wie het kleine eert... - van Maksima en van Lunteren

10 september 2006, 15:55
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Ik was inmiddels in Utrecht beland, op zoek naar wat centen. Eerst even bij een gaspaaltje staan ruiken, gevolgd door een verrassende en spannende tocht door het bos. De GPS raakte even van slag waardoor ik eerst iets te ver doorreed. De sloten links en rechts zijn drooggevallen, maar toch viel me een grappig plekje op waar inderdaad een blauw potje lag. In mijn portemonnee zaten toevallig geen centen, dus niets in. Ook niets uit, overigens. wink
Bedankt en proost, Biertje

892

geo 892. Landgoed Oostbroek - van Fazanten

10 september 2006, 16:35
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Eerst een stukje over de verharde wegen gefietst, maar daarna de fiets geparkeerd en de rode paaltjesroute gekozen voor een leuke tocht door en boven het landgoed. De cache was kleiner dan ik verwachtte en hield zich daardoor lange tijd goed verstopt. TB's geruild en mijn tweede Fazantencoin gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo De Brink 1 - van Malodo

   note 10 september 2006
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. In juni was ik al eens eerder in Zeist. De Brink 2 was niet moeilijk, maar nummer 1 bleek een stuk lastiger. Vandaag was de herkansing. De GPS stuurde me telkens weer naar het hoekje bij het water, bij de grens met de buren. Met de hint in gedachten heb ik ruim 70 meter hekwerk onderzocht en ik weet het nu zeker: daar ligt de cache NIET. Maar waar dan wel? Wellicht eten ze bij Bartimeus nu al een paar weken sateh...
dnf 25 juni 2006
Het zou vandaag een mooie dag worden, dus uitermate geschikt voor een fietstocht rond de Leusderheide. Vanuit Driebergen had ik inmiddels, via Maarsbergen, Leusden en Soesterberg, het centrum van Zeist bereikt. Hoewel de fietsverhuur om 5 uur dicht zou gaan, dacht ik de twee Brinkjes nog wel even te kunnen meepakken. Brink 2 was snel gevonden. Ik had nu nog 25 minuten en gehaast volgde ik het pijltje naar Brink 1. Veel tijd had ik niet meer, want ik moest ook nog terugrennen naar mijn fiets en daarna nog sprinten naar Driebergen. Zo’n 20 meter van de cache begon het pijltje te tollen, waardoor ik maar even snel het hele grensgebied afliep in de hoop tegen de satehbak aan te stoten. Dat is helaas (mede door het tijdgebrek) niet gelukt.

geo 893. Kozakkenput - van Malodo

10 september 2006, 18:05
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Inmiddels was ik in Zeist, bij de put waar ik 3 maanden geleden ook al was. Toen kon ik de cache niet vinden, maar vandaag zat alles mee: op dezelfde plek waar ik de vorige keer de pot niet kon vinden, lag hij nu dus wel. Wat was ik blij! Luid zingend, als een compleet kozakkenkoor, verliet ik de plek...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 juni 2006
Het zou vandaag een mooie dag worden, dus uitermate geschikt voor een fietstocht rond de Leusderheide. Vanuit Driebergen had ik inmiddels via Maarsbergen en Leusden de rand van Zeist bereikt. De 10 meter diepe put heb ik gezien, maar de cache niet. Na een kwartier zoeken (de GPS stuurde me steeds een andere kant op) heb ik de hint ontcijferd. Zie foto’s? Ik heb nergens in het bos foto’s zien hangen... Eenmaal thuis ontdekte ik dat er foto’s op de cachepagina stonden, die ik tijdens het uitprinten bewust niet had bekeken. Ik heb ze nu vergeleken met de foto’s die ik zelf heb gemaakt, en ik zie dat de cache moet liggen op de plek waar ik (meerdere keren) heb geprikt en gezocht. Blijkbaar toch niet goed genoeg...
Biertje

geo 894. Dendrocopos Major - van Team Dusty

10 september 2006, 18:55
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Op weg naar Leusden stopte ik voor de tweede keer om te zoeken naar dit vogeltje. Dit keer wees mijn GPS naar een plek die zo'n 50 meter afweek vanwaar ik vorige keer had gezocht. En hoera: daar lag het kokertje! Dat verklaarde ook waarom de een deze cache direct vindt en een ander urenlang zoekt. Blijf dus met je GPS onder de bomen vandaan.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 juni 2006
Het zou vandaag een mooie dag worden, dus uitermate geschikt voor een fietstocht rond de Leusderheide. Vanuit Driebergen had ik inmiddels de rand van Woudenberg bereikt. Het leek erop dat ik hier even een simpele micro kon oppikken, maar niets was minder waar. Mijn GPS stuurde me zo’n 12 meter het bos in, waar ik toch (alle?) mogelijke plekjes op hint-hoogte heb onderzocht. Daarna ook wat dichter bij het pad gezocht, maar geen cache of vogel gezien. Is de specht soms met de micro weggevlogen? Na twintig minuten hield ik het voor gezien.

895

geo 895. Railrunner - van Team Kleijn

10 september 2006, 19:35
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. In Leusden stopte ik bij een oude spoorwegovergang waar aan één zijde de rails na een meter eindigt in het struikgewas. Richting Amersfoort leek de lijn nog in tact en in die richting liep ik dan ook. Opeens bleef ik staan en raapte een kokertje op. Ik voegde mijn naam toe aan de lange rij van spoorwegliefhebbers. Hierna kon ik terug naar het echte station, van Amersfoort.
Bedankt en proost, Biertje

geo 896. De Supermarkt - van Team Kleijn

10 september 2006, 20:20
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Onderweg bedacht ik me opeens dat ik nog wat boodschappen moest doen. Welke winkel was er op zondag open? Van de 10 spullen op mijn lijstje kon ik er 4 bij de plaatselijke AH vinden en nog eens 3 bij de Konmar. Van één barcode kon ik niet het bijbehorende product vinden, maar wel de producent en dat cijfer had ik nou net nodig. Bleven er nog 2 onbekenden over. Bij AH had ik die barcodes voor de zelfscanner gehouden, waarna het ding luid begon te piepen en er 'onbekend product' in het display verscheen. Ik zette daarom alle mogelijkheden op de kaart en bestudeerde het resultaat. Drie punten vielen op vanwege hun vermeend mooie locatie. Die punten voerde ik in op de voorbeeldpagina en het laatste punt bleek het juiste. En daar was ik nu naar onderweg. De route bleek lastiger dan verwacht, een paar tegenslagen, invallende duisternis, moddersloten en huizenhoge brandnetels. Zwetend en zuchtend bereikte ik uiteindelijk het nulpunt. En ja hoor: de caissière had het kistje al voor me klaargezet. En als bonus zat daar ook nog eens de TB in waarnaar ik al een tijd op zoek was.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#69. The Center - van Team Kleijn

   dnf 10 september 2006
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Inmiddels was ik in Leusden en bijna terug. Hoewel het donker was geworden, besloot ik toch nog even naar het winkelcentrum te rijden. Daar parkeerde ik mijn fiets op het nulpunt en zocht met een klein lampje de omgeving af. Niets verdachts gevonden. Wellicht heb ik bij daglicht meer succes. Nu snel naar het station en naar huis. En aan het bier!
Biertje

___________________________________________________________________


897

geo 897. Go Trabi, go - van Skopeia

14 september 2006, 15:09
Dieser Cache wird jedes Jahr schwieriger, weil die Zahl von Trabi's immer abnimmt. Nacht zwanzig Minuten suchen fand ich eine.
Danke und prosit! Biertje (aus Holland)

geo 898. Onder het Groene Hart - van Bu en Pu

14 september 2006 (1 mei 2005)
Op 01-05-2005 was ik hier voor de MiniLog. Destijds schreef ik de volgende tekst:
"Die dekselse Watjes! Ze hadden geprobeerd me te ontmoedigen deze cache te bezoeken, omdat de plek niet met de fiets te bereiken zou zijn. Nou, dat zullen we wel eens zien! En niets bleek minder waar; gewoon het pijltje achterna en bij de laatste 100 meter even een short cut genomen. Moeiteloos sprintte ik naar boven (fiets beneden laten staan dus) en direct de cache gespot. Ik trof een maagdelijk logrolletje aan. Da's lang geleden! Daarna beneden even wat foldertjes meegesnaaid om thuis rustig na te lezen. Het schijnt dat die HSL nog een klein aftakkinkje naar Den Haag gaat krijgen. Zou ik dan m'n fiets mee kunnen nemen?"
Bedankt voor het extra puntje en proost, Biertje

geo 899. Prime Time - van pyne

14 september 2006, 17:50
Helaas, op Prime Time zit ik altijd in mijn stamcafé, dus deze cache moest ik overdag gaan doen. De oplossing kostte me behoorlijk wat Puzzel Tijd, maar gelukkig kreeg ik een duwtje in de goede richting. Er moest nog wel even wat uitgezocht worden, waarbij ik bijna de tel kwijt raakte. Tot mijn verrassing vond ik een punt waar ik op de kaart al eens over gepeinsd had toen ik aandachtig tussen de logs door zat te lezen. Maar nu was het eindelijk Party Time!
Onderweg stopte ik nog even bij de slijter voor een kratje bier, omdat de caches van Pyne altijd ver uit de buurt van horeca-gelegenheden liggen. Achter in de winkel was de eigenaar bezig een flinke bestelling klaar te zetten, bestemd voor een nieuwe wijkbewoner die binnenkort een feestje gaat geven maar slechts 2 flesjes Palm in de koelkast heeft liggen. Met een klein kratje achterop de fiets vertrok ik even later richting de Puzzel Tuin. Daar bleek het behoorlijk druk te zijn: uit het westen kwam een peloton wielrenners aanstormen en vanuit het zuiden naderde niets vermoedend een clubje Nordic-walkers. Ik durfde niet te kijken hoe dit zou aflopen en zocht haastig het Pad Tot de cache. Vanwege de Prettige Temperaturen zong ik met een knipoog 'In the Summertime', een hit uit vervlogen tijden. Daar was het. Ik zette de biermobiel netjes in het fietsenrek en Pakte Triomfantelijk de koker. Mijn adem stokte. Had er al iemand gezegd dat dit een erg mooie plekje is?
Bedankt en proost, Biertje

900

geo 900. Pas op je tellen - van Keske27

14 september 2006, 19:20
Het puzzeltje had ik al maanden geleden opgelost, maar het bezoek aan de cache had ik uitgesteld tot een geschikt moment. En dat was vandaag. Voor mijn honderdtallen kies ik altijd een cache van Wilxlii uit, maar die heb ik inmiddels allemaal al (behalve die ene in België), dus koos ik voor deze Keske/Wilxlii-cache. Op de kaart herkende ik de plek niet, maar toen ik steeds dichter naar het nulpunt fietste, wist ik dat ik hier al eens eerder langs was gereden. Ook ik greep eerst maar eens tussen de brandnetels, zocht daarna op alle verkeerde plekjes, totdat eindelijk het kokertje viel. Gelukkig, nu kon er eindelijk geposeerd worden voor de tientallen fotografen die op dit moment hadden gewacht: mijn 900e cache. Helaas, het meegenomen bier was op, dus hierna moest ik met een droge keel naar huis...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 901. Keersluis Schipdiep - van Knight of Ni

16 september 2006, 08:30
Vandaag was ik een hele dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Om er even in te komen parkeerde hij in alle vroegte bij een Brabantse keersluis en dook direct met zijn hoofd onder de loopbrug. Beleefd wachtte ik totdat hij weer tevoorschijn was gekropen. Daarna wandelden we naar het nulpunt. Terwijl Wilxlii op zijn buik ging liggen, zag ik ineens een simpele constructie die ook bestand is tegen onhandige of onervaren geocachers. In de fraaie ochtendstilte schreven wij onze log, waarna het geluid van twee camera's klonk. De eerste vondst op een cache-dag is altijd goed voor het moreel en ik zag met voldoening hoe mijn metgezel ineens fluitend naar de auto terugliep. Het zou een mooie dag worden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 902. MBG200601 - van Peter en Angela/TeamDeDoper/Team van ons

16 september 2006, 09:25
Vandaag was ik een dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Een goede voorbereiding, daar draait het allemaal om bij het geocachen. Ja, Wilxlii had zich bij deze cache zeer goed voorbereid. En zelf ben ik jarenlang betrokken geweest bij scouting, dus ik wist precies hoe ze daar te werk gaan. Moeiteloos vonden we daardoor de bovenste getallen en achteloos telden we het aantal achten. En voor ik het wist stonden we in de buurt van de kist. Daar deden we voor de toeschouwers nog even of we moeite hadden met de juiste plek, maar natuurlijk had ik de natuurlijke camouflage al herkend... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 903. Sprookjesbos - van Patje

16 september 2006, 11:05
Vandaag was ik een dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Voor hem was dit een frusti-cache: ooit had hij een uur besteed aan het zoeken van het eerste punt om tenslotte teleurgesteld naar huis te gaan. Vandaag was er een nieuwe kans, want ik had hem mijn hulp aangeboden. Maar toen we op de parkeerplaats ontdekten dat wij geen van beiden naar de foto van het eerste wp hadden gekeken, zonk Wilxlii opnieuw de moed in de schoenen. Met moeite wist ik hem te weerhouden om direct weg te rijden en uiteindelijk was hij bereid een stukje het bos in te lopen. En daar keerden de kansen, want binnen een minuut had hij de eerste bewoner gevonden, en vervolgens vond hij (ongelooflijk, maar waar) alle overige bewoners, zelfs op plekken waar ik al had gezocht! Toen hij tenslotte ook nog de kist naar boven haalde, was voor mij het sprookje uit. Beschaamd, omdat ik weinig had toegevoegd aan deze hunt, schreef ik mijn log. Maar Wilxlii beurde me weer op door te wijzen op mijn morele steun, waardoor hij weer overtuigd was geraakt dat hij deze cache zou vinden. Zo liepen we beiden tevreden terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 904. Huis ter Heide (Midden-Brabant) - van Ringeling

16 september 2006, 12:30
Vandaag was ik een dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Een goede voorbereiding, daar draait het om bij het geocachen. En oog voor het detail. Het aantal spijlen in een wildrooster, bijvoorbeeld. Of de juiste spelwijze van een ven. Gelukkig waren we met z'n tweeën, zodat er weinig mis kon gaan. Na een wandeling van minder dan 6 kilometer stonden we op een plek waar je nog geen luciferdoosje kon verbergen. Vertwijfeld keek Wilxlii mij aan en begon haastig alle berekeningen te controleren. Even later kon ik hem gerust stellen. "Zocht je deze kist?" Uitvoerig werd ik bedankt. "Ach", reageerde ik luchtigjes, "oog voor het detail, hè?" terwijl ik een nieuw bierblikje opentrok.
Bedankt en proost, Biertje

905

geo 905. Speeltuin - van Purk

16 september 2006, 17:20
Vandaag was ik een dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Inmiddels waren we in het schone Udenhout aanbeland. Na al het serieuze werk was het tijd om wat te spelen. En gelukkig zijn er hier speeltuinen genoeg. Deskundig bestudeerden we diverse toestellen en maakten daarbij enkele zinnige notities, zodat het leek alsof de gemeente weer twee inspecteurs op pad had gestuurd. Langzaam schommelden we richting cache, maar die liet zich niet makkelijk vinden. Terwijl Wilxlii eerst met de buurman en daarna met diens echtgenote in gesprek raakte en uitgebreid ging uitleggen wat geocachen inhield, kroop ik over de grond en zocht tussen snoeiafval en hegresten. "Heb je 'm al?" informeerde Wilxlii toen ik zuchtend overeind kwam. "Nee, nog niet", antwoordde ik en veegde het zweet van mijn voorhoofd. "Nou, zoek dan even door, dan kunnen we verder", reageerde mijn metgezel, om daarna aan de buurvrouw omstandig het verschil tussen een regular en een traditional uit te leggen. Tenslotte kon hij mijn geploeter niet langer aanzien en besloot de maker, Purk, te bellen. Die kwam even later aanwandelen en wees de cache aan, vlak naast onze voeten. Opgelucht pakten we het logboekje. Waar vind je nog zo'n service?
Bedankt en proost, Biertje

geo 906. Nog ff verder puzzelen - van Patje

16 september 2006, 18:45
Vandaag was ik een dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Ik had hem mijn hulp aangeboden bij een paar frusti-caches waarvan dit er eentje was. Na destijds van alles geprobeerd te hebben, had hij de juiste coördinaten in handen gekregen, maar de cache desondanks niet kunnen vinden. Maar nu was er een nieuwe kans, met helaas een klein voorbereidingsfoutje: hij had de juiste coördinaten niet bij zich... Ik liet mijn oplossing zien en na wat discussie wijzigde ik twee antwoorden. Naar die plek gingen we op weg, maar helaas kon Wilxlii zich van de omgeving niets meer herinneren. Die zandvlakte, dat bospaadje, die denneboom, alles leek nieuw voor hem. Ondertussen zochten we in steeds grotere cirkels het terrein af. "Wat is de hint?" riep ik. "Die is er niet", klonk het 50 meter verder.
Na een uur besloten we wat hulplijntjes uit te gooien. Purk had een antwoord dat 20 meter verderop lag, maar hij hielp ons ook door de spoilerfoto te beschrijven. Helaas wist hij niet het verschil tussen een den en een eik, en vergat hij wat essentiële info door te geven, waardoor wij nog eens een uur tevergeefs prikten en stampten. Toen gaven we het op en besloten we de makkelijke multi Speeltuin te doen, waarbij we Purk ontmoetten omdat we die cache ook niet konden vinden. Purk nodigde ons uit om even op zijn laptop naar de spoilerfoto te kijken, en toen bleek dat we al die tijd naar de verkeerde boom hadden gezocht! Direct werden excuses, bier en water aangeboden (het bier was voor mij) en hij printte ook nog eens de foto voor ons uit. In een vlot tempo reden we terug naar de locatie en hadden daar binnen een minuut de juiste boom te pakken. Logisch, want dit stukje bos kennen we inmiddels op ons duimpje! Tevreden schrapte Wilxlii een dikke frusti-cache van zijn lijst en ik nam nog maar eens een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 907. Volgende halte uitstappen - van Knight of Ni

16 september 2006, 19:45
Vandaag was ik een dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die weet weinig van Openbaar Vervoer, dus ik probeerde hem uit te leggen dat we niet tot 7 uur 's ochtends hoefden te wachten op een bus, maar dat we gewoon naar de door mij uitgezochte halte konden rijden. Verbluft constateerde mijn metgezel dat lijnnummer en haltetijd exact overeenkwamen met mijn voorspellingen. "Maar waar ligt nu de cache?" vroeg hij. Ik tikte wat in en toonde het coördinaat. En daar vonden we Knight of Ni's lunchtrommeltje dan ook. Rijkelijk gevuld. Tevreden reden we terug richting het Geocache Paradijs. Wilxlii toonde zich een tevreden man omdat er vandaag een paar frusti-caches waren opgelost. "Ga jij maar even lekker slapen", zei hij tegen mij, maar dat deed ik al.
Wilxlii, bedankt voor de gezellige dag, en proost! Biertje

___________________________________________________________________


908

geo 908. OV-reisje barenDRECHT - van nevS

17 september 2006, 10:55
Vandaag met de trein naar Dordrecht (door werkzaamheden aan het spoor moest dat via Gouda) en in Barendrecht even uitgestapt. Ik had een half uur de tijd om naar de cache te lopen en weer terug naar het station. En nog een keer naar de cache om de hint te noteren, en weer terug naar het station. Het stationsplein wordt overigens flink overhoop gehaald. Vanwege deze serie OV-reisjes verwachten de Spoorwegen en busmaatschappij Arriva namelijk een sterke toename van het aantal OV-reizigers. Het is nu dus even omlopen, maar straks ziet het er weer fraai uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 909. OV-reisje zwijnDRECHT - van nevS

17 september 2006, 11:55
Met de trein naar Dordrecht en vandaar met de OV-fiets eerst naar Zwijndrecht gereden. Ik had graag de familie van nevS een kaartje gestuurd, maar ik weet hun adres niet. Daarom maar mijn naam op de logrol gezet en die in de brievenbus gegooid. Nee hoor, grapje, stiekem weer teruggelegd natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 910. Sheep Head 5 - van Jarga

17 september 2006, 12:20
Met de gehuurde OV-fiets fietste ik vandaag door Dordrecht en omgeving. Behalve wat NS-stations bezocht ik ook wat schapen. Hoewel, op deze plek heb ik geen schaapje gezien. Die zaten waarschijnlijk allemaal op het droge. Wel vond ik een kokertje, erg zichtbaar. Ik heb 'm dus maar wat toegedekt.
Bedankt en proost, Biertje

911

geo 911. Sheep Head 1 - van Jarga

17 september 2006, 12:30
Vlakbij het nulpunt wilde een vrouw net de logrol gaan schrijven, dus dat scheelde mij mooi een zoektocht. Het was Joyce van The Dancers, die daarna toekeek hoe ik het kokertje zou terugplaatsen. Da's lastig als je alleen op je GPS af moet gaan. De verstopplek bleek namelijk dichterbij dan vermoed. Daarna gingen we ieder een andere kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 912. OV-reisje dorDRECHT sterrenburg - van nevS

17 september 2006, 13:00
Met de trein was ik naar Dordrecht gekomen en van daaruit zou ik met een OV-fiets de omliggende stations bezoeken. Dit bleek de lastigste. Mijn GPS wees me naar een plekje dat precies bleek te voldoen aan de hint, maar waar geen kokertje te vinden was. Twintig meter verder was nog zo'n plek, en daar lag ie dus wel. Daarna nog even een foto gemaakt van de wachtende treinreizigers die een kwartier lang naar mijn one-man-show hebben kunnen kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 913. De Viersprong - van EastWood Team

17 september 2006, 14:05
Vandaag stond een serie caches rond Dordt op het fietsprogramma. Paviljoen De Viersprong zag er zo aanlokkelijk uit, dat ik eerst eens binnen op zoek ging naar het huisnummer. wink
Een half uur en een witbier later begon ik aan mijn tocht door de Elzen. Vlakbij het eindpunt zag ik een cachepaadje het bos in verdwijnen en daar ging ik op zoek naar de kist. Gelukkig kwam Geo_taz aanlopen, die me iets later de juiste plek kon aanwijzen. De cache bevatte twee logboekjes zodat we tegelijkertijd konden loggen. De TB kende hij al, dus aan mij nu de taak om achter het grote geheim te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#70. Sheep Head 3 - van Jarga

   dnf 17 september 2006
Niet gevonden (op de oude plek), omdat ik niet in de gaten had dat ie verplaatst was. Nu de eindcoördinaten vermeld staan, is het cachetype dus gewijzigd van een Multi in een Traditional...
Biertje

geo 914. OV-reisje dorDRECHT stadspolders - van nevS

17 september 2006, 15:55
Een groepje patateters keek toe hoe ik mijn OV-fiets strategisch neerzette en wat foto's maakte van het plein. Iets later had ik ongezien de cache in handen. Daarna pakte ik een pen en een krentenbol. Nee, geen patat dus, want dat eet zo lastig tijdens het fietsen. Ik moest tenslotte nog naar Sliedrecht en Papendrecht.
Bedankt en proost, Biertje

915

geo 915. Sheep Head 4 - van Jarga

17 september 2006, 16:35
Hoewel ik vandaag op de OV-fiets rondom Dordrecht reed, had ik niet voor de Sheep Head-tocht gekozen, maar mijn eigen route bepaald. Daarbij kwam ik overigens genoeg schaapjes en ander schoons tegen. Al van verre dacht ik de plek te herkennen, maar ik heb dus eerst bij het verkeerde hek staan zoeken. Maar toen ik uiteindelijk nog eens op mijn GPS keek, had ik de cache snel te pakken. Een papieren coin en een TB grijnsden me schaapachtig aan. Leuk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 916. OV-reisje slieDRECHT - van nevS

17 september 2006, 17:10
Na wat belevenissen rond Dordrecht arriveerde ik op mijn OV-fiets bij het station van Sliedrecht. Toevallig waren de mannen van Pro-Rail aan het werk in de buurt van de cache, dus moest ik de fototruc weer gebruiken om hen om de tuin te leiden. Tegelijkertijd deden zij alsof ze aan het werk waren. Zo voerden we beiden een toneelstukje op. Maar ik had de cache, en zij niet!
Bedankt en proost, Biertje

geo 917. OV-reisje papenDRECHT - van nevS

17 september 2006, 18:05
Met de OV-fiets was ik, komende uit Dordrecht, via Sliedrecht, inmiddels in Papendrecht beland. Dit kokertje zat goed verstopt, want tientallen plekjes kwamen in aanmerking. Al drie waterbussen hadden aangelegd, toen ik de cache eindelijk tevoorschijn peuterde. Nu had ik alle hints en kon ik terug naar Dordt.
Bedankt en proost, Biertje

918

geo 918. Edward Scissorhands' Cache - van Team Johny Cache

17 september 2006, 18:40
In december 2005 had ik hier al eens gezocht, maar niets gevonden. Deze tweede keer pakte ik het grondig aan. Alle muren werden beklopt en betast, op zoek naar geheime gangen of openingen. Pas op de laatste plek ontdekte ik dat het weer veel makkelijker was dan ik had gedacht. Een imposante plek.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 11 december 2005
Deze zondag deed ik samen met Quaerens een rondje Biesbos op de fiets. We kwamen daarbij ook langs de ruïne van Edward. Quaerens had deze cache al eerder gevonden, maar wist niet meer de exacte plaats. We ontdekten een plek die precies aan de omschrijving van de hint voldeed, maar daar lag geen kokertje. Het leek erop dat de cache dus inderdaad verdwenen was, zoals al eerder was gemeld. Verrassend dat Druub nu de cache gevonden heeft. Ik ga hem direct mailen!

geo 919. OV-reisje dorDRECHT - van nevS

17 september 2006, 19:25
Vandaag met de trein naar Dordrecht en van daaruit heb ik op een OV-fiets door de omgeving gereden. Gelijk maar even alle stations bezocht (behalve Barendrecht) en de hints verzameld. De kist lag ergens anders dan ik had verwacht. Omdat er vandaag geen treinen rijden tussen Den Haag en Rotterdam, moet ik omrijden via Gouda. Ach ja, OV...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 920. Power to the masses -van piginthemud70

19 september 2006, 11:15
Het leven is goed in ons Brabantse land. Vandaag kon ik dat constateren tijdens een reisje langs een twintigtal caches. Met de auto bereikte ik als eerste de Amercentrale, waar ik in mei vorig jaar al eens tevergeefs had gezocht. De cachecoördinaten en de hint zijn aangepast, constateerde ik nu, en het kokertje had ik dus snel in handen. Onbegrijpelijk dat ik hier vorig jaar zo lang heb rondgelopen. Het begon opeens harder te regenen, dus lang bleef ik niet staan piekeren. Op naar Oosterhout!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 mei 2005
Vandaag stond een dagje Brabant op het programma en op de terugweg bezochten we ook nog even de centrale van Geertruidenberg. Wat een knoepert van een ding! Daar valt die micro behoorlijk bij in het niet. Tja, en die micro was blijkbaar zo klein, dat we hem volledig over het hoofd hebben gezien. Waar we ook keken, prikten of wroetten, geen kokertje. En om 15:00 uur lag ie er nog wel, zo ontdekte ik thuis. Had de vermoeidheid toegeslagen? Of had ik iets te veel gedronken onderweg? Deze blijft dus nog even op het verlanglijstje staan...
Groeten en houdoe, Biertje

geo 921. Oranjepomp - van Superspeurders

19 september 2006, 11:45
Afkomstig van Geertruidenberg kon de auto makkelijk naast de pomp geparkeerd worden. Net toen ik uitstapte begon het weer te regenen. Hierdoor werd het nóg wateriger bij deze micro, maar gelukkig had ik 'm snel in handen. Even loggen onder de paraplu en daarna via de woonwijk weer verder. Dat is namelijk mogelijk omdat iemand zo'n betonblok opzij had geschoven. Deze sluiproute werd dus vaker gebruikt. Om niet op te vallen, deed ik maar wat iedereen hier dus blijkbaar doet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#71. WK cache Oosterhout - van Bitte ein Bit

   dnf 19 september 2006
Op weg naar de cache passeerde ik een paar milieumedewerkers die wat provinciaalonderzoek deden. Iets later onderzocht ik in de regen de vreemde cachelocatie. Na een half uur gaf ik het op. Uit de logs blijkt dat je hier meerdere keren moet komen om de cache te kunnen vinden. En het eerste deel van de hint is goed cryptisch: wordt hier nou de droge greppel, het dijkje of het struikgewas bedoeld? Misschien kom ik nog een keer terug.
Biertje

922

geo 922. Loggen en wegwezen 3 - van Patje

19 september 2006, 13:00
In mei 2005 was ik ook al eens hier. Toen heb ik de cache niet kunnen vinden, omdat het kokertje verdwenen was. Alleen "wegwezen" dus. Vandaag kon ik eindelijk ook "loggen". Het weer was deze ochtend wat minder, dus precies zoals Patje het had bedoeld.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 mei 2005
Vandaag stond een dagje Brabant op mijn programma. Via Bavel en Rijen arriveerden we in de prachtige omgeving van Kaatsheuvel. Gelukkig was het wat minder weer en was er weinig tijd over, dus ideaal voor Loggen en Wegwezen 3. Ik heb in volgorde 2-1-3-4-5 gereden. Maar bij deze ging het ineens mis: onze eerste not-found van de dag. Overal gekeken, zelfs de grote steen even opgetild, maar nee hoor. Aan al het graafwerk te zien, zaten we op de juiste plek. Voor de grap een klein steentje in het hoekje gelegd. Zou iemand daaronder gaan kijken? wink Tja, dan maar snel wegwezen en op naar nummer 4.
Bedankt en houdoe, Biertje

geo 923. Rondom d'n unent 6 - van Purk

19 september 2006, 13:30
Vorig jaar viel de duisternis in nadat ik de nummers 1 en 2 had gevonden, vandaag wilde ik het rijtje afmaken. Door nr. 5 is dat echter niet gelukt. Maar nr. 6 was snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#72. Rondom d'n unent 5 - van Purk

   dnf 19 september 2006
Alle caches rondom Udenhout zou ik vinden, behalve deze. Daardoor ontbrak er één stukje van de puzzel, zodat de Key onbereikbaar was. Naar aanleiding van de hint heb ik een mooi verstopholletje voor nr. 5 gevonden, dat echter leeg was. Toch maar even het bos doorgespit, maar ook daar geen micro kunnen vinden. Even dacht ik erover om een Grimbergen te gaan drinken op een bekend adresje in Udenhout, maar ik besloot toch maar eerst de nummers 4 en 3 te zoeken...
Biertje

geo 924. Rondom d'n unent 4 - van Purk

19 september 2006, 14:15
Na de vondst van nummer 6 en een not-found bij nummer 5, was ik nu bij nummer 4 aanbeland. Gelukkig, deze was niet zo moeilijk. Snel schreef ik mijn naam op de logrol. Op naar nummer 3.
Bedankt en proost, Biertje

geo 925. Rondom d'n unent 3 - van Purk

19 september 2006, 14:40
Vorig jaar had ik al de nummers 1 en 2 gevonden, vandaag maakte ik het rondje om Udenhout af. Helaas heb ik nummer 5 niet gevonden, waardoor ik teveel mogelijkheden voor de Key overhield. Bij nummer 3 draaide het pijltje even in het rond onder de bomen, maar uiteindelijk moest ook dit kokertje zijn geheim prijsgeven.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#73. Gp's Fietsroutes2: DKFietspad4: Drongelens Stuwtje - van Geopatra

   dnf 19 september 2006
Hoewel ik bijna alle caches op de fiets doe, was ik vandaag met de auto in Brabant en bereikte ik lopend dit stuwtje. Na een half uur zoeken gaf ik het op. Deze micro zit zeer goed verstopt! Thuis ontdekte ik de spoilerfoto, dus misschien kom ik nog eens terug.
Biertje

926

geo 926. Gp's Fietsroutes 2: DKFietspad 3: Towers of Evil - van Geopatra

19 september 2006, 16:10
Hoewel ik bijna alle caches op de fiets doe, was ik vandaag een keer met de auto in Brabant. Na een korte wandeling bereikte ik de cacheplek. Een indrukwekkende plaats.
Bedankt en proost, Biertje

geo 927. Gp's Fietsroutes 2: DKFietspad 1: An unexpected surprise! - van Geopatra

19 september 2006, 16:45
Hoewel ik bijna alle caches op de fiets doe, was ik vandaag een keer met de auto in Brabant. Op nog geen honderd meter van de cache had ik een onverwachte verrassing: hekken, verboden toegang en een waarschuwingsbord voor honden. Met een omtrekkende beweging bereikte ik de achterkant, die nog beter afgeschermd bleek. Dit werd dus een zoekplaatje. Bij toeval vond ik uiteindelijk een mogelijkheid voor een ingang, die inderdaad een tweede onverwachte verrassing opleverde: een klein parkje. En na een korte wandeling verscheen de derde onverwachte verrassing: geen moeilijk verstopte micro maar een grappig klein doosje. Dank voor deze verassingen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 928. Truck-cache-4 - van Onewingedeagle

19 september 2006, 17:10
De cache was al vanuit de auto te zien. Dus even uitstappen en gelijk loggen. Helaas wordt deze plaats door de truckers gebruikt als vuilstort. Daarom snel weer weg, naar de andere kant van Den Bosch.
Bedankt en proost, Biertje

929

geo 929. Bossche Bollen - van Geopatra

19 september 2006, 17:40
Bij het zoeken naar een cache in een voortuin voel ik me altijd wat ongemakkelijk. Je zit al snel bij de buren te wroeten en je loopt met je gezoek erg snel in de gaten. Ik zocht eerst op een plek die toevallig ook geheel voldeed aan de sleutelwoorden, alleen bleef de GPS nog 15 meter aangeven. Daarom maar een bolletje verderop opgezocht, en daar kwam gelukkig net de bewoonster aan, die direct begreep waarvoor ik kwam en me de cache aanwees. De woningen (voor 1 of 2 personen) zien er wonderlijk uit. Maar is het wel praktisch, want waar moeten nou die Ikea-kasten staan?
Bedankt en proost, Biertje

geo 930. Doodlopend 11: Henriette - van Geopatra

19 september 2006, 18:05
Mijn eerste van de serie doodlopende weggetjes. De weg ernaar toe gaf al heel wat problemen. Afkomstig van de Bossche Bollen moesten we alleen even recht over de rotonde naar de Henriëttewaard. Maar voor we het wisten zaten we op de weg naar Utrecht. Een kwartier later was de herkansing en sloegen we het bedoelde pad in. De cache lag op een rustig plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 931. Doodlopend 6: Gement - van Geopatra

19 september 2006, 18:20
Mijn tweede van de serie doodlopende weggetjes. Geen TomTom maar gewoon met de kaart in de hand foutloos naar het eindpunt gereden. Daar lag het kokertje al te wachten. Aan de horizon rukt Den Bosch op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 932. Doodlopend 5: Gelre's andere end - van Geopatra

19 september 2006, 18:25
Na bezoek aan de doodlopende Gementweg konden we nu naar de paarden aan Gelre's andere end. Het lijkt wel alsof die weten dat hier steeds geocachers komen: ze willen wat aandacht en lopen dan naar de plek waar iedereen door de knieën gaat. Het kokertje was dus snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 933. Gp's Fietsroutes 5 HNH: Doodlopend 1: Maasdijk - van Geopatra

19 september 2006, 18:40
Op weg naar huis konden nog mooi een paar caches worden meegenomen. Eerst nog zo'n doodlopend weggetje langs de Maas met opnieuw een blik op de witte boogbrug waar net een ballon langsvloog.
Bedankt en proost, Biertje

934

geo 934. Gp's Fietsroutes 5 HNH: Slot Well - van Geopatra

19 september 2006, 18:55
Op weg naar huis kwamen we nog langs een fraai kasteeltje. Een korte wandeling leverde een cache en een paar foto's in deze mooie omgeving op. Het kokertje lag op een ander plekje dan ik verwachtte, maar iets trok m'n aandacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 935. Gp's Fietsroutes 5 HNH: Doodlopend 3: Slijkwell - van Geopatra

19 september 2006, 19:20
Het was rustig op dit tijdstip op de Slijkwellse Dijk. De auto werd voor het hek geparkeerd en daarna begonnen we aan de 2 kilometer op en neer. Een horde koeien zag ons aankomen en rende naar de hoek om ons belangstellend aan te staren. Dat doen ze blijkbaar bij elke geocacher die hier voorbij komt. De paarden bij de cache keken dit keer niet op of om. Die zijn kennelijk wel wat gewend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 936. Gp's Fietsroutes 5 HNH: Doodlopend 2: Boosteren - van Geopatra

19 september 2006, 19:40
Op weg naar huis kon nog net dit doodlopende weggetje worden aangedaan. Ik had geen oog voor de picknicktafel maar alleen voor de cache. Gelukkig, gevonden. Het begon al te schemeren en we wilden er nog twee. Snel keren en op naar Bern!
Bedankt en proost, Biertje

geo 937. Gp's Fietsroutes 5 HNH: kasteel te Bern - van Geopatra

19 september 2006, 20:15
Tussen Boosteren en hier ging het even mis, want volgens de GPS reden we weg van deze cache in plaats van ernaar toe. Uiteindelijk zijn we een heel stuk terug gereden om te ontdekken dat we in de schemer een verkeerde afslag hadden genomen. Daardoor was het al donker toen we door alle 5 (of 3) straten van Bern reden op weg naar het oude 'kasteeltje'. Uiteindelijk zaten we bijna in iemands tuin, want het was niet duidelijk waar het straatje ophield en het privéterrein begon. Met de lamp was de cache snel gevonden. In het flitslicht was het pand nauwelijks zichtbaar, maar gelukkig hebben andere cachers overdag wat foto's gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

938

geo 938. Gp's Fietsroutes 5 HNH: Doodlopend 4: Het eiland - van Geopatra

19 september 2006, 20:30
De laatste voor vandaag. Een hobbelige weg in het donker en ineens stond ik aan het water met aan de overkant een aantal verlichte huizen. Een prachtig plekje en ook in het donker was het kokertje snel gevonden. Een paar koeien keken me nieuwsgierig aan...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 939. Bloemendaalseweg - van Ma+R+J+A

24 september 2006, 14:20
Vandaag moest ik bierproeven in Gouda. Dus kon ik mooi eerst even in die plaats een cache zoeken. De Bloemendaalseweg is alleen voor wandelaars en fietsers, dus dat schoot lekker op. Even afstappen bij de winkel, de tegeltjes en het bruggetje, en daarna door naar de cache. Die gaf zich niet makkelijk prijs, maar dat kwam, zo bleek later, omdat ik op de verkeerde plek zocht. Veel te laat ontdekte ik dat ik de verkeerde getallen had opgeteld. Tja, had ik nog bijna allerlei gevaarlijke toeren uitgehaald...
Gelukkig was er op dat moment geen hond te zien, dus even later kon ik de kist openen. Als dank heb ik een TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 940. De Roode Leeuw - van CanyonRose

24 september 2006, 15:45
Vandaag moest ik bier proeven in Gouda. Dus kon ik mooi eerst nog even in die plaats een cache zoeken. Gelukkig waren de vragen niet al te moeilijk en was de cache snel ontdekt. Even de rugzak strategisch neergezet om daar eens uitgebreid in te gaan zoeken. Met de andere hand de pot gegraaid. Als dank heb ik een geheimzinnige TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 941. Carcache Shopping Mall - van Fixx

30 september 2006, 10:35
Een carcache op 240 meter van Casa Pyne? En die met de tweewieler te bereiken? Vanmorgen fietste ik een beetje brak met de biermobiel naar het winkelcentrum. Het was vrijdagavond (weer) laat geworden, dus ik was wat later vertrokken dan gepland. Omdat de positie van Casa Pyne mij inmiddels bekend is, waren de 240 meter vanaf die voordeur snel afgelegd. Tot mijn verbazing kwam ik uit bij snackbar 't Haantje. Hoewel het vet al goed warm bleek, moest ik daar niet zijn. Iets later stond ik op een plek waar het iets minder warm was, maar waar ik prima uitzicht had op de plaatselijke Gall en Gall. De log was snel gezet. Echter: geen bush gezien en ik denk toch dat ik met dit ritje méér dan 1 calorie heb verbrand.
Bedankt en proost, Biertje

942

geo 942. Vijfsluizen - van pa7fl

30 september 2006, 13:40
Omdat ik gelezen had dat Gpsgek graag wordt uitgenodigd voor een gezamenlijke hunt, was mijn mailtje al een tijd geleden de deur uitgegaan. En vandaag was de dag dat we beiden voldoende tijd hadden om een drietal caches te doen (een soort Trilogie dus). Omdat het gisteravond weer laat was geworden, dacht ik vanmorgen dat we om 13.00 uur hadden afgesproken. Onderweg ontdekte ik dat ik te vroeg op het startpunt zou arriveren en daarom schakelde ik een tandje terug zodat ik om half één de parkeerplaats opfietste. Daar zat iemand van 1,88 meter en 68 kilo met een lichtbruine hoed, een rode tas en een opvallende knalgele pen. Dat moest Gpsgek dus wel zijn! Toen bleek dat ik niet een half uur te vroeg, maar een half uur te laat was. Gelukkig kon ik dat foutje goedmaken door een paar keer de berekeningen van mijn compagnon te verbeteren, zodat we moeiteloos de wp's langsfietsten. Om hem een beetje scherp te houden, gaf ik met opzet eerst een fout antwoord bij de eindberekening en daarna doken we met onze fietsen in de bosjes. Daar vond Gpsgek al snel de cache en kon de opvallende gele pen worden gebruikt om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 943. Satallieten - van Leip11

30 september 2006, 14:20
Omdat ik gelezen had dat Gpsgek graag wordt uitgenodigd voor een gezamenlijke hunt, was mijn mailtje al een tijd geleden de deur uitgegaan. En vandaag was de dag dat we beiden voldoende tijd hadden om een drietal caches te doen (een soort Trilogie dus). Dit was nummer twee. Ik had Gpsgek namelijk op deze puzzel gewezen, omdat we waarschijnlijk in de buurt zouden komen. "Moet ik echt die hele tekst doorlezen?" was zijn wanhopige reactie. "Dat is nog meer dan een lastig tentamen!" Deze middag bleek dat we beiden dezelfde oplossing hadden gevonden en na een lees- en leerzaam moment in een fietstunnel bereikten we via een omtrekkende beweging de plek waar de 'satallieten' het kokertje hadden gespot. Parkeerruimte voor onze tweewielers was er genoeg, maar nergens was een gezellig terras te zien. Helaas...
Bedankt en proost, Biertje

geo 944. Goede Tij, Slechte Tij - van Pa-ul's Blister

30 september 2006, 17:55
Omdat ik gelezen had dat Gpsgek graag wordt uitgenodigd voor een gezamenlijke hunt, was mijn mailtje al een tijd geleden de deur uitgegaan. En vandaag was de dag dat we beiden voldoende tijd hadden om een drietal caches te doen (een soort Trilogie dus). Na twee simpele opwarmertjes waren we wel toe aan iets pittigers: een vier-sterren cache in het pittoreske Pernis.
Een extra ster werd veroorzaakt doordat ik de cachepagina op 19 september had uitgeprint, en Pa-ul naderhand een lettertje had gewijzigd, evenals de benodigde code. Gelukkig had mijn fietsvriend de tekst vanmorgen pas afgedrukt, waardoor de verschillen gaandeweg te voorschijn kwamen.
Maar wat een pittige cache: twee keer (!) bezochten we de kerk, Gpsgek zakte bijna door een steiger, bokken kwamen op mijn bierlucht af en bij het luxe automerk raakten we het spoor drie keer bijster. Ondanks onze nood bleek Pa-ul telefonisch niet bereikbaar, maar gelukkig wist Kayakker ons verder te helpen. Waarschuwing voor anderen: gebruik NIET het bord met 'P DOTO', ook al lijkt dit de enig juiste oplossing te zijn!
Uiteindelijk zijn we drie uur en vijftien minuten bezig geweest voordat we de cache hadden gevonden. En dan waren we nog op de fiets en hebben we stiekem een paar punten overgeslagen... De vier sterren waren ons nu wel duidelijk! Hierna snakten we naar een biertje en in Schiedam vonden we een terrasje waar we het witbier goed lieten smaken. Dat hadden we wel verdiend na deze zware inspanning!
Bedankt en proost, Biertje

944

Terug naar boven

Door naar oktober