Blik op Biertje

Bierpraat december 2003

36 caches gevonden (logs 70-105)

3 december: een raadsel over een beer op de noordpool leverde een virtuele cache op (1 cache)

70

geo 70. Four Windows - van Faxenmacher

3 december 2003
Finding the colour of the bear was easy, but finding the right coordinates was a little puzzle.
Thanks, and greetings from Holland
Biertje

___________________________________________________________________


6 december: naar Zoetermeer gefietst voor een aantal mooie multi's (4 caches)

71

geo 71. Langs de snelweg (Noord) - van WildeFA

6 december 2003, 11:40
Tja, vroeg opstaan is niets voor Biertje. Er zat blijkbaar nog flink wat slaap in mijn ogen, want op het eerste WP begon ik al naar de cache te zoeken. De aanwijzing voor het tweede WP zag ik pas toen ik mijn fiets iets verplaatste... (ja, lach maar, Williii!)
Daarna was ik snel weg! Ik kwam in een omgeving waar ik al eens in het donker was geweest. Mijn GPS stuurde me eerst naar boven, maar daarna zocht ik naar een logische cache-plek, en inderdaad...
Biertje

geo 72. Groen in de stad - van WildeFA

6 december 2003, 12:00
Een week geleden stond ik hier 130 meter verderop in het donker tevergeefs te zoeken. Thuis bleek na wat e-mails waar de fout zat: KKK=GGG+JJJ-116. Handige tip: vergeet die -116 niet! (Het klinkt ongelofelijk, maar ook bij de 3e keer narekenen had ik die hele -116 over het hoofd gezien.)
Uiteindelijk heb ik het vorige week niet over mijn hart kunnen krijgen Green Female Bug in het enge bos achter te laten. Na vijf minuten ben ik teruggekeerd en heb ik haar toch weer meegenomen. Bij daglicht is het vinden van de cache een stuk makkelijker, vooral als je op de juiste plek zoekt wink. De kist was al van verre zichtbaar! Ik nam afscheid van Green Female Bug, die geen moeite had om weer in haar huisje te kruipen. Haar vriendje was (nog) niet aanwezig, maar misschien volgende maand?
Uit: cd Hollandse Top-100
In: cd Levi's + TB
Biertje
dnf 30 november 2003
Gisteren vond ik de Green Female Bug in de cache 'Groeten uit China'. Thuis las ik dat zij elke eerste van de maand terug moet zijn in 'Groen in de Stad'. Dat betekende dat ik haar vandaag thuis moest brengen. Een wandeling van ruim drie uur. Zou mij dat gaan lukken?
Eerst gingen we samen naar de Balij, waar ze even lekker kon uitvliegen. Pas om kwart voor vier stonden we op het NS-station. Dat herkende ze direct, en ze vloog naar het bord met vertrekstaten. Ik zette haar op m'n schouder en we begonnen aan onze wandeling. Bij de brug vloog ze naar een boom om het verkeer te bekijken. Met moeite kreeg ik haar weer terug. Het was duidelijk dat ze zo lang mogelijk van haar vrijheid probeerde te genieten. In een donker tunneltje schrok ze even en vloog naar het licht. Gelukkig kon ik haar oppakken, voordat ze in een spinnenweb terecht zou komen.
't Oude Huis herkende ze van de eerdere keren dat ze deze wandeling had meegelopen. De omleiding wegens de wegwerkzaamheden was nieuw voor haar. Opeens zag ze een glijbaan. Mocht ze even...? Nee, zei ik. Het begon namelijk al donker te worden en het pad was moeilijk te zien. Bij een boerderij wilde ze niet meer verder. Eerst iets drinken, zeurde ze. Gelukkig had ik wat sap bij me en ik zette haar even op een standbeeld. Om 6 uur liepen we het park in. Iets verderop maakte een reclamebord me dorstig, maar nee, eerst moest ik haar thuis brengen.
Na wat gepuzzel had ik de cache-locatie uitgerekend. Dat was nog een hele tippel door een leeg en donker park. Uiteindelijk kwamen we in een achtertuin bij een rotonde terecht. Green Female Bug zei dat we verkeerd zaten. Hier was ze ook al 's met Achtbaangek geweest. Had ik dan iets fout gedaan? Inderdaad. EEE is niet hetzelfde als E,E,E.
We moesten 800 meter verderop zijn. Via wat doodlopende straten kwamen we eindelijk weer in een bos. Nog ruim 100 meter. De GPSr had slecht ontvangst en mijn tijdelijke vriendin kon in het donker de juiste plek niet zien.
Dan maar de hint geraadpleegd. Helaas, het genoemde merkteken kon ik in het donker nergens herkennen en van het genoemde object lagen er tientallen. Met een klein lampje heb ik ze allemaal afgezocht. Na anderhalf uur gaf ik het op. Green Female Bug had zitten toekijken hoe ik me uitsloofde om haar slaapplaats te zoeken. Wat nu? Omdat ze morgen beslist in de cache moest zijn, heb ik haar maar op de plek gelegd waar het kistje had moeten staan. Misschien dat ze bij daglicht zelf het kistje zou zien. Of misschien werd ze morgen wel gevonden door een vriendelijke mevrouw die haar thuis wil brengen. Verdrietig namen we afscheid. Ik hoopte voor haar dat het vannacht droog zou blijven. Met lood in m'n schoenen sjokte ik terug naar het station...

geo 73. Floriade 1992 - van WildeFA

6 december 2003, 14:05
De officiële routebordjes waren moeilijker te vinden dan die van WildeFa, want na een kwartier was ik weer terug bij het station. Uiteindelijk de route achterstevoren gelopen (lastig, je moet steeds over je schouder kijken om nergens tegenaan te botsen wink) totdat ik het bewuste punt had bereikt. Vanaf dat moment ging het florissant. In 1992 was ik niet op de Floriade en deed ik ook nog niet aan geocaching. Wat leuk dat ik dit 11 jaar later tóch nog kan combineren! Mooie wandeling. Dat vond de Travel King ook, die ik hier heb achtergelaten.
Uit: eau de toilette (heb ik nodig voor een andere cache)
In: bierflessenopener + TB
Biertje

74

geo 74. Langs de snelweg (Zuid) - van WildeFA

6 december 2003, 15:00
Deze sluit mooi aan op Floriade 1992. Het eerste kokertje was geen probleem, maar dat had ik al gelezen. En zo wist ik ook dat het venijn in het staartje zat. Mijn GPS gaf een positie op de grens van gras en pad, maar daar kon het niet zijn. Het zoeken tussen de kiezels leek een onbegonnen klus, maar mijn rotsvast systematisch werken (eerst een steentje gelegd bij mijn startpunt en daarna gewoon het vak van rechts naar links afgewerkt) werd beloond. Want na 10 minuten was het Bingo! en na nog wat peuteren kon ik mijn naam toevoegen bij de Keien wink.
Biertje

geo NF#8. Zoetermeer Wish You - van Eniram&Andemo

   dnf 6 december 2003
Wetende dat de Watjes gingen uitslapen en Pyne natuurlijk weer moest werken, was ook ik zaterdagmorgen al vroeg op pad. Op de genoemde coördinaten kon ik echter niets vinden en daarom ben ik maar naar de Snelweg (Noord en Zuid) gegaan. Aan het eind van de dag nog een keertje langs, toen gezocht naar aanwijzingen voor een mogelijke tweede WP, maar opnieuw niets gevonden. Hoewel Eniram & Andemo dit een traditionele cache noemen, blijkt uit eerdere logs dat het hier toch echt om een multi-cache gaat. Omdat ik weet dat er een kaart voor mij in de trommel ligt te wachten, zal ook ik dus nog een keer terug moeten komen...

___________________________________________________________________


7 december: samen met Mighty-Mike een middagje op stap in de buurt van Amstelveen (3 caches)

75

geo 75. Er zit een luchtje aan - van BIANCHI

7 december 2003, 16:15
Samen met Mighty-Mike een middagje op stap richting Amstelveen. Deze cache was makkelijk te vinden; we zijn gewoon op de lucht afgegaan.
Uit: Ultraviolet Man van Paco Rabanne
In: Coolwater van Davidoff
Biertje (die nu een beetje typisch ruikt)

geo 76. Klein Café aan de Waver - van Achtbaangek

7 december 2003, 17:15
Samen met Mighty-Mike op zoek naar een gezellig café. Een tegenvaller voor Biertje, want het kleine café aan de Waver blijkt gesloten. Terwijl de meeste geocachers juist op zondag komen! Het vriest inmiddels (gevoelstemperatuur min 10 graden) en na een korte wandeling met bevroren vingers snel wat in het logboekje geschreven.
Uit: Pritt stift
In: kaboutertje
Biertje

geo 77. Vlieg er eens uit - van Euro & Co

7 december 2003, 18:15
Vandaag met Mighty-Mike naar Amstelveen. Vanmiddag waren we hier ook al, maar toen stond er een auto met vier fanatieke spotters vlak naast de cachelocatie. Daarom zijn we eerst maar even naar Luchtje en het Café aan de Waver gegaan. Zodra het donker wordt, valt er weinig te spotten en krijgen de cachers weer ruimbaan.
Uit: 2x20 eurocent
In: Organics Shampoo
Biertje

___________________________________________________________________


10 december: met Pino 's avonds naar Scheveningen waar we met moeite toch een cache vonden (1 cache)

78

geo 78. Two the power - van pyne

10 december 2003, 22:30
Vanavond met Pino op stap in Scheveningen. Onafhankelijk van elkaar hadden we de code gekraakt en de punten in de GPSr gezet. Gewapend met plattegrond, zaklamp, schroevendraaier (5mm), handschoenen en ijsmuts, gingen we op pad. Ondanks de duisternis konden we de eerste en tweede aanwijzing snel vinden. Het derde punt bleek ons parten te spelen. Ook de Engelstalige hint kon ons niet verder helpen, hoe speels we ook vertaalden. Waarom was niet een gelijk plekje als bij de eerste twee punten gekozen? Dan maar verder naar punt vier. Ook daar konden we niets vinden, hoewel we ons in allerlei bochten wrongen en op onze knieën rondkropen. Moesten we bij daglicht terug komen?
We besloten ondeugend een flinke sprong voorwaarts te maken en kwamen aldus bij de kluis terecht. Eerst een verrassing, daarna verbazing en tenslotte volgde bewondering. Pino wist de code te hacken (en verdiende daarmee de TB) en even later openden we de bomvolle kist.
Wat een fantastisch slot van wat bijna een verloren avond leek. Pyne, hartelijk dank voor deze prachtige cache!
Uit: klompjes (voor bovenop je beeldscherm?) en muisje
In: bejaarde grijze muis
Biertje

___________________________________________________________________


13 december: ondanks striemende regen en harde wind naar Zoetermeer gefietst (3 caches)

79

geo 79. De achterkant van de kou - van WildeFa

13 december 2003, 13:45
Regenbuien, tegenwind, pittige caches en bier. Dat zijn mijn favorieten en vandaag waren 3 van die 4 zaken aanwezig (voor de duidelijkheid: regen, wind en cache; het bier volgt pas na afloop...) wink In beschermende kleding op de fiets naar de eerste hint. Ik had TB Lollypop meegenomen, die gek is op snowboarden. Helaas was het te druk bij kassa, maar misschien een andere keer? De striemende regen en de harde wind zorgden voor spectaculaire afdalingen. Later zag ik jochies op terreinfietsen hetzelfde doen, alleen beter. Loggen in de regen is een probleem. Ik heb snel een doosje uit de cache genomen en thuis gekeken wat erin zat. Ik vermoed dat deze tocht een stuk prettiger is als de zon schijnt!
Uit: doosje met waxinelichthouder
In: TB Lollypop
Biertje

geo 80. Zoetermeer de KorenMolen - van Eniram&Andemo

13 december 2003, 17:45
WP1 was snel gevonden, mede door de (toevallige?) hint op de lantaarnpaal. Daarna de rekensom opgelost. Samen met de net gearriveerde Albrt gezocht en gelogd. Dit is de eerste E&A-cache die ik in één keer heb gevonden! (hoewel, eigenlijk vond Albrt hem...)
Biertje

81

geo 81. Zoetermeer Wish You - van Eniram&Andemo

13 december 2003, 17:40
Vier keer is scheepsrecht! Toen ik vanmiddag voor de derde keer naar het weiland reed, vond ik de aanwijzing voor WP1 bijna direct. Ik kon me niet voorstellen dat dit er vorige week ook al was. Of zou ik echt zo stom...?
Snel naar de plek, maar daar kon ik niets vinden. Even later arriveerden Bussie & Co, die ik onderweg al was tegengekomen en die ik had herkend van foto's. Van hen hoorde ik dat ik hier geen cache maar een aanwijzing voor WP2 moest zoeken. En de bank en prullenbak kon ik overslaan. Zelfverzekerd weigerde ik elke hulp, want dit klusje zou ik zelf wel even klaren. Helaas, na een half uur nauwgezet zoeken gaf ik het op.
Vier uur later ontmoette ik Albrt bij de Korenmolen en vandaar vertrokken we (opnieuw) naar Wish You. Hij had een kleine voorsprong en gaf telefonisch door dat hij de aanwijzing voor WP2 had gevonden. Toen ik op de genoemde plek ging kijken, dacht ik heel even dat het plakkertje zojuist was bevestigd. Hier had ik toch vanmiddag heel goed gekeken? Of zou ik toch niet zo goed...?
Aangekomen op WP2 kon ik nergens de trommel vinden. Logisch, want Albrt had hem en die stond verscholen in het donker grijnzend toe te kijken. Na het loggen hebben we nog even gezellig nagepraat. Bussie & Co, bedankt voor de kleine hint. Albrt, bedankt voor de hulp. Anders had ik hier voor een 5e keer moeten terugkomen!
Uit: wenskaart van Eniram & Ademo (bedankt)
In: wenskaarten voor Eniram & Andemo en voor Pino
Biertje
dnf 6 december 2003
Wetende dat de Watjes gingen uitslapen en Pyne natuurlijk weer moest werken, was ook ik zaterdagmorgen al vroeg op pad. Op de genoemde coördinaten kon ik echter niets vinden en daarom ben ik maar naar de Snelweg (Noord en Zuid) gegaan. Aan het eind van de dag nog een keertje langs, toen gezocht naar aanwijzingen voor een mogelijke tweede WP, maar opnieuw niets gevonden. Hoewel Eniram & Andemo dit een traditionele cache noemen, blijkt uit eerdere logs dat het hier toch echt om een multi-cache gaat. Omdat ik weet dat er een kaart voor mij in de trommel ligt te wachten, zal ook ik dus nog een keer terug moeten komen...

___________________________________________________________________


14 december: op kraamvisite in Amsterdam, maar eerst een cache vinden (2 caches)

82

geo 82. Kunst in een boom in Amsterdam - van Mc gregor

14 december 2003, 14:25
In de tram merkte ik al dat het opnieuw stevig begon te regenen. Even op het plein geschuild, maar toen er geen einde aan de bui leek te komen, toch maar de paraplu aan de kant gezet en snel een foto gemaakt met in mijn andere hand de GPS. De foto's zijn daardoor een beetje nat geworden. wink
Biertje

geo 83. The Bone Collector - van Bus Team

14 december 2003, 16:00
Gelukkig regende het weer eens, dus weinig wandelaars en honden op pad. Ik moest hier vlakbij op kraamvisite, en kon daarom deze cache mooi even 'meenemen'. De gastvrouw keek even later wel vreemd op, toen ik met vieze handen en een moddervlek op m'n broek binnenstapte. "Geocaching", zuchtte ik, "maar geef me eerst maar een biertje."
Biertje

___________________________________________________________________


18 december: een virtuele cache in Amerika (1 cache)

84

geo 84. Anne Frank - van Cache-n-in

18 december 2003
Thank you for the quick reply on my e-mail. Season greetings from Holland.
Biertje

___________________________________________________________________


19 december: opnieuw naar Zoetermeer voor een sportief rondje (4 caches)

85

geo 85. Log a lion - van Lion & Aquaria

19 december 2003
Found this couple of lions on my way to another cache. The house belongs to 'De Leeuw' family (Lion family).
greetings from Holland, Biertje

geo 86. Zoetermeer de Boerderij - van Eniram&Andemo

19 december 2003, 14:20
Ook voor een tweede bezoek is dit een leuke locatie. Dit keer had ik me voorgenomen me niet aan de 'adviezen' te houden. Dus gewoon de rugzak (met camera) mee naar binnen en nu dus foto's gemaakt en daardoor het laatste WP ontcijferd.
Vorige week was ik vergeten te bekijken wat ik moest zoeken. Nu ging ik gericht op pad. Roodkapje was vandaag overigens niet zo spraakzaam. Ze was nog wat duf door dat bezoek van die drukke blauwe vogel, die alles over het scheren wou weten. wink
Biertje

geo 87. Zoetermeer een Sportief Rondje - van Eniram&Andemo

19 december 2003, 15:15
Vanwege het sportieve karakter heb ik het hele rondje in looppas afgelegd. Een beetje buiten adem bereikte ik de cache-locatie na precies 21 minuten. Hieruit leidde ik af dat mijn conditie wat minder is dan die van Andemo. wink De cache vond ik bijna onmiddellijk. Een unicum! Na het loggen reed ik langs een uitnodigend reclamebord, maar ik besloot het biertje te laten staan, en door te rijden naar de Watertoren. Daardoor ben ik Bussie&Co misgelopen.
Biertje

geo 88. Zoetermeer de Watertoren - van Eniram&Andemo

19 december 2003, 16:00
Voor de tweede keer sta ik hier te turen. Geen hond te zien. Ik bekijk nogmaals de tekst en zie opeens een detail: "Wel even kijken of je de letters GC kan vinden." Zou dit helpen? Niet dus. Als ik na een kwartier teleurgesteld wil weglopen, valt mijn oog ineens op het gezochte. Het is precies 16.00 uur en juist op dat moment moet half Zoetermeer exact op dit plekje zijn. Het duurt dus eventjes voordat ik de cache ongezien kan graaien, maar dan is het ook Bingo! Een fantastische plek! Mijn complimenten!
Biertje
(ik weet nu dat het aantal sterren bij een cache gelijk is aan het aantal keren dat ik nodig heb om die cache te vinden wink )

___________________________________________________________________


20 december: in de regen naar het Westland, want de herfst-cache zou er nog maar 2 dagen liggen (1 cache)

89no

geo Hands of time - van Pyne

   note 20 december 2003
Op de juiste plaats, maar op de verkeerde tijd. De openingstijden blijken namelijk gewijzigd te zijn. Daardoor stond ik vandaag helaas voor een dichte poort. De openingstijden zijn nu dinsdag t/m zondag 8.45 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. En deze zaterdag dus ook. Ik had geen tijd om te treuren: de klok tikte door en ik moest nog naar Autumn, voordat de winter zou beginnen.

geo 89. Autumn - van Pyne

20 december 2003, 16:05
Eigenlijk was ik van plan deze cache op de laatste dag van de herfst te doen, maar door de aangekondigde zware storm en winterse buien ben ik maar een dag eerder op pad gegaan. Er is al eens eerder gesteld dat het puzzelen bij de opdrachten van Pyne net zo leuk is als de daadwerkelijke vondst. In dit geval vond ik het thuis puzzelen een stuk leuker, want vlak nadat ik begon aan de 22 km fietstocht begon het al lekker te regenen.
Maar achter die donkere wolken zit dan een klein sprankeltje, want de cache vond ik binnen 2 minuten! Nu stond ik even in dubio: zou ik doorgaan naar Vogelvlucht of teruggaan voor een biertje? Hoewel een 4 uur lange wandeling in het duister in de regen erg aanlokkelijk klonk, koos ik uiteindelijk toch maar voor een bockbiertje. wink
Ja, als de herfst begint, kijk ik al uit naar de introductie van het nieuwe bockbier. Is Grolsch nog zoeter geworden? Hoe zou die nieuwe Hooghe Bok van Bavaria smaken? En ook de Haagse Brouwerij (de Fidler) heeft een bokbier gebrouwen. Maar elk bockbiertje is weer anders: dan weer een teleurstelling, soms een heerlijke ervaring. Jaja, een beetje net als geocaching dus!
Biertje

___________________________________________________________________


21 december: in Den Haag eindelijk een chemische puzzel opgelost (1 cache)

90

geo 90. Getting The Chemistry Right - van Team KIS98

21 december 2003, 16:05
Tijdens de nacht-hunt met Pino bezat ik nog niet alle chemische info, maar de dag erna kon ik alsnog de juiste locatie berekenen. Ondanks dat bleef de stash verborgen. Het recente bericht dat alles, behalve het lintje, nog aanwezig was, dwong me vandaag opnieuw op pad. En vier keer is scheepsrecht!
Het doosje ligt 20 meter van het WP (corrigeer N -010 E -005). Tevens heb ik een nieuw blauw lintje bevestigd, dat overigens pas zichtbaar is op minder dan 1 meter afstand. Ik had voor deze cache een speciaal chemisch luchtje bewaard, maar het bleek dat ik dit thuis had laten liggen.
Team KIS98, het was een prachtige puzzel, bedankt!
Uit: TB Save the planet + fles Martini
In: TB Abduct
Biertje

___________________________________________________________________


23 december: na de herfst-cache was er nu de winter, dus in de pauze fietste ik naar Wassenaar (1 cache)

91

geo 91. Winter - van Pyne

23 december 2003, 13:20
Op school was ik nooit zo goed in meteorologie, maar toch wist ik de puzzel na een avondje rekenen en tekenen op te lossen. Helaas moest ik vandaag werken. Maar in de lunchpauze begon het te kriebelen. Regenpak aan en op de fiets gestapt. De portier was blijkbaar het gevonden 2 euro muntstuk naar binnen aan het brengen, want ik heb hem en de munt niet gezien. De route was goed aangegeven en na een kwartier doemde de locatie op. De cache was snel gevonden en handig bevestigd. Ik bleek de tweede te zijn. Ik had Albrt, Boudewijn, KIS98 en de Watjes verslagen. Dat voelde goed! wink
Prachtige plek in een fraaie omgeving waar nog de sporen van de natte sneeuw van gisteren te zien waren. De winter is voor mij onlosmakelijk verbonden met de diverse winterbieren die nu verkrijgbaar zijn. Meestal zijn die wat zwaarder, pittiger, en gemaakt voor de liefhebber die er rustig van weet te genieten. Inderdaad, net als de caches van Pyne! wink
Heel erg bedankt! Biertje

___________________________________________________________________


24 december: op het station van Utrecht vond ik een cache in een vies hoekje (1 cache)

92

geo 92. Dakloos - van Herco

24 december 2003, 15:35
Het kantoor en het vieze hoekje had ik snel in de gaten. En even later ook de cache. Met voorgedrukte hokjes heb ik altijd wat moeite, dus moest ik wat krassen in mijn log. Het kantoorpersoneel mag op 24 december altijd wat eerder naar huis, dus ik kon helaas geen foto maken van deze hardwerkende mensen. wink Dan maar een foto van het hoekje; kan iedereen even griezelen.
Biertje

geo NF#9. Magnetische cache/magnetic cache - van diamant

   dnf 24 december 2003
Aha, nu is het duidelijk waarom ik niets vond... Net als mijn voorgangers had ik ook problemen met de vage blikken en scheve ogen. En hoewel ik me niet heb laten verleiden tot een slokje, had ik als controletotaal 39 in plaats van 40. Dit wetende berekende ik gelijk de coördinaten met een huisnummertje hoger. En hoewel deze locaties niet ver van elkaar af lagen, kon ik de cache niet vinden. Jammer dat hij verdwenen is. Ik hoop dat hij (op dezelfde plek) hersteld wordt, want ik ben nu razend benieuwd wat die gedurfde plek is.

___________________________________________________________________


26 december: in Delft ben ik op het dak van de bibliotheek geklommen (3 caches)

93

geo 93. A Pair of Quintuplets - van Web-ling

26 december 2003, 13:25
N 52° 00.000 E 004° 22.222
I looked at the map for the nearest location and I found this spot in the city of Delft (Holland). It took me eight pictures before I got the right one! The place is a parking lot near the University of Delft.
greetings from Holland, Biertje

geo 94. FiGiLiLi-02-bieb - van Williii Carrotte

26 december 2003, 13:50
Williii had mij al eens gemaild dat hij een log met 'Wij haden de cahce al snel gefonden' afschuwelijk vindt, dus leek het mij wel geinig een dergelijke log te plaatsen bij zijn eerstvolgende nieuwe cache. Blijkbaar had Williii mij door, want hij waarschuwt nu dat een dergelijke log onherroepelijk wordt verwijderd. En omdat ik voor het einde van dit jaar mijn 100e cache wil loggen, durfde ik dit risico niet te nemen! wink
Omdat ik vanmiddag een vriendelijke Delftenaar met snelle bolide tot mijn beschikking had om Op zoek naar Abtsregt te gaan, kon ik deze Micro-kets niet laten liggen. Als je het dak oploopt, valt de kets-plek direct op aan het vele graafwerk. Daar heb je geen GPSr meer voor nodig. De neopreen hobby-handschoenen kwamen hier weer goed van pas. Twee keer zelfs. Ik zag dat ik Keske27 net gemist had (en mijn bijna-naamgenoot Biertjuh zou vlak na mij komen; jammer, ook gemist).
Leuke plek, Williii. Ik hoorde dat bij mooi weer de studenten hier op het gras in de zon liggen. In het voorjaar wordt het dus lastig om ongezien te graaien!
Biertje

geo NF#10. Op zoek naar Abtsregt - van Ambtenaartje

   dnfo 26 december 2003
Voor deze cache had ik een Delftenaar (in bezit van snelle auto) ingehuurd, die al wat voorbereidend werk had gedaan. De vier locaties waren daarom vlot gevonden, waarna de puzzelrit naar de cache-locatie kon beginnen. Inderdaad, dat was een behoorlijk stuk omrijden, nadat we ons eerst vastgereden hadden in een nieuwbouw-doolhof. Ter plekke hebben we een flink stuk bos omgeploegd (ik ben blij dat de gemeente hier toestemming voor heeft gegeven wink), maar de cache bleef onvindbaar. Dat wordt een herkansing (in het nieuwe jaar?). Thuis bleek ik dezelfde fout als Peter & Louise gemaakt te hebben: niet gelezen dat er een strikje moest hangen. Tja...

95

geo 95. De Dobbe - van SuSander

26 december 2003, 18:30
Na de mislukte zoektocht naar Abtsregt moest er tóch weer gescoord worden, want nummer 100 komt in zicht... Op weg naar huis kwam ik langs de Dobbeplas. Ook in het donker is deze cache goed te doen, want de omgeving verspreidt genoeg licht. Bijkomend voordeel van dit tijdstip: geen mensen met honden!
De cache was netjes verstopt. Gelukkig heb ik altijd mijn neopreen hobby-handschoenen bij me! De kist was goed gevuld met voor elk wat wils. TB Perdy, een dalmatiër, vond dit een leuk bos en bleef hier achter.
Uit: melkflesje (en gebruikt zakdoekje)
In: doosje met waxinelichthoudertje en TB Perdy
Biertje

___________________________________________________________________


27 december: terug naar Delft voor wat simpele caches op weg naar mijn 100e (6 caches)

96

geo 96. Water Towers, Plain Jane or Picturesque - van Faithwalker & DaMama

27 december 2003
N 52° 07.030 E 004° 18.396
This is the water tower in The Hague, Holland. It was build in 1874 and it is still in use!
Biertje

geo 97. Fishers Hide-Out - van Team Rakker (Steve en Lineke)

27 december 2003, 11:45
Een leuke fietstocht in een lekker zonnetje. Vanwege de baggerproblemen had ik de foto's van Lion King nog even bekeken. Het vinden van de cache kostte me daardoor niet veel moeite. De plastic zak is van binnen net zo modderig als van buiten, dus bij het openen van de thermoskan was voorzichtigheid geboden.
Vandaag geen vissers gezien. Een wandelaar vertelde me dat dit komt omdat hier de laatste tijd veel mensen met scheppen en stokken rondstruinen... wink
Uit: Casino-munt
In: gekmakend puzzeltje
Biertje

geo 98. FiGiLiLi-03-zweeds - van Williii Carrotte

27 december 2003, 12:40
Gisteren waren hier alleen nog maar Delftse en Haagse hunters te vinden, maar nu de eerste logs op het internet verschenen zijn, komt de stroom pas goed op gang! Fietsers, bussen, personenauto's, meestal hele families die op zoek zijn naar deze populaire cache. Het parkeren leek vandaag bijna op een Zweeds raadsel, zo ingewikkeld! Zelfs Williii bleek een dergelijke toeloop niet verwacht te hebben, en liet haastig wat opgetrommelde familieleden het verkeer in goede banen leiden. Niet iedereen scheen op de hoogte te zijn dat het hier om een micro-cache ging, want sommigen hadden een winkelwagentje bij zich om de kist te kunnen vervoeren... wink
Inmiddels had ik me een weg door de mensenmassa gebaand en kon ik de loglijst, die bijna vol was, invullen.
Naar verluid wordt het morgen, zondag, opnieuw zo druk!
Biertje

geo 99. Op zoek naar Abtsregt - van Ambtenaartje

27 december 2003, 13:55
Tja, dat heb je als een slechtziende en een dyslecticus samen op pad gaan. Strikje? Welk strikje???
Een dag later opnieuw op pad. De gerieflijke mogelijkheid om te loggen wordt door wandelaars en vogelkijkers ten onrechte gebruikt om uit te rusten. En die lui komen van alle kanten opdagen! Toen iedereen eindelijk weg was, kon ik naar hartelust prikken. Toch kostte het me nog een kwartier voordat ik de kist bloot had liggen. Vanwege het graafwerk heb ik hier TB John Deere achtergelaten.
Ambtenaartje, bedankt voor de fotopuzzel. Diverse Delftenaren hebben meegepuzzeld!
Uit: rekenmachine
In: TB John Deere
Biertje
dnf 26 december 2003
Voor deze cache had ik een Delftenaar (in bezit van snelle auto) ingehuurd, die al wat voorbereidend werk had gedaan. De vier locaties waren daarom vlot gevonden, waarna de puzzelrit naar de cache-locatie kon beginnen. Inderdaad, dat was een behoorlijk stuk omrijden, nadat we ons eerst vastgereden hadden in een nieuwbouw-doolhof. Ter plekke hebben we een flink stuk bos omgeploegd (ik ben blij dat de gemeente hier toestemming voor heeft gegeven wink ), maar de cache bleef onvindbaar. Dat wordt een herkansing (in het nieuwe jaar?). Thuis bleek ik dezelfde fout als Peter & Louise gemaakt te hebben: niet gelezen dat er een strikje moest hangen. Tja...

100

geo 100. FiGiLiLi-04-IRI - van Williii Carrotte

27 december 2003, 15:00
Ai, wat merk ik nou? Heeft mijn sms-alarm een vertraging van 24 uur en 45 minuten??? Gisteren reed ik hier nog voorbij Op zoek naar Abtsregt, niet wetende dat half Den Haag hier aan het loggen was. Tja, dan maar een dagje later. Vanwege het mogelijke stralingsgevaar droeg ik beschermende kleding. Dat bleek achteraf niet nodig, want het verdachte kokertje bevatte alleen een loglijst. (Door de spanning niet eens gemerkt dat dit mijn 100e cache was.)
Biertje

geo 101. FiGiLiLi-01-sjoel - van Williii Carrotte

27 december 2003, 15:35
Vorige week had ik er nog een hard hoofd in: zou ik mijn 100e cache nog dit jaar kunnen loggen? Na een paar tegenslagen leek het bijna onmogelijk, maar mijn goede vriend Williii schoot me te hulp. Speciaal voor mij plaatste hij tijdens de kerstdagen een paar simpele caches op fietsafstand. Op die manier zou ik toch nog de 100 vol kunnen maken. En inderdaad, heel erg bedankt Williii. Anders was het me nooit gelukt! Zulke behulpzaamheid is zeldzaam; die vind je alleen nog bij geocachers en bij duurlopers wink ! (Williii zei me dat ook andere hunters deze micro-caches mogen gebruiken om hun score te verbeteren. Dus jongens, zet 'm op!)
Biertje

___________________________________________________________________


28 december: bij de kinderboerderij in Den Haag stond ik opnieuw voor een gesloten hek (1 cache)

102no

geo NF#11. Hands of time - van pyne

   dnf 28 december 2003
Voor de tweede keer op stap, en nu op zondag, want de vorige keer bleek de locatie ineens op zaterdag gesloten te zijn. WP4 kostte wat moeite, want ik zocht eerst bij de verkeerde. Daarna WP2. Op de logische plek kon ik niets vinden, maar in de verte ontwaarde ik meerdere identieke objecten. Helaas, ook daar niets aangetroffen. Had ik misschien een rekenfout gemaakt?
Dan maar naar WP3, dat Biertjuh op 2e Kerstdag niet had kunnen vinden. Nou, exact op de berekende plek trof ik 'm aan, hoor! Dat gaf me weer hoop. Op weg naar WP1 kwam ik opnieuw langs de plek van WP2. Toch nog maar 's kijken. En ja hoor, nu zat er ineens een aanwijzing! Het kon niet anders dan dat Pyne, wetende dat ik zou komen, eerst de aanwijzing had verwijderd om 'm daarna snel te plaatsen vlak voordat ik er opnieuw langs zou lopen. Dat moet hij razendsnel en muisstil gedaan hebben. Petje af, hoor!
WP1 en WP6 waren een makkie, nu alleen nog WP5, en toen moest ik hard vloeken. De locatie was (weer) gesloten! De beheerder had de poort gewoon om 14.30 uur dicht gegooid! Nou, daar stond ik dan. Wat heeft Pyne toch met openingstijden? Waarom staat hij om 5 uur op voor een ontmaagding, maar zitten zijn eigen caches steeds op slot? Deze cache kan beter 'Closing Time' heten! Mochten andere hunters nog niet ontmoedigd zijn, bijgaande foto toont de openingstijden van deze week. Daar wordt nogal van afgeweken, want vandaag was het hek al een half uur eerder op slot gedaan! Pyne, kun je misschien een reservesleutel regelen, die hunters dan bij jou kunnen komen ophalen? wink
Biertje (die het woord 'opgeven' niet kent!)
note 20 december 2003
Op de juiste plaats, maar op de verkeerde tijd. De openingstijden blijken namelijk gewijzigd te zijn. Daardoor stond ik vandaag helaas voor een dichte poort. De openingstijden zijn nu dinsdag t/m zondag 8.45 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. En deze zaterdag dus ook. Ik had geen tijd om te treuren: de klok tikte door en ik moest nog naar Autumn, voordat de winter zou beginnen.

geo 102. Where's my name? - van dww9 and Navagator

28 december 2003
N 52° 03.028 E 004° 14.309
What a funny idea for a cache. I searched and searched and I was surprised to find my last name in the town I was born! It's in The Hague, Holland.
Biertje

___________________________________________________________________


29 december: als eerste een nieuwe cache in Delft gevonden en daarna kennisgemaakt met de eigenaar (1 cache)

00103a       00103b

geo 103. Gevelstenen - van Ambtenaartje

29 december 2003, ontmaagd om 15:53
Zondagavond zag ik deze nieuwe cache en direct waarschuwde ik mijn Delftse hulplijn, die vorige week al enthousiast de foto's bij Op zoek naar Abtsregt had gevonden. Binnen het uur kreeg ik de antwoorden al aangeleverd. Er waren echter drie probleempjes: de stash area was nogal ruim en pas na 16.00 uur te betreden, en er scheen behoorlijke concurrentie te zijn.
Maandagmiddag bleek de hint aangepast en duidelijker. Volgens een bekend Kijkduins gezegde mag je een verse maagd nooit te lang laten liggen wink, dus arriveerde ik al om half twee in Delft. De bedoelde locatie gevonden en geconstateerd dat deze inderdaad pas vanaf 16 uur te betreden was. Zenuwslopende uren... Zou mijn plannetje gaan lukken?
Om 15:52 zag ik dat er licht brandde. Ik was de eerste, want de deur werd voor mij van het slot gedaan. Het codewoord was snel gevonden, direct doorgebeld naar de hulplijn die daarna om 15:53 de al klaargezette e-mail naar Ambtenaartje verstuurde. Omdat het even duurde voordat er reacties kwamen, ben ik uiteindelijk Ambtenaartje maar gaan zoeken. Op een voor de hand liggende locatie kwam ik hem tegen en onder het genot van een biertje hebben wij ervaringen zitten uitwisselen. René, leuke cache, en wij kijken al uit naar de volgende!
Biertje

___________________________________________________________________


31 december: op de laatste dag van het jaar sloeg ik toe in Den Haag en Delft (2 caches)

104

geo 104. Hands of time - van pyne

31 december 2003, 14:15
Het is de laatste dag van het jaar. De tijd tikt. Langzaam schuiven de drie wijzers naar de 12. Daar zullen zij straks tot één versmelten en wordt er een nieuw jaar geboren...
Voor de derde keer betreed ik de stash area, maar dit keer kom ik verder dan het hek. De valse sleutels en de ladder bleken niet nodig, want de beheerder verwelkomt mij uitbundig. Is hij geďnstrueerd door Pyne? wink
De ontbrekende getallen dienen zich aan. De cache ligt waar ik hem verwachtte. Eindelijk!
Pyne, de puzzel was leuk, maar de puzzel om binnen het hek te komen bleek lastiger! Toch bedankt!
Vanwege deze plek heb ik TB Save the Planet achtergelaten.
Uit: 3-meter meetlint (handig voor caches die in een straal van 3 meter vanaf een lintje liggen)
In: Bierflesopener en TB Save the Planet
Biertje (die nu voldaan het nieuwe jaar ingaat)
dnf 28 december 2003
Voor de tweede keer op stap, en nu op zondag, want de vorige keer bleek de locatie ineens op zaterdag gesloten te zijn. WP4 kostte wat moeite, want ik zocht eerst bij de verkeerde. Daarna WP2. Op de logische plek kon ik niets vinden, maar in de verte ontwaarde ik meerdere identieke objecten. Helaas, ook daar niets aangetroffen. Had ik misschien een rekenfout gemaakt?
Dan maar naar WP3, dat Biertjuh op 2e Kerstdag niet had kunnen vinden. Nou, exact op de berekende plek trof ik 'm aan, hoor! Dat gaf me weer hoop. Op weg naar WP1 kwam ik opnieuw langs de plek van WP2. Toch nog maar 's kijken. En ja hoor, nu zat er ineens een aanwijzing! Het kon niet anders dan dat Pyne, wetende dat ik zou komen, eerst de aanwijzing had verwijderd om 'm daarna snel te plaatsen vlak voordat ik er opnieuw langs zou lopen. Dat moet hij razendsnel en muisstil gedaan hebben. Petje af, hoor!
WP1 en WP6 waren een makkie, nu alleen nog WP5, en toen moest ik hard vloeken. De locatie was (weer) gesloten! De beheerder had de poort gewoon om 14.30 uur dicht gegooid! Nou, daar stond ik dan. Wat heeft Pyne toch met openingstijden? Waarom staat hij om 5 uur op voor een ontmaagding, maar zitten zijn eigen caches steeds op slot? Deze cache kan beter 'Closing Time' heten! Mochten andere hunters nog niet ontmoedigd zijn, bijgaande foto toont de openingstijden van deze week. Daar wordt nogal van afgeweken, want vandaag was het hek al een half uur eerder op slot gedaan!
Pyne, kun je misschien een reservesleutel regelen, die hunters dan bij jou kunnen komen ophalen? wink
Biertje (die het woord 'opgeven' niet kent!)
note 20 december 2003
Op de juiste plaats, maar op de verkeerde tijd. De openingstijden blijken namelijk gewijzigd te zijn. Daardoor stond ik vandaag helaas voor een dichte poort. De openingstijden zijn nu dinsdag t/m zondag 8.45 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. En deze zaterdag dus ook. Ik had geen tijd om te treuren: de klok tikte door en ik moest nog naar Autumn, voordat de winter zou beginnen.

geo 105. FiGiLiLi-06-prairie - van Williii Carrotte

31 december 2003, 15:20
Pino en ik hadden bedacht om de onderlinge competitie op oudejaarsdag af te sluiten door gezamenlijk onze 100e cache te loggen. Maar door mijn gretigheid en scoringsdrang, en dankzij de micro-caches van Williii is dit al mijn 105e. Tijdens het autoritje kon ik Pino's nieuwe iPaq bewonderen, die ons moeiteloos over de prairie loodste. Het laatste stukje hebben we geslenterd, terwijl we links en rechts ingehaald werden door mensen die allemaal haast schenen te hebben. Moesten die nog voor 23:59 uur een record vestigen? De stash area leek ons een beetje uitgedroogd, dus daar hebben we even wat aangedaan. Natuurlijk pas nadat we eerst gelogd hadden. wink
Biertje

105

Terug naar boven

Door naar januari 2004