Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2023

309 caches gevonden (logs 36775-37083)

___________________________________________________________________


1 augustus: naar Rijswijk voor 4 caches maar met wisselend succes (2 caches)

36775a       36775b

geo 36775. Knooppunten in Nederland #2 - van Blackshadow

1 augustus 2023
Als fietser kom ik natuurlijk weinig op knooppunten, maar dit puntje werd me op een Eventje ingefluisterd. Gewoon omdat het kon. Als opstapje had ik mijn vouwfietsje meegenomen, maar er lag inmiddels voldoende hulpmateriaal dat prima te gebruiken was.
Bedankt en proost! Biertje

geo NF#1252. AIVD cachepuzzel #2: Make that the cat wise - van Crustulum

   dnf 1 augustus 2023
Helaas. De laatste logger heeft de pot blijkbaar zo goed afgedekt, dat ik als vierde op rij hem niet kon vinden...

geo NF#1253 AIVD cachepuzzel #3: Paardoku - van Crustulum

   dnf 1 augustus 2023
Een groene checker wil nog niet zeggen dat je de cache ook daadwerkelijk te pakken krijgt. Ook hier heb ik lang lopen dolen. Hulde aan iedereen die deze cache vlot wist te vinden!

geo 36776. AIVD cachepuzzel #14: Finale - van Crustulum

1 augustus 2023
De AIVD-puzzels hebben me vele uurtjes gekost (inclusief het benaderen van diverse hulplijntjes), maar ook aan het zoekwerk ter plekke heb ik heel veel tijd besteed. Hier zag ik ineens een deel van de pot uit de grond steken. Het deksel was kapot en de logrol nat. Maar ik heb voorzichtig mijn naam in het vochtige papier gekrast. Gelukkig kon ik de eerste dag van augustus dus toch nog positief afsluiten.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


2 augustus: een CITO in Leiden in de regen en daarna droog door Wassenaar (9 caches)

36777a       36777b

geo 36777. CITO tussen de verzetshelden - van HasSeCarLa

2 augustus 2023
Omdat ik dit jaar nog geen CITO in de stromende regen had gedaan, was ik vanmorgen in mijn regenpak naar Leiden gefietst. En daar verzamelden zich nog veel meer regenliefhebbers. Nadat de twee logboeken waren gevonden (duikbril en ladder lagen al klaar), trokken we in kleine groepjes de wijk in. Met Roppio en SaBaNi heb ik toch nog 2 vuilniszakken met zwerfvuil kunnen inleveren. Na een uurtje werd het droog en stond er in de keuken van HasSeCarLa koffie, thee en cake voor ons klaar. Fantastisch geregeld!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36778. Nakletsen na het CITO tussen de verzetshelden - van HasSeCarLa

2 augustus 2023
Voor het nakletsen was een half uurtje uitgetrokken, maar het was zo gezellig in de keuken en op de gang, dat ik er zeker een uur heb staan praten. Zo hoorde ik dat er paraplu's bestaan met verlichting en een neusharentrimmer, dat er ook 2 Zweedse geocachers waren gekomen, dat Roppio waarschijnlijk morgen bij het 300e carpool event is en een verrassing meeneemt, dat er veel geocachers met (extreme) challenges bezig zijn en dat in Leiden de groene kliko niet voor GFT is, maar voor restafval. Het was een nuttig bestede ochtend en het was inmiddels droog, dus fietste ik nog even richting naar Wassenaar.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36779. Kinderboerderij Wassenaar - van GeLiErNi

2 augustus 2023
Nadat ik in de kinderboerderij de juiste plek had gevonden, kwamen Bloempje en Cookie nieuwsgierig kijken wat ik daar aan het doen was. Nou, gewoon even mijn bierkrabbel op de logrol zetten en die TB meenemen. ik zag dat ze tevreden waren met mijn uitleg en terugkeerden naar hun huisje.
Bedankt en proost! Biertje

36780

geo 36780. De struik of cache- van Houtappel

2 augustus 2023
De struik in deze voortuin aan de Hoogheemraadstraat had ik snel in het vizier en vlak daarna ook de cache. De logpapiertjes waren barstensvol en het was lastig om ruimte te vinden voor mijn korte naam. Het was al een paar keer eerder gemeld, dus het is erg jammer dat deze cachelegger geen tijd heeft om een nieuw stukje papier in de doos te stoppen...
Bedankt en proost! Biertje

geo 36781. De cache van Jayden - van team PK13

2 augustus 2023
En ook hier trof ik een vol logrolletje aan. Zelfs het door iemand bijgevoegde papiertje was al bijna helemaal volgeschreven. De 5 jaar oude Jayden mag waarschijnlijk nog alleen eropuit om een nieuw logboekje te plaatsen, maar misschien kan je het je vader vragen!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36782-36784. Het bos in #3, #4, #5 - van Team PK13

2 augustus 2023
Deze serie in het Wassenaarse Park Rust en Vreugd had ik al gedaan, maar er waren vorige maand nieuwe nummers 3, 4 en 5 verschenen, dus die heb ik vanmiddag even bezocht. Ik arriveerde bijna steeds gelijk met een ander team. De GPS stuurde me eerst een andere kant op, maar de hints maakten het een stuk makkelijker.
Bedankt en proost! Biertje

36785

geo 36785. Achter de sportvelden in Kerkehout - van Team PK13

2 augustus 2023
Dit plekje achter de sportvelden kwam me bekend voor van een eerdere cache die hier heeft gelegen. Er werd vanmiddag niet gesport, maar wel veel gewandeld. De petling had ik vlot te pakken.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


3 augustus: voor de 300e keer naar de carpool bij Schipluiden! (3 caches)

36786a       36786b

geo 36786. Carpool #300 - van eikenhofjes

3 augustus 2023
Het 300e event op de bekendste carpool van Nederland kon zonder meer een succes worden genoemd. Niet alleen door de grote opkomst of door het promotiemateriaal dat mijn sponsor me had meegegeven, maar ook door de oranje vlaggetjes van Roenir, de gevulde eieren van Fscheerhoorn, de chocoladekoekjes van Carta57en99 en de limonade van Eikenhofjes. PeterCoef hing een afdruk op van zijn Excelsheet met een overzicht van alle events (bij de eerste op 29 februari 2016 waren 99 teams aanwezig!). Teamvld vertelde voor de 300e keer een mop van de dag en M@tt heeft de hele avond Engels gesproken met een Duitse geocacher. Als die nu maar niet denkt dat het hier elke avond zo'n feest is! wink
Na anderhalf uur kwam er een eind aan alle gezelligheid en vertrok iedereen weer naar huis.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36787. De gezelligste carpool van Nederland! - van fscheerhoorn

3 augustus 2023 (favo)
Zoals verwacht kwam er tijdens het 300e event op de carpool ook weer een nieuwe cache uit. Het bleek een fraaie letterbox te zijn, waar fscheerhoorn extra zijn best op had gedaan. Team Carpool had hier de FTF en daarna ging het toepasselijke logboek van hand tot hand en kreeg iedereen de gelegenheid zijn stempeltje te zetten. Favo voor dit prachtige knutselwerk!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36788. Irrationael - van Flupkion

3 augustus 2023
Het zou irrationeel zijn om te denken dat ik de puzzel helemaal zelf heb opgelost. Uit de logjes viel al heel wat te destilleren. En met voldoende mensenkennis hoor je ook wat over de startcodes. Na het 300e event op de carpool maakte ik dus op de terugweg naar huis nog even een korte tussenstop. Het gereedschap had ik standaard in mijn zak zitten (net als een flesopener), dus mijn bierkrabbel was snel gezet.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


7 augustus: 's ochtends een event in Delft en 's avonds een event in Delft (8 caches)

36789a       36789b

geo 36789. Ochtend eventje langs de blauwe lijn - van Brain en Pinky

7 augustus 2023
De blauwe lijn door de TU-wijk geeft de 52e breedtegraad aan en eens per maand deelt Pinky hier 's ochtends koffie uit aan verslaafden. En ook vandaag waren er weer geocachers die daar dankbaar gebruik van kwamen maken. De plannen voor de rest van de dag werden doorgenomen en er werd gespeculeerd wie er 6 november 70 jaar zou worden (Angelfish888 organiseert een event voor hem). Om half 8 werd de bijeenkomst opgebroken en mocht iedereen weer vertrekken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36790. Ode aan de strippenkaart - van Arcobroek

7 augustus 2023 (favo)
Dit was niet alleen een ode aan de strippenkaart, maar ook een ode aan het gras van de buren. Dat zag er inderdaad net iets beter uit. wink De cache lag bij een tramhalte, waar nu ook een speciale bus was gestopt. Vanwege mogelijke controle heb ik keurig de juiste strippenkaart opgezocht, het aantal zones afgeteld en mijn naam leesbaar vermeld. Heel leuk gedaan!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36791. Puzzeltje vooraf 17 - van Blackshadow

7 augustus 2023
De semafoorvlaggen kende ik nog uit mijn scoutingtijd, maar dat was zo lang geleden dat ik toch even de handleiding erbij moest pakken. Omdat ik deze ochtend in Delft fietste, had ik ook deze locatie op mijn route gezet. Hiervoor had ik namelijk geen ladder of waadpak nodig. Toch zat de cache op een heel andere plek dan ik hem in eerste (en in tweede) instantie had verwacht.
Bedankt en proost! Biertje

36792

geo 36792. Oudste ziekenhuis van Nederland - van TeamDelftCache

7 augustus 2023
Hier rende ik vroeger vaak voorbij, op weg naar het station voor de laatste trein. Maar sinds vandaag weet ik dat hier het oudste ziekenhuis van Nederland heeft gestaan. Het staat nu elders en heet nu het Reinier de Graaf Gasthuis. In het tijdelijke parkje was het kokertje snel gevonden. Het was wel even zoeken naar een leeg plekje op de logrol.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36793. 1 april 2023 - van Xiefehl_en_Mozique

7 augustus 2023
In Pijnacker keek ik vorige maand behoorlijk op mijn neus en net als Alva had ik ook een nieuwe bril nodig. Fijn dat Carta57en99 hier wel succes hadden gehad, want daardoor wist ik dat ik naar heel iets anders had moeten zoeken. Vandaag deed ik dat en nu had ik de koker snel te pakken, op een plek waar ik destijds ook (even) had gestaan. Wat een goede 1 aprilgrap!
Bedankt en proost! Biertje
dnf 9 juli 2023
Metershoge brandnetels, braamstruiken, meidoorns en berenklauwen. Xiefehl en Mozique hadden alles uit de kast getrokken om er een helse tocht van te maken. Toen ik uiteindelijk op het nulpunt stond, zag ik niets kwaken, ook niet in de omgeving. Normaal geef ik caches met als hint 'kikker' een flinke favo, maar dat was nu niet mogelijk. In november nog maar 's proberen...

36794

geo 36794. Mysterie ontmaskerd #17: liedtekst - van Xiefehl_en_Mozique

7 augustus 2023
De liedtekst was destijds wel ontmaskerd, maar de cache (nog) niet. Vorige maand zong ik nog "we gaan nog niet naar huis", maar vandaag was ik terug en had ik de cache in 2 tellen te pakken. En hij zat gewoon goed in het zicht! Het logpapiertje was inderdaad drijfnat. Ook na wat uitknijpen bleek het niet te beschrijven, hoewel ik het wel heb geprobeerd. Ondanks dat bleef ik toch zingen: "I'm so happy...!"
Bedankt en proost! Biertje
dnf 9 juli 2023
Aan beide zijden ben ik eronder gekropen, maar ik heb niets gevonden. Niekie28 had nog gewaarschuwd dat je er makkelijk overheen kijkt. Nou dat is me dus gelukt!

geo 36795. 1 augustus 2023 - van Xiefehl_en_Mozique

7 augustus 2023
Hoewel ik de juli-cache nog niet had gelogd, waagde ik me toch al aan die van augustus. Daarvoor had ik vanmorgen mijn hengel in mijn binnenzak gestopt, want die moest ik hier even uitschuiven. Jammer dat er geen toeschouwers waren, want op vakkundige wijze haalde ik de cache naar beneden en ook het terughangen ging weer soepeltjes.
Bedankt en proost! Biertje

36796

geo 36796. @ the car wash 28 - van Blackshadow

7 augustus 2023
Terug in Delft voor de maandelijkse meeting bij de carwash. Dit was event 28 op deze locatie, waarvan ik er nu pas 9 heb bezocht. Terwijl de vroege vogels voor de (gesloten) deur stonden te wachten, zagen wij Blackshadow de catering opbouwen: 5 kannen met koffie, 1 met heet water en een doos met minimaal 8 verschillende soorten koeken. En er viel weer genoeg te bespreken. Zo kon ik 2 tipgevers bedanken omdat ik door hun aanwijzingen vandaag 2 caches alsnog had gevonden. En ik kon Delftwing alvast waarschuwen dat ik binnenkort de cache onder het bruggetje bij zijn huis kom doen. Na ruim een uur ben ik vertrokken, maar er stonden nog voldoende mensen gezellig te kletsen.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


10 augustus: op de grens van Leiden en Voorschoten was het 4 keer raak (4 caches)

36797a       36797b

geo 36797. Rooseveltcache - van MDB27986

10 augustus 2023
Omdat ik 's ochtends een afspraak had bij een fietsenwinkel op de grens van Voorschoten en Leiden, kon ik daarna nog mooi een paar caches bezoeken. De Leidse Rooseveltstraat was een bruisend stukje bedrijventerrein waar van alles te beleven viel. Zo lag er ook een cache waarvoor niet geklommen hoefde te worden. Dat deed ik dus maar niet, maar ik heb natuurlijk wel even mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36798. ON 09.24 Leiden - van hoekraam

10 augustus 2023
Van de serie Ommetje Nederland heb ik vanmorgen ook Leiden kunnen afstrepen. Dankzij de duidelijke hint was er bij mij geen enkele twijfel. Origineel bedacht!
Bedankt en proost! Biertje

36799

geo 36799. Volkstuintje - van edjo37

10 augustus 2023
Ook op donderdagochtend werd er hard gewerkt op tuinvereniging Roomburg. Bij volkstuintje 58 ging ik door het hekje en zag toen pas de forse cache. Leuk gedaan!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36800. Rondje Vlietland #15 extraatje - van snebo4

10 augustus 2023
Dit rondje door recreatiegebied Vlietland had ik al in 2020 gefietst, maar vorige maand was er ineens als extraatje een nummer 15 verschenen. Ik volgde het paadje de struiken naar de cache. Even zoeken naar het boekje en daarna weer terug.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


11 augustus: met Pino en Corbulo naar Naaldwijk en 's-Gravenzande (33 caches)

36801a       36801b

geo 36801. De schat van het Sijtwendepark - van snebo4

11 augustus 2023 (favo)
Eekhoorn Finley was zijn voorraad eikels en kastanjes kwijt. Onbegrijpelijk, want zoiets zou mij nooit overkomen. Ik weet namelijk precies waar ik mijn voorraad bierflessen en blikjes heb staan! wink Bij de ingang van het Sijtwendepark maakte ik eerst kennis met de 2 acrobaten. Via de projectie bereikte ik ook de kronkelige slang. Daarna volgde ik de beschrijving en kwam ik op de plek met het adembenemend uitzicht. Nadat ik het merkteken had gevonden, kon ik op zoek naar de cache. Na wat voorzichtig graven kreeg ik die te pakken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36802. Ouwe Bekende - van eikenhofjes

11 augustus 2023
Met mijn ouwe bekende vrienden Pino en Corbulo was ik deze dag op pad in Naaldwijk en 's-Gravenzande. Maar omdat we een ouwe bekende niet konden negeren, stopte Pino eerst even bij deze kast naast het tunneltje onder de A20. Toen ik het deurtje opende, informeerde Corbulo of hij dik in orde was en ik antwoordde naar waarheid dat er niks mis mee was. Nadat ik ons stempeltje had gezet, liepen we terug naar de auto. "Wat hebben we toch een leuke hobby", concludeerde Pino, die niks had hoeven doen.
Bedankt en proost! Biertje

36803

geo 36803. Ode aan de Overkanters (hengelen) - van geo-iris

11 augustus 2023
Vanwege de D/T rating wilde ik graag deze ode brengen en ook voor Corbulo was de cache interessant, want in zijn grid ontbrak nog een 4,5/4. Nadat ik mijn hengel met tape had verlengd, nam Pino hem direct ter hand en viste de koker vlot uit de boom. En even later hing hij hem ook nog eens razendsnel terug.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36804-36806. Dierenroute Naaldwijk #7, #8, #1 - van flyting

11 augustus 2023
We parkeerden in de buurt van de Flamingo en gingen wandelend op pad. Volgens de hint zat #7 Flamingo hoog, maar in werkelijkheid was dat op buikhoogte. We moesten ons voorover buigen om hem te pakken. Hierna liepen we naar #8 Blauwe vinvis, die ik vlot zag zitten. De nummering was beslist geen aanbevolen route, zo had ik al op de kaart gezien. Na #8 liepen we dus naar #1 Komodovaraan, waar we lang hebben gezocht. Tegelijkertijd hadden we succes: ik vond een witte koker bij een tweestammig boompje en Pino viste een blauwe koker uit de struiken. We hebben beide caches gestempeld en weer op de 2 verschillende plekken teruggelegd. De oude paal uit de hint was weg.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36807-36809. Dierenroute Naaldwijk #9, #2, #10 - van flyting

11 augustus 2023
Ook de houten paal waar #9 Koala moest liggen, was verdwenen. Pino had gelukkig goede ogen en herkende de verstopplek. Datzelfde lukte hem ook bij #2 Wombat, pal naast de brug. Dat beestje hield zich onder het pas gemaaide gras verscholen. Daarna wandelden we naar #10 Taipan slang. Pino stond weer als eerste naast de brug en greep de slang in zijn versteende nekvel.
Bedankt en proost! Biertje

36810

geo 36810-36812. Dierenroute Naaldwijk #3, #11, #6 - van flyting

11 augustus 2023
De betonnen ton waarachter #3 Poolvos zich had verstopt, zagen we al van geruime afstand. Corbulo pakte hier de koker. Vervolgens liepen we naar #11 Beerdiertje. Iedereen probeerde wat bij het hek, maar Pino had succes. Om historische en emotionele redenen wilde Corbulo heel erg graag #6 Olifant vinden. Met een klein beetje hulp is hem dat ook gelukt.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36813-36814. Dierenroute Naaldwijk #5, #4 - van flyting

11 augustus 2023
Corbulo en ik liepen het paadje van #6 Dwergpinguïn in. De hint was lang en ingewikkeld, maar mijn metgezel had in één greep de bellenblaaspot te pakken. Tot slot liepen we naar #4 Jachtluipaard. Die was weliswaar gecamoufleerd, maar ik doorzag zijn vermomming.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36815. Elsenweg - van botersnoepje

11 augustus 2023
Na de dierenroute liepen we naar de Elsenweg. Waar Corbulo had gekeken en niets gevonden, wierp ik een nieuwe blik. En met succes! Naast de steen die mijn vriend had opgetild, ontdekte ik alsnog de cache.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36816-36820. Spelen in de Pijletuinen (5x) - van botersnoepje


36821

geo 36821. Plantenbieb - van rojoarna

11 augustus 2023
De plantenbieb viel niet te missen. Corbulo maakte het kistje open en en ik stempelde onze namen in het boekje. We waren net klaar toen de eigenaresse naar buiten kwam om te vragen of alles was gelukt.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36822. Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij (1x) - van de Bussies

geo 36823. Opa's strandvoortuin cache - van GeoMarsel

11 augustus 2023
Opa had zijn strandvoortuin aan de Hondsdraf, waar de meeuw op de hoge dukdalf al van verre zichtbaar was. Terwijl ik een foto maakte van het beestje, had Corbulo de cache al in zijn handen. Ons stempeltje paste precies op het smalle strookje.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36824. TB Vogelkazerne - van Team Datreco

11 augustus 2023
Met de auto reden we naar de vogelkazerne. Pino ontdekte een mooi parkeerplekje om de hoek. Thuis had ik de slotcode berekend en daarmee kreeg Corbulo al snel de kazerne open. Leuk gedaan!
Bedankt en proost! Biertje

36825

geo 36825. Rondje Woerdblok Naaldwijk - van GeoMarsel

11 augustus 2023
Nadat we in deze kindvriendelijke wijk de zonnepanelen, groene stoeptegels en rode klimstenen hadden geteld, konden we naar de cache. Terwijl Corbulo en ik op diverse plekken met onze handen in de klimop zochten, zag Pino ineens een bekend logo. Zo kregen we toch nog het kleine boekje te pakken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36826. Digitaal - van hoog70

11 augustus 2023
Vanuit Naaldwijk reden we naar 's-Gravenzande. Uit een logje had ik al een opmerkelijk bijvoeglijk naamwoord gehaald, waardoor ik direct een idee kreeg over de vorm van deze cache. Hij bleek ook nog eens (bijna) op ooghoogte te zitten, waardoor ik hem snel in de gaten had. Helaas was het kleine papiertje helemaal vol, zodat ik dit keer volstond met onze verzamelnaam Braeck.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36827. MetalMasters - van PaulenStefanie

11 augustus 2023
Bij de MetalMasters verwachtte ik snoeiharde muziek, maar het was doodstil in de De Konnighstraat in 's-Gravenzande. Pino parkeerde de auto en Corbulo zag de pot staan. Hierna wandelden we naar het centrum van het dorp.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36828-36832. Hart van 's-Gravenzande (5x) - van Bass57


36833

geo 36833. Vreelande - van Gerlinde1511

11 augustus 2023
Vreelande was de laatste cache van onze dag. Vanwege de hint keken we eerst op de logische plekken. Maar ineens had Corbulo beet. Daarmee maakte hij alle eerdere missers van deze dag weer goed. Ik krabbelde onze namen in een klein vakje en we vierden daarna ons succes op een zonnig terras aan het Marktplein.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


13 augustus: heel even naar Zwijndrecht en daarna vooral veel hengelen in Dordrecht (65 caches)

36834a       36834b

geo 36834. Met tstappertje op pad - van tstappertje

13 augustus 2023
Mijn dag in Dordrecht begon in Zwijndrecht, waar ik vanaf het station eerst naar het parkje langs de A16 fietste. Hier ging ik even op de knieën, zag de cache en kon gelijk loggen. Waarschijnlijk had ik nu een betere satellietontvangst dan vorige maand of iets meer geluk. Maar het kon natuurlijk ook zijn dat ik vorige week tstappertje om een extra hint had gevraagd. wink
Bedankt en proost! Biertje
dnf 14 juli 2023
Met Corbulo fietste ik opnieuw door Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Dit zou onze laatste cache voor vandaag worden, maar helaas... Op het nulpunt zagen we een prima object, maar geen cache. Een heel stuk verder zagen we nog een potentiële verstopplek, maar vanwege de terreinwaarde van 1 ster (dus in een rolstoel te doen) zagen we hier geen mogelijkheden. We wilden ons verdriet verdrinken bij het station van Zwijndrecht, maar daar was nergens iets van horeca te vinden. Wat een pech!

geo 36835. Bonus Kunstrondje De Devel - van JoséThs

13 augustus 2023
Vorige maand was de bonus in het Develpark weg, maar vandaag bleek ik de tweede persoon die hier kunstig zijn naam kon zetten. Het logpapier was al aardig vochtig, merkte ik.
Bedankt en proost! Biertje

36836

geo 36836. Tstappertje maakt een rondje - van tstappertje

13 augustus 2023
Ja, ook ik maakte even een ommetje en ook bij het elektriciteitshuisje liep ik een rondje. Met beleid zocht ik in de klimop naar de cache en na een paar minuten constateerde ik dat het er eentje was met een groene dop.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36837. Kattebelletje van tstappertje - van tstappertje

13 augustus 2023
Eerst bukte ik bij een boom, maar daarna dacht ik aan de cachenaam en zag ik een betere plek. Daar zat de cache op een voor mij bekende wijze verscholen.
Bedankt en proost! Biertje

36838

geo 36838. TB Hotel Marsman - van DanielleN24

13 augustus 2023
Thuis had ik al uitgevogeld wat de slotcode moest zijn, zodat ik in de Marsmanstraat gelijk aan de slag kon. De vogeltjes waren al wakker, maar de bewoners hadden de gordijnen nog dicht. Ik heb er daarom extra zachtjes een TB achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36839-36843. De havens van Dordrecht (5x) - van Gouwe Bert

geo 36844. De havens van Dordrecht (labcache bonus) - van Gouwe Bert

13 augustus 2023
Na de 5 havens kon ik naar de bonus. Die was klein, maar toch erg fijn. En hij zat precies waar ik met mijn hand als eerste wilde voelen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36845-36849. Bordjes kijken (5x) - van Peppiepower


36850

geo 36850. De Groothoofdspoort - van Gouwe Bert

13 augustus 2023c Hoewel ik de poort uit 1450 prachtiger vond dan het uitzicht ertegenover, werd er een foto verwacht van het drierivierenpunt. Gelukkig voer er nog een waterbus voorbij, want het was deze zondagochtend erg rustig.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36851-36855. Struikelstenen 2 (5x) - van Peppiepower


36856

geo 36856. De gebroeders De Witt - van Peppiepower

13 augustus 2023
De broers Johan en Cornelis de Witt werden in 1672 in Den Haag naast de Gevangenpoort vermoord. Maar op dit standbeeld zagen ze er nog goed uit. Ik poseerde even samen met het tweetal en fietste daarna weer verder.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36857-36861. Stolpersteine in Krispijn (5x) - van hema-familie

geo 36862. Bonus labcache Stolpersteine in Krispijn - van hema-familie

13 augustus 2023
Na 2 series van stolpersteine in het centrum lag er nu ook een serie over steentjes in de wijk Krispijn. Door de hint kon het kleine bonuskokertje slechts op één plekje liggen en daar lag het ook.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36863. Jako-cache - van Jakomi

13 augustus 2023
Vanwege een mini-challenge probeer ik al sinds april 2014 elke maand een cache in of bij een minibieb te vinden. En ook deze maand is me dat gelukt dankzij deze smalle hoge kast (met de naam De Boekenwurm) in de Vossiusstraat. Na het loggen keek ik ook nog even of er boeken over bier stonden, maar dat bleek helaas niet het geval. Dit was overigens de 169e keer dat ik een cache in een minibieb vond.
Bedankt en proost! Biertje

36864

geo 36864. Stilzitten bij - van Jolieus

13 augustus 2023
Zoals de instructie luidde ben ik aan de rechterkant gaan zitten, maar ik voelde niets. Toen ik bukte, bleek er ook inderdaad geen cache te zijn. Maar gelukkig zag ik hem daarna (leeg) op ooghoogte naast het infobord. Ik heb er een nieuw logpapiertje in gedaan en hem op zijn oude plekje teruggestopt.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36865. Spreekwoorden en gezegden - van Peppiepower

13 augustus 2023
Hier was het flink turen, eerst tussen de braamstruiken, daarna een stukje verderop. Maar ineens viel mijn oog op de cache, die inderdaad op ooghoogte zat.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36866. Zorg: menselijke anatomie (latijn) - van Twinhell1

13 augustus 2023
Nadat ik me verdiept had in de menselijke anatomie, kon ik vandaag op zoek naar het kokertje. Dat lag op een rustig plekje te wachten en dankzij de kleurenhint hoefde ik me daar niet lang op te houden.
Bedankt en proost! Biertje

36867

geo 36867. Zorg: neonatologie - van Twinhell1

13 augustus 2023
Volgens de hint kon een hengel handig zijn, maar die bleek toch echt heel erg noodzakelijk. Terwijl ik bezig was, kwam er een knulletje kijken en hij was verbaasd toen er een babyflesje aan mijn haak zat. "Je had zeker een vis verwacht?" vroeg ik. "Ja", was het eerlijke antwoord.
Bedankt en proost! Biertje

geo NF#1254. De zwarte fles - van Peppiepower

   dnf 13 augustus 2023
Het vinden van een fles zou voor iemand met mijn naam niet moeilijk moeten zijn. Helaas, ik heb veel struiken doorzocht, maar geen fles gevonden. Er stonden nu 6 not-founds op een rij, afgewisseld met berichten van de CO dat de cache er toch echt lag. En ik ben nu de 7e...

geo 36868. De bus met het rode deksel - van Peppiepower

13 augustus 2023
Gelukkig was de bus met het rode deksel een stuk makkelijker te vinden. Nadat ik de juiste boom had bepaald, moest ik er ook nog zien te komen. Er bleek een klein paadje vanaf de asfaltweg te lopen en dankzij de kleur was de pot vlot gespot.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36869. Het kuiken - van Peppiepower

13 augustus 2023
Het kuiken bleek opgegeten door een egel, want dat stekelige diertje trof ik hier aan. Erg zielig voor het kuiken, want dat kon nu nooit meer een kip worden. Uit eerbied heb ik toch maar het logrolletje getekend.
Bedankt en proost! Biertje

36870

geo 36870. De eekhoorn - van Peppiepower

13 augustus 2023
Nadat ik op diverse plekken onder de takken had geloerd, bleek de eekhoorn pal naast mijn geparkeerde vouwfiets verstopt te zitten. Hoewel, eekhoorn? Volgens mij was het een konijntje. Nou ja, ik heb voor de zekerheid toch maar gelogd.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36871-36875. Minibieb's in Dordrecht Sterrenburg (5x) - van gerhommes

geo 36876. MiniBieb's in Dordrecht Sterrenburg labcache bonus - van gerhommes

13 augustus 2023
Na bezoek aan de 5 minibiebs in de wijk Sterrenburg fietste ik naar de bonus. Tot mijn verbazing lag die niet in een minibieb, zoals ik had verwacht. Sinds april 2014 heb ik elke maand een cache in of bij een minibieb gevonden en gelukkig was het me ook deze maand gelukt, vanmorgen bij de Jako-cache.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36877. Praatpaal VVT - van hema-familie

13 augustus 2023
Sommige automobilisten hadden in hun leven zo vaak bij zo'n gele praatpaal gestaan, dat ze er moeilijk afscheid van konden nemen toen de ANWB in 2017 besloot ze weg te halen. In de Herschelstraat stond er nog eentje. Ik heb er een TB achtergelaten die graag op reis wil zonder pech. wink
Bedankt en proost! Biertje

36878

geo 36878. De ratelslang - van Peppiepower

13 augustus 2023
Deze ratelslang was blijkbaar erg gevaarlijk, want hij zat met een paar tiewraps stevig vastgebonden. Zo hoefde ik niet bang te zijn voor zijn scherpe giftanden toen ik voorzichtig het logrolletje pakte.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36879. Het vogeltje - van Peppiepower

13 augustus 2023
Het vogeltje bleek Tweety, die zich voor de gemene kater Sylvester verscholen hield achter een dikke boom. Toen hij zag dat ik niet gevaarlijk was, stond hij toe dat ik het rolletje pakte.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36880. ON 09.10 Dordrecht hengel cache Dordt - van Jolieusr

13 augustus 2023
Terwijl ik naar de boom op de driesprong fietste, zag ik dat een team de cache daar al had zien hangen en hun hengeltje uitschoof. Het was BHaarman die zelf ook een Ommetje Nederland hadden liggen en nu alle andere Ommetjes wilden doen. Na een kort praatje fietste ik weer verder.
Bedankt en proost! Biertje

36881

geo 36881. Afrit/oprit Stadspolders - van Jolieus

13 augustus 2023
Bij de afrit/oprit van/naar de Provincialeweg zette ik mijn vouwfietsje neer. Even links/rechts kijken en daarna pakken/loggen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36882. Iedere dag een mistery cache Challenge - van marcowins2

13 augustus 2023
De 6 challengecaches langs het water bij de Haaswijkweg had ik van de week bekeken en ik wist dat ik overal voldeed. Bij de eerste had ik de petling snel naar beneden. Even krabbelen en hij kon weer terug.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. 366 dates of 366 completed. This challenge allows leap day to be skipped.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36883. Brainiac Smaragd Challenge 50 x D5 - van marcowins2

13 augustus 2023
Achter de rug van een vissende jongeman schoof ik mijn eigen hengel zachtjes uit om een koker aan de haak te slaan. Voor deze challenge moest ik 50 caches met een D5 hebben gevonden. Met 223 caches voldeed ik dus ruimschoots.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. User has 223 finds (50 needed). Filters: (difficulties (5))
Bedankt en proost! Biertje

36884

geo 36884. Brainiac Safier Challenge 30 x D5 - van marcowins2

13 augustus 2023
Aan de andere kant van het water hing de safier-versie. In de petling zaten twee logboekjes, waarvan ik er maar eentje heb beschreven.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. User has 223 finds (30 needed). Filters: (difficulties (5))
Bedankt en proost! Biertje

geo 36885. Brainiac Robijn Challenge 15 x D5 - van marcowins2

13 augustus 2023
De Brainiac challenge werd steeds eenvoudiger, want voor robijn hoefde ik er maar 15. En hoera, ik was de eerste die het nieuwe logboek mocht tekenen!
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. User has 223 finds (15 needed). Filters: (difficulties (5))
Bedankt en proost! Biertje

geo 36886. Iedere dag een muli cache Challenge - van marcowins2

13 augustus 2023 (favo)
En deze hengelcache had mijn speciale aandacht, want de D/T-waarden van 5/3 had ik nodig voor mijn grid. De petling hing boven een vleermuiskast en had als enige in de serie een contragewicht. Dat bleek gemaakt van een stukje tak.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. 366 dates of 366 completed. This challenge allows leap day to be skipped.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36887. Iedere dag een traditionele cache Challenge - van marcowins2

13 augustus 2023
En dit was de laatste van de serie hengel-challenges. En het was ook de makkelijkste van het stel.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. 366 dates of 366 completed. This challenge allows leap day to be skipped.
Bedankt en proost! Biertje

36888

geo 36888. De drinkplaats - van Geoteam 28

13 augustus 2023 (favo)
Bij een drinkplaats denk ik direct aan een café, maar deze drinkplaats was er speciaal voor honden. Om het logboek te bereiken las ik de uitgebreide instructie en weldra kon ik me vergapen aan een prachtig tafereeltje. Ik heb er een TB en een favo achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36889. Watervogels - van Peppiepower

13 augustus 2023
De bomen waren helemaal ingesponnen met het witte rag van de spinselmot. Dat waren misschien onschuldige beestjes, maar ik mot ze niet in mijn bier! wink Ik zette een paar stappen op de stenen en kon toen veilig de koker pakken
Bedankt en proost! Biertje

geo 36890. Humpy Dumpy - van Peppiepower

13 augustus 2023
Humpy Dumpy bleek niet in de eenzame berk te bungelen, maar in de boom ernaast zag ik een forse pot hangen. Mijn hengel boog gevaarlijk door, maar er was voldoende plek om een TB te droppen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36891. Uitzicht De Kleine Rug - van Peppiepower

13 augustus 2023
De voormalige boerderij De kleine Rug was alleen per boot bereikbaar en de cache kon alleen met een hengel worden bereikt. Dat lukte me en dit was gelijk de laatste van de 10 hengelcaches die ik vandaag heb gedaan.
Bedankt en proost! Biertje

36892

geo 36892. Ik zie hem niet - van detectives1

13 augustus 2023
Een van de detectives stond voor het keukenraam en zag dat ik al direct de cache had gezien. Hij lachte en ik lachte terug. Hier was voldoende ruimte om een TB achter te laten. Ik hoop dat iemand die ziet...
Bedankt en proost! Biertje

geo 36893. (Zicht op) Landbouwschool - van Peppiepower

13 augustus 2023
Achteraf ontdekte ik dat ik me had moeten omdraaien om de landbouwschool te zien, want bij het pakken van de cache sta je er met je rug naar toe. Hierna fietste ik nog even naar het Wantijpark voor een labcacheserie en daarna nam ik tevreden de trein naar huis.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36894-36898. Wantijpark (5x) - van Jolieus

___________________________________________________________________


14 augustus: voor een lunch met een croissantje fietste ik naar Delft (1 cache)

36899a       36899b

geo 36899. Lunchen in het Agnetapark - van Brain and Pinky

14 augustus 2023
Hoewel ik ruim vóór aanvangstijd arriveerde, stond er al een hele groep geocachers in het Delftse Agnetapark. Omdat ik er nogal hongerig uitzag kreeg ik direct een croissantje aangeboden. Pinky had dit keer een flinke voorraad ingekocht, waarschijnlijk vanwege de aangekondigde Frans-Belgische teams die hun dagelijkse croissantje nu niet hoefden te missen. Ik heb een TB met de naam Coco afgegeven aan Joey Coco en SaBaNi gecomplimenteerd omdat zij hun grid nu 103 (!) keer vol hebben. Hoewel na een half uur de meeste mensen weer waren vertrokken, heb ik daarna nog lang staan kletsen met Eikenhofjes en Jkint. Tot de volgende keer!
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


16 augustus: met Pino reed ik langs 18 laddercaches rond Delft (19 caches)

36900a       36900b

geo 36900. Beertje - van Hooydonkies

16 augustus 2023
Zaterdagavond was er in de buurt van mijn bierpaleis een nieuwe cache uitgekomen met de toepasselijke naam Biertje. Tenminste, dat las ik toen ik mijn stamcafé zat. Hij bleek echter over beren te gaan en heette dus Beertje. Vanmorgen liep ik even (nuchter) naar de berenkoker om er een petling op te vissen. Het was er eentje met een groene dop.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36901. Avatar 20 - van DelftsCacheForum

16 augustus 2023
Met mijn goede vriend Pino heb ik vandaag 18 laddercaches rond Delft gedaan. Met een geleende ladder reden we eerst naar Avatar 20. Hoewel dit geen vogelhuisje was, maar een petling aan een tiewrap, klom vogelvriend Pino rap naar boven. Hij bracht het rolletje naar beneden, waarna ik onze namen heb geschreven.
Bedankt en proost! Biertje

36902

geo 36902. Recreatiegebied De Wollebrand - van Blackshadow

16 augustus 2023
Aan het begin van het recreatiegebied kon Pino de auto op een mooi plekje parkeren, waarna ik aan de overkant de ladder tegen de boom zette. Op mijn verzoek maakte Pino nog een paar foto's terwijl ik op 5 meter hoogte recreëerde.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36903. Geen Uitleg - van eikenhofjes

16 augustus 2023 (favo)
Bij schaatsclub Hard Gaat-ie was het vandaag niet druk, dus we konden makkelijk parkeren. Daarna schoven we de ladder uit en klom ik langzaam naar boven. Pino vond dat ik niet erg hard ging, maar het was dan ook hartje zomer.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36904. Avatar 16 - van DelftsCacheForum

16 augustus 2023 (favo)
Inmiddels had ik voldoende ervaring dat Pino in de auto bleef zitten, terwijl ik de juiste boom zocht en de ladder uitschoof. Deze D4,5/T4 had ik nodig voor mijn grid.
Bedankt en proost! Biertje

36905

geo 36905. Avatar 4 - van DelftsCacheForum

16 augustus 2023
Nadat Pino had geparkeerd moesten we een stukje lopen langs het fietspad. Ik droeg de ladder, Pino mocht klimmen en sjouwde daarna de ladder ook weer terug. Zo waren de taken mooi verdeeld.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36906. Geen lage Wherigo - van eikenhofjes

16 augustus 2023
Ook bij deze wherigo van Eikenhofjes konden we zowat naast de cache parkeren. Ik zag al direct dat hier een prachtig getimmerd en geschilderd huisje hing. En tot mijn verrassing zag ik op de logrol de worteltekening van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die hier 8 augustus vorig jaar was geweest! Ik heb mijn naam en die van Pino er pal onder gekrabbeld.
Bedankt en proost! Biertje

geo 10 landen challenge: Event- van xizat

   note 16 augustus 2023
Op het deurtje van dit bruine kastje stond het symbool van een Event geschilderd. Voor deze challenge moest je dan ook in 10 verschillende landen een Event hebben bijgewoond. Ik voldoe nog niet, want mijn teller staat nu op 9. Maar Pino heeft alvast onze namen opgeschreven.

36907

geo 36907. Uitzicht over Schipluiden - Blackshadow

16 augustus 2023
Op het plekje waar je uitzicht over Schipluiden had, was ik vorig jaar al eens geweest met een hengel. Toen ontdekte ik dat er een ladder nodig was. Vandaag liepen Pino en ik met onze ladder te sjouwen en zagen hoe team GPSannes met een hengel in de weer was. Onze ladder kwam dus goed van pas. Nadat er was gelogd, maakten we nog een kort kletspraatje, maar daarna ging ieder een andere kant op.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36908. Challenge: Wat doe je op een woensdag? - van Blackshadow

16 augustus 2023
Wat ik op woensdag doe? Nou, dan drink ik graag een biertje. Net als alle andere dagen van de week. Maar blijkbaar heb ik ook af en toe een multi gedaan, want ik had er inmiddels 126 gevonden op een woensdag. Pino kon mooi tegenover de boom parkeren en ik zag dat de petling met een touwtje vast zat tegen het laten vallen.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. Wednesday: 126 finds and 50 needed.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36909. Ruyven - van Blackshadow

16 augustus 2023 (favo)
Nadat Pino de auto had neergezet, liep ik alvast met de ladder richting de juiste boom. Dat was nog even zoeken, want het huisje hing wat verscholen tussen de stammen. Ik had al gelogd en stond al beneden, toen Pino kwam aanlopen. Hij kon dus mooi de ladder inklappen, want daar had hij inmiddels een handigheid in.
Bedankt en proost! Biertje

36909no

geo Challenge: Wat doe je op een maandag? - van Blackshadow

   note 16 augustus 2023
Op maandag is mijn stamcafé dicht, dus dat is altijd een lastige dag. Je kan natuurlijk met een paar blikken in het park zitten of gewoon thuis een kratje leeg slurpen. Maar blijkbaar vindt iemand dat een probleem, want op maandag moet je nu naar een Event. Het gewenste aantal van 50 heb ik helaas nog niet, maar Pino heeft alvast onze namen op de logrol gezet.

geo 36910. Avatar 11 - van DelftsCacheForum

16 augustus 2023
Voor deze moest ik bijna tot aan de bovenste sport van de ladder klimmen, waar ik onder grote belangstelling van passanten of omwonenden (ik weet het niet, ik durfde niet naar beneden te kijken) de petling opende om de logrol te beschrijven. Daarna ben ik gelukkig weer veilig beneden gekomen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36911. Knooppunten in Nederland #5 - van Blackshadow

16 augustus 2023
Het 5e knooppunt bracht ons vandaag bij een boom, waar ik een mooi houten huisje zag hangen. Toen ik boven op de ladder stond en het deurtje opende, trof ik daar een bekend potje vissenvoer aan. Het voer was vervangen door een klein logboekje, dat ik een beetje hongerig heb getekend.
Bedankt en proost! Biertje

36912

geo 36912. Delftse Reverse Cache Box #11 - van Blackshadow

16 augustus 2023
Terwijl Pino op zoek ging naar een parkeerplekje (het was druk), liep ik alvast met de ladder het fietspad op. Al snel zag ik een vogelhuisje hangen, maar dat wilde niet open. Oeps, het bleek een echt vogelhuisje! Ik keek nu wat beter op mijn GPS en stond weldra bij de boom met de petling. Daar ben ik naar boven geklommen om te loggen en daarna moest ik zoeken waar Pino was gebleven...
Bedankt en proost! Biertje

geo 36913. Delftse Reverse Cache Box #13 - van Blackshadow

16 augustus 2023
Nu bevonden we ons op een voor mij bekend plekje, waar ik in mijn geo-leven al heel wat keren ben geweest. Gelukkig had Pino scherpe ogen en zag hij al binnen een paar tellen waar de cache zat. Hij klom daarna op de ladder om het logwerk af te wikkelen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36914. Puzzeltje vooraf 20 - van Blackshadow

16 augustus 2023
Vanaf de vorige cache zijn we lopend met de ladder naar het opgeloste puzzeltje gegaan. Daar was het even puzzelen in het struikgewas om welke boom het ging. Pino had dat snel in de gaten en daarom mocht hij van mij ook het bijbehorende klimwerk doen. Dat ging hem goed af!
Bedankt en proost! Biertje

36915

geo 36915. Een kleine uitdaging op de Lange Kleiweg - van Blackshadow

16 augustus 2023
De kleine uitdaging bevond zich bij de oprit naar het TNO-gebouw, waar Pino met zijn arendsogen de zwarte petling op de donkere achtergrond zag zitten. Daarna schoof hij de ladder uit en klom naar boven. Hij vond achteraf de uitdaging wel meevallen en noemde het een 'heel erg kleine uitdaging'.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36916. Avatar 18 - van DelftsCacheForum

16 augustus 2023
En dit was dan onze laatste laddercache. Nadat ik de petling had zien hangen, klom ik omhoog. Maar na het loggen ging het toch nog mis: bij het dichtdraaien liet ik de groene dop naar beneden vallen, in het groene gras... Gelukkig vond ik 'm ook weer terug en konden we dit avontuur toch nog positief afsluiten.
Bedankt en proost! Biertje

36917

geo 36917. Een eventje op een bekend plekje! - van roenir

16 augustus 2023
Het gemeentekantoor van Pijnacker-Nootdorp was inderdaad een bekend plekje en omdat ik nog een kalendergaatje had, fietste ik er vanavond even heen. En het was niet alleen een bekend plekje, er waren ook veel bekende mensen. Pinootjes had (net als ik) een bierig T-shirt aangetrokken, er kwamen weer prachtige verhalen voorbij en er vielen weer veel TB's te discoveren. Na anderhalf uur ben ik vertrokken, want ik probeerde nog voor het donker weer thuis te zijn.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36918. Challenge: DT 'small' - van geomonden

16 augustus 2023
Voor deze challenge moest ik mijn hele D/T-grid hebben gevuld met caches van het formaat 'small'. Maar na het loggen in augustus 2022 was er één vakje (2,5/4,5) dat maar leeg bleef. Tot vandaag, toen ik de laddercache Ruyven wist te bedwingen. Na een jaar kan ik mijn note dus eindelijk omzetten in een found.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Bedankt en proost! Biertje
note 8 augustus 2022
Al vroeg was ik met Eikenhofjes, Roenir en Xizat uit Leidschendam vertrokken voor 2 cachedagen in Drenthe en Friesland. Hoewel Roenir de ladder een stukje naast de eikenprocessierupsen had neergezet en het logrolletje had bestempeld, bleef dit voor mij bij een 'note'. Er waren namelijk nog 2 plekjes in mijn D/T-grid waar ik nog geen cache van het formaat 'small' had gevonden.

___________________________________________________________________


19 augustus: op International Geocaching Day ging ik naar Rotterdam en Capelle (42 caches)

36919a       36919b

geo 36919. International Geocaching Day 2023: de Cito - van Team Geenen

19 augustus 2023
Vandaag was het International Geocaching Day en daarom stond ik al om 8 uur in de Cole Porterstraat in Rotterdam. Een behoorlijk grote groep enthousiastelingen had zich hier verzameld om de omgeving eens grondig te ontdoen van zwerfvuil. Het terrein bleek echter al aardig schoon, maar toch konden we de uitgereikte zeer forse vuilniszakken gedeeltelijk vullen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36920. Int. Nat. Geocaching Day 2023: de Cito-evaluatie - van Team Geenen

19 augustus 2023
Na het Cito-uurtje was er tijd voor de evaluatie. Die vond een stukje verderop plaats, precies onder de boom waar Chrizzly's 4000e cache zich bevond. Als extraatje werd die door Boemeltrein voor ons naar beneden gehaald, terwijl wij de evaluatieformulieren invulden en het opgehaalde vuil inventariseerden.
Bedankt en proost! Biertje

36921

geo 36921. 4000e Chrizzly(s) - van Geo_Clan

19 augustus 2023
Tijdens de Cito-evaluatie werd deze boomklimcache door Boemeltrein voor ons naar beneden gehaald, waarna iedereen de logrol mocht tekenen of stempelen. Er werd nog wat nagepraat, plannen besproken, tips uitgewisseld, maar om kwart voor 10 vond ik het tijd om te vertrekken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36922. Een letterbox - van Geo_Clan

19 augustus 2023
Met team Hebebe28 wandelde ik naar deze hangende letterbox. Ik was erg blij dat zij een lange hengel hadden meegenomen, want mijn 6 meter kwam hier duidelijk te kort.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36923. Nog een letterbox - van Geo_Clan

19 augustus 2023
Iets verder hing er nog een letterbox op ons te wachten. Ook hier haalde Hebebe28 de koker (iets minder soepel) naar beneden, waarna we konden loggen.
Bedankt en proost! Biertje

36924

geo 36924. ▀ ♫ ▀ ♪ ▀ - van Geo_Clan

19 augustus 2023
Deze letterbox was bereikbaar met een ladder, maar (zo had ik in de logjes gelezen) ook met een keukentrapje of op het zadel van een (vouw)fiets. Gelukkig had ik die laatste bij me, waardoor ik redelijk makkelijk bij de pot kon komen. Daarna zong ik natuurlijk het hoogste lied.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36925. Red Herring - van Geo_Clan

19 augustus 2023
De Red Herring hing zo overduidelijk in het zicht, dat ik heel even twijfelde of dit niet een afleidingstactiek was en dat de echte cache veel hoger in de boom hing. Met mijn hengel viste ik het beestje naar beneden en toen bleek het toch echt de bedoelde cache te zijn. Gelukkig maar!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36926. 3 van 7kamp: Prikje Rotjeknor - van Geo_Clan

19 augustus 2023
Het was even zoeken naar de juiste aanvliegroute (van 3 kanten geprobeerd), maar toen ontdekte ik het cachepaadje dat ik netjes heb gevolgd naar de buis. Die was niet meer in originele staat en de logrol zat in de boomholte gevouwen. Daar heb ik mijn naam bijgeschreven, naast die van het groepje dat hier zojuist was geweest.
Bedankt en proost! Biertje

36927

geo 36927. Net Werk - van Geo_Clan

19 augustus 2023 (favo)
Met de meegebrachte schroevendraaier ging ik hier netjes te werk en dat leverde een prachtige petling op. De naburige bewoners, die onlangs nog verontwaardigd hadden gereageerd op dit brutale gedrag, waren gelukkig nergens te zien.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36928. Het onderdoortje - van Chrizzly

19 augustus 2023 (favo)
Voor dit onderdoortje moest ik eerst een stuk door het hoge riet, dan mijn bierbuik wurmen door de gleuf om onder de A20 te komen en daarna gebukt onder het beton naar de cache lopen. Aan de andere kant doemde gelukkig al snel iets op waar een magnetische cache bevestigd kon zitten. Ik liep er eerst voorbij, maar op de terugweg zag ik hem alsnog.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36929. Capelse Letterbox - van Geo_Clan

19 augustus 2023 (favo)
Om deze letterbox te bereiken was wat handigheid nodig, zo had ik gelezen. En je kon ook vies worden. Ik tijgerde dus voorzichtig onder de brug door en zag daar inderdaad de letterbox staan. Vanwege het ruime formaat was ik van plan geweest om hier een TB achter te laten, maar helaas, die zat nog in mijn fietstasje. Ik heb dus alleen maar snel mijn handige bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36930. Plantastische schuilplaats - van MarcusvBelkum

19 augustus 2023
Terwijl ik naar het groen keek waar deze cache zou kunnen zitten, kwam daar ineens een jochie tevoorschijn. Het bleek Slechtvalk27 te zijn, die de cache wel had gezien, maar geschrokken was door mijn nadering. Ik haalde de plant uit zijn schuilplaats en samen schreven we onze namen in het boekje. Hij ging nu naar een cache die ik al jaren eerder had gevonden en ik fietste naar het Tuinenpad.
Bedankt en proost! Biertje

36931

geo 36931. De kip van het Tuinenpad - van stirling01

19 augustus 2023
De kip was niet direct zichtbaar, maar ik had hem toch snel in de smiezen. Het doosje was groot genoeg om er een TB in te stoppen, dus dat heb ik dan ook gedaan.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36932. Isodore's rijk: de spooktrein - van Thobias010

19 augustus 2023
De spooktrein had een toepasselijke locatie uitgezocht, maar de cache bleef lang onopgemerkt. Uiteindelijk vond ik hem heel erg laag, gewoon op de logische plek waar ik als eerste had gekeken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36933. #TLL Vlinders - van Rozy_010

19 augustus 2023
Twee keer passeerde ik de vlinders zonder ze op te merken. Dat kwam omdat ik maar naar één (logische) kant van het tegelpad keek. Maar daar viel weinig te zien. Toen ik dat doorhad, was het loggen een peulenschil.
Bedankt en proost! Biertje

36934

geo 36934. Onderspanning - van EIRo1911

19 augustus 2023 (favo)
Vol spanning fietste ik naar de hoek van de Arabella. Daar trof ik een grappig gecamoufleerde cache aan. Simpel, maar toch leuk, daarom van mij een favo!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36935-36939. Tijgertje is verdwaald (5x) - van kirauzera

geo 36940. Bonuscache Tijgertje is verdwaald - van kirauzera

19 augustus 2023 (favo)
Na bezoek aan 5 beschilderde elektriciteitshuisjes kon ik naar de bonus. Die was leuk weggestopt en had ruim 50 favo's. Van mij nu ook eentje!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36941. Isodore's rijk: Thoëris 2.0 - van Thobias010

19 augustus 2023
Thoëris was bij de oude Egyptenaren de beschermgodin van bevruchting en zwangerschap. Om haar te aanbidden was een hengel nodig en die schoof ik op de juiste plek en op het juiste moment uit. Het lukte me om de petling naar beneden te krijgen. Helaas bleek het logboekje helemaal vol. Ik hoop maar dat dit geen consequenties heeft voor de vrouwen die graag zwanger willen worden... wink
Bedankt en proost! Biertje

36942

geo 36942. Ninja in de bibliotheek - van Thobias010

19 augustus 2023
Met de puzzel ben ik geholpen, maar het vissen kon ik helemaal alleen. Op het open veldje was een soort schilders-event met tientallen kunstschilders en een partytent vol drank. Onzichtbaar tussen de bomen deed ik stiekem mijn ding. Als een volleerde ninja hanteerde ik de hengel en zonder dat er gewonden vielen, kreeg ik de cache in handen. Daarna moest ik opnieuw even tussen de schildersezels door.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36943. Isolde's wraak: 't Mohicaantje - van Thobias010

19 augustus 2023
Isolde bleek de slechte zus van Isodore en was uit op wraak. En ze kreeg haar zijn, want een cache vond ik hier niet. Als hint stond "Uitgebreidere hint na podium". We waren inmiddels 5 jaar verder, dus misschien kon die hint er nu komen? wink Een hulplijntje bevestigde de plek waar ik stond en daar kreeg ik toch nog onverwachts de zeer kleine cache boven water. Het papiertje was nat en moeilijk af te rollen, dus ik heb alleen een B gekrast.
Bedankt en proost! Biertje

36944

geo 36944. Natuurparel: de Vlindertuin - van Thobias010

19 augustus 2023
Nadat ik bij de vlindertuin had gezien welke dieren daar niet welkom waren, kon ik de plek van de cache berekenen. Vanwege de hint 'plons is ho' had ik me al ingesteld op een nat pak. Alle belangrijke zaken liet ik achter bij mijn vouwfietsje: camera, telefoon, portemonnee, flessenopener. wink Met een pen tussen mijn tanden geklemd waagde ik me daarna aan de oversteek. De dop van de petling zat stevig vast, dus daarvoor had ik beide handen nodig. Toch lukte het me om te loggen en terug te keren zonder nat te worden. Erg fijn, want er stond nog veel op het programma.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36945-36949. Isolde's toverLAB (5x) - van Thobias010

geo 36950. Isolde's wraak: het toverLAB - van Thobias010

19 augustus 2023 (favo)
Nadat ik de juiste ingrediënten voor de toverdrank had verzameld, kon ik naar Isolde's toverlab. Het was even zoeken, want toverlabs liggen natuurlijk niet op makkelijk bereikbare plekjes. Maar ik vond een prachtig glimmende box, waar ik erg van heb genoten. Een TB en een favo heb ik hier achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36951. Natuurparel: IJsvogelbroedoever - van Thobias010

19 augustus 2023
De ijsvogelbroedoever bevond zich op een klein open plekje tussen de bomen van het Schollebos. Ik liep de cache eerst voorbij, maar toen ik later terugkeerde zag ik hem zitten.
Bedankt en proost! Biertje

36952

geo 36952. Isodore's rijk: de gezonken stad - van Thobias010

19 augustus 2023
De gezonken stad bevond zich op een plek waar regelmatig het water kletterde. Ik moest goed uitkijken waar ik mijn voeten neerzette, maar ineens zag ik de glinsterende koker liggen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36953-36957. Kerken in Capelle aan den IJssel (5x) - van Rozie_010

geo NF#1255. Hij is niet hier, hij is niet daar - van Divama

   dnf 19 augustus 2023
Niet hier, niet daar, tientallen keren ben ik op en neer gelopen zonder een cache te zien. Door het lezen van eerdere logjes had ik wel een idee, maar helaas...

geo Wherigo Grid Challenge - van Thobias010

   note 19 augustus 2023
Toen ik de petling zag hangen, wilde die niet makkelijk naar beneden komen. En ook het terughangen ging niet van een leien dakje. Het was duidelijk dat ik moe werd en toe was aan een koud biertje. Aan de challenge voldeed ik nog lang niet, maar mijn naam stond sinds vandaag in het boekje.

36958

geo 36958. Brug #20 Kalundu Brug - van Thobias010

19 augustus 2023
Op 2 plekken ben ik onder de brug gekropen, nadat ik de meeste brandnetels had verwijderd (maar niet alle, merkte ik). Toen zag ik de petling liggen. Hij had een groene dop.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36959. Post - van Rozy_010

19 augustus 2023
Precies dezelfde locatie en dezelfde verstopmethode was ik vorige week tegengekomen in Zwijndrecht. Er was 1 groot verschil: hier was het logpapiertje helemaal vol. Met moeite krabbelde ik ergens mijn naam tussen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36960. Isolde's wraak: het spinnen leger - van Thobias010

19 augustus 2023
Nadat ik de toegang tot het spinnenleger had verwijderd, deinsde ik snel naar achteren vanwege een mogelijke uitbraak. Maar het bleef rustig en ik zag dat ik nog iets moest doen om het logboekje veilig te kunnen pakken. Daarna fietste ik naar station Alexander voor de terugreis naar Leidschendam.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


20 augustus: vissen hengelen in Rotterdam en een zonnebloem bekijken in Leidschenveen (9 caches)

36961a       36961b

geo 36961. Quilten - van Carta57en99

20 augustus 2023
Mijn zondagochtend in Rotterdam begon bij deze cache over aan elkaar genaaide lapjes stof. Voor de startcodes van deze reverse wherigo hoefde ik gelukkig alleen maar een legpuzzeltje te maken. Op mijn vouwfietsje zocht ik nu mijn weg naar de beloofde tiewrap. Daarmee haalde ik de petling handig naar me toe. Er zaten zowaar 2 logboekjes in!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36962. Inktvis - van Carta57en99

20 augustus 2023 (favo)
Voor mijn grid had ik 2 caches nodig die toevallig dicht bij elkaar lagen. Hoewel ik niet van vis hou, heb ik me er even overheen gezet en het legpuzzeltje gemaakt. Met die coördinaten kon ik vanmorgen op stap. Even hengelen en de inktvis was gevangen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36963. Forel - van Carta57en99

20 augustus 2023 (favo)
De forel hing iets verder en had ik niet direct in de gaten. Teruglopend van een naburige boom zag ik hem ineens spartelen. Ook hier kreeg ik het beestje vlot aan de haak.
Bedankt en proost! Biertje

36964

geo 36964. De zonnebloem - van Ritsi5

20 augustus 2023
Een paar dagen geleden kreeg ik op een Event het dringende advies deze zonnebloem in Leidschenveen te bezoeken. Ik ontdekte daar inderdaad een tuintje met een zeer bijzondere zonnebloem, die viel niet te missen. De cache ook niet en met mijn magneetstok haalde ik de petling op. Deze zonnebloem inspireerde me om vanavond weer eens de bloemetjes buiten te zetten, in mijn stamcafé natuurlijk! 😉
Bedankt en proost! Biertje

geo 36965-36969. Stompwijkse Paardendagen (5x) - van Doolhof

___________________________________________________________________


21 augustus: Events in Delfgauw, Leiden en Delft, plus een nieuwe labserie in Leidschendam (16 caches)

36970a       36970b

geo 36970. Ochtend eventje - van Brain and Pinky

21 augustus 2023
Wat doe je op een maandagochtend? Nou, ik was al heel vroeg op pad zodat ik om 7 uur in Delfgauw kon zijn voor het Ochtend Eventje. Van het groepje (bekende) aanwezigen maakte ik gelijk een groepsfoto, maar toen Le20 zich hierna meldde, nam ik een nieuwe foto. En toen kwam Fscheerhoorn aanfietsen, net klaar met zijn dagelijkse munzee-rondje door de TU-wijk. Na 5 pogingen dacht ik nu eindelijk de complete groep op de foto te hebben, maar ik had niet gerekend op Martin#17. Ter compensatie heb ik na afloop van het Event nog een half uur met hem staan kletsen over zijn reis naar Amerika volgende maand.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36971. 1 juli 2023 - van Xiefehl_en_Mozique

21 augustus 2023
Na het Ochtend Eventje fietste ik verder Delfgauw in voor de 1 juli-cache, waarvoor ik mijn hengel had meegenomen. Rond het nulpunt zocht ik naar de boom, maar de cache bleek elders te hangen en helemaal niet zo hoog. Ik hoefde mijn hengel dus nauwelijks uit te schuiven.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36972. Haaglanden mini multi #20 - van geoprutser13

21 augustus 2023
Voor deze minimulti fietste ik eerst naar de fietswegwijzer op het bekende kruispunt in het centrum van Delfgauw om hier de berekening te maken. Daarna reed ik door voor de cache. Die zat op een andere hoogte dan ik had verwacht.
Bedankt en proost! Biertje

36973

geo 36973. Haaglanden mini multi #19 - van geoprutser13

21 augustus 2023
Iets verder lag een tweede minimulti, waarvoor ik inmiddels een routine had opgebouwd. Na de berekening fietste ik een stukje terug om de kleine cache te graaien.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36974. Delftse Reverse Cache Box #10 - van Blackshadow

21 augustus 2023
Deze reverse wherigo bracht me vanmorgen naar een grappig huisje met een bekende inhoud. Het was een potje purple haze fluo pop-ups (18 mm), dat ik al vaker was tegengekomen. Ik weet niet waar ze naar smaken, maar de vissen van Blackshadow zijn er blijkbaar gek op!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36975. Een puzzeltje vooraf 18 - van Blackshadow

21 augustus 2023
Het puzzeltje dat ik vooraf moest maken, leidde naar Delft. Het was op een drukke plek, maar gelukkig herkende ik de cache direct. Nu was het alleen nog wachten op een geschikt moment om het ding stiekem te pakken en mijn bierkrabbel te zetten. Daarna kon ik terug naar Leidschendam.
Bedankt en proost! Biertje

36976

geo 36976-36980. Parken in Leidschendam (5x) - van defret

geo 36981. Bonus Parken van Leidschendam - van defret

21 augustus 2023
Vanmiddag kon ik kiezen tussen een biertje op het balkon of fietsen langs 5 bekende parken rondom mijn bierpaleis. Ik deed eerst het tweede, daarna het eerste. Nadat ik de antwoorden had verzameld, berekende ik de locatie voor de bonus. Daar kon ik in eerste instantie niet zo snel iets vinden. Toen ik mijn blik iets verruimde, was het prijs en bleek ik nummer drie.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36982. Raiders of the Lost Cache - van Hartstone

21 augustus 2023
Op weg naar het Leidsch Kwartiertje stopte ik heel even bij deze verdwenen cache. Gelukkig hoefde ik hier niet bang te zijn voor de gevaren die de echte Indiana Jones steeds moest trotseren. Eerst keek ik onder het verkeerde bankje en daarna onder het exemplaar aan het water waar 2 studenten zaten. Toen ik zei dat ik een kokertje zocht, riepen ze direct: "O, geocaching!" Terwijl ik logde wilden ze weten hoeveel ik er al had gevonden en ze stonden perplex. Ze wensten me nog veel succes.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36983. Leidsch Kwartiertje VIII: het Plantsoen - van berrydehamster

21 augustus 2023
Al vóór aanvangstijd stond er een groepje bij de bank naast de volière en ik kreeg direct het logboek overhandigd. Met verschillende mensen heb ik gezellig staan praten, maar ik moest na een half uur al weer vertrekken. Ik wilde namelijk ook nog naar het Event in de Delftse Hout.
Bedankt en proost! Biertje

36984

geo 36984. Lounge zomeravond samen met tstappertje chillen - van tstappertje

20 augustus 2023
De Delftse Hout was een uitgelezen plek voor dit lounge-event aan het water van de Grote Plas en tstappertje had behoorlijk uitgepakt met drankjes en diverse hapjes. Van mijn dorpsgenoot Swaensteijn kreeg ik een flesje bier aangeboden dat prima smaakte. MrCane heb ik nogmaals uitgelegd waar hij Bergboezem kon vinden en van Blackshadow hoorde ik dat hij per jaar 3 potjes purple haze fluo pop-ups (18 mm) gebruikt bij het vissen. Na anderhalf uur chillen begon het te schemeren en heb ik het gezelschap achtergelaten. Mijn 50e event op een maandag was beslist een gedenkwaardige!
Bedankt en proost! Biertje

geo 36985. Challenge: Wat doe je op een maandag? - van Blackshadow

20 augustus 2023
Toen ik op de ladder stond om deze cache te loggen, was ik nog druk bezig om aan de challenge te voldoen. Maar vanavond heb ik mijn 50e event op een maandag bijgewoond, en kan ik (eindelijk) zeggen dat ik voldoe.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval. Monday: 50 finds and 50 needed.
Bedankt en proost! Biertje
note 16 augustus 2023
Op maandag is mijn stamcafé dicht, dus dat is altijd een lastige dag. Je kan natuurlijk met een paar blikken in het park zitten of gewoon thuis een kratje leeg slurpen. Maar blijkbaar vindt iemand dat een probleem, want op maandag moet je nu naar een Event. Het gewenste aantal van 50 heb ik helaas nog niet, maar Pino heeft alvast onze namen op de logrol gezet.

___________________________________________________________________


25 augustus: fietsend van Goes via Veere en Serooskerke naar Middelburg (76 caches)

36986a       36986b

geo 36986. #TLL Buurman en Buurman fixen het wel TB Hotel - van de stuitertjes

25 augustus 2023
Deze vrijdag fietste ik van Goes via Veere en Serooskerke naar Middelburg. In Goes startte ik bij het TB Hotel van Buurman en Buurman. De tekst had ik zorgvuldig gelezen en daarin had ik een 4-cijferige slotcode ontdekt. Maar het hotel bleek helemaal niet op slot en Buurman en Buurman waren nergens te bekennen. Het hotel was gewoon een leeg kastje met een logboekje. Ik heb er toch een TB achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36987. Hallo Goes, Tot ziens Goes - van de stuitertjes

25 augustus 2023
Omdat ik Goes verliet, gold voor mij het tweede deel: Tot ziens, Goes! Maar voor het vinden van de cache maakte binnenkomst of vertrek helemaal niets uit. De hint ('ik plak') bleek niet meer van toepassing.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36988-36992. 03Mural The Beginning adventure lab - van GPS Roefel


36993

geo 36993. Bonus lab cache Mural TB Hotel Potjes kijken - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Na twee rondjes in vaste volgorde rond de dorpsschool kon ik naar de bonus. Die had een letterslot met een uitgebreide instructie, die ik 3 keer heb geprobeerd voordat ik het slot open kreeg. Dat bleek namelijk nogal te klemmen en er was extra kracht nodig. Ook hier heb ik een TB achtergelaten, hoewel de ruimte erg beperkt was.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36994. Mural Geo Art Goes 64 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Deze vrijdag fietste ik van Goes naar Middelburg, waardoor ik maar 24 van de 65 caches van deze serie heb gedaan, want die lagen op mijn route. Onder begeleiding van vrolijke muziek vanaf de naburige bouwplaats keek ik of #64 lag waar ik hem verwachtte. Dat klopte en ik kon hier dus weer weg voordat ik begon op te vallen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36995. Mural Geo Art Goes 08 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Voor #08 had ik de meegebrachte hengel niet nodig. Nadat ik flink omhoog had staan turen, zag ik het potje ineens op ooghoogte zitten. Ik had geen idee waar hij oorspronkelijk zat, dus ik heb het maar zo gelaten.
Bedankt en proost! Biertje

36996

geo 36996. Mural Geo Art Goes 09 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Bij #09 pakte ik opnieuw mijn meegebrachte hengel met het magneetje. Eruit ging erg makkelijk, maar terugplaatsen bleek een stuk lastiger.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36997. Mural Geo Art Goes 10 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Naar #10 moest ik even zoeken, maar uiteindelijk zag ik hem toen ik op mijn knieën ging.
Bedankt en proost! Biertje

geo 36998. Mural Geo Art Goes 11 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Ik moest eerst een flink stuk door het natte gras lopen, waarbij ik het paadje van mijn voorgangers kon volgen. Dat stopte precies bij #11, die opviel door zijn glimmende kleur.
Bedankt en proost! Biertje

36999

geo 36999. Mural Geo Art Goes 12 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Ook voor #12 kon ik de hengel met magneet gebruiken en hier verliep alles erg soepel. Niet alleen door mijn verkregen ervaring, maar ook omdat het omhulsel op een beter bereikbare plek was bevestigd.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37000. Mural Geo Art Goes 14 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Mijn GPS kwam precies tussen 2 wilgen uit. Dat verklaarde ook de zoeksporen bij beide bomen. Eerst volgde ik het duidelijke pad bij de verkeerde wilg, daarna vond ik bij de ander koker #14. Daarin zaten wat onhandig allemaal losse papiertjes.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37001. Mural Geo Art Goes 13 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Nadat ik het zijweggetje was ingeslagen, kwam ik uit op een verrassend plekje met een bank en een verdwenen prullenbak. Hier vond ik ook #13.
Bedankt en proost! Biertje

37002

geo 37002. Planketent TB Hotel - van GPS Roefel

25 augustus 2023 (favo)
Wat een leuke plankentent was dit! Nadat de sleutel was gevonden, heb ik de TB die er lag meegenomen en er een andere weer achtergelaten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37003. Mural Geo Art Goes 16 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Hoewel ik de methode van #16 kende en direct doorhad, vind ik het altijd weer leuk om te zien. Daarom van mij een favo.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37004. Mural Geo Art Goes 17 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Toen ik op zoek ging naar #17, viel mijn oog eigenlijk onmiddellijk op iets opmerkelijks. En ja hoor, daar was de cache. Ik kreeg gelijk dorst! wink
Bedankt en proost! Biertje

37005

geo 37005. Mural Geo Art Goes 18 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Ook de methode van #18 was ik al eens tegengekomen, maar toch vond ik het ingenieus gedaan. De cache bleek een fotokokertje, dus een micro en geen Large/groot.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37006. Mural Geo Art Goes 20 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Omdat #19 was gearchiveerd, fietste ik door naar #20. Hier was de logstrook helemaal vol, zodat vervanging noodzakelijk was.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37007. Mural Geo Art Goes 21 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
En #21 lag wat achter de boom, maar toch viel me er iets op. Toen ik na het loggen weer opstond, begonnen de honden in de nabij geparkeerde auto plots allemaal te blaffen. Waren ze blij met mijn succes?
Bedankt en proost! Biertje

37008

geo 37008. Mural Geo Art Goes 22 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Naar #22 moest je een stuk lopen, maar 9 meter vóór het nulpunt pakte ik de pot al uit zijn schuilplaats. Dat scheelde toch mooi weer 18 meter. wink
Bedankt en proost! Biertje

geo 37009. Mural Geo Art Goes 23 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Dit bleek een lastige. Ik heb lang gezocht naar het natuurlijke van #23 en ik wou het al opgeven, toen ik ineens toch nog (natuurlijk) succes had.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37010. Mural Geo Art Goes 28 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Deze lag nogal ver van het nulpunt af. Maar als je gewoon het (juiste) cachepaadje volgde, kwam je vanzelf bij #28.
Bedankt en proost! Biertje

37011

geo 37011. Mural Geo Art Goes 29 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Hier keek ik uit op een natuurgebied van het Zeeuws Landschap en #29 lag gewoon op de meest logische plek.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37012. Mural Geo Art Goes 30 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Bij #30 had ik een lang gesprek met de boer, die nogal kwaad was dat deze cache op zijn privéterrein was geplaatst. Hij zei dat de petling eerst met een tiewrap een stuk verderop zat, waardoor mensen door zijn gewassen liepen. Die cache had hij toen weggehaald. Daarna ontdekte hij dat er een beugeltje was geplaatst, maar vaak lag de cache bij het insectenhotel. De grond daarvoor was ingezaaid voor bloemen voor die insecten, dus daar wilde hij geen cache hebben. Uiteindelijk vond hij het best dat ik de koker in het beugeltje stopte, maar liever zag hij deze cache niet meer op zijn terrein.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37013. Mural Geo Art Goes 31 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
De volgende was weer een oppikkertje, want voor #31 hoefde ik maar heel even te bukken.
Bedankt en proost! Biertje

37014

geo 37014. Mural Geo Art Goes 32 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Meer moeite moest ik doen voor #32. Eerst klom ik de helling op en daarna liep ik naar een wilg. Hier viel me de verstopplek gelukkig direct op.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37015. Mural Geo Art Goes 33 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Bij #33 ging het anders. Die zat niet op het nulpunt en niet conform de hint op ooghoogte. Maar ik zag hem iets opzij en op borsthoogte.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37016. Mural Geo Art Goes 39 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Petling #39 kon bij deze doodlopende weg natuurlijk maar op één plek zitten en daar vond ik hem dan ook.
Bedankt en proost! Biertje

37017

geo 37017. Mural Geo Art Goes 38 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Voor #38 waren veel not-founds gelogd en met de behulpzame hint 'goed kijken' kon je natuurlijk alle kanten op. Dat deed ik dus ook en ik vond de petling 17 meter verderop, achter de achterpoot.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37018. Mural Geo Art Goes 37 - van GPS Roefel

25 augustus 2023
Volgens de hint was #37 makkelijk en de dikke naaktslak vond ik prachtig nagemaakt. Maar hij bleek helemaal echt en had de cacheplek als zijn thuisplek uitgezocht. Gelukkig kon ik het kokertje toch voorzichtig te pakken krijgen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37019. Geocaching... a new way of seeing things - van Crocjes

25 augustus 2023
Het stukje traject met caches van de Mural-serie had ik verlaten en ik fietste nu langs een serie van de Crocjes. Die hadden allemaal een duidelijke hint, dus hier kon niets mis gaan. Toch? Mijn eerste ding zag ik op de nieuwe manier behoorlijk snel.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37020. Kom-kom-er-tje- van Crocjes

25 augustus 2023 (favo)
Dit was mijn 4e hengelcache en die bleek een mooi contragewicht te hebben. Toen ik het ding beneden had, zag ik dat het een komkommer was!
Bedankt en proost! Biertje

37021

geo 37021. Un croissant s'il vous plaît - van Crocjes

25 augustus 2023 (favo)
Na de komkommer volgde een hengelcache met een croissant. Die zag er nog smakelijk uit, hoewel hij er toch al 2 maanden hing. Merci et à votre santé!
Bedankt en proost! Biertje

geo 37022. La chouffe - van Crocjes

25 augustus 2023 (favo)
Bij het online komen van deze cache hadden de zoekmachines hem direct onder mijn aandacht gebracht vanwege de bierige naam. Vandaag kon ik La chouffe eindelijk ter hand nemen. Lekker. En dat smaakte naar meer! 😉
Bedankt en proost! Biertje

geo 37023. Geocaching is a balance of holding on/letting go - van Crocjes

25 augustus 2023 (favo)
Bij het bord speurde ik rond en ontdekte daar ineens de kleine kikker. Erg leuk gedaan!
Bedankt en proost! Biertje

37024

geo 37024. Forget the mistake, remember the lesson - van Crocjes

25 augustus 2023
Deze cache in het gras werd vaak niet gevonden, dus ik had me al op een lange zoektocht voorbereid. Maar ik liep naar het nulpunt, draaide me om en zag direct de kikker zitten. Leuk!
Bedankt en proost! Biertje

geo 37025. Happiness is spending time with geocaching - van Crocjes

25 augustus 2023
Bij het bord aan het begin van deze doodlopende weg werd ik meteen erg vrolijk. Ik had de cache namelijk direct in het vizier.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37026. Keep your eyes open, you'll find what you seek - van Crocjes

25 augustus 2023
Met open ogen liep ik naar het nulpunt, waar ik alweer een kikker ontdekte. De petling was gevuld met water, dus het logboekje was drijfnat. Ik heb het een beetje uitgeknepen en op de achterkant voorzichtig mijn naam gezet.
Bedankt en proost! Biertje

37027

geo 37027. It's never too late to find a geocache - van Crocjes

25 augustus 2023
Ondanks de duidelijke hint was ik er toch nog bijna ingestonken. Bijna... Maar het was gelukkig nog niet te laat.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37028. Every geocache begins with a wish - van Crocjes

25 augustus 2023
Ooit hoorde ik een keer: elk vastgeknoopt vislijntje eindigt met een geocache. Inderdaad, ook hier klopte dat weer.
Bedankt en proost! Biertje

37029

geo 37029. Forget your DNF and try again - van Crocjes

25 augustus 2023 (favo)
Nee, mijn not-founds vergeet ik beslist niet. Ik ben waarschijnlijk de enige geocacher die al zijn DNF's nummert (ik zit nu bij NF#1255) en ik ga altijd terug om ze alsnog in een Found om te zetten. Hier wilde ik net op het zadel van mijn vouwfiets klimmen, toen er een groepje collega's aankwam. Gelukkig zag eentje alsnog de werkelijke plek van de cache en met wat gereedschap wist ik die tevoorschijn te trekken. Leuk gedaan, maar wel lastig te pakken!
Bedankt en proost! Biertje

geo 37030. Don't fall in - van Crocjes

25 augustus 2023
Bij Sluis de Piet probeerde ik er niet in te vallen. Gelukkig was het cache-omhulsel zo groot en opvallend gekleurd, dat ik hem direct zag zitten.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37031. Duck XXL - van marsso

25 augustus 2023 (favo)
Hier hadden Marjo en Goort de forse eend net naar beneden gekregen, maar het terughangen lukte ze niet. Nadat ik nog even snel mijn bierkrabbel had gezet, hebben we met mijn sterkere hengel plus verlengstukken het beestje alsnog op zijn hoge plek terug kunnen hangen.
Bedankt en proost! Biertje

37032

geo 37032. Dino Reverse Wherigo Hengelen - van Jessica07

25 augustus 2023
Onderweg moest ik ook nog even een dinosaurus uit een boom hengelen. Het bleek een Tyrannosaurus Rex. Die was gelukkig ongevaarlijk, want hij zat goed vastgesnoerd.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37033. The Globetrotter Challenge - van H8D3Team

25 augustus 2023
Voor deze challenge moest ik in 11 landen 5 types hebben gevonden. Dat was voor mij geen probleem en zelfverzekerd hengelde ik de cache uit de boom.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Completed countries: Norway: 7 types; France: 11; Romania: 6; Netherlands: 13; Belgium: 9; Germany: 10; Canada: 9; United States: 12; United Kingdom: 7; Bulgaria: 7; Luxembourg: 7 types.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37034. Flying ducks 4 - van kit-katje

25 augustus 2023
Langs de Blikkendijk hengelde ik nog wat vliegende eendjes naar beneden. Badeendje nummer 4 was knalrood en viel daardoor erg op tussen het groen.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37035. Flying ducks 3 - van kit-katje

25 augustus 2023
Vliegend badeendje nummer 3 droeg een groen jasje en een rood petje. Hij bleek een liefhebber van een partijtje golf en droeg een zware tas met golfclubs.
Bedankt en proost! Biertje

37036

geo 37036. Flying ducks 2 - van kit-katje

25 augustus 2023
Vliegend badeendje nummer 2 vond ik sprekend lijken op Donald Trump, maar dit zal wel weer worden afgedaan als 'fake news'. wink
Bedankt en proost! Biertje

geo 37037. Flying ducks 1 - van kit-katje

25 augustus 2023
En vliegend badeendje nummer 1 was helemaal roze en heette Rose Duck. Dat las ik op de onderkant toen ik haar naar beneden had gehaald.
Bedankt en proost! Biertje

geo Souvenier Challenge - van kit-katje

   note 25 augustus 2023
Deze hengelcache was goed gecamoufleerd, maar mijn scherpe blik ontdekte hem tóch. Aan de challenge voldeed ik bijna: van het vereiste aantal van 265 verkregen souvenirs had ik er nu 256. Nog eventjes sparen, dus.

37038

geo 37038. Het hengeltje - van 2009anneleen

25 augustus 2023
In het dorpje Kleverskerke werd ik onthaald op een aantal tradi's, een labserie en een bonus. Ik begon met de hengelcache. Dat bleek opnieuw een dino te zijn, volgens mij een gevaarlijke Velociraptor.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37039. Het lantaarnpaaltje - van 2009anneleen

25 augustus 2023
Bij de forse lantaarnpaal hoefde ik niet veel moeite te doen, want de cache was voor mij goed zichtbaar. Waarschijnlijk is hij ook 's avonds makkelijk te vinden.
Bedankt en proost! Biertje

37040

geo 37040. Het bordje - van 2009anneleen

25 augustus 2023
Bij het bord van Kleverskerke moest ik op het zadel van mijn vouwfiets gaan staan om de cache te kunnen pakken. Helaas bleek het logpapiertje een vieze natte prop, waar ik met moeite een B kon achterlaten. Ik was niet de eerste die dit probleem constateerde.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37041. Het dorpje: Kleverskerke - van 2009anneleen

25 augustus 2023
Voor deze cache had ik toch even de hint nodig, want mijn GPS wees naar de andere kant van de weg. Nadat ik de cache had gespot, bleek het hengelen een peulenschil. Tijgertje kwam lachend naar beneden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37042-37046. Rondje Kleverskerke (5x) - van kit-katje

geo 37047. Bonus lab Klevenskerke - van kit-katje

25 augustus 2023
Met het hengelen naar de bonus had ik het heel even lastig. De koker hing niet zo gunstig en er zat ook nog een takje in de weg. Maar na een paar pogingen kreeg ik het ding alsnog beneden.
Bedankt en proost! Biertje

37048

geo 37048. Kinderen van Talokoto: Malang - van harlaf

25 augustus 2023
Langs de Kanaalweg Oostzijde richting Veere lagen 3 kinderen van Talokoto. Malang hield zich verstopt achter een bordje, maar daar wist ik hem snel te vinden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37049. Kinderen van Talokoto: Mariama Sonko - van harlaf

25 augustus 2023
Mariama Sonko had een mysterieuze hint van 1 letter (O), maar dankzij de opvallende rode dop had ik de petling vlug in het vizier. Het eruit wurmen ging minder makkelijk.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37050. Kinderen van Talokoto: Muhammed - van harlaf

25 augustus 2023
Bij de oude sluisdeuren van het Kanaal door Walcheren ging ik op zoek naar Muhammed. Er waren behoorlijk wat mogelijkheden, maar bij een van de laatste was het raak.
Bedankt en proost! Biertje

37051

geo 37051. Zicht op de Veerse Kreek - van Lucie110

25 augustus 2023
Inmiddels was ik Veere gepasseerd en ik kreeg prachtig zicht op de Veerse Kreek. Op de tweede plek waar ik ging voelen, vond ik de cache. Met een beetje goed kijken zou ik hem ook hebben gevonden.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37052. Steun de boer deel 2 (1x) - van kit-katje

geo 37053. Kersen Reverse Wherigo - van Balou19531953

25 augustus 2023
Mijn doel waren de 3 caches met een D/T-waarde van 5/3 die ik nodig had om mijn grid 15 keer gevuld te hebben. Eentje zat in de Mural Geo Art Goes, de tweede was Duck XXL en hier hing de derde. Die haalde ik vlot naar beneden en het bleek opnieuw een gevaarlijke Velociraptor. Blijkbaar kwamen die hier vroeger veelvuldig voor.
Bedankt en proost! Biertje

37054

geo 37054. Molen de Jonge Johannes - van marsso

25 augustus 2023
Sinds 1835 stond bij Serooskerke deze korenmolen, waar tegenwoordig streekproducten worden verkocht. De molen zou vrijwel dagelijks draaien, maar blijkbaar niet op deze vrijdag. De cache zat prachtig op het nulpunt.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37055. Seroos 7 - van hcharinck

25 augustus 2023
Hoewel de hint in 3 talen opriep om mijn fiets eerst veilig weg te zetten, leek me dat niet noodzakelijk omdat het bedrijf inmiddels was gesloten en er in de verste verte geen mens of verkeer was te zien. Ik haalde de cache uit zijn opmerkelijke verstopplek, heb gelogd en ben weer vertrokken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37056. Zicht op het paard van Sint-Laurens - van yvaine1

25 augustus 2023
Deze vrijdag fietste ik van Goes naar Middelburg en die stad was nu bijna in zicht. Het dorpje Sint-Laurens telde 1000 inwoners plus een oranje paard. Vanaf de (hoge) plek van de cache had ik er een prachtig zicht op.
Bedankt en proost! Biertje

37057

geo 37057. Bomen - van Balou19531953

25 augustus 2023
Het spelletje bomen-memory had ik begin deze week in 51 bewegingen opgelost. Goed uitkijkend voor de kuil viste ik vandaag het doosje uit de boomholte.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37058. Zicht op paarden, Reverse Wherigo - van Balou19531953

25 augustus 2023
In Sint-Laurens had ik nog zicht gehad op een oranje paard van een kunstenaar, maar hier waren die dieren in het echt te zien. De petling zag ik even later ook.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37059. Ommetje Lienten en Ruggen (3x) - van Arrow10

___________________________________________________________________


26 augustus: een ontmaskering in Pijnacker en bramen zoeken in Overschie (5 caches)

37062a       37062b

geo 37062. Mysterie ontmaskerd #6: Birds on a wire - van Xiefehl_en_Mozique

26 augustus 2023
Opnieuw fietste ik in de omgeving van Pijnacker, maar vandaag zou ik dan eindelijk dit 6e Mysterie gaan ontmaskeren. Twee keer eerder had ik op de vogelplek gezocht, maar met een extra hint moest het mij nu gaan lukken. En inderdaad: de situatie zag er heel anders uit dan vorige maand en binnen een paar tellen, nog sneller dan verwacht, had ik de petling in handen.
Bedankt en proost! Biertje
dnf 10 juli 2023
Na de tegenvaller bij #5 stootte ik hier opnieuw mijn neus. Hadden de broedende vogels na het uitvliegen gelijk alle caches meegenomen? Helaas...

geo 37063. Struinpad - van Carta57en99

26 augustus 2023 (favo)
Het Struinpad door de Schieveense Polder werd momenteel afgeraden omdat de trekpont er nog niet ligt. Maar voor deze cache was dat niet van belang. Volgens de hint kon een pincet handig zijn. Waarschijnlijk voor het maken van de legpuzzel, want voor het pakken van de cache en de logrol was die niet nodig.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37064. Hofweg - van Carta57en99

26 augustus 2023 (favo)
De Hofweg was een onderdeel van het Polderpad, een wandel- en fietspad van de Schie naar de Rotte, dwars door de polders van Schieveen. Een slak had zich in de holte genesteld, maar met mijn pen kon ik het kokertje toch ongestoord naar buiten te duwen. Helaas bleek de logrol nat, vies en gescheurd...
Bedankt en proost! Biertje

37065

geo 37065. Bramen/Blackberry cache - van GIO53

26 augustus 2023
Door de titel en het verhaaltje had ik verwacht dat de cache op een lastige plek zou zitten vanwege ondoordringbare braamstruiken, maar niets bleek minder waar. Via een prachtig gemaaid grasland bereikte ik het bosje, waar de cache ook nog eens in een verrassende behuizing zat.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37066. Polder eiland 5 Overschie - van GIO53

26 augustus 2023
De andere 4 caches op dit eiland in de Schie had ik in 2020 gevonden, maar vorig jaar was er nog een nummer 5 verschenen. Die zat niet op de plek waar ik hem verwachtte, maar er wel vlak naast.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


27 augustus: regen in Rotterdam, maar zon tijdens Nokki's afscheidsfeestje in de Delftse Hout (6 caches)

37067a       37067b

geo 37067. Geen makkelijke multi - van Blackshadow

27 augustus 2023 (favo)
Nee, dit was geen makkelijke multi. Gisteren stond ik hier ook al, maar toen ontdekte ik dat ik mijn telefoon thuis had laten liggen. 's Avonds heb ik (met een biertje) de eindlocatie kunnen bepalen en vandaag ging ik terug om de zaak af te maken. Er was al een klein paadje ontstaan, wat het aan de ene kant makkelijker maakte om de juiste plek te bepalen, maar aan de andere kant ook weer moeilijker vanwege een mindere grip. Gelukkig had de cache geen camouflagekleuren, want dan zou het echt te moeilijk zijn geweest! wink
Bedankt en proost! Biertje

geo Rotterdam-Architectuur #38 De Machinist - van GIO53

   note 27 augustus 2023
Toen ik in juni tegenover de Machinist stond en niets kon vinden, bleek de cache verdwenen. Vandaag was ik terug in Rotterdam, dit keer in de regen. Geen dreuzel te zien en toch greep ik opnieuw mis...

37068

geo 37068. Menselijke en natuurlijke kunst - van Erik_Sandeb

27 augustus 2023 (favo)
In de regen fietste ik naar het kunstwerk aan de Westersingel. Ik had al eens eerder naar de vragen over de fossielen gekeken, maar die leken me toen ingewikkeld en tijdrovend. Maar dat viel reuze mee! Door de duidelijke voorbeelden kon ik de diverse fossielen makkelijk benoemen, waarbij ik ze ook nog even heb bevoeld. Tot slot maakte ik een foto en zojuist heb ik mijn antwoorden verstuurd.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37069. Squash! - van Bibeetje

27 augustus 2023 (favo)
Op de parkeerplaats van Squash Delft keek ik rond bij welke boom er gehengeld moest worden. Toen ontdekte ik dat de cache op een verrassend leuk plekje zat! Nadat dit moeilijkste deel achter de rug was, hengelde ik met mijn magneetje de petling soepel naar beneden. En ook het terugplaatsen lukte in één keer. Een favo voor de verstopplek!
Bedankt en proost! Biertje

geo 37070. Bedankje na de Cito in het Hertenkamp - van Blackshadow

27 augustus 2023
Bij de Cito van afgelopen woensdag was ik niet aanwezig geweest, maar het bedankje wilde ik toch wel in ontvangst nemen. Blijkbaar waren de klemmetjes op, want deze petling was met een touwtje aan een schroefje bevestigd. Ik had er geen probleem mee en zette dankbaar mijn bierkrabbel in het boekje.
Bedankt en proost! Biertje

37071

geo 37071. Puzzeltje vooraf 19 - van Blackshadow

27 augustus 2023
Terwijl ik op zoek ging naar de juiste boom om te kunnen hengelen, kwam ineens TheSpaceCachers uit de struiken. Ik dacht dat hij de cache net had gelogd, maar hij had alleen even het sanitair bezocht. Toen hij verbaasd hoorde dat dit een hengelcache was, griste hij snel mijn hengel uit mijn handen om wat onwennig de gele dobbelsteen naar beneden te zwiepen. Na het loggen heeft hij hem ook weer netjes teruggehangen. Daarna liepen we samen naar het Event ter gelegenheid van Nokki's verhuizing naar Limburg.
Bedankt en proost! Biertje

37072

geo 37072. Opa Nokki's afscheidsfeestje - van Angelfish888

27 augustus 2023
Hoewel ik pas 5 minuten na aanvang arriveerde, was het al razend druk in de schuilhut in de Delftse Hout. Nokki verhuisde binnenkort naar Limburg en vandaag kon er afscheid worden genomen. Angelfish888 had de (Limburgse) vlaaien, bordjes en flesjes limonade feestelijk uitgestald en iedereen mocht een pagina voor het speciale logboek schrijven, het liefst in dichtvorm.

Een geocacher met de naam Opa Nokki
Die lustte vaak best wel een slokkie
Maar alleen 'Bier vom Fass'
Dat mocht in zijn glas
Want anders, zei hij, dan vertrok ie!

Nokki, veel plezier in het Limburgse, en wie weet komen we elkaar daar nog eens tegen.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


28 augustus: voor een drinkpauze naar het PauzeEvent en daarna naar een Raadselkastje (2 caches)

37073a       37073b

geo 37073. PauzeEvent LvN20 - van FALCJA

28 augustus 2023
Omdat ik weer eens toe was aan een drinkpauze, fietste ik vanmiddag naar station Laan van Nieuw Oost-Indië. Dit was Event 20 op deze locatie, waarvan ik er nu 14 heb bezocht. Direct werd ik aangeklampt voor hulp bij een cache in Rotterdam en daarna voor een eenstapsmulti hier in de buurt. Er waren TB's waarover ik me heb ontfermd en ik had het met Ulcob over Earl Grey thee. Toen de pauze voorbij was, ben ik met Mozique, Voetbal Smurf en Ulcob nog even naar het Voorburgse Raadselkastje gefietst.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37074. Het Raadselkastje - van TD79

28 augustus 2023 (favo)
Na afloop van het PauzeEvent fietste ik met Mozique, Voetbal Smurf en Ulcob naar deze nieuwe cache in Voorburg. Daar troffen wij Opa Mol aan, die al druk bezig was. Vanmorgen had ik nog gelezen dat UV-licht niet meer nodig was, dus dat had niemand meegenomen. Maar de drie woorden die nodig waren voor de slotcode, waren nauwelijks leesbaar. Twee dachten we er te herkennen (achteraf bleken die fout), maar slechts dankzij mijn gevoelige vingertjes kregen we het slot open. Daarna hebben we diverse methodes uitgeprobeerd om het logboekje te pakken te krijgen, maar uiteindelijk had Opa Mol succes. Tevreden schreef en stempelde iedereen zijn naam. Dit mooie kastje heeft ook van mij een favo gekregen.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


30 augustus: in Schiebroek kon ik een Cito mooi combineren met een wherigo en een multi (4 caches)

37075a       37075b

geo 37075. Reverse esreveR - van Carta57en99

30 augustus 2023 (favo)
Dit was een Reverse Wherigo in Schiebroek met een leuke twist: voor het verkrijgen van de startcodes waren duisternis en UV-licht nodig. Maar bij het doorlezen van de logjes ontdekte ik dat de strenge beveiliging van het naastgelegen gebouw soms een kijkje kwam nemen. Daarom besloot ik niet tot de schemering te wachten, maar al eerder te beginnen. Het witte vierkantje was ook zonder zaklamp snel gevonden en dankzij mijn sterke UV-lamp de eerste letter/cijfercombinatie ook. Daarna ging het vlot. Ik werkte nauwkeurig, omdat ik was gewaarschuwd voor cijfers die op elkaar leken en op het afwijkende Schiebroekse alfabet. 😉 In de buurt van de eindlocatie waren nog wat paadjes te zien en bij eentje vond ik daarna inderdaad de cache.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37076. Woensdagavond Cito - van Carta57en99

30 augustus 2023
Aan de rand van het Schiebroekse bedrijventerrein werd er om 19 uur verzameld voor een flinke schoonmaakactie. Met Blackshadow, fscheerhoorn, Roenir en TheSpaceCachers maakte ik hier een rondje en bij terugkomst bleek dat we met z'n allen in een uurtje weer behoorlijk (eigenlijk: belachelijk) veel zwerfvuil hadden verzameld.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37077. Gedenkbos 2 - van Carta57en99

30 augustus 2023
De Woensdagavond Cito vond plaats in de buurt van het Gedenkbos en die multi was de enige cache in de buurt die ik nog niet had gevonden. Oorspronkelijk was het een eenstapsmulti waarbij 6 bomen moesten worden gezocht, maar aangezien er in de afgelopen 9 jaar heel veel bomen waren bijgeplant, waren sinds kort de eindcoördinaten vermeld. Toch was het me niet gelukt de cache te vinden, maar met wat hulp moest dit vanavond lukken. Met Blackshadow, fscheerhoorn, Roenir en TheSpaceCachers liep ik naar de ingang van het park, waar bleek dat ik de vorige keer in een volkomen verkeerde hoek had staan zoeken. Nu ging het erg makkelijk en kon ik al snel mijn naam in het gedenkboekje zetten.
Bedankt en proost! Biertje

37078

geo 37078. Woensdagavond nakletsen - van Carta57en99

30 augustus 2023
Terug op het verzamelpunt hadden de Carta's een tafeltje met drank, koek en snoep neergezet en werd er volop nagepraat. Blackshadow had (voor een paar euro meer dan ik) een veel steviger grijpertje gekocht dat ook opvouwbaar was en met Ulcob wisselde ik theezakjes uit. Toen de eerste druppels begonnen te vallen ben ik snel naar station Rodenrijs gefietst, zodat ik in de metro zat toen de bui losbarstte.
Bedankt en proost! Biertje

___________________________________________________________________


31 augustus: op weg naar de carpool bij Schipluiden passeerde ik 4 nieuwe caches (5 caches)

37079a       37079b

geo 37079. Tomaten ketchup - van _ma_rc_

31 augustus 2023
Op weg naar de carpool bij Schipluiden passeerde ik deze tomatenkwekerij, waar ik al eerder een cache had gevonden. Het was niet lastig om de ketchuppot tevoorschijn te trekken.
Bedankt en proost! Biertje

geo 37080. Challenge: 25 x sneeuwscooter - van xizat

31 augustus 2023
In de winter vind ik cachen op de sneeuwscooter ideaal: je hoeft niet te trappen en je bier blijft lekker koud. wink Voor deze challenge moest ik 25 caches met het attribuut 'sneeuwscooter' hebben gevonden. Dat was geen probleem; ik had er inmiddels 38.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
Bedankt en proost! Biertje

37081

geo 37081. Challenge oudste caches van Nederland - van Blackshadow

31 augustus 2023
De oudste 10 caches van Nederland uit het lijstje had ik allemaal gevonden. Ik ben met deze hobby begonnen in 2003 en die 'oudjes' waren toen nog heel gewone caches. Ik heb in 2003 ook de (inmiddels gearchiveerde) cache Kenny in the Dunes gevonden, de 3e geocache in Nederland. Op mijn tenen kon ik net bij het huisje. Ik vond er een potje special pop-ups, dit keer geen purple haze fluo, maar met een lekkere milky smaak.
Biertje heeft Project-GC gebruikt om te zien of hij voldoet aan deze challenge en dat is het geval.
The list is the status as of 2023-08-31 22:52 servertime (CET)
# gccode Hiddendate Visitdate      Name
1 GC198 2001-01-21 2003-10-25 Amsterdam Urban 1
2 GC1C6 2001-01-27 2011-08-22 First Dutch
3 GC1C2 2001-01-28 2003-11-29 Kenny in the Dunes
4 GC3CF 2001-03-04 2006-10-13 G'ebbes
5 GC764 2001-04-21 2007-11-18 Double Dutch
6 GC846 2001-04-30 2016-03-21 Schoorl
7 GC8C9 2001-05-06 2016-03-13 Vuursche Cache
8 GC921 2001-05-12 2016-04-24 Amsterdam Urban 2 - Under the bridge
9 GCA82 2001-05-27 2015-08-10 A.w.i.P. (A walk in Pan)
10 GCE05 2001-06-27 2011-08-07 OASE
Bedankt en proost! Biertje

geo 37082. Kieren kijken - van Nondeju71

31 augustus 2023
Kijkend door de kieren van het hek zag ik geen cache, ook niet op de grond. Uit een logje begreep ik dat hij een blauwe dop had. Ja, en toen zag ik hem pas. Ach, ik keek weer 's een kiertje met mijn neus... wink
Bedankt en proost! Biertje

37083

geo 37083. Happy birthday Corry - van geoprutser13

31 augustus 2023
Deze bijeenkomst op de carpool bij Schipluiden heette twee weken lang 'Laatste eventje van Augustus', maar een paar minuten geleden was dit gewijzigd in 'Happy birthday Corry'. De vrouw van fscheerhoorn was vandaag namelijk jarig en dat moest gevierd worden. Een tas vol drank en dienbladen vol hapjes werden uitgestald en Corry kreeg van iedereen felicitaties. Ik sprak met Willy Wortel over haar werk, met Martin die ik nu als 'vriend' kon begroeten, met MC* die mij nu op X (voorheen Twitter) volgt en die ik ten onrechte met Jennifer aansprak, en met Blackshadow die demonstreerde hoe hij op ingewikkelde wijze gordijntjes in zijn auto gaat monteren bij een overnachting op een camperplaats. Het was dus weer ouderwets erg gezellig. Ik ben benieuwd naar volgende maand...
Bedankt en proost! Biertje

37083c

Terug naar boven

Door naar september 2023