Blik op Biertje

Bierpraat november 2017

89 caches gevonden (logs 13425-13513)

___________________________________________________________________


3 november: voorafgaand aan ons Braeckweekend zette ik met Corbulo het Westland Op de Kaart (16 caches)

13425a       13425b

geo 13425. WOK #1 - van eikenhofjes

3 november 2017, 10:20
Voorafgaand aan ons Braeckweekend hadden Corbulo en ik besloten het Westland Op de Kaart te zetten. Hoewel ik mijn metgezel van tevoren een route met alle caches had toegestuurd, bleek die weer niets voorbereid te hebben en informeerde hij vriendelijk welk adres hij in de tomtom moest zetten. Op de hoek van de Broekpolderlaan en de Harteveldlaan in Honselersdijk zagen we een kokertje, maar dat leek onbereikbaar. Gelukkig had ik wat tools meegebracht, zodat we even later onze namen alsnog konden bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13426. WOK #2 - van eikenhofjes

3 november 2017, 10:25
Om het Westland nog beter op de Kaart te zetten, reden Corbulo en ik een kilometer verder over de Broekpolderlaan, naar de hoek met de Sprongenloet. Wij begrepen direct waar de cache moest zitten en gingen gelijk aan de slag. Ik had het geluk en zette onze log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13427. WOK #3 - van eikenhofjes

3 november 2017, 10:30
Rustig reed Corbulo 300 meter door en parkeerde in de berm van de doodlopende weg. Ook hier was de cache vlot gevonden. De Broekpolderlaan in Honselersdijk stond nu stevig Op de Kaart en daarmee dus het hele Westland.
Bedankt en proost, Biertje

13428

geo 13428. Kikker-Pad #4 - van eikenhofjes

3 november 2017, 10:40
Nadat ik Corbulo op de volkomen lege parkeerplaats had gewezen, zetten wij te voet onze weg voort. Wij kozen het Kikkerpad en hadden al snel de eerste springer bij zijn lange achterpoot. Het beestje zat met een lange ketting vast, zodat hij niet al te ver weg kon springen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13429. Kikker-Pad #3 - van eikenhofjes

3 november 2017, 11:00
Met nummer 3 hadden Corbulo en ik het een stuk lastiger. Vanwege een wegafsluiting moesten wij omlopen, wat we iets konden inkorten door over een slootje te springen. Daarna werden meerdere wilgen doorzocht, totdat wij uiteindelijk de snoodaard te pakken hadden. Het bleek helemaal geen kikker, maar een eendje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13430. Kikker-Pad #2 - van eikenhofjes

3 november 2017, 11:05
Nummer 2 had Corbulo al vlot bij zijn groene lurven. Hij koos namelijk voor een andere boom dan degene waar het pijltje van zijn GPS heen wees. Een slimme zet, want dat scheelde wat tijd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13431. Kikker-Pad #1 - van eikenhofjes

3 november 2017, 1:10
Opnieuw had Corbulo de beste ogen. Het kon ook zijn dat hij toevallig de plek van de juiste zijde naderde en mij daardoor het nakijken gaf. Als troostprijs mocht ik onze namen in het boekje zetten. De eerste stroopwafel was verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

13432

geo 13432. Wollebrand sudoku - van kemphaan

3 november 2017, 13:35
Na de wandeling over het Kikkerpad liepen Corbulo en ik naar het startpunt van deze multi door natuurgebied De Wollebrand. Rond de waterbergingsplas zag mijn metgezel een diversiteit aan vogels, maar ik lette slechts op groene cijfers, staanders en driehoeken. Bij WP3 was het bordje verdwenen, zodat wij diverse cijfers hebben uitgeprobeerd totdat we een punt kregen dat op een pad lag. Het antwoord van WP8 lag voor de hand, maar bleek achteraf onjuist. Hier zijn buizen verdwenen of het is een gemene instinker. U bent gewaarschuwd! WP9 was onbereikbaar door werkzaamheden. Er liepen mannen rond, dus we durfden niet over het hek te klimmen. Met mijn telelens kon ik wel wat gele paaltjes tellen, maar waarschijnlijk niet alle. Na 75 minuten mocht Corbulo op een bankje de sudoku oplossen, maar hij liep vast op een tegenstrijdigheid. Samen begonnen we opnieuw, met hetzelfde resultaat. Door ons antwoord voor H weg te laten (en I wisten we ook niet) duurde het een allemaal een stuk langer, maar ten slotte hadden we een oplossing. Daar troffen we een keurig doosje aan en schreven we opgelucht onze namen in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13433. The Lost World: Jurassic Park - van Van der voortjes

3 november 2017, 14:00
Corbulo zette de terreinwagen op de parkeerplaats van het sportveld en via een omtrekkende beweging naderden we de plek waar de dino zich moest bevinden. Op het nulpunt was de grond stevig platgewalst, maar vonden we niets. We besloten ons op te splitsen en voorzichtig doorzochten we de struiken. Corbulo vond het nest, maar er zat alleen een logrolletje in. Daar hebben we onze jagersnamen op gezet.
Bedankt en proost, Biertje

13434

geo 13434. Rondje speeltuin - van adericks

3 november 2017, 14:50
Met Corbulo wandelde ik door Honselersdijk en bekeken we een paar speeltuintjes. De meeste waren op vrijdagmiddag leeg, behalve de grote speeltuin in het park, waar veel kinderen in het toestel met de puntdaken hingen of stonden. Het venijn zat in de staart, want hoewel ik ervan overtuigd was dat we in de juiste tuin stonden, konden we daar geen cache vinden. Gelukkig kwamen de eigenaren naar buiten om uit de wildernis de doos te plukken. Het logboekje was toen ook snel gevonden en opgelucht noteerden we onze namen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13435. Lekkere druif - van Frankenthalers

3 november 2017, 15:15
Aan ons dagje door het Westland had ik ook een paar opgeloste puzzels toegevoegd, waaronder die over druiven. Nadat we met onze Braeckvrienden in 2009 een rondleiding bij de Westlandse Druif hadden gekregen, zijn we namelijk allebei dol op druiven. Op locatie hebben we beiden de verstopplek in handen gehad, maar kregen hem niet open. Toen we steeds verder van het nulpunt gingen zoeken, kwam een overbuurvrouw vertellen waar we moesten zijn. Het bleek een kwestie van kracht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13436. Galgje - van Vuurzoek

3 november 2017, 15:25
Door wegwerkzaamheden bleek de opgegeven parkeerplek niet makkelijk bereikbaar, dus loodste ik Corbulo door de kronkelige straatjes van Naaldwijk naar een alternatief. Daarna wandelden we naar de plek waar tot 1795 de galg van 't gerecht van Naeldijck waarschijnlijk heeft gestaan. Hier werden achteraf de lijken van op het Marktplein geëxecuteerde misdadigers opgehangen als afschrikwekkend voorbeeld. Nadat we al kletsend eerst de plek waren voorbijgelopen, haalde Corbulo de grappige cache tevoorschijn. Eerbiedig schreven we onze namen op het logpapier.
Bedankt en proost, Biertje

13437

geo 13437. Logisch Westland - van hoog70

3 november 2017, 16:15
Tijdens een multi langs diverse beelden in 's-Gravenzande passeerden we ook wat opgeloste puzzels. Corbulo is daar minder bedreven in, maar had wel razendsnel door waar hij de cache logischerwijs kon vinden. Terwijl hij daarna het logboekje vulde, bewonderde ik de slimme camouflage.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13438. De Westlandse uil - van Team Steenks

3 november 2017, 16:45
Als vogelkenner stel ik niet veel voor. Een meeuw, een mus en dan houdt het op. Maar de vragen bij dit puzzeltje hadden slechts zijdelings met vogels te maken en waren geen probleem. Al wandelend door 's-Gravenzande passeerden we het huisje en even later had Corbulo de uil in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13439. Niet te peilen! Of toch wel? - van De Riempjes

3 november 2017, 17:15
Even snel en ongezien de cache tevoorschijn trekken, was er niet bij. Terwijl Corbulo en ik bezig waren, passeerden er wat buurtgenoten, waarvan er eentje gelukkig wist dat het niet om vandalisme ging, maar om geocachen.
Bedankt en proost, Biertje

13440

geo 13440. Beeldschoon 's-Gravenzande - van hoog70

3 november 2017, 18:40
Deze leuke multi langs 23 beelden was het slotstuk van onze tour door het Westland. Corbulo deed de administratie, terwijl ik hem op de snelste manier door de straten loodste, waarbij we ook wat opgeloste puzzels konden verzilveren. Hoewel in het centrum een paar beelden achter bouwhekken stonden, waren alle bijbehorende foto's uit de omgeving overal makkelijk terug te vinden. Toen het begon te schemeren kregen we extra ondersteuning van vriend James. Ook de eindberekening ging foutloos, waarna we met onze lampen op zoek mochten naar de cache. Die werd door Corbulo gevonden, waarna hij me vertelde dat we vandaag 24 kilometer hadden gelopen. Ik voelde aan mijn voeten dat dit moest kloppen en 5 minuten voor 7 opende ik de deur van pizzeria 't Breeje Durp, waar we met onze andere Braeckvrienden hadden afgesproken. Ons weekend kon beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 november: met La Rosa van Team KIS98 gezellig een dag rondom Kamerik gewandeld (32 caches)

13441a       13441b

geo 13441. De wraak van Plankton - van De Hammies

8 november 2017, 12:15
Met La Rosa van Team KIS98 maakte ik op de enige droge dag deze week een wandeling van 15 kilometer rondom Kamerik. We hadden onze route goed voorbereid, waardoor dit opgeloste puzzeltje onze eerste cache werd. Ik zette voorzichtig mijn voeten in de vette klei en viste het potje op. Om beurten zetten wij daarna onze naam op het logpapier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13442. Sponsbob's antwoord - van straategisch geodaan

8 november 2017, 12:35
Om de cache te bereiken, moesten we twee keer onder of langs het schrikdraad. Dat was zo gespannen dat de koeien moeiteloos via de weg van het ene naar het andere weiland konden lopen. Verbaasd keken de dieren naar onze capriolen. La Rosa liet het laatste stukje soppen door de modderige klei aan mij over en gedienstig overhandigde ik haar Sponsbob's petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13443. Mr. Krabs in het midden van nergens - van RSTW

8 november 2017, 12:50
De boer had dit stukje grasland kortgeleden stevig omgeploegd, dus de brokken klei zaten weldra stevig aan onze schoenen en in onze profielzolen. Vanaf het midden van nergens hadden we een mistig uitzicht op zowel Woerden als Kamerik. Daarna stak ik voorzichtig de sloot over en graaide de forse petling. Tijd voor een kokoskrans!
Bedankt en proost, Biertje

geo 13444. Trek maar aan het touwtje - van straategisch geodaan

8 november 2017, 13:15
De kans dat het vlot aan de juiste kant lag en er niet aan het touw getrokken hoefde te worden, was natuurlijk 50%. Mijn neopreen handschoenen kwamen dus goed van pas. Nadat ik de cache aan La Rosa had overhandigd, kwam er van de overkant een wandelaar aan. Die moest maar eventjes wachten totdat wij hadden gelogd en weer waren vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

13445

geo 13445. Polderzicht Kamerik - van De Hammies

8 november 2017, 13:25
Terwijl wij de trap naar de dijk van beneden naar boven onderzochten, zagen wij dat de wandelaar van daarnet naar het begin van de Greftkade liep. La Rosa had inmiddels de hint gelezen, waarna ik de cache mocht pakken. Helaas was de logrol helemaal vol. We hebben onze namen maar ergens tussen gewriemeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13446. Greftkade #01 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 13:30
Vanaf een afstand zagen we dat de wandelaar in de rode jas bezig was op de plek waar nummer 1 van deze serie zou moeten liggen. Het bleek Veldfles te zijn, waarmee we nog even hebben gekletst. We gaven hem een kleine voorsprong en hebben de rest van de dag alleen nog zijn logs gezien. Omdat we inmiddels wisten waar de cache moest zitten, had La Rosa hier weinig tijd nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13447. Greftkade #02 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 13:40
We liepen over de kronkelige grasdijk naar nummer 2 van deze serie. In de verte konden we de rode jas van Veldfles nog ontwaren, maar dat was meteen de laatste keer dat we die zagen. Per ongeluk ontblootte ik de petling met mijn voet op een plaats waar ik die niet had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13448. Greftkade #03 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 13:45
De petlings van deze serie zaten met een kort stuk band vastgemaakt, waardoor ze niet meegenomen konden worden. Dat had als nadeel dat het open- en dichtschroeven altijd gehurkt of geknield moest gebeuren. Een goede oefening voor geocachers met een stramme rug, maar wel erg ongemakkelijk. La Rosa en ik deden het werk daarom om beurten.
Bedankt en proost, Biertje

13449

geo 13449. Greftkade #04 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 13:50
Tijdens onze wandeling probeerden we zoveel mogelijk te genieten. Links stroomde de Grecht, een wetering die in de 14e eeuw was gegraven om het water uit de omliggende polders af te voeren. Rechts lagen de lege weilanden, afgezet met gaashekken. Regelmatig verlieten wij de dijk om bij zo'n houten paal een kijkje te nemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13450. Greftkade #05 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 13:55
Nummer 5 lag niet bij het opstapje over het hek, maar bij een van de andere palen. La Rosa en ik onderzochten beiden een andere kant van het hek en al snel kon ik haar de plek wijzen waar ze even mocht bukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13451. Greftkade #06 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:00
Terwijl ik net bij het hek aan de slootkant een stukje wilde afdalen, riep La Rosa al dat ze de petling heel ergens anders had gevonden. Mooi zo. Op het logpapier hoefde ik achter haar naam alleen nog maar mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

13452

geo 13452. Greftkade #08 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:10
Nummer 7 was verdwenen, dus we liepen door naar 8. We hadden al wat schoten gehoord, maar hier zagen we in de hoek van het hek een jager zitten met zijn hond. Dat was op zo'n 20 meter van de cache, maar wij deden of we van niets wisten en toen de man even niet naar ons keek, pakte ik ongezien de petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13453. Greftkade #09 Kamerik's TB wisselpunt - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:15
We liepen nu langs het jaaggebied, want vanaf de dijk hadden we een mooi zicht op de drijvers die het wild (hazen en konijnen?) in de richting van de twee jagers moesten sturen. Nummer 9 was een forse doos met een aantal TB's, zodat La Rosa wat kon ruilen. De cache was overigens slim (eenvoudig en ook nog eens waterdicht) weggewerkt. Complimenten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 13454. Greftkade #10 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:20
Vanaf de dijk probeerden we al in een vroeg stadium te raden waar ongeveer de cache zou zitten. Links of rechts van het draaihek lag het meest voor de hand, maar petling nummer 10 bevond zich toch heel ergens anders.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13455. Greftkade #11 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:25
Omdat het gras pas was gemaaid, waren de petlings vanaf nummer 10 afgedekt met matjes van rubber. Toen onze GPS'sen gelijktijdig begonnen te piepen, vroeg La Rosa of ik al een flapje zag. "Nee", luidde mijn antwoord, "ik geniet van de vergezichten." Zij had ook nog niets gezien, want ze had meer aandacht voor de knappe jagers.
Bedankt en proost, Biertje

13456

geo 13456. Greftkade #12 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:35
Voor de afwisseling was nummer 12 aan de waterzijde te vinden. In dit stuk riet stond slechts één enkel paaltje, dus de verstopplek was niet zo moeilijk te raden. Ook de fel oranje dop maakte het makkelijk. Ik pakte probleemloos de petling en La Rosa duwde het ding weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13457. Greftkade #13 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:40
Gelijktijdig gaven onze GPS'sen een piep, dus we stopten met kletsen en keken naar ons pijltje. De cache was snel gespot. Omdat dit onze 17e log was voor vandaag, haalde ik de zak met kokoskransen weer tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13458. Greftkade #14 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:45
La Rosa is erg bijgelovig en ik wist inmiddels dat ik zinnen als 'het blijft vandaag droog' of 'we zullen alle caches vinden' niet hardop mag uitspreken, want dat brengt volgens haar ongeluk. Ik hield mij vandaag dus keurig aan haar regels en (volgens haar) daardoor bleef het vandaag droog en vonden we alle caches. Nummer 14 met de oranje dop zat op dezelfde manier verstopt als zijn voorganger.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13459. Greftkade #15 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 14:55
Vanaf de dijk konden we niet met zekerheid de juiste verstopplek aanwijzen, dus we liepen in een rechte lijn naar het nulpunt. En dat was gek: daar was geen cache te vinden. Vertwijfeld liepen we beiden een andere richting op en onderzochten meermalen het hek. Gelukkig, de petling zat er tóch, maar voor het eerst met een afwijking van meer dan 5 meter.
Bedankt en proost, Biertje

13460

geo 13460. Greftkade #16 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:00
De gewenning aan al dat natuurschoon en de vermoeidheid sloegen toe: al kletsend waren we de cache voorbijgelopen. De gebruikelijke GPS-piep was achterwege gebleven, waarschijnlijk doordat de petling iets te ver van het dijkpad lag. Gelukkig was La Rosa nog helder en ik sprintte even naar beneden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13461. Greftkade #17 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:05
Het einde kwam in zicht: het was nog ruim 800 meter tot aan de Bonus. Geroutineerd spotten we al vanaf een afstand de juiste plek en mocht de een graaien en nam de ander het terugplaatsen voor zijn rekening. Op de brede logrol zetten we onze namen. Dat deden we (natuurlijk) onder de laatste log. Het viel ons op dat er ook mensen hun naam midden op het tweede blad schreven of helemaal onderaan. Te veel haast en geen geduld om even de eerstvolgende vrije regel op te zoeken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 13462. Greftkade #18 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:10
Aan de andere kant van het hek zagen we een wandelaar met een hond ons tegemoet komen. We wachtten even totdat die was gepasseerd, maar de man vroeg ons of hij naar Woerden kon doorlopen. Hij was namelijk een bord gepasseerd dat het Jaagpad was afgesloten. Nadat de kust weer veilig was, konden we op zoek naar de cache, die door La Rosa werd gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13463. Greftkade #19 - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:20
Op dit stukje van de dijk liepen schapen, dus we moesten uitkijken waar we onze voeten neerzetten. De dieren bleken goed opgevoed, want ze gingen keurig aan de kant, nog voordat we het vroegen. Het zoeken naar de cache moesten we echter helemaal zelf doen. Gelukkig leverde dat hier geen problemen op.
Bedankt en proost, Biertje

13464

geo 13464. Greftkade #20 Bonus - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:25
Traditioneel eindigt een serie langs een dijk of tiendpad met een bonus, waarvoor je onderweg de cijfers moet verzamelen. Maar hier was het allemaal net even anders, want de bonus was een gewone traditional, net als de andere 19. De kist was effectief gecamoufleerd en beveiligd tegen meenemen. Ik overhandigde La Rosa het logboek, waarna wij dit deel van onze wandeling konden afsluiten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13465. Klein - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:40
Na de serie langs de Greftdijk wandelden we over de Houtkade. Bij Klein kon La Rosa de koker nog zonder hulpmiddelen uit de behuizing krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13466. Middel - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:45
Al wandelend naar Middel haalde ik mijn hulpmiddel uit mijn rugzak. Nee, dat was geen blikje bier, want van La Rosa moest ik de hele dag nuchter blijven. Daardoor kon ik in een soepele beweging de petling naar buiten krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13467. Groot - van straategisch geodaan

8 november 2017, 15:50
La Rosa snapte het niet, want bij Klein, Middel en Groot waren de petlings toch precies even groot. Ik legde haar uit dat het verschil in de behuizing zat en toonde haar dat het ondanks het meegebrachte hulpmiddel steeds lastiger werd om de cache te pakken. Dat is me hier natuurlijk ook weer gelukt. Overigens was de bevestiging gedeeltelijk gesloopt, waarschijnlijk door geocachers die niets bij zich hadden en toch wilden loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13468. Help, ik ben m'n bril kwijt - van esjame2010

8 november 2017, 16:00
Hier moest ik La Rosa even helpen zoeken naar een bril. Zij had het puzzeltje opgelost en haar eigen bril was kennelijk niet voldoende. In het meest voor de hand liggende object had ze even later toch nog prijs. De bril bleek voorzien van twee bierpullen, dus voor mij erg toepasselijk.
Bedankt en proost, Biertje

13469

geo 13469. Henkiepenky's 1000e - van straategisch geodaan

8 november 2017, 16:10
We zagen Henkiepenky/de Minion al snel, maar dachten eerst dat de logrol in het water was gevallen. Ik legde me al neer bij een not-found, tot ik ineens een ingeving kreeg. Even later kon ik La Rosa de cache tonen en schreven wij alsnog onze namen in het boekje. Zeer creatief verstopt! Als ik favo's kon uitdelen, had ik dat hier beslist gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13470. Alweer op moeraswiebel-jacht - van straategisch geodaan

8 november 2017, 16:25
We wandelden verder over de Van Teylingenweg naar de plek waar de Moeraswiebel zich verstopt moest houden. De eerste versie had ik al in 2013 gevonden, maar ik kon me er niet veel meer van herinneren. Daardoor zocht ik intuïtief op de verkeerde plek en was het La Rosa die de forse cache ontdekte. Ondanks alle ruimte zat er alleen een logboekje in, maar daar waren wij natuurlijk ook erg tevreden mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13471. Roadkill #1: Park & Grab - van straategisch geodaan

8 november 2017, 17:00
Op de grens van Kamerik gingen La Rosa en ik op zoek naar deze cache met 85 favo's. Hoewel het nulpunt exact was uitgemeten, konden we daar in eerste instantie niets vinden en richtten wij onze scherpe blikken op ander opvallend straatmeubilair. Totdat me iets geks opviel. Volgens La Rosa hoorde dat zo, maar even later toonde ik haar het logpapier. Dit was voor ons beslist de mooiste cache van deze dag. Als ik favo's kon uitdelen, had ik dat hier beslist gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

13472

geo 13472. Brouwertjes in Kamerik - van straategisch geodaan

8 november 2017, 17:05
Deze ode aan bier-collega Brouwertjes was meer dan terecht. Mijn scherpe blik liet me hier in het centrum van Kamerik niet in de steek en ik zag iets waar mijn hart blij van werd. Even later kon ik La Rosa roepen dat ik de cache had gevonden. Ze snapte niet hoe me dat nou alweer was gelukt. Ach ja, zij heeft alleen maar oog voor witte wijn. Met 32 caches en 15 kilometers op mijn teller liepen we door naar de geparkeerde auto. Op deze droge dag hadden we ons weer prima vermaakt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 november: tour door Den Haag langs een bibliotheek, een station en een kinderboerderij (3 caches)

13473a       13473b

geo 13473. Minibieb Mariahoeve - van VeerenVeen

15 november 2017, 14:20
Minibiebs schieten de laatste tijd als paddenstoeltjes uit de grond. Ook in de Haagse wijk Mariahoeve was er zo'n klein boekhuisje geplaatst. Terwijl ik de voorraad onderzocht op boeken over bier, vond ik ineens een ander interessant exemplaar. Voor de 37e keer zette ik daarna mijn bierkrabbel in een minibieb.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13474. Station Den Haag HS - van Erik de Boer

15 november 2017, 14:45
Gelukkig ken ik dit Haagse station erg goed, want vanaf de cacheplek zie je er helemaal niets van. Aan de achterzijde kom je namelijk niet vaak, of je moet student aan de Haagse Hogeschool zijn, of op weg naar Grand café Xieje. Of je bent op zoek naar deze cache, nauurlijk. In het logboekje ontdekte ik dat ik hier precies een kwartier na Labru14 stond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13475. Garfield on tour - van leipeooievaar

15 november 2017, 15:15
De tour van Garfield gaat langs alle Haagse kinderboerderijen. Vandaag was ik op bezoek in De Woelige Stal, in het centrum van Den Haag. Woensdagmiddag bleek niet zo'n handige cache-dag, want er liepen heel veel kinderen rond, waardoor ik even moest wachten bij het graaien en terugplaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 november: met Pino, Corbulo en Mighty-Mike doolde ik 's avonds in de regen bij Zoetermeer (15 caches)

13476a       13476b

geo 13476. Het Dolende Dwaelligt #1 - van Speurneuz

16 november 2017, 19:20
Voor onze maandelijkse avond met de Braeckgeocachers hadden we deze nieuwe serie bij Zoetermeer uitgekozen. Pino bracht ons naar de parkeerplaats en haalde een noodzakelijk stuk gereedschap uit de kofferbak, wat niemand anders bij zich had. Bij #1 hadden we veel tijd nodig, maar uiteindelijk vond Mighty-Mike de listige verstopplek, waar iedereen al een paar keer eerder had gekeken. Corbulo mocht het rolletje beschrijven. We hebben overal gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13477. Het Dolende Dwaelligt #2 - van Speurneuz

16 november 2017, 19:50
Nummer #2 kostte ons deze avond de meeste moeite. Met onze dwaallichten doolden wij lange tijd aan beide kanten van het fietspad. Pas toen ik een hulplijntje inschakelde die de verstopplek duidelijk wist te beschrijven, ontdekten wij dat de cache op meer dan 10 meter van het nulpunt lag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13478 Het Dolende Dwaelligt #3 - van Speurneuz

16 november 2017, 19:55
Wij liepen nu in westelijke richting over het fietspad langs de A12. In de verte stonden wat hangjongeren, maar gelukkig niet bij de cache. Na die lastige #1 en #2 waren we blij dat de derde van deze serie niet moeilijk was te vinden. Pino zag hem het eerst.
Bedankt en proost, Biertje

13479

geo 13479. Het Dolende Dwaelligt #4 - van Speurneuz

16 november 2017, 20:00
Er stond een rij flinke bomen langs het fietspad, maar met ons vieren was dat geen probleem. Ineens riep Pino "hebbes!", waarna wij ook hier de logrol konden tekenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13480. Het Dolende Dwaelligt #5 - van Speurneuz

16 november 2017, 20:10
Het begon te regenen, maar wij liepen lekker door. Dit keer was ik het die de cache als eerste zag. Mighty-Mike mocht vanwege zijn duidelijke handschrift loggen met onze verzamelnaam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13481. Het Dolende Dwaelligt #6 - van Speurneuz

16 november 2017, 20:20
Het regenbuitje was voorbij en de capuchons konden weer omlaag. Tussen de bomen bleek vogelkenner Pino in het voordeel en haalde al snel het kokertje tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13482. Het Dolende Dwaelligt #7 - van Speurneuz

16 november 2017, 20:30
Bij dit stukje vangrails hebben we aan beide zijden staan zoeken. Ik zag ineens iets opmerkelijks en wees Pino op de plek waar hij moest bukken. Helaas begon het daarna weer te regenen.
Bedankt en proost, Biertje

13483

geo 13483. Het Dolende Dwaelligt #8 - van Speurneuz

16 november 2017, 20:35
Op het nulpunt stond een half vergane knotwilg en volgens Corbulo moest dat de plek zijn, hoewel hij niets kon vinden. Maar Pino scheen de hele tijd heel subtiel op de petling, zodat Corbulo alsnog kon roepen dat hij hem had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13484. Het Dolende Dwaelligt #9 - van Speurneuz

16 november 2017, 20:40
In de bocht van het Nieuweveensepad stond een flink schrikhek. Corbulo en Mighty-Mike hadden de hint gelezen en waarschuwden dat we een platte schroevendraaier nodig hadden. Terwijl iedereen aan de slag ging, spotte ik de juiste plek en haalde de koker gewoon met mijn gevoelige vingertjes tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13485. Het Dolende Dwaelligt #11 - van Speurneuz

16 november 2017, 20:45
De nummers 10 en 12 bestonden niet (afgekeurd door de reviewers?), dus we wandelden over de Roeleveenseweg naar nummer 11. Omdat Corbulo nog niets had gevonden, kreeg hij de opdracht extra zijn best te doen. En dat hielp, want als eerste zette hij de juiste plek in het lamplicht.
Bedankt en proost, Biertje

13486

geo 13486. Het Dolende Dwaelligt #13- van Speurneuz

16 november 2017, 21:00
Ondanks de regen had Corbulo er zin in gekregen. Ook hier verraste hij ons door als eerste op de juiste plek te schijnen. Daarna was het nog even touwtrekken wie er mocht loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13487. Het Dolende Dwaelligt #14 - van Speurneuz

16 november 2017, 21:05
Inmiddels hadden we door dat niet alle caches netjes op het nulpunt lagen. Al ruim van te voren zetten wij daarom met onze verstralers de berm in het licht, waarna het niet moeilijk was om de juiste plek te vinden. Opnieuw was Corbulo de eerste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13488. Het Dolende Dwaelligt #15 - van Speurneuz

16 november 2017, 21:05
Pino kon #15 niet in zijn GPS vinden, maar wist op gevoel de juiste plek in het licht te zetten, waarna Corbulo opgewonden riep dat hij de cache ineens zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

13489

geo 13489. Het Dolende Dwaelligt #16 - van Speurneuz

16 november 2017, 21:10
Op de heenweg in de auto had Corbulo nog opgeschept hoe hij onlangs over dit fietspad langs de Leidschendamseweg nog op zijn racefiets had zitten beulen, maar nu in het donker beweerde hij hier nog nooit eerder geweest te zijn. Pas toen hij de bijzondere lampen van de roestige Burgemeester Waaijerbrug zag, ging er bij hem een lichtje branden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13490. Het Dolende Dwaelligt #17 - van Speurneuz

16 november 2017, 21:30
Terwijl wij beide bermen langs het fietspad afzochten, liep Mighty-Mike naar een heel andere plek. Hij had de hint gelezen en had daardoor de laatste cache snel te pakken. Het terugplaatsen kostte hem meer moeite, want een beetje paniekerig riep hij even op hem te wachten. Na ruim een uur in de regen hadden we genoegd gedoold. Wij borgen onze dwaallichten op en keerden huiswaarts.

___________________________________________________________________


22 november: vanaf mijn gehuurde fiets wierp ik een blik in de Flevopolder bij Lelystad (23 caches)

13491a       13491b

geo 13491. Stuw O-ST-LE12 - van GH2JP

22 november 2017, 10:50
Voor mijn fietsrit rond Lelystad had ik een prachtige dag uitgekozen. Op mijn gehuurde OV-fiets onderzocht ik eerst 3 stuwen, waarvan de schuiven in 2012 zijn vervangen door klepstuwen. Deze eerste cache had iemand vorige week niet kunnen vinden, maar hij zat er wel degelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13492. Stuw O-ST-LE11 - van GH2JP

22 november 2017, 11:05
Ook de tweede stuw leverde geen problemen op. De groep hondenuitlaters koos een ander pad en ik was weer alleen. De klepstuw stond gedeeltelijk open en terwijl het water kletterde, zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#926. Stuw O-ST-LE10 - van GH2JP

   dnf 22 november 2017
De derde stuw was de lastigste. Volgens de hint lag de cache aan de rechterkant van het kunstwerk, in het gras. Helaas was er nergens een kunstwerk te zien. Was dat soms weggehaald, samen met de cache?

geo NF#927. Composietbrug Wijngaard - van GH2JP

   dnf 22 november 2017
Ondanks mijn meegebrachte mega-lamp bleef deze cache onzichtbaar. Ik kom hier terug als het minder glibberig is onder de brug.

13493

geo 13493. I love geocaching in Lelystad - van Exploradora73

22 november 2017, 11:50
Vandaag waren er geen paarden te zien in het Paardenbos, maar ze hadden op het pad wel wat achtergelaten. De verstopplek was vlot ontdekt, maar om bij de logrol te komen moest er toch even worden nagedacht. Gelukkig had mijn scherpe blik ineens iets door, zodat ik even later liefdevol mijn bierkrabbel in het boekje kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13494. Bankje in het Paardenbos - van lemsterbende

22 november 2017, 11:55
Een stukje verderop in het Paardenbos stond een bankje. Tijd om even te zitten met een biertje had ik niet, want er moest worden gewerkt. Iets verderop werd er ook gewerkt, want er waren linten gespannen en er stond een graafmachine. Maar ik was het eerste klaar!
Bedankt en proost, Biertje

geo 13495. De club van 27: 04 Brian Jones - van De_club_van_27

22 november 2017, 12:10
De Club van 27 bestaat uit popmuzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn gestorven, waaronder Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison. Brian Jones was de oprichter van The Rolling Stones en werd in 1969 dood in zijn zwembad gevonden. Was het een ongeluk of werd hij vermoord? Het logrolletje was nat en schimmelig en paste dus prima bij de doodsoorzaak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13496. Takelwagen - van Team Raki

22 november 2017, 12:20
In de uiterste hoek van de carpoolplaats bij de afslag Lelystad Noord had men deze takelwagen geparkeerd. Tot mijn verrassing was de naam hier letterlijk genomen en mocht ik even lekker takelen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

13497

geo 13497. LP Dienstwoning - van AMTS

22 november 2017, 12:30
De dienstwoning van de voormalige viskwekerij was inmiddels keurig opgeknapt. Later zou ik ook de andere woning zien, die behoorlijk vervallen was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13498. Restanten van vroeger - van AMTS

22 november 2017, 12:45
Achterin op het overwoekerde terrein van de voormalige viskwekerij trof ik de betonnen bassins aan. Er stond nog wat (regen)water in. Voorzichtig speurde ik naar de cache. De koker zat op een mooi plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13499. Blik op de polder 3.1 - van AMTS

22 november 2017, 13:15
Nu fietste ik over de IJsselmeerdijk naar de rij van windturbines die hier in het water was opgesteld. De eerste 5 liet ik links liggen, letterlijk en figuurlijk. Pas bij nummer 6 stopte ik. Er waren niet veel mogelijkheden om een petling te verstoppen, dus al snel deed ik de gouden greep.
Bedankt en proost, Biertje

13500

geo 13500. Blik op de polder 3.2 - van AMTS

22 november 2017, 13:20
Bij de volgende windturbine was het opnieuw raak. Vanaf de cacheplek kon je wel een blik werpen, maar ik zag slechts de dijk. Een blik op de polder was niet mogelijk. Voor de selfie van mijn 13.500e cache keek ik dus maar naar de dijk, zodat het IJsselmeer op de achtergrond was te zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13501. Blik op de polder 3.3 - van AMTS

22 november 2017, 13:20
Er stond een stevige wind langs de dijk en dat was niet leuk, want ik moest straks hetzelfde stuk weer terugfietsen. Maar eerst naar turbine 8 voor mijn volgende bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13502. Blik op de polder 3.4 - van AMTS

22 november 2017, 13:25
Volgens internationale regelgeving moesten windturbines 200 meter van elkaar staan, dus dat paste prima in een serie van geocaches. Die moeten immers een minimale afstand van 161 meter aanhouden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13503. Blik op de polder 3.5 - van AMTS

22 november 2017, 13:25
Al die blikken maakten me dorstig, maar ik wachtte nog even met het openen van mijn meegenomen bierblik. Had ik al gemeld dat de petlings met een eenvoudige maar slimme klemconstructie waren bevestigd?
Bedankt en proost, Biertje

geo 13504. Met het OFZE-team het jaar rond #38 - van AMTS

22 november 2017, 13:45
Van deze serie had ik er al een hoop gevonden, maar er zaten ook wat puzzeltjes bij. Van degene die ik gisteravond nog wist op te lossen, heb ik nog snel de coördinaten toegevoegd aan mijn fietsrit van vandaag. Zoals deze, die inderdaad lag op de plek die was genoemd.
Bedankt en proost, Biertje

13505

geo 13505. Met naald en draad V2 - van Masterchef

22 november 2017, 13:55
Hier verwachtte ik een leuk borduurwerkje te vinden, maar toen ik uiteindelijk de naaitrommel in handen had (10 meter afwijking), bleek dat ik zelf in actie moest komen. Met naald en draad en heel veel geduld heb ik hier mijn bierkrabbel kunnen achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13506. Signal geeft les - van Masterchef

22 november 2017, 14:25
Het lesje van Signal the Frog was bekende kost en op het nulpunt lag de kikker lekker op z'n rug op mij te wachten. Terug nam ik in één keer de juiste weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13507. Ranking the stars - van Team SEMY

22 november 2017, 14:35
De sterrenpuzzel was niet zo lastig en blijkbaar naderde ik van de verkeerde kant, want het doosje lag prachtig in het zicht. Het loopwerk zat er hierna op en ik stapte weer op mijn OV-fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo I ♥ Event caches Challenge - van Masterchef

   note 22 november 2017
Aan de eisen voldeed ik nog niet helemaal, maar volgend jaar wellicht wel. Daarom stopte ik even bij een duidelijk cachepaadje. De koker bevatte een kletsnat logboekje en een toegevoegd blaadje dat inmiddels ook nat was. I love it!

13508

geo 13508. Sound of the windmill - van Masterchef

22 november 2017, 14:55
Het was hier stil genoeg om het geluid van de windturbines te horen. Vanmiddag was er ook nog een stevige bries op komen zetten, dus er was flink werk aan de winkel. Voor mij viel het werk overigens wel mee: een kort cache-paadje leidde me naar het doosje, waar ik stilletjes mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13509. Met kaart kompas of toch met de GPS? - van Masterchef

22 november 2017, 15:00
Ja, toch maar met de GPS! Die stuurde me over dit fietspad, dat parallel liep met de kaarsrechte grens tussen de gemeentes Lelystad en Dronten. De eerste helft reed ik duidelijk in Dronten, later fietste ik lekker in Lelystad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13510. Gemeentegrens - van Masterchef

22 november 2017, 15:10
In de bocht van het fietspad, op de grens tussen Lelystad en Dronten, was de cache snel gevonden. Volgens mijn kaart stond ik nu nog in de gemeente Dronten, maar even later op de Swifterringweg werd ik weer welkom geheten in Lelystad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 13511. Met het OFZE-team het jaar rond #01 - van Masterchef

22 november 2017, 15:30
Dit puzzeltje had ik gisteravond nog even opgelost, maar toen bleek dat ik er wel een stukje voor moest omfietsen. Gelukkig liep ik inmiddels bijna een uur voor op mijn schema, dus dat was geen probleem. In de ene vond ik niets, maar in de ander was het raak.
Bedankt en proost, Biertje

13512

geo 13512. Zonneweide - van Masterchef

22 november 2017, 15:45
Op de zonneweide aan de Edelhertweg werden verschillende typen zonnepanelen en vrije veldopstellingen getest, gedemonstreerd en vergeleken in rendabiliteit. Maar er was slechts plaats voor één type cache en die was vlot gevonden. In zo'n constructie heb ik wel vaker een petling aangetroffen (het past precies) en het lijkt dus wel of ze er speciaal voor gemaakt zijn. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 13513. Een logisch verhaal? - van Team SEMY

22 november 2017, 16:05
Eerlijk is eerlijk: deze cache heb ik bij toeval gevonden. Op het logboekje stond echter niet hoe hij heette, dus ik heb foto's gemaakt van de eerste pagina's. Na wat puzzelen ontdekte ik thuis welk logisch verhaal hierachter zat. Het was ook de laatste cache voor vandaag, zodat ik op tijd en met daglicht de trein instapte. De score: precies 23 gevonden caches en 50 gefietste kilometers.
Bedankt en proost, Biertje

13513

Terug naar boven

Door naar december 2017