Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2003

16 caches gevonden (logs 25-40)

19 oktober: in Leidschendam een lastige traditional gezocht en met Albrt een multi (3 caches)

26

geo 25. Test-case (de eerste damzet) - van de dam-scout

19 oktober 2003, 13:50
Kwam hier tegelijkertijd met team Keske27 aan. Met z'n vijven een flink stuk grond omgeploegd, maar niets gevonden. Uiteindelijk naar huis gegaan om Pino te bellen. Het sigarenblikje ligt dus niet aan de voet, maar 50 cm achter de boom. Wij Drie had het zojuist gevonden. Deze cache deed me denken aan Del1. Alleen trek je hier meer bekijks. Zou Dam-scout soms in die flat aan de overkant wonen en ons stiekem gadeslaan?
Biertje

geo 26. WatjeCam - van Watjes

19 oktober 2003, 13:50
Gisteravond de tekst ingevoerd. Toen dacht ik nog dat dit (eindelijk) mijn 25e gevonden cache zou worden. Helaas vond ik vanmorgen Test-case nog (en Keske27 en Wij Drie ontmoet). De tekst klopt dus niet meer, maar ik had geen zin om een nieuwe tekst in te voeren en vanavond de foto te maken. wink Bij het vertrek kwam ik een fietser tegen die ook ge´nteresseerd bleek in de lichtkrant. Het was Albrt, die ik later bij Mens & Natuur weer tegenkwam.
Biertje

27

geo 27. Mens & Natuur - van Bosscout

19 oktober 2003, 17:31
Deze cache gedaan samen met Albrt die mij bij de WatjesCam was tegengekomen. Vandaag geleerd dat je niet domweg alle waypoints af moet fietsen, maar met wat puzzel- en denkwerk veel sneller klaar bent. Sommige vragen leverden wat discussies op. "Hoeveel dieren vliegen er?" Wordt er dan bedoeld: "zie je vliegen?" of "kunnen er vliegen?" - Zijn kruiden nou eetbare producten? (antwoord = nee) Tenslotte de cachelocatie gevonden. Even zoeken. Achteraf bleken we een paar keer vlak naast de cache gestaan te hebben. Hoe konden we zo blind zijn? Ere wie ere toekomt: Albrt vond 'm (toen ie er op trapte, hoorde je het metaal). Albrt, en Bosscout, bedankt voor de leuke middag!
Uit: boekje over whisky
In: bierflessenopener
Biertje

___________________________________________________________________


21 oktober: 's morgens vroeg in Leidschendam naar de 10e planeet gezocht (1 cache)

28

geo 28. Planet X - van Watjes

21 oktober 2003, 08:50
Zonsopgang bij Planet X is een echte belevenis. Eindelijk een cache gevonden vˇˇr Pino, Corbulo en Super Dimona. Maar ja, ik kijk dan ook al 16 jaar uit op de Zon! wink Als je Mercurius hebt gevonden, kun je snel concluderen of je berekende hoek goed is. Na herberekening gisteravond bleek vanmorgen alles prima te kloppen. Planet X is een aanwinst voor ons geo-stelsel! Bedankt, Watjes.
Biertje
PS: het moeilijkste was nog om met 1 hand een foto te maken van mezelf en de cachelocatie. Foto 25 ben ik dus.

___________________________________________________________________


22 oktober: bij de Leidschendamse sluisjes moest er worden geschoten, het liefst raak (1 cache)

29

geo 29. Schieten op de sluisjes - van Watjes

22 oktober 2003, 20:45
Toen Pino mij bevestigde dat ik vanmorgen vlak naast de cachelocatie had gezocht, ben ik vanavond toch maar weer op stap gegaan. Met een zaklantaarn op onmogelijke plekken gezocht, totdat ik ineens bedacht dat...
Biertje

___________________________________________________________________


24 oktober: het gras was gemaaid, dus ik fietste opnieuw naar Voorschoten (1 cache)

30

geo 30. Kopstation, het 3e ei - van Pino

24 oktober 2003, 17:15
Nu het gras gemaaid is, zag ik het ei al van verre liggen. Wat een verschil met 2 maanden geleden! Gisteren is besloten de Orions toch nog een jaar langer in de lucht te houden, tot 1 januari 2005. Tijdens het loggen kon ik horen dat er feest werd gevierd. Of was dat omdat dit mijn 30e cache was?
Uit: zonnebril
In: bierflessenopener
Biertje
dnf 30 augustus 2003
Dit had m'n 25e gevonden cache moeten worden, dus ik had me voorbereid op een feestje. Na driekwartier stampen en schoppen had ik nog steeds niets gevonden. Is deze cache soms begraven volgens de beproefde methode van Del1? Dan moeten de hulptroepen weer worden ingezet! Toen ik terug naar huis fietste, kreeg ik nog een regenbui over me heen. Dat voelde als een koude douche... Bedankt, Pino!

___________________________________________________________________


25 oktober: voorafgaand aan het bokbierfestival wandelde ik door het centrum van Amsterdam (4 caches)

31

geo 31. Lang Parkeren? - van Goofy, Eagles, LouiSearcher, IJskimo&Lara

25 oktober 2003, 10:20
De cache ligt inderdaad op de meest voor de hand liggende plek. Pas uren later begreep ik wat er met de hint bedoeld was...
Biertje

geo 32. Amsterdam Urban 1 - van Onwaarschijnlijk

25 oktober 2003, 10:40
Op dit uur zag ik alleen maar mensen die zinloos achter elkaar aan renden. Niemand had aandacht voor mij...
Biertje

33

geo 33. Amsterdam Overtoom - van Big Brother

25 oktober 2003, 11:15
Drie camera's en een poes houden je hier in de gaten! (Met dank aan teamgenoten Joeri en Els voor dit screenshot)
Biertje

34

geo 34. Amster Dam Webcam - van GeoGerard

25 oktober 2003, 11:45
Ik moest vandaag naar het bokbierfestival in de Beurs van Berlage. Om de hoek staat deze webcam. Ik sta in het cirkeltje.
Biertje (toen nog nuchter)

___________________________________________________________________


26 oktober: tussen de wolken naar ISS gezocht en in Delft naar een makkelijke micro (2 caches)

geo 35. International Space Station - van Klunz

26 oktober 2003, 06:53
It's a pity it was too cloudy, so there was nothing to see on my pictures. So I made one with my gps, clock and printout. But I'll try it again next week!

geo 36. Paparazzi micro-2 - van Williii Carrotte

26 oktober 2003, 17:40
Teleurgesteld door de moeilijkheidsgraad van de caches rond Delft, richtte ik me op de "gemakkelijk te vinden" micro-1 en micro-2. Dat viel dus wat tegen... Micro-1 niet kunnen vinden, maar nr.2 gaf geen enkel probleem. Gauw nog even terug voor een herkansing bij nr.1 maar door de ingevallen duisternis tastte ik in het donker.
Biertje

___________________________________________________________________


28 oktober: in het centrum van Voorburg staat een antieke pomp uit 1994 (1 cache)

37

geo 37. Zoek een pomp/Search for a pump - van Lowlandfamily

28 oktober 2003, 09:15
N 52░ 04.069 E 004░ 21.877
Deze pomp staat voor de Oude of Martinikerk in Voorburg, een kruisbasiliek uit de 13e eeuw. De pomp is echter wat minder oud: hij werd aan de gemeente aangeboden bij de viering van het 35-jarig bestaan van de Stichting 'Mooi Voorburg' op 16 april 1994.
Biertje

___________________________________________________________________


29 oktober: terug naar Delft voor twee oude not-founds die maar bleven knagen (3 caches)

geo 38. Paparazzi micro-1 - van Williii Carrotte

29 oktober 2003, 17:15
Op 26 oktober was ik hier ook, maar ik zocht toen aan de verkeerde kant. Nadat ik de foto van Watjes met de aardbeien had gezien, ben ik teruggegaan met een zaklantaarn en een goede bril. Naast de twee aardbeien bleek ook nog een sinasappel te groeien. En de micro-cache lag er ook! Een hele troost, na alle teleurstellingen door de moeilijkheidsgraad van de caches rond Delft.
Biertje

39

geo 39. Vereenigde Oost-Indische Compagnie, de Cache - van Barny's

29 oktober 2003, 17:45
Van de zes VOC-kamers zijn er hier nog geen foto's van Hoorn en Middelburg geplaatst. Een uitdaging dus, maar toch iets te ver weg voor mij. Daarom (weer) de VOC-kamer van Delft, gelegen aan de Oude Delft 39.
Biertje

geo 40. Delft: The Riddle - van Eniram&Andemo

29 oktober 2003, 18:15
Na drie maanden puzzelen en ploeteren is dit raadsel eindelijk opgelost. Wat een ontberingen heb ik moeten doorstaan: gek-makende puzzels, verdwenen aanwijzingen bij een WP (2x), lege batterijen, een regenbui, invallende duisternis en geen zaklantaarn, in koeienvlaai gestapt, lekke band, op oude locatie gezocht terwijl cache verplaatst was. Gelukkig was er elke keer weer een bemoedigend e-mailtje van Andemo. En de volhouder wint!
Uiteindelijk bereikte ik vanavond strompelend de plek waar het doosje moest liggen. En het lag er gelukkig. Hoe heeft een passerende hardloper deze cache bij toeval kunnen vinden???
Door deze kleine tegenslag laat ik me overigens niet uit het veld slaan. Binnenkort begin ik aan Missy. Die moet een stuk makkelijker zijn... wink
Uit: vierkant (papier)klemmetje
In: sleutelhanger met vis
Biertje
dnf 26 juli 2003
Wat een tegenvaller! Driekwartier bij pilaar 36 lopen zoeken naar 2 personen en iets blauws. Uiteindelijk maar opgegeven. Inderdaad, dit raadsel is redelijk pittig! Zijn wij nou zo dom of was de aanwijzing voor WP-2 soms weer foetsie? Dan maar wat Kunstwerken bekijken, tenslotte zijn we in Delft om een cache te vinden. We gaan proberen of Andemo per mail nog een hint wil prijsgeven... (wordt vervolgd)

40

Terug naar boven

Door naar november