Blik op Biertje

Bierpraat november 2023

142 caches gevonden (logs 37567-37708)

___________________________________________________________________


1 november: voor een wherigo, een tradi met een veldpuzzel en een gezellig Event fietste ik door Delft (3 caches)

37567a       37567b

geo 37567. Knooppunten in Nederland #3 - van Blackshadow

1 november 2023
Voor deze eerste dag van november had ik nog een kalendergaatje voor een wherigo, een tradi met een veldpuzzel en een gezellig Event. Toevallig was dat allemaal te vinden in Delft, waar ik 's middags eerst naar de reverse wherigo fietste. Met de trein en fiets zie je weinig knooppunten, dus het had even geduurd voordat ik het antwoord had gevonden. Maar dankzij de daarna verkregen startcodes reed ik nu in een stukje Delft waar ik weinig kwam. De petling bleek verstopt op een klassieke Belgische manier, maar hier inmiddels ook bekend.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37568. Er een potje van maken - van Arcobroek

1 november 2023 (favo)
Dat er weer een nieuwe cache was verschenen van Arcobroek, had ik al een paar keer gehoord op de Carpool. Vanmiddag kon ik er mooi een kijkje nemen voordat ik naar het spelletjes-event zou gaan. Mijn plan was om alles te fotograferen en daarna thuis rustig te puzzelen, maar de eerste 3 potjes gingen zo snel, dat ik besloot toch maar even door te gaan. Al gauw kreeg ik hulp van M@tt, die hier al eerder had gestaan en wist hoe je er het beste een potje van kon maken. Daarna kon ik mijn bierkrabbel zetten en zijn we samen naar het Event gefietst. Een favo voor dit leuke idee!
Bedankt en proost! Biertje

37569

geo 37569. Doe eens gek, doe eens een spelletje #2 - van Arcobroek

1 november 2023
Na het succes van het vorige spelletjes-event was er vandaag van 17 tot 20 uur een tweede versie. Vanwege mogelijke regen had mijn goede vriend Arcobroek in de parkeergarage een aantal statafels neergezet en een flinke hoeveelheid frisdrank, chips en borrelnoten klaar staan. Hoewel ik eigenlijk van plan was om heel kort een kijkje te nemen, was het zo gezellig, waren de nootjes zo lekker en de 2 spelletjes Rummikub zo spannend, dat ik ruim anderhalf uur ben gebleven. Tot #3!
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


2 november: door de stormwaarschuwing had ik mijn plannen in Zoetermeer behoorlijk aangepast (2 caches)

37570a       37570b

geo 37570. Zo trouw als een hond... - van De Bruine Steentjes

2 november 2023
Vanwege de door het KNMI afgegeven stormwaarschuwing en code oranje had ik mijn cache-plannen voor donderdagochtend behoorlijk aangepast. De fietstocht naar Moerkapelle was geschrapt, maar de lunch in Zoetermeer liet ik doorgaan. Het puzzeltje over honden uit stripverhalen was niet erg lastig, dus ik stapte iets eerder uit de tram. Op een logische plek ging ik op zoek en daar had ik al snel het ronde doosje in handen.
Bedankt en proost! Biertje

37571

geo 37571. Lunchevent in Zoetermeer #1 - van bibeetje

2 november 2023
Onder het viaduct bij de Huygensstraat stond al een klein gezelschap op mij te wachten. En er was een verrassing: Autobart had croissantjes meegenomen, dus ik kon mijn oude boterham met kaas in mijn jas laten zitten. Er werd gesproken over Events zonder bezoekers, wafels met kersen en slagroom en onmogelijke puzzels. Nadat iedereen was verdwenen heb ik met Tsukamaeta de eindtijd nog wat opgerekt, want er viel nog genoeg te bespreken. Maar omdat het niet lang droog zou blijven, ben ik uiteindelijk toch op tijd naar de tramhalte vertrokken.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


3 november: een weggevlogen boerenzwaluw in Rodenrijs en een eventje in Pijnacker (2 caches)

37572a       37572b

geo NF#1263. Boerenzwaluw - van Carta57en99

   dnf 3 november 2023
Het is altijd erg demotiverend als je cachedag begint met een not-found, want in de polders bij Rodenrijs bleek de boerenzwaluw weggevlogen. Naar de warmere gebieden in Afrika? Later, op de terugweg, toen ik zeker wist waar hij had moeten zitten, heb ik ook nog op de grond en tussen het gras gezocht, maar helaas...

geo 37572. Lepelaar - van Carta57en99

3 november 2023
Na de teleurstelling bij de boerenzwaluw fietste ik door naar de volgende vogel. De lepelaar zat er gelukkig wel, in een identiek huisje dat ik net nog had gezien (maar toen was het leeg). Blij heb ik hier mijn bierkrabbel gezet en ben daarna weer teruggefietst.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37573. Een eventje op vrijdagavond! - van roenir

3 november 2023
Het was vanavond gelukkig droog in Pijnacker en tegenover het Gemeentekantoor stond al een groepje lekker te kletsen. Het logboek en de TB's lagen klaar en ik kon er mooi een aantal discoveren. Na 45 minuten vond ik het welletjes, want ik wilde vóór de beloofde buien weer thuis zijn.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


4 november: naar Stolwijk voor een Cito, een Event, 2 nieuwe caches en een lekke band (16 caches)

37574a       37574b

geo 37574. Hoekkie - van cookkies

4 november 2023
Vanaf station Gouda was ik naar Stolwijk gefietst om de voortuin van team DDThee eens flink op te ruimen. Op de hoek van de Korenbloemstraat zag ik Carta57en99 rondscharrelen. Zij bleken echter op het verkeerde hoekkie te staan. Aan de andere kant van de heg, bij het juiste huisnummer, haalde ik daarna de petling tevoorschijn.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37575-37576. Monumentaal Stolwijk (2x) - van TeamMiSy


geo 37577. Cito DDThee "De Kooi" Stolwijk #1 - van DDThee

4 november 2023
Op de parkeerplaats van recreatiepark De Kooi stond een flinke ploeg klaar om de paden naar en de omgeving van het huisje van team DDThee eens flink schoon te maken. De opbrengst viel wat tegen, maar het was uiteindelijk veel meer dan de organisatie had verwacht. De uitgestippelde route eindigde bij het huisje, waar inmiddels alles klaarstond voor een geweldig ontvangst.
Bedankt en proost! Biertje

37578

geo 37578. Benedenkerk #1 - van DDThee

4 november 2023 (favo)
De Cito was nog maar net op gang, toen er melding binnenkwam van een nieuwe cache. En die lag behoorlijk dichtbij. De hele groep ging op onderzoek uit en Eikenhofjes trok ineens een forse koker tevoorschijn. Als 'Team Cito de Kooi' hadden we hier een mooie groeps-FTF.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37579. Benedenkerk #2 - van DDThee

4 november 2023 (favo)
Tijdens de Cito kwamen er 2 nieuwe caches online en #2 lag mooi op de uitgestippelde route door het recreatiepark. Omdat er vooraan flink de pas in werd gezet, bleef er nog genoeg zwerfvuil voor de volgers liggen. Daardoor arriveerde ik pas toen de logrol al helemaal rond was geweest. Maar daardoor mocht ik het kokertje bij het piepkleine huisje terugplaatsen.
Bedankt en proost! Biertje

37580

geo 37580. Nakletsen DDThee "De Kooi" Stolwijk #1 - van DDThee

4 november 2023
Als beloning voor onze schoonmaakactie had team DDThee koffie, thee en een heleboel verschillende koeken klaargezet. We stonden (of zaten) lekker beschut onder het afdak en iedereen kreeg een speciale woodie, zodat we nu precies konden zien waar Stolwijk op de Nederlandse kaart ligt. Gezelligheid kent natuurlijk geen tijd, maar helaas, de dreigende bui van 12 uur dwong de meesten van ons om weer op tijd te vertrekken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37581. Mini bieb Atelier Anderz - van Geobert1980

4 november 2023
In Stolwijk waren er nog 3 caches die ik na de Cito wilde bezoeken. Vanwege een mini-challenge probeer ik al sinds april 2014 elke maand een cache in of bij een minibieb te vinden. En ook deze maand is me dat gelukt dankzij deze grote kast waar ik eerst zomaar voorbij fietste. Samen met Speurzus ging ik op zoek en al snel was het raak. Na het loggen keek ik ook nog even of er boeken over bier stonden, maar dat bleek helaas niet het geval. Dit was overigens de 171e keer dat ik een cache in een minibieb vond.
Bedankt en proost! Biertje

37582

geo 37582. Wafwaf - van cookkies

4 november 2023
Bij de Minibieb zei Speurzus dat ze nu naar huis ging, maar ik attendeerde haar nog op deze cache die maar 200 meter verderop lag. Toen zij kwam aanrijden, had ik op mijn vouwfietsje de petling al gevonden. Op het hondenspeelterrein was overigens geen kip te zien, waarschijnlijk vanwege het naderende hondenweer.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37583. Historie van de Krimpenerwaard #Stolwijk - van Polderheren

4 november 2023 (favo)
Op weg naar mijn laatste cache in Stolwijk kwam ik Eikenhofjes nog tegen, die vertelde dat hij niets had kunnen vinden. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar toen ik de laatste logjes las voor een extra hint, zag ik inderdaad dat hij een DNF had gelogd. Na nogmaals alle mogelijkheden geprobeerd te hebben, concentreerde ik me op een plek waar me al in het begin iets was opgevallen. En dit keer was het raak. Terwijl het carillon begon te spelen (12 uur), zette ik mijn bierkrabbel en begonnen de eerste druppels te vallen. Ik stuurde Eikenhofjes een foto van mijn log en toen mijn goede vriend daarna belde voor hulp, kon ik hem prima van dienst zijn. Daarna fietste ik weer verder door de regen richting Gouda, niet wetend dat ik even later een lekke band zou krijgen en dat ik mijn buitenband pas na hulp van een automobilist van mijn achterwiel kon krijgen...
Bedankt en proost! Biertje

geo 37584. Goudse KinderCache - van MirjamLucas

4 november 2023
Deze multi langs plekken die belangrijk zijn (geweest) voor Gouda was speciaal gemaakt voor kinderen, maar daardoor stond er ook dat slechts 4 waypoints nodig waren voor de oplossing. Goed nieuws dus voor mensen in de regen op een vouwfietsje! En terwijl ik met een inmiddels geplakte achterband door de stad reed, kon ik mooi ook nog 5 labcaches doen. Nadat het logboek was getekend, opende de overbuurman het raam en informeerde wat daar nou toch verstopt zat. Ik kon hem geruststellen en fietste daarna naar het station voor mijn terugreis.
Bedankt en proost! Biertje

37585

geo 37585-37589. Ontdekkingstocht Raambuurt, kinderadventure I (5x) - van Kiwiduckie

___________________________________________________________________


6 november: 's middags naar Schieveen en 's avonds naar Delft (4 caches)

37590a       37590

geo 37590. Oorlogstijd - van Carta57en99

6 november 2023
Het was droog, dus ik fietste weer eens door de Schieveense polders. In mei 1940 landden hier Duitse parachutisten en in het voorjaar van 1944 zetten de Duitsers de polder onder water om luchtlandingen door de geallieerden te voorkomen. Ik landde hier even voor een onschuldig kokertje. Dat zat precies op de plek waar ik het verwachtte.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37591. Onder toezicht 2.0 - van Blackshadow

6 november 2023
Voordat ik naar het event bij de Delftse carwash zou gaan, fietste ik even door vanwege het beloofde toezicht. Dat werd op afstand uitgevoerd door een serie camera's. Instinctief greep ik direct op de juiste plek naar het kokertje. Voor de zekerheid hield ik het even omhoog voor de camera en daarna zette ik mijn beveiligde bierkrabbel op het licht vochtige papier.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37592. Wie van de 3 - van Blackshadow

6 november 2023 (favo)
Ik dacht dat ik bij de juiste stond, maar daar ving ik bot. Daarna doorzocht ik ook de andere twee, totdat ik hulp kreeg uit onverwachte hoek. Met die extra tip lukte het me daarna alsnog. Een uur later, na afloop van het event, kon ik een dankbare MrCane dezelfde tip geven.
Bedankt en proost! Biertje

37593

geo 37593. @ the car wash #31 - van Blackshadow

6 november 2023
Het 31e event bij de carwash (waarvan dit pas mijn 10e was) was door omstandigheden later (20 uur in plaats van 19.15 uur) en bij een andere ingang (de blauwe zijdeur in plaats van de hoofdingang). Eerst stond ik bij de verkeerde blauwe deur, maar er bleek nog een derde te zijn, om de hoek. In het werkdomein van Blackshadow stonden de koffiekannen en koekdozen uitgestald en was het al behoorlijk druk. Ik kon nog mooi wat tips vragen voor mijn naderende weekend naar Istanboel, een extra stroopwafel pakken voor een toneelregisseur en een behoorlijk duur wagentje bewonderen. Kortom, het was gezellig en er viel weer van alles te beleven.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


9 november: van Voorhout via Warmond naar Oegstgeest voor het jaarlijkse GIFF-Event (10 caches)

37594a       37594b

geo 37594. Vrijheid - van RamonvanderLans

9 november 2023
In Voorhout lagen nog wat (nieuwe) caches op me te wachten en ik fietste eerst naar de reusachtige tulpenbol die in het water stond. De cache was een ode aan de vrijheid om te wandelen. Het formaat zou een klein/small zijn, dus daar zou ik dan mooi een Travelbug in achter kunnen laten, maar helaas bleek het petling, dus formaat micro. Daar paste alleen een logboekje in.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37595. Gate 53 - van RamonvanderLans

9 november 2023
Op de schuttingen van de achtertuinen stonden geen huisnummers, dus of ik hier bij nummer 53 stond, was niet duidelijk. Maar ik zag wel een cache zitten. Daar kon ik helaas net niet bij, dus ik gebruikte mijn vouwfietsje als opstapje.
Bedankt en proost! Biertje

37596

geo 37596. Chulu's chillplek the return - van team coeltjes

9 november 2023
In de hint stond dat de cache niet in de minibieb zat, maar ik vond hem er wel heel dichtbij. Op 31 december 2021 had ik de eerste versie al gelogd en vandaag volgde dus de return. Het logrolletje was kletsnat, maar dit was wel de 172e keer dat ik een cache bij een minibieb vond.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37597. Sam en zijn avonturen - van comateam

9 november 2023
Sam had de afgelopen jaren al heel wat avonturen meegemaakt en na wat puzzelen kwam ik er ook achter waar hij deze cache had verstopt. Eerst zette een doorn met een weerhaakje zich stevig in mijn hand vast, maar daarna zag ik de cache liggen en kon ik ook hier het logboekje tekenen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37598. Sam gaat hijsen - van comateam

9 november 2023
Ik ga ook wel eens hijsen, maar dat doe ik dan altijd in een café! wink Sam had allerlei hijskranen verzameld en daardoor kwam ik op een plekje waar ik verwacht had dat de cache in een vlaggenmast was gehesen. Dat bleek echter niet het geval. Het doosje ging inderdaad heel erg lastig open en daarna bleek het logboekje drijfnat. Met moeite heb ik er wat in kunnen krassen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37599. Warmondse historie bonus: de Roekenhof - van teamdwergen

9 november 2023 (favo)
De 4 caches van de Warmondse historie had ik al in december 2021 gevonden, maar aan de Bonus ben ik toen niet toegekomen. Vandaag maakte ik dat goed door vanuit Voorhout even door Warmond te fietsen. Op de tijdelijke plaats kon ik niets vinden, maar toen ik de berekening maakte van de oorspronkelijke plek, bleek de hint daar goed toepasbaar en had ik de cache daarna toch te pakken. Ik heb er een TB en een favo achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

37600

geo 37600. Giant Tulip Bulbs: Citrcle of life - van MrsDuckie55

9 november 2023
In Voorhout had ik al zo'n reusachtige tulpenbol zien staan, maar op eiland Koudenhoorn was er ook eentje te vinden. De cache was mooi gecamoufleerd. Toen ik hem na het loggen weer ongemerkt terug wilde leggen, bleken er ineens van alle kanten wandelaars voorbij te komen, die ook nog eens de tekst op het tulpenbordje wilden lezen! Toen de kust eindelijk weer vrij was, maakte ik snel mijn karwei af.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37601. Uitzicht over de Klinkenbergerplas - van TimmetjeTim

9 november 2023 (favo)
Voor het uitzicht over de Klinkenbergerplas moest ik het even hogerop zoeken. Er stond daar een reusachtige muur van staaldraad, opgevuld met stenen. Gelukkig had ik gelezen dat ik niet te moeilijk moest denken en na wat voelen had ik inderdaad vlot de cache te pakken. Hier kon ik mooi een TB achterlaten en ik heb er gelijk een favo bij gedaan.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37602. Haarlemmertrekvaart - van WimMarJoTiBa

9 november 2023 (favo)
Langs de Haarlemmertrekvaart ging ik op zoek naar iets wat hier niet hoorde. Ik verwachtte een bierflesje, maar het bleek uiteindelijk iets heel anders. Toch eerst maar even met een stokje gecheckt. Leuk gedaan!
Bedankt en proost! Biertje

37603

geo 37603. Filmpje? VII (GIFF 2023) - van NLBokkie

9 november 2023
Op het Geocaching International Film Festival (GIFF)-Event in Oegstgeest werden deze avond 18 filmpjes vertoond, waarbij er eentje direct uitsprong door humor, vaart en een verrassende ontknoping. Na een korte pauze (tijd voor een biertje!) hebben we alle filmpjes beoordeeld en volgde er ook nog een quiz met vragen over de inzendingen. Het was een goed georganiseerde en zeer gezellige avond, die beslist voor herhaling vatbaar is.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


10 november: vanwege een bierfestival was ik ook dit jaar weer in Antwerpen (16 caches)

37604a       37604b

geo 37604. Antwerp City Hall - van euroboxer

10 november 2023
Met een groep vrienden liep ik door Antwerpen, op weg naar de Waagnatie, waar vanmiddag en vanavond een groot bierfestival werd gehouden. Ik passeerde een aantal labcaches en op de Grote Markt maakte ik de gevraagde foto van het stadhuis en het beeld van Brabo.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37605-37606. Antwerpen, the old city (2x) - van The Bat

geo 37607-37608. Antwerpse markten (2x) - van spetterke

geo 37609. Een wonderlijke miniatuurreis #2 (1x) - van LECRAM37

geo 37610-37612. Toertje Antwerpse Pleinen (3x) - van GC_Meneer_Janssens

geo 37613. Antwerpen, stad van Rubens (1x) - van destroj007

geo 37614. MAS inside (1x) - van spetterke

geo 37615. Rond 't Mas #1 - van GC_Meneer_Janssens

10 november 2023
De andere caches van dit rondje had ik 2 jaar geleden al gedaan, maar toen was #1 door werkzaamheden niet bereikbaar. Na afloop van het bierfestival liepen we in het donker richting het nulpunt. Met de lampjes van onze onze telefoons zochten we duizend hoekjes en gaatjes af. Totdat Miauw de hint in Google zette en ontdekte wat er op de puntjes moest staan. En even later ontdekte hij ook nog de petling!
Bedankt en proost! Biertje

37616

geo 37616. Antwerpen-Centraal, Virtual Reward 2.0 - van Wiboke

11 november 2023
De dag na het bierfestival zouden we weer terugrijden naar Nederland. Na een stevig ontbijt aan de Keyserlei wandelden we nog even naar het nabij gelegen station voor een foto met de klok. Dat is gelukt!
Bedankt en proost! Biertje

geo 37617-37619. MAS inside (3x) - van spetterke

___________________________________________________________________


12 november: op zondagochtend naar de carpool van Schipluiden (1 cache)

37620a       37620b

geo 37620. Nee, zondag is geen eventdag #01 - van PeterCoef

12 november 2023
Zondagochtend iets na 10 uur stond ik weer op de carpool bij Schipluiden. Met organisator PeterCoef (nog bedankt voor de koek!) heb ik het over recente bioscoopfilms gehad, ik maakte een paar foto's en sprak nog kort met een paar van de 20 aanwezigen. Toen de eerste kerkgangers vertrokken, sloot ik mij daarbij aan. Natuurlijk niet voor kerkbezoek, maar voor een vloeibaar ontbijtje. wink
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


16 november: terug voor de boerenzwaluw en daarna naar Berkel en Rodenrijs (9 caches)

37621a       37621b

geo 37621. Boerenzwaluw - van Carta57en99

16 november 2023
Deze ochtend fietste ik opnieuw door de Schieveense Polder, tussen Rodenrijs en Schiebroek. De boerenzwaluw, die op 3 november gevlogen was, bleek weer gesignaleerd. Dit keer op een iets ander plekje. Carta Bep had me al foto's laten zien, dus die plek kon niet missen. Tot mijn verbazing vond ik er een forse pot en als eerste zette ik mijn naam op de nieuwe logrol.
Bedankt en proost! Biertje
dnf 3 november 2023
Het is altijd erg demotiverend als je cachedag begint met een not-found, want in de polders bij Rodenrijs bleek de boerenzwaluw weggevlogen. Naar de warmere gebieden in Afrika? Later, op de terugweg, toen ik zeker wist waar hij had moeten zitten, heb ik ook nog op de grond en tussen het gras gezocht, maar helaas...

geo 37622. Lekker kauwgom oké - van YvanKerkdijk

16 november 2023
In Berkel en Rodenrijs waren 3 nieuwe caches verschenen en vanwege de naam verwachtte ik hier een nano in zo'n stukje plastic nep-kauwgom. Maar het bleek te gaan om een pot, zonder kauwgom, maar wel met een lekker forse logrol. Lekker oké, dus.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37623. De struik steen - van Houtappel

16 november 2023
Deze cache lag op een grappig eilandje in het oosten van Berkel en Rodenrijs. Ik had gelezen over een afwijking en dat bleek te kloppen: zo'n 8 meter. De struik was echter logisch, maar de steen was gebroken en de pot dus goed zichtbaar.
Bedankt en proost! Biertje

37624

geo 37624. 1 van de 3 - van 65ingrid

16 november 2023
Eerst zag ik er maar 2, maar die ene had wel 3 stammen. Toch zat de cache heel ergens anders. Wat het kind en de was ermee te maken hadden, snapte ik niet, maar ik kon gelukkig wel mijn naam op het schone papier zetten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37625. 1 oktober 2023 - van Xiefehl_en_Mozique

16 november 2023
Het werd tijd om oktober op de kaart te zetten en dat kon met deze cache. Ik zag een mooi cachepaadje liggen, maar voordat ik het helemaal af zou lopen, viel mijn blik gelukkig op een grappig beestje.
Bedankt en proost! Biertje

37626

geo 37626. 1 november 2023 - van Xiefehl_en_Mozique

16 november 2023
Voor deze cache was geen hint beschikbaar, maar ik zag wel een kale plek bij het hek. Toen ik dichterbij kwam, ontdekte ik ook de keurige verstopplek.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37627. Joan - van Karretje

16 november 2023
Joan was het nieuwste kleinkind van Opa Karretje en ook dit meisje had nu een eigen cache gekregen in Pijnacker. Zij kon er nog niet bij, maar ik gelukkig wel.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37628. 1 september 2023 - van Xiefehl_en_Mozique

16 november 2023
Mensen die hier in het donker op zoek waren geweest, hadden het niet makkelijk gehad, zo las ik in hun logjes. Maar bij daglicht bleek het een fluitje van een cent. Of was het een pompoen? wink
Bedankt en proost! Biertje

37629

geo 37629. Leidsch Kwartiertje XI: Morspoort - van Dutch Coaster

16 november 2023
Onder de feeëriek verlichte Morspoort werd vanavond het 11e Leidsch Kwartiertje gehouden. Met een klein groepje hebben we staan kletsen over challenge-caches, creatieve manieren om te cachen en wat doe je op een donderdag? Na een uur moest ik helaas weer weg om mijn trein te halen, maar er valt nog genoeg te bespreken voor een 12e keer.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


17-20 november: naar Istanbul vanwege James Bond en een challenge (41 caches)

37630a       37630b

geo 37630. Really SideTracked; Istanbul (marble of limestone) - van jazzyjessups

17 november 2023
Deze middag landde ik op Istanbul Airport en met de metro en de tram bereikte ik het station. Hier bekeek ik de barst in de vloertegels en ik probeerde de vragen te beantwoorden. Daarna maakte ik buiten de gevraagde foto bij de oude locomotief. Dit was mijn eerste cache in Turkije; dat werd daarmee het 37e land waar ik inmiddels een geocache heb gevonden.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37631. Speed dating in Istanbul - van haoral

17 november 2023
Dit was een play-it-anywhere-wherigo, dus die heb ik thuis al kunnen spelen. Ik moest wel even puzzelen welke personen een koppel vormden, maar na een flinke tijd had ik ze allemaal goed en kreeg ik de codes voor de eindcoördinaten. Die plek lag mooi op de route naar mijn hotel. Dankzij de spoilerfoto was de cache (na even goed kijken) vlot gevonden.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

___________________________________________________________________


37632

geo 37632. Orient Express - van haoral

18 november 2023 (favo)
Op het Sirkeci Station stapte James Bond (Sean Connery) in 1962 in de Oriënt Express naar Venetië. Ik heb natuurlijk een aantal foto's gemaakt van deze historische plek. Door de huidige verbouwing en de hevige regen was er niemand in de buurt toen ik de plastic zak met daarin het logpapier oppakte en op een droge plek heb gelogd.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37633-37634. James Bond in Istanbul (2x) - van haoral


37635

geo 37635. Piers' Pearl - van nazbeg

18 november 2023
Met de veerboot bereikte ik het Aziatische deel van Istanbul. Het antwoord op de vraag was niet moeilijk en ik heb een foto van de haven toegevoegd.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37636-37639. Kadiköy'e hos geldin (4x) - van oegun

geo 37640. Le Trail 6: Mor Fare - van murat_sahin

18 november 2023
Voor deze letterbox moest ik een flink eind lopen vanaf de haven en ik was blij dat ik vanmorgen een paraplu had gekocht, want het zou 2 dagen regenen. Op de hoek van het parkeerterrein herkende ik de plek van de spoilerfoto. Droog loggen deed ik onder het dak van de bushalte.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37641. Kadiköyün Camileri - van golamamuli

18 november 2023
Eerst zocht ik op de verkeerde (maar vergelijkbare) plek, maar daar vond ik natuurlijk niets. Toen ik door wilde lopen naar de volgende cache op mijn lijstje, passeerde ik de exacte plek van de spoilerfoto. En hier was het raak! Onder een luifel aan de overkant heb ik rustig kunnen loggen.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

37642

geo 37642. Yesil Penguen - van murat_sahin

18 november 2023
Omdat de laatste zoeker niet bij deze cache kon, omdat die te ver omhoog was geschoven, had ik een stuk draad meegenomen. Daarmee kon ik de cache helemaal naar boven schuiven tot hij naar beneden viel. Ik heb hem daarna netjes teruggeplaatst, zodat hij nu weer makkelijk te pakken is.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37643. Q - van golamamuli

18 november 2023 (favo)
Omdat ik wist dat het vinden van de diverse aanwijzingen nogal lastig was en het zoeken in de stromende regen niet meeviel, had ik de hulp gevraagd aan vrienden die hier vorige maand waren geweest. De verstopmethode wist ik echter niet, maar ik had gelezen dat de cache erg listig was weggewerkt. En precies op het nulpunt vond ik hem uiteindelijk, na lang zoeken. Prachtig verstopt, dus van mij een favo!
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37644. Yeldegirmeni - van golamamuli

18 november 2023
Yeldegirmeni was een oude wijk van Istanbul, met gezellige straatjes waar ondanks de regen toch veel mensen waren. De wandeling eindigde op een drukke plek, maar ik zag dat ik gelukkig aan de overkant van de straat moest zijn, waar het veel rustiger was. Hier moest ik nog toch nog even goed zoeken, maar ineens ontdekte ik de cache.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

37645

geo 37645. Frenzy - van murat_sahin

18 november 2023 (favo)
Deze cache was nog niet zo oud en ik heb een poging gewaagd om hem te vinden. De hint snapte ik niet, maar na lang zoeken viel me ineens iets op. Het was inderdaad de cache. Mooi gedaan!
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37646. Haydarpasa Train Station - van golamamuli

18 november 2023
Dit prachtige station was in 1908 gebouwd als vertrekpunt van de spoorlijn naar Bagdad. De cache zat gelukkig op een rustige plek en ik had hem vrij snel in de gaten.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37647. Argonauts in Kadiköy - van golamamuli

18 november 2023
In oktober had een groep van Nederlandse geocachers hier niets gevonden, maar de cache was inmiddels herplaatst. Ik zag hem zitten op de plek van de spoilerfoto en ik was de eerste die zijn naam kon schrijven op de nieuwe logrol.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37648. Vosvos - van svgsvn

18 november 2023 (favo)
Toen ik hier om 12 uur stond, was de zaak nog dicht. Maar na afloop van mijn wandeling door de wijk Kadiköy ben ik nog even teruggegaan. En dit keer had ik succes! Ik kreeg de cache overhandigd en heb de TB die lag te wachten met me meegenomen. Om weer even op te drogen heb ik nog een drankje genomen en daarna ben ik teruggelopen naar de haven.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

37649

geo 37649. Maiden's Tower, Virtual Reward - van omaggo

18 november 2023 (favo)
De Maiden Tower wilde ik heel graag in het echt zien. In de film The World is Not Enough dook James Bond (Pierce Brosnan) in 1999 vanaf deze toren in het water om aan boord te klimmen van een nucleaire onderzeeër. Ik geef graag een favo voor deze prachtige plek!
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

___________________________________________________________________


37650

geo 37650. Earthquakes in Istanbul - van GeoMops

19 november 2023 (favo)
Dit was mijn 3e dag in Istanbul. Voordat ik een bezoek zou brengen aan de Hagia Sophia, heb ik eerst gekeken naar de gevolgen van de vele aardbevingen die te zien zijn bij deze vroegere moskee, dat nu een museum is. Maar ook op veel andere plekken in de stad zijn de restauraties en herstelpogingen aan diverse gebouwen te zien. In februari van dit jaar werd de provincie Kahramanmaras getroffen door twee krachtige aardbevingen. Volgens Ekrem Imamoglu, de burgemeester van Istanbul, is een aardbeving onvermijdelijk. Hij heeft een plan aangekondigd om de stad bestendig te maken tegen de gevolgen van een aardbeving. Er zijn inmiddels 29.000 gebouwen gecontroleerd en de helft daarvan is niet veilig bevonden.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37651-37653. James Bond in Istanbul (3x) - van haoral

Als een groot James Bondfan heb ik erg genoten van het bezoek aan deze belangrijke plekken uit de Bondfilms. Bedankt voor deze rondleiding.

37654

geo 37654. Sultanahmet Meet&Greet - van AnnScout

19 november 2023
Precies om 12:30 uur liep ik het park in en zag daar AnnScout onder een paraplu staan met haar groene vlag. We maakten kennis en ik gaf haar een TB mee die naar Zuid-Amerika moest. Zij was gisteravond in Istanbul gearriveerd en ik heb haar nog tips voor een paar caches kunnen geven. Daarna hebben we samen nog 2 caches gevonden. AnnScout, het was erg leuk kennis gemaakt te hebben. Nog veel plezier in Istanbul!
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37655-37657. Oblisks of Istanbul (3x) - van murat_sahin

geo 37658. Topkapi Dagger - van haoral

19 november 2023
Samen met AnnScout, die ik zojuist op het Event had ontmoet, heb ik deze wherigo gelopen. Op het eindpunt gingen we op zoek naar de cache en uiteindelijk ontdekte ik de plek van de spoilerfoto. Daar vond ik ook de cache. Die bestond uit een papiertje in een plastic zakje, maar wij waren er erg blij mee.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

37659

geo 37659. 8 Icons in Istanbul Challenge - van cgncache

19 november 2023 (favo)
Vorige week leek het me nog twijfelachtig of ik 8 cachetypes in Istanbul zou kunnen vinden. er was immers maar 1 letterbox beschikbaar en er was ook maar 1 multi die lopend voor mij bereikbaar was. Maar beide had ik gisteren gevonden en vandaag had ik ook het Event van AnnScout gelogd en voldeed ik aan de challenge. Samen zijn we in de regen naar deze cache gelopen. Na flink zoeken vond ik het kokertje. Hierna ging AnnScout terug naar haar hotel en ik liep nog even door.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. In total, I have 23 finds, qualified for this challenge. I have at least 1 finds from each of 9 types (8 types are required). My qualified finds (not all of them, only required number) are listed here:
- Letterbox Hybrid: Le Trail - 6 - Mor Fare (GC9TMC5) 📅 2023-11-18
- Locationless (Reverse): Cache World Mosques (GC5AEC) 📅 2005-02-05
- Virtual Cache: Piers' Pearl (GCGF5W) 📅 2023-11-18
- Unknown Cache: Kadıköyün Camileri (GC6QBA8) 📅 2023-11-18
- Traditional Cache: Yeşil Penguen (GC704AX) 📅 2023-11-18
- Earthcache: REALLY SideTracked - Istanbul (marble or limestone (GC9TRQR) 📅 2023-11-17
- Multi-cache: Q (GC7AEJM) 📅 2023-11-18
- Wherigo Cache: SPEED DATING in ISTANBUL (GC5G1XH) 📅 2023-11-17
- Event Cache: Sultanahmet Meet&Greet(Karşılama ve selamlama)(35) (GCADJ9V) 📅 2023-11-19
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37660. Ottoman Sultans - van haoral

19 november 2023
De tijdelijk nieuwe plek was niet meer recht tegenover de Security bij de ingang van het museum, maar toch moest ik hier wel even onopvallend te werk gaan. Van een afstandje vergeleek ik de spoilerfoto met de situatie en pakte daarna razendsnel de cache.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

___________________________________________________________________


37661

geo 37661. Elmas GrandBazar - van faidons

20 november 2023 (favo)
Dit was mijn 4e en laatste dag in Istanbul. Gisteren, zondag, bleek de GrandBazar gesloten, dus maandagochtend ben ik er direct naar toe gelopen. Het was daardoor ook nog niet zo druk. Ik vond de trap naar boven en herkende de plek van de foto's die ik thuis had bestudeerd. De cache was daarna snel gevonden. Erg bijzonder dat er zo'n grote doos in Istanbul te vinden was. Favo!
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

37662

geo 37662. Bosporus - van Lady Biene

20 november 2023 (favo)
Vanaf deze plek had ik een prachtig uitzicht over de Bosporus en de heuvels in de verte. Ik noteerde de antwoorden op de vragen en ik maakte natuurlijk ook nog even een foto.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

geo 37663. I love Istanbul - van Mr. Erikusz

20 november 2023 (favo)
De afgelopen dagen had ik voldoende bezienswaardigheden gezien en voor deze wherigo bleek ik er maar 10 nodig te hebben. Na het uitchecken bij mijn hotel ben ik eerst naar deze rustige plek gelopen. Na een rondje rond het object zag ik ineens de groene dop. I really love Istanbul, maar nu moest ik toch echt naar het vliegveld.
Teşekkürler ve şerefe! Biertje

37664

geo 37664. Obelisks of Istanbul (1x) - van murat_sahin

geo 37665-37669. Istanbul Airport (5x) - van Marxcis

Ik had ruim 2 uur nodig om de 5 punten te bezoeken. Twee daarvan heb ik via de buitenzijde van het vliegveld bereikt, maar later ontdekte ik dat dit helemaal niet nodig was. Het zou handig zijn als gewoon de exacte gatenummers waren opgegeven; dat zou een hoop tijd schelen.

geo 37670. All over the world -> 8 x 8 (Challenge) - van WoSyHi

20 november 2023
Toen ik vorig jaar deze cache logde, had ik pas 6 landen waar ik 8 cachetypes had gevonden. Maar dit jaar zijn daar Denemarken en Turkije bij gekomen, zodat ik nu alsnog voldoe aan deze pittige challenge.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Germany: 10 types.
France: 11 types.
Türkiye: 9 types.
Canada: 9 types.
Netherlands: 13 types.
United States: 12 types.
Denmark: 9 types.
Belgium: 9 types.
Bedankt en proost! Biertje
note 8 augustus 2022
Al vroeg was ik met Eikenhofjes, Roenir en Xizat uit Leidschendam vertrokken voor 2 cachedagen in Drenthe en Friesland. Hoewel ik al in 38 landen caches had gevonden, waren er tot nu toe maar 6 waar ik 8 verschillende types had. Naar 2 landen moet ik dus nog eens terug.

___________________________________________________________________


21 november: een FTF in Leidschendam, een challenge in Luxemburg en een event op de Carpool (3 caches)

37671a       37671b

geo 37671. Minibieb de Salamander - van dstrampraad

21 november 2023 [FTF] (favo)
Vanwege een mini-challenge probeer ik al sinds april 2014 elke maand een cache in of bij een minibieb te vinden. En ook deze maand is me dat gelukt dankzij deze nieuwe cache. Hij was net online gekomen en ik besloot snel een kijkje te nemen bij dat kastje aan de Leidschendamse Windlustsingel. Er stond al een vrouw te snuffelen, maar zij bleek net een boek gebracht te hebben. Het logboekje was dus nog helemaal leeg! Hierna keek ik ook nog even of er boeken over bier stonden, maar dat bleek helaas niet het geval. Dit was overigens de 173e keer dat ik een cache in een minibieb vond!
Bedankt en proost! Biertje

geo 37672. Earthcache Challenge Silver - van 2CL

21 november 2023
Vorig jaar september had ik pas 137 van de gevraagde 150 earthcaches gelogd, maar inmiddels voldeed ik aan deze challenge.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Netherlands, 106 finds
France, 7 finds
United States, 6 finds
Germany, 4 finds
Norway, 4 finds
Bosnia and Herzegovina, 3 finds
United Kingdom, 3 finds
Türkiye, 3 finds
Romania, 3 finds
Luxembourg, 2 finds
Belgium, 2 finds
Bulgaria, 2 finds
Denmark, 2 finds
Canada, 2 finds
Lithuania, 1 finds
Found total 150 of 150 required caches from 15 of 15 required countries
Bedankt en proost! Biertje

37673

geo 37673. De Zuidjes op de Carpool #9 - van De Zuidjes

21 november 2023
Het was vanavond de 9e keer dat De Zuidjes een Event organiseerden op de carpool bij Schipluiden en dit was de 4e keer dat ik daarbij aanwezig was. Een mooie gelegenheid om te vertellen over mijn belevenissen in Istanbul het afgelopen weekend en over een fijne FTF van vanmorgen. Deze avond was er geen grote kring, maar ontstonden er 3 kleinere kringen waarbinnen gelijkgestemden hun (foute) grappen, ergernissen of FaceBook-perikelen kwijt konden. Na ruim een uur ben ik weer vertrokken, want het begon steeds frisser te worden.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


23-26 november: met goede vriend Miauw ging ik 4 dagen naar Lille in Frankrijk (29 caches)

37674a       37674b

geo 37674. Challenge The 125 found's on 1 day - van LordT

23 november 2023
Met Miauw was ik op weg naar Lille, maar op mijn verzoek stopten we even bij Antwerpen voor 2 challenges. De koker was vlot gevonden en aan deze challenge van minstens 125 caches op 1 dag voldeed ik met gemak: mijn beste dag was namelijk op 24 mei van dit jaar (678 stuks), gevolgd door 22 mei (598) en 21 mei (530) vanwege de Power Trail Héraultais (PTH) in Frankrijk.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37675. Challenge: The White Witch & The Secret Sorcerer - van Azafady

23 november 2023
Voor de tweede challenge moest ik in 15 landen een cache hebben gevonden (ik heb inmiddels 37 landen) en 15 nachtcaches hebben gevonden (ik heb er 126). Nadat ik in de boom was geklommen, vond ik slechts een lege tiewrap. Gelukkig zag ik het potje op de grond liggen. Het logpapiertje in het zakje was drijfnat. Ik heb het eerst uitgeknepen. Daarna bleek de lastigste challenge om er een paar letters op te krassen. Hier moet beslist wat onderhoud volgen!
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. I have found required number of caches (1) of the required number of types (1) in each of 37 countries (required number of countries: 15). User has found 126 caches of type "Night cache" (15 required).
Bedankt en proost! Biertje

37676

geo 37676. L'Hôtel à TB, Lille - van sophinettedunord

23 november 2023 (favo)
Met mijn goede vriend Miauw was ik 4 dagen in Lille en toevallig stond ons hotel in dezelfde straat als dit TB Hotel. Maar dat bleek moeilijk te vinden! We zijn flink op en neer gelopen en hebben geprobeerd wat elektriciteitskastjes te openen. Uiteindelijk ben ik ergens binnen gaan vragen en toen bleken we goed te zitten. De cache werd ons aangewezen en met de thuis al opgezochte code ging de deur open. Wat een fraaie cache! Ik heb het logboek beschreven en flink wat TB's geruild.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


37677

geo 37677. Parc de jeux de la Citadelle, Lille - van clYk

24 november 2023
Deze dag zouden we besteden aan de caches rond de Citadelle, maar het gebied bleek vandaag alleen toegankelijk voor militairen. Alleen deze cache bij de speeltuin konden we doen en die was snel gevonden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37678. La Citadelle de Lille (1x) - van prodhomme

geo 37679-36781. Voyage dans le temps Lillois (3x) - van Golgaff


37682

geo 37682. Virtual Reward Lille, les boulets/cannonballs - van berelaugma

24 november 2023 (favo)
Deze virtuele cache ging over de 4 kanonskogels die rond de raamkozijnen te zien waren. Ze zouden een herinnering zijn aan het beleg uit 1792, maar wetende waar de kanonnen hebben gestaan was dat technisch gezien onmogelijk. Het maken van een foto was technisch gezien wel mogelijk en voor dit historisch leermoment heb ik een favo gegeven.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37683. Cathédrale Notre Dame de la Treille - van flabinou62

24 november 2023
Omdat er op het bankje bij de cache wat mensen zaten, zijn we eerst even gaan lunchen met een crêpe. Toen we daarna terugkeerden, was er net iemand op de cacheplek bezig. Ik kon het kokertje direct overnemen en moest daarna flink zoeken om een leeg plekje op het papier te vinden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37684-37685. Ballade Street Art à Lille (2x) - van axelle59250


37686

geo 37686. Qui a tué Kennedy? Revival - van flabinou62

24 november 2023 (favo)
Hier hebben we flink lopen zoeken. We zagen ineens de halve kokosnoot die in een eerdere log werd genoemd. En uiteindelijk vond ik de zeer slim verstopte cache. Die bleek behoorlijk klein te zijn.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37687-37690. Lille: la rue de Paris (4x) - van clYk

___________________________________________________________________


37691

geo 37691-37694. La Citadelle de Lille (4x) - van prodhomme

geo 37695. Bonus des labs caches de la Citadelle - van prodhomme

25 november 2023
Op onze derde dag wandelden we opnieuw naar de Citadelle, die nu toegankelijk was. We konden de labcaches afmaken en daarna naar de bonus. Na wat zoeken bij verschillende bomen had ik hem ineens in handen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37696. A la porte de la citadelle - van ch'ti59

25 november 2023
Rond de Citadelle waren nog meer caches te vinden. Deze witte pot vond ik pas na lang zoeken, want de hint klopte niet helemaal. Hij lag nergens 'achter', maar onder een stapel takken tussen de bladeren.
Bedankt en proost! Biertje

37697

geo 37697. Ça coule de source - van mag0305

25 november 2023
We wandelden verder door het park rond de Citadelle. Door onze verkeerde vertaling van de hint zochten we eerst bij het bankje. Maar het nulpunt lag een stukje verder en daar vond ik het potje dan ook.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37698. Zoo de Lille - van clYk

25 november 2023
De dierentuin was tot februari volgend jaar gesloten, maar de cache was er wel. Ik vond een half dier en een kletsnat papiertje. Daar is de afgelopen maanden al vaker over geklaagd. Jammer dat de eigenaar geen tijd heeft voor onderhoud...
Bedankt en proost! Biertje

37699

geo 37699-37700. Voyage dans le temps Lillois (2x) - van Golgaff

___________________________________________________________________


37701

geo 37701. Citadelle de Lille 05, Pointe NE - van Zoidrums

26 november 2023 (favo)
Dit was onze laatste dag en opnieuw liepen we naar de Citadelle. Deze cache hadden we gisteren niet kunnen vinden, maar met een extra tip gingen we na het ontbijt opnieuw op pad. Er was inderdaad een ingenieuze constructie gemaakt, die we gisteren op de foto hadden gezet, maar toen niet hadden herkend. Favo!
Bedankt en proost! Biertje

geo 37702. Lille: la rue de Paris (1x) - van clYk

___________________________________________________________________


28 november: rondje door de Leidschendamse wijk De Heuvel, waar ik 25 jaar heb gewoond (5 caches)

37703a       37703b

geo 37703-37707. Rondje de Heuvel (5x) - van slottys

___________________________________________________________________


30 november: ook de maand november werd afgesloten op de carpool bij Schipluiden (1 cache)

37708a       37708b

geo 37708. 30 november 2023 - van Carta57en99

30 november 2023
Het was de laatste dag van de maand en op de carpool zou november worden afgesloten. Ik had me aangemeld om mee te helpen en dat kwam goed uit, want Carta Bep stond er deze avond helemaal alleen voor. Ik wist niet precies hoe zo'n afsluiting ging, maar het bleek dat er een zak taaitaai voor nodig was en een busje met politieagenten. Twee keer kwam er een strooiwagen voorbij en in de verte passeerden ook nog een ambulance en een brandweerauto. En natuurlijk waren er weer allerlei bekende gezichten. Ik maakte een foto van Blackshadow, zodat die later kon bewijzen dat hij aanwezig was geweest. Eikenhofjes had een Sinterklaasgedicht gemaakt over de letter E en Willy Wortel vertrok zonder haar lichten aan te doen, maar de politie had het te druk om de achtervolging in te zetten. Iets na 8 uur werd het vertreksein gegeven, waarna iedereen richting de auto's liep. Ik stapte op mijn fietsje en ging ook naar huis.
Bedankt en proost! Biertje

37708c

Terug naar boven

Door naar december 2023